Foder I Interiören (65 Foton): Färgade Produkter För Sovrummet Och Idéer För Efterbehandlingsalternativ, Vita Och Blekta Alternativ För Efterbehandling Inne I Huset Och Sommarstuga

Innehållsförteckning:

Video: Foder I Interiören (65 Foton): Färgade Produkter För Sovrummet Och Idéer För Efterbehandlingsalternativ, Vita Och Blekta Alternativ För Efterbehandling Inne I Huset Och Sommarstuga

Video: Foder I Interiören (65 Foton): Färgade Produkter För Sovrummet Och Idéer För Efterbehandlingsalternativ, Vita Och Blekta Alternativ För Efterbehandling Inne I Huset Och Sommarstuga
Video: Hellgrens sommarstuga 2024, April
Foder I Interiören (65 Foton): Färgade Produkter För Sovrummet Och Idéer För Efterbehandlingsalternativ, Vita Och Blekta Alternativ För Efterbehandling Inne I Huset Och Sommarstuga
Foder I Interiören (65 Foton): Färgade Produkter För Sovrummet Och Idéer För Efterbehandlingsalternativ, Vita Och Blekta Alternativ För Efterbehandling Inne I Huset Och Sommarstuga
Anonim

Moderna butiker erbjuder ett brett utbud av foderalternativ för varje smak och budget. Men även för några decennier sedan var det svårt att föreställa sig att den här finishbrädan, som endast användes för bilens innerfoder, inte kommer att förlora sin betydelse idag. Tyvärr är många människor skeptiska och till och med partiska om detta material. Alla är vana att tro att det bara kan användas för att dekorera hus på landet, och i lägenheter är det bara lämpligt för vändning mot loggior, förråd och andra tvättstugor.

Den här artikeln kommer att skingra myter om foderets begränsade stilistiska möjligheter och visa alla fördelar med att använda den.

Bild
Bild

Särdrag

Foder eller mantelbräda är ett riktigt intressant material. Tack vare dess goda motståndskraft mot fukt och utmärkta värmebesparande egenskaper blir det ett utmärkt sätt att skapa en hållbar inredning och bokstavligen en varm atmosfär hemma.

Dessutom är foder ett "problemfritt alternativ" för att avsluta lokalerna , eftersom det inte är nödvändigt att förbereda väggarna i förväg för det, och på grund av dess lätthet sker installationen ganska snabbt. Dessutom kommer denna typ av bräda i sig att maskera alla oegentligheter perfekt och till och med hjälpa till att dölja ledningarna, och detta är ofta en svår fråga för alla lanthus.

Det är värt att nämna materialets färgmöjligheter. Om du är trött på väggarnas nuvarande färg, en burk måla - och du har en uppdaterad inredning av önskad färg. Att måla detta efterbehandlingsmaterial är snabbt och enkelt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör också noteras olika typer av foder.

Massivt träfoder (aska, asp, bok och andra)

Den är indelad i klasser från den högsta "0" (en bräda utan en enda knut eller fläck) till den lägsta "C" (naturliga oegentligheter är möjliga), vilket utan tvekan påverkar kostnaden för materialet. Ändå används alla typer av träpaneler i inredningen för att skapa en mängd olika stilar. Trots allt kan även den billigaste brädan framgångsrikt dekoreras och målas över.

Fördelarna med denna typ av foder inkluderar miljövänlighet, trevlig träig doft och hållbarhet. Den enda nackdelen kan anses vara behovet av att uppdatera färgen, som under vissa förhållanden kan ses som ett tillfälle att uppdatera interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

MDF

Sådant foder är också tillverkat av trä, men till skillnad från den första typen erhålls det genom att limma spån utan att lägga till föroreningar.

MDF är billigare än massivt träpanel, men samtidigt förlorar det inte sin naturliga attraktionskraft. Materialets täta struktur och enkla underhåll är särskilt fängslande. Men med en sådan klädbräda måste du akta dig för överdriven fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Foder av plast

Det extruderas från PVC -granulat. När det gäller dess egenskaper liknar det trä, förutom dess struktur. Men plastfoder försöker inte ersätta de två tidigare typerna. Dess främsta fördelar är lågt pris, enkelhet och enkel installation.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att säga några ord om olika former av mantelbrädan.

Låt oss lista de vanligaste:

  • eurolining - en slät bräda av värdefulla träslag;
  • blockhus som liknar ett murverk;
  • "Amerikansk", som är en imitation av överlappande brädmurverk.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Fodret är perfekt att dekorera både ett lanthus och en lägenhet. Dessutom kan den användas för att dekorera inte bara väggar utan även tak. En speciell färg kan uppnås på ett originellt sätt att lägga, eftersom fodret ger ett stort utrymme för fantasi.

Det är värt att notera att denna beklädnadsbräda kommer bra överens i interiören med olika material ., som passar bäst för att skapa en viss design av rum i huset. Fodret kommer att se mest imponerande ut med läder, keramik, grova tyger samt med inredningsdetaljer av plast, metall och glas.

Förutom utmärkt stilistisk kompatibilitet klarar fodret perfekt lösningen på de rumsliga problemen i rummet. Det räcker med att lägga brädet på ett visst sätt - och du har redan uppnått önskad effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera vanliga sätt att placera brädor på väggar eller tak

  • Längsgående eller tvärgående . Det föredragna sättet att lägga fodret med många horisontellt eller vertikalt. Den första metoden kommer att expandera rummet väl, och den andra hjälper till att höja taket visuellt. Men det är värt att överväga att när man använder denna metod runt hela omkretsen av rummet kan det uppstå en oönskad koppling till omklädningsrummet.
  • Diagonal . Att placera brädan i en viss vinkel på en vägg eller i taket kommer att lägga till dynamik i rummet, men också få dig att arbeta hårt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Blanda texturer till exempel att dekorera botten av väggen med plåt och toppen med tapeter. Ett billigt alternativ och samtidigt ovanligt. För att förhindra att övergången från en räfflad yta till en slät ser rörig ut rekommenderas det att använda lister.
  • Ritning skapande . Processen att lägga "julgranar", "pjäser" och "tegelstenar" är ganska dyr och noggrann, men resultatet kommer att glädja dig.
  • Omväxlande brädor av olika tjocklek färgad med samma färg, men med olika intensitet. En sådan interiör ser fräsch och väldigt original ut.
  • Användning av foder endast på ett fragment av väggen . Om du dekorerar ett sådant utrymme, till exempel med familjefoton, får du en stor accent i interiören.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Så du har bestämt dig för att använda clapboard för att dekorera ditt hem och vill ha fantastiska resultat.

Då kommer följande designertips till nytta:

  • kombinationen av ljuslackerat och matt foder för vägg- och hyllinredning kommer att expandera rummet och göra det mer luftigt;
  • det är nödvändigt att måla brädet innan du fäster det på önskad yta, och det är bättre att inte applicera färg med en pensel utan att gnugga det med händerna;
  • på grund av dess brandmotstånd överför detta material perfekt arbete med en blåslampa: sådana paneler är pålitliga, som tegel, använder det för att skapa ett ovanligt mönster och fixar senare resultatet med oljefärg.
Bild
Bild

Färger

Fodertillverkare hänger med i tiden och erbjuder en mängd olika nyanser av material, så alla, även den mest sofistikerade finsmakaren, kommer att hitta en färg som passar honom. Ändå måste valet av färg närma sig i detalj så att den framtida interiören hålls fullt ut i den valda stilen.

När du föredrar gyllene honungsfärgen av naturligt trä, tänk på att överdriven användning av denna färg gör interiören tyngre och får rummet att se ut som en bastu. För att undvika denna oönskade effekt och samtidigt göra stämningen i rummet varm och inbjudande att vila, lägg till kontrastfärger i atmosfären - blått, grönt, vinrött, grädde. Och det rekommenderas också att använda en matt yta. Det möter modetrender och ger interiören ett sofistikerat utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fodrets chokladnyanser ser bra ut i interiören i form av ljusa slag . Alla ljusa toner passar bra till sådana färger. För att förhindra att dekorationen av rummet överbelastas stilistiskt, lägg till mörka brädor på bara en av väggarna och stöd den valda träskuggan med tillbehör.

Den för närvarande trendiga tendensen att måla alla väggar som är täckta med vitskiva förutsätter nödvändigtvis förekomsten av klart konsekventa färgelement i interiören. För att förhindra att rummet blir kallt och obehagligt, lägg till detaljer och möbler i vinröda, pistasch, terrakotta och andra lugnande färger.

Användningen av flera färgtoner i samma färgschema ser ganska organisk ut kombinerat med naturligt trä. Till exempel kommer de blå och vita färgerna i taket och väggarna, som stöds av två färger av trä, att skapa en ovanligt trevlig atmosfär för ett barns rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som vi kan se finns det många färgalternativ. Du behöver bara bestämma vad du gillar - ett färgat foder eller till exempel ett lättare.

Stil

Med förbehåll för vissa regler passar fodret perfekt i nästan vilken inredning som helst.

Många populära moderna stilar använder clapboard i interiören

Land . För att understryka den trendiga och originella i denna trend, ge företräde åt "landhouse" profilbrädor med karakteristiska dekorativa spår.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ecostyle . Denna stil kännetecknas av användningen av naturmaterial. Komplettera interiören med läder, sten, massor av grönska - och den resulterande dekorationen av rummet kommer att glädja dig med sin atmosfär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Provence . För att interiören ska nå sitt stilistiska mål, täck fodret med lack. Träets utsökta glans kommer att framkalla trevliga associationer med Frankrikes soliga kust.

Bild
Bild
Bild
Bild

Årgång . Fodret är det bästa stödet för den "antika" inredningen. För ännu större effekt kan du använda borstning av en av väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skandinaviska . Det kännetecknas av träplankor, vitmålade och kompletteras med detaljer i lugnande färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rustika och andra etniska grupper . Använd vitkalkat och lagrat foder av ask, tall och ek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modern . Fodret är perfekt, målat grått och silver. Det kommer inte att motsäga stadsdesignriktningen och kommer att bli en smart fashionabel lösning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Shabby chic . Väggarna, klädda i trä, kommer effektivt att kvitta de gamla inredningsartiklarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Loft . För denna stil, ge företräde åt det "amerikanska" fodret, som positivt kommer att betona "grovheten" i den industriella stilen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillämpningsområde

Som nämnts ovan är ytskiva ett universellt material. Därför kan vi lugnt säga att det effektivt kan användas i absolut alla rum.

Förutom att dekorera korridorer och balkonger, som omedelbart kommer att tänka på när ordet "foder" nämns, kan denna tavla bli din livräddare när du inreder vardagsrum, till exempel ett vardagsrum.

För sovrummet ser fodret mest fördelaktigt ut bak sängens huvud .och designalternativ kan begränsas endast av din fantasi. Det kan vara en målning på trä, och ett "staket", och en tredimensionell ritning.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ett badrum, använd ett ljust foder som bakgrund och ett mörkt för att skapa kontrasterande linjer är perfekt.

Oväntat stor potential avslöjas av detta material i kökets design. Om du vill skilja mellan arbetsytan och matplatsen, dekorera väggarna i matsalen med plåt, som kommer att överlappa i färg med köksmöblerna och därigenom skapa en stilistisk helhet med den.

Bild
Bild
Bild
Bild

I köket kan inte bara väggar utan även taket tillverkas med plåt . Men i det här fallet är det nödvändigt att överge träutseendet, annars blir det svårigheter att behålla dess renhet. I det här rummet är delvis dekoration acceptabelt, bara en vägg kan vara plåt.

Detta är bara några av de många alternativen för att använda foder inuti bostadskvarteren. På dacha ser det här alternativet väldigt snyggt ut. Alla rum kan inredas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Användningen av foder för väggdekor bakom sänggaveln ger alltid en touch av romantik och unik smak till sovrummet. Och interiörens dämpade toner, i kombination med brädans chokladnyans, motverkas positivt av kontrasterande vita detaljer.

Bild
Bild

Kombinationen av multidirektionellt foder av lugna nyanser och ljusa möbler gör barnrummet harmoniskt, mysigt, men samtidigt glatt. Ett sådant färgschema upphetsar inte barnet, utan gör det tvärtom för avkoppling och lugn lek.

Bild
Bild

Om det behövs kan fodret av en naturlig honungsfärg spädas med ljusa detaljer - möbler, gardiner eller tillbehör. Detta låter dig ta en ny titt på en så välbekant användning av en enfärgad bräda runt hela omkretsen av rummet.

Bild
Bild

Som vi lyckades se ger ett så bekant material som foder ett stort utrymme för kreativitet. Detta gör att du kan skapa en verkligt original design av alla rum. Och brädans utmärkta naturliga egenskaper hjälper till att tillföra värme och komfort till ditt hem.

Rekommenderad: