Druvvin (14 Bilder): Hur Man Vattnar Den Så Att Den Mognar? Hur Gror Man En Vinstock?

Innehållsförteckning:

Video: Druvvin (14 Bilder): Hur Man Vattnar Den Så Att Den Mognar? Hur Gror Man En Vinstock?

Video: Druvvin (14 Bilder): Hur Man Vattnar Den Så Att Den Mognar? Hur Gror Man En Vinstock?
Video: Så får du Stor Bärskörd utan att vattna och gödsla bärbuskar! Odla Vinbär och krusbär! 2024, April
Druvvin (14 Bilder): Hur Man Vattnar Den Så Att Den Mognar? Hur Gror Man En Vinstock?
Druvvin (14 Bilder): Hur Man Vattnar Den Så Att Den Mognar? Hur Gror Man En Vinstock?
Anonim

Hur gror man?

Nyligen, i trädgårdstomterna, kan du alltmer hitta vinstockarna. Men inte alla trädgårdsmästare lyckas uppnå mognad av växten. Det är värt att överväga mer detaljerat kulturens särdrag och metoderna för att odla den på webbplatsen.

Bild
Bild

Vad det är?

Vinstocken är en hård resistent växt som tål torka i heta länder och den första frosten i kalla områden

Dessutom rotar busken snabbt även på ofruktbar jord, i sandstenar och på steniga stenar.

Bild
Bild
Bild
Bild

En av anledningarna till anläggningens höga anpassningsförmåga är dess struktur. Vinstocken inkluderar:

  • trunk;
  • rotsystem;
  • krona.

Vinstocken har mycket starka rötter som kan gå djupt ner i marken - för att utvinna näringsämnen - i 6 eller fler meter. Intressant nog deponeras näringsämnen i systemet så att vinstocken gradvis får den nödvändiga delen av naturligt gödningsmedel.

Bild
Bild

Efter plats är druvornas rötter indelade i:

  • ytlig;
  • lateral;
  • grundläggande.

De förra växer nära ytan och absorberar regnfuktighet.

De laterala och huvudrötterna är utformade för att tillgodogöra sig näringsämnen och vatten som de extraherar från markens djup.

På vinstockens krona finns ärmar och skott, där blomställningar, druvor, druvor och löv utvecklas under perioden med aktiv tillväxt.

Bild
Bild

Utvecklingsstadier

För att odla druvor effektivt är det viktigt att förstå vilka stadier av mognad växten går igenom

  1. Början på rörelsen av juicer . Vingårdens vegetation börjar i det ögonblick då juicerna börjar röra sig längs stammen. Denna period börjar på våren, när lufttemperaturen stiger till 10 grader Celsius och högre. Det är viktigt just nu, när växtsäsongen börjar, att skära de torkade druvorna.
  2. Tillväxt … När saften når de önskade punkterna börjar sorten växa. Lufttemperaturen under denna period bör inte sjunka under 15 grader. En framgångsrik tillväxt av druvorna kommer att kräva en odlare för att säkerställa att växten inte dör och de unga stjälkarna inte sammanflätas. När vinstocken når en höjd av 30 cm måste den vara bunden.
  3. Blomma … I genomsnitt varar scenen från 2 till 3 veckor. Gödsel måste appliceras på jorden 15–20 dagar innan. När vinstocken börjar blomma är det viktigt att se till att svaga knoppar tas bort i tid så att växten inte slösar bort styrkan på deras stöd.
  4. Mognad av bär . Vid frukttillväxt måste man vara noga med att ta bort bär som är infekterade med parasiter eller sjukdomar. Dessutom rekommenderas trädgårdsmästare att ta bort styvbarn och föda efter skott. Allt detta kommer att bidra till att förbättra grödans kvalitet och öka dess kvantitet.

Den sista perioden är lövfall. Vid detta skede slutar växtsäsongen, växten somnar.

Bild
Bild

Vad ska man göra för att mogna?

För att få en bra skörd från vinstocken är det nödvändigt att påbörja det första arbetet med att mogna grödan på våren

  1. Regelbunden borttagning av grönska minskar riskerna för växtförstöring under övervintringen . Beskärning av svaga skott minskar plantans kostnader för utveckling av onödiga skott och låter dig fokusera på bildandet av stora och saftiga bär.
  2. Produktiviteten måste planeras och ransoneras , så att växten orkar överleva vintern.
  3. Under alla perioder (tillväxt, blomning och frukt) behöver druvor gödsla genom att införa föreningar under roten och bladet .

Att ta hänsyn till dessa rekommendationer kommer att påskynda mognadsprocessen för bären och stärka växten så att den kan överleva vintern

Bild
Bild

Att överdriva det med mognad är inte heller värt det, eftersom druvorna är känsliga för stress. En buske tål en viss mängd bär, och eventuell överbelastning leder till en försämring av plantans tillstånd.

Med ett överflöd av frukt kommer druvorna sannolikt inte att överleva vintern. En svältande vinstock, å andra sidan, kommer att producera en liten och smaklös gröda.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt de druvor som växer i de norra regionerna . På fotograferingen är det värt att lämna bara 1-2 buntar för att inte överbelasta anläggningen och förvara den med användbara komponenter för vintern. Under de mest allvarliga förhållandena förkortar trädgårdsmästare dessutom vinstocken med en tredjedel av borsten, och en del av grödan skördas på hösten, även om den inte är mogen.

Bild
Bild

Ofta, i kraftfulla druvsorter, är topparna trasiga, vilket stoppar tillväxt av styvbarn och påskyndar bildandet av vinstockarna. I slutet av augusti avlägsnas överflödigt lövverk, vilket visar de sticklingar som frukterna sväller på.

Detta tillvägagångssätt säkerställer effektiv ventilation av anläggningen.

Bild
Bild

Det är viktigt att komma ihåg att bara en hälsosam vinstock kan förbereda sig för vintern. Därför är det viktigt att övervaka buskens tillstånd och vidta förebyggande åtgärder:

  • skydda mot svampar;
  • behandling av sjukdomar;
  • minska vattningen när det finns risk för ruttning.

Farliga fiender till druvor är gråröta, fläckar och mjöldagg, som växten utsätts för under försommaren. Den infekterade busken bär dålig frukt eller producerar inte alls bär och dör på vintern

Bild
Bild

Slutligen förhindrar den regniga och lite soliga sommaren att druvorna mognar . Sådana förhållanden leder till att svamp bildas på vinstockens stjälkar, vilket påverkar växtsäsongen negativt. Konstgjord stimulering med hjälp av "gröna" operationer hjälper till att lösa problemet: borttagning av styvbarn, följt av gallring av lövverket. Under den blöta perioden lossas jorden dessutom så att rötterna får tillräckligt med syre. Med detta tillvägagångssätt är sannolikheten för normal mognad av bären hög.

Bild
Bild

Hur gror man?

När du planterar en vinstock bör du komma ihåg att den kan växa på salt jord. Samtidigt gillar anläggningen inte lågland, där dimma samlas på kvällen, temperaturen sjunker.

För att växten ska slå rot snabbt rekommenderas att ge druvorna:

  • utmärkt belysning;
  • god luftcirkulation mellan bär;
  • regelbunden beskärning och vattning.
Bild
Bild

Här är några andra speciella krav

  1. Tidig vattning … Det bästa alternativet är att vattna jorden en gång i veckan vid odling av druvor på sanden och en gång varannan vecka när man planterar en gröda i svart jord.
  2. Befruktning . Druvor älskar humus, torv och kycklingavfall. Gödsel ger växten gott om näringsämnen.
  3. Ogräs … Regelbunden rengöring av ogräs, följt av behandling av druvor från skadedjur, kommer att förhindra att växter dör.
  4. Beskärning … Det är bättre att klippa av dem omedelbart när gamla eller tröga löv hittas, så att druvorna inte slösar bort energi på att återställa skotten.

Trädgårdsmästare rekommenderar också att binda upp vinstockarna, eftersom den inte har ett eget styvt skelett. Det är bättre att fixa anläggningen nära stöden, avsatser.

Rekommenderad: