Hammer Skruvmejsel: Funktioner I 12 Och 18 Volt Modeller, Finesser I Valet Av Batteri Och Laddare, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Hammer Skruvmejsel: Funktioner I 12 Och 18 Volt Modeller, Finesser I Valet Av Batteri Och Laddare, Recensioner

Video: Hammer Skruvmejsel: Funktioner I 12 Och 18 Volt Modeller, Finesser I Valet Av Batteri Och Laddare, Recensioner
Video: How I Fixed My Faulty Makita Battery 2024, Maj
Hammer Skruvmejsel: Funktioner I 12 Och 18 Volt Modeller, Finesser I Valet Av Batteri Och Laddare, Recensioner
Hammer Skruvmejsel: Funktioner I 12 Och 18 Volt Modeller, Finesser I Valet Av Batteri Och Laddare, Recensioner
Anonim

På den moderna marknaden finns det många verktyg för importerad och inhemsk produktion. Skruvmejslar från hammare är mycket efterfrågade. De är i sin tur indelade i trummor och ospända.

Den mest effektiva är en sladdlös borrmaskin med slagborrningsfunktion ., den är lämplig för arbete med hårda ytor och löser de svåraste uppgifterna i byggprocessen. Trots den höga kostnaden lyckades produkterna från det amerikanska märket Hammer fortfarande vinna popularitet bland ryska hantverkare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verktygsfunktioner

Skruvmejslar finns i två typer - elnät och sladdlös. De senare är de mest mobila, eftersom de låter dig använda verktyget på vägen, bära det på vilket avstånd som helst, och allt detta händer på grund av det energiintensiva batteriet, som laddas från elnätet, vilket ger kontinuerlig drift i flera timmar.

Dessutom är en viktig egenskap hos denna utrustning snabb laddning - det tar bara 20 minuter.

Av de tekniska parametrarna för Hammer -skruvmejslar bör flera av de viktigaste lyftas fram

Vridmoment . Denna egenskap är viktigast för yrkesverksamma. Högt vridmoment (VKM) möjliggör borrning av täta material, samt arbete med fästelement med stor diameter. För så komplexa arbeten erbjuder tillverkaren en bärbar enhet med stora möjligheter - Hammer -skruvmejseln 18 V. Den presenterade modellen låter befälhavaren justera videobandspelaren för att välja det optimala arbetsläget.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Rotationsfrekvens . Diametern på hålet som görs av enheten beror på hur spindeln roterar. RPM påverkar också möjligheten att vrida fästelement till hårda ytor. Genom att använda låga varvtal under drift skyddar du motorn mot onödig överbelastning. Tillverkaren rekommenderar att man föredrar en skruvmejsel utrustad med en växellåda med två hastighetslägen.
  • Chuck typ . Det finns nyckel- och nyckelfria chuckar. Det mesta av arbetet utförs med sladdlösa borrar med en nyckellös chuck. De uppdaterade modellerna är utrustade med ett axellås, den här funktionen ger en snabb och ganska enkel bitbyte.
  • Utrustningens vikt . Om du väljer ett tungt verktyg reduceras arbetstiden avsevärt, eftersom det är svårt att hålla det länge. Hammer -märket erbjuder kraftfulla professionella enheter som kännetecknas av en lång drifttid i kombination med en låg vikt.
Bild
Bild

Modeller

Nätverk

  • Hammare DRL400A - en förenklad modell med en kraftfull motor. Lämplig för hushållsrenovering / byggnadsarbete. Den har bara en hastighet, så det finns ingen omkopplare. Men det finns en KM -justering. Gör att du kan slå ett 20 mm hål, till exempel i trä. Mindre hål kan göras i metallkåpan. Priset på denna enhet är 2 000 rubel.
  • Hammare DRL420 - skiljer sig från den tidigare skruvmejseln genom att det finns två vinkelhastigheter - 1 100 varv / min. / min. och 350 ungefär. / min. Effekten är 280 watt. Kostnaden varierar från 2 till 3 tusen rubel.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hammare DRL500A - liknande modell med en hastighet, men vridmomentet är 24 Nm. Pris - 2 300 rubel.
  • Hammer DRL600S Premium - den genomsnittliga strömförbrukningen är 500 W. Vinkelhastigheten är cirka 1 600 varv / min. / min. Gör det möjligt att borra små hål, även om KM är 15 Nm. En skruvmejsel kostar 2500 rubel.
  • Hammer DRL320 Premium - en liknande modell, bara utrustad med två hastighetslägen (1500 varv / min och 450 varv / min./ min.), det finns en omkopplare för detta. Nyckellös chuck. En kick -funktion är tillgänglig. Kostnaden är mycket högre - från 3000 rubel och mer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Uppladdningsbar

  • Hammer ACD3.6LE - är en skruvmejsel med låg effekt och en bithållare, batteri - 3,6 volt. Vinkelhastigheten överstiger inte 250 rpm. / min. Reservbitar ingår i satsen. Enheten är lämplig för montering av möbler, fixering av gipsskivor. Pris - cirka 1 000 rubel.
  • Hammer ACD3.6С Premium - utrustad med ett litiumbatteri med en vinkelhastighet på 180 varv / min. / min. Patronen är också under fladdermusen. Kostnaden är cirka 1 400 rubel.
  • Hammare ACD121A - denna borr / förare har bara ett varvtal - 550 varv / min. Verktyget har en ganska svag mekanism, men det klarar bra hushållsarbete, därför är det utrustat med en minsta uppsättning ytterligare funktioner. Enhetspris - 1300 rubel.
  • Hammer ACD120LE - verktyget är utrustat med ett 12 volt nickel-kadmiumbatteri. Denna borr kostar mer än 2000 rubel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer för laddning och drift

En laddare medföljer det sladdlösa verktyget. Enligt instruktionerna måste enheten före den första användningen vara fulladdad, eftersom instrumentet är förpackat och säljs i urladdat tillstånd, det vill säga det är olämpligt att använda. Laddarens kraft är avsedd för två batterier samtidigt, inte mer.

Innan laddning rekommenderas att du undersöker tiden för en fullständig laddningscykel. För Hammer-enheter ställs dessa parametrar in inom 3-5 timmar. I en fulladdad enhet tar strömåtervinning tre timmar, den här tiden beräknas för ett batteri vid en temperatur på 20 grader. Dessutom påverkas detta av både temperaturfall och otillräcklig spänning i elnätet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hela laddningsprocessen för enheten är helt kontrollerad, eftersom instrumentet har en speciell exakt indikator. Så snart ett urladdat batteri är installerat i laddaren tänds en röd lampa och när den är fulladdad lyser den grönt. En blinkande röd sensor indikerar felaktig batteriinstallation eller fel på enheten. Om du har anslutit ett urladdat batteri till enheten och sensorn inte tänds, ta bort det och låt det svalna till rumstemperatur.

En korrekt laddning av enheten är endast möjlig om den angivna temperaturen följs . Det rekommenderas också att utföra proceduren i ett fuktigt rum. Enligt instruktionerna är den optimala lufttemperaturen från -10 till + 40 grader. Tillverkaren hävdar att dessa parametrar kan säkerställa korrekt laddning, undvika överladdning vid låga grader och överhettning av batteriet. När det gäller luftfuktighet är kraven här inte särskilt stränga, det viktigaste är att rummet är väl ventilerat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grundläggande driftsregler:

  • planerar intensivt arbete med en skruvmejsel - sväng först;
  • för att få full effekt är det nödvändigt att ladda ur / ladda enheten cirka 5 gånger;
  • med hjälp av enheten, tillåt inte djupurladdning av batteriet, det räcker med att vänta på en betydande minskning av effekten;
  • ladda inte ett oladdat batteri, det slits snabbt och blir defekt.

Som de viktigaste reservdelarna för brådskande reparationer används samma batterier som slits ut efter en viss tid med regelbunden användning av enheten. Det är bäst att köpa denna del i specialaffärer, på samma plats där du köpte själva skruvmejseln. Det viktigaste är att batteriet motsvarar samma kapacitet och samma parametrar. Det är också värt att avgöra vilket material batteriet är tillverkat av: nickel eller litium.

Tillverkaren erbjuder en universell version av ett 12 Volt litiumbatteri; en sådan reservdel kostar cirka 1400 rubel. Detta är nästan hälften av kostnaden för hela instrumentet.

Bild
Bild

Recensioner

När det gäller recensionerna för dessa produkter är de mestadels positiva. Den sladdlösa borrskruvmejseln är särskilt noterad, vilket klarar sig bra med enkla hushållsuppgifter. Dessutom erbjuder butikerna mer professionella modeller, olika i kraft och antal hastigheter, vilket gör att du kan arbeta med olika ytor.

Det amerikanska märket Hammer står för kvalitet, tillförlitlighet, hållbarhet och bra resultat.

Rekommenderad: