Sladdlös Roterande Hammare: Väljer Den Minsta Batteridrivna Roterande Hammaren Med Dammutsugning

Innehållsförteckning:

Video: Sladdlös Roterande Hammare: Väljer Den Minsta Batteridrivna Roterande Hammaren Med Dammutsugning

Video: Sladdlös Roterande Hammare: Väljer Den Minsta Batteridrivna Roterande Hammaren Med Dammutsugning
Video: Makita 18V LXT Sub Compact Brushless 11/16 in. Rotary Hammer REVIEW (XRH06ZB) 2024, Maj
Sladdlös Roterande Hammare: Väljer Den Minsta Batteridrivna Roterande Hammaren Med Dammutsugning
Sladdlös Roterande Hammare: Väljer Den Minsta Batteridrivna Roterande Hammaren Med Dammutsugning
Anonim

Idag har den sladdlösa borrhammaren blivit ett oumbärligt verktyg i varje hem. Tack vare honom kan du på några minuter göra hål både i betong och i andra golv. Byggmarknaden representeras av olika modeller av denna enhet, men för hemmabruk är det bäst att välja den minsta enheten med dammutsugning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Den batteridrivna roterande hammaren är ett praktiskt elverktyg för hålslagning. Den är bärbar och lämplig för arbete där det inte finns någon elektricitet. På grund av sin lilla storlek och begränsade laddning rekommenderas inte detta verktyg för kontinuerligt arbete på hårda ytor. De största fördelarna med en sådan perforator inkluderar:

  • kompakt kropp;
  • möjligheten att använda på olika platser, oavsett närvaron av ett elektriskt nätverk;
  • liten vikt;
  • hög kraft;
  • närvaron av en back och en hastighetsregulator;
  • hål upp till 10 mm i diameter kan borras, även i betong.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller nackdelarna är enheten ofta obekväm på grund av att dess batterikapacitet är begränsad och tar lång tid att ladda. Dessutom tappar batteriet snabbt när det tappas och träffas, och det är problematiskt att köpa ett extra.

Sladdlösa borrhammare finns i flera typer , som skiljer sig åt genom designfunktionen, klassen och konsumentegenskaperna. Beroende på detta är de indelade i professionella, hushålls- och halvprofessionella. Amatörmodeller kännetecknas av en överkomlig kostnad, en lättare och mer förenklad design. De kan köras i fyra timmar och tar pauser var halvtimme för att kyla chockdelarna och motorn. Semiprofessionella är av högre kvalitet och mer hårda i arbetet; professionella har en komplex design, en kraftfull motor och kan fungera utan elnät under lång tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med en borrhammare på ett batteri kan du utföra följande typer av arbete:

  • göra hål i både natursten och konststen, alla typer av tegel- och betonggolv;
  • göra hål i väggar av material och plattor när du installerar kommunikationssystem;
  • bända på och ta bort keramik, golvplattor och dekorativa detaljer från väggarna;
  • riva gipsskivor, betong- och tegelgolv;
  • rör om blandningar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man väljer

Innan du köper en sladdlös borrmaskin är det viktigt att ta hänsyn till driftsförhållandena, liksom närvaron av LED -bakgrundsbelysning, ett dammutsugningssystem och möjligheten att ställa in driftläge. Eftersom byggmarknaden representeras av ett elegant sortiment av dessa enheter är det svårt att göra rätt val till förmån för en eller annan typ. Därför måste du vara uppmärksam på följande instrumentparametrar när du gör ett så viktigt köp:

  • storlek och vikt;
  • batterikapacitet;
  • motoreffekt;
  • typ av slagmekanism.
Bild
Bild
Bild
Bild

Batteridrivna bergborrar är oftast utformade för arbete i sommarstugor och i lägenheter .därför är de utrustade med 220 volt motorer. Det finns också enheter som säljs med en motoreffekt från 550 till 2500 W, de har en ganska hög prestanda och gör att du kan borra stora hål. Därför är det nödvändigt att på förhand bestämma vilken typ av belastning verktyget kommer att utsättas för. Om du planerar att göra små hål med en diameter på upp till 14 mm kan du föredra de enklaste modellerna med en effekt på upp till 500 watt. För att göra hål 600 mm tjocka måste du köpa en enhet med en motoreffekt på 1000 watt.

Munstyckenas rotationshastighet spelar också en stor roll; i de flesta modeller av sladdlösa bergborrar varierar den från 200 till 2300 rpm. I hushållsapparater är det vanligtvis standard och anges av tillverkaren. I professionella enheter justeras rotationshastigheten automatiskt, beroende på arbetets komplexitet. Dessutom bestäms prestandan hos en borrhammare också av påverkan och slagfrekvensen. För vardagliga uppgifter, en enhet med en slagkraft på 1,2 till 3 J.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en enhet bör särskild uppmärksamhet ägnas åt platsen för motorn . Den kan placeras i kroppens vertikala och horisontella plan. Den första typen är vanligtvis typisk för kraftfulla modeller, medan den andra är väl lämpad för hushållsbruk, eftersom den är liten och mycket bekvämare att arbeta med. Batteridrivna bergborrar har olika driftlägen, så innan du köper är det viktigt att klargöra vilka som finns i en viss modell. För hushållsarbete är det nödvändigt att ge företräde åt ett verktyg med lägen som borrning, hammarborrning och mejsling.

Utformningen av enheten inkluderar en patron på vilken bilagorna är fästa. Därför, om du dessutom måste köpa kronor, mejslar och borrar, måste du veta vilken typ av chuck. Produkter med minimi- och standardeffekt innehåller vanligtvis SDS- och SDS-plus-patroner. Om du planerar att arbeta med en borrmaskin är det nödvändigt att välja SDS-max-patroner. Svansen överstiger inte 18 mm i diameter.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper ett verktyg måste du dessutom fråga om dess ytterligare funktioner. De kommer inte bara att avgöra produktivitetsökningen, utan också driftssäkerheten. För hushållsbruk rekommenderas att välja modeller där följande alternativ finns.

  • Omvänd . Det gör att du snabbt kan ta bort den fasta borren från hålen.
  • Skyddshylsa . Låser automatiskt munstyckets rotation när det fastnar.
  • Smidig start . Minskar potentiell nätverkshopp.
  • Hastighetsreglage . Det ändrar oberoende rotationshastigheten beroende på densiteten och typen av den bearbetade ytan.
  • Linjal-stopp . Gör att du kan mäta djupet av borrade hål.
  • Vibrationsskydd . Gör arbetet bekvämt eftersom det skyddar händerna från vibrationer.
  • Väska (låda) för enkel bärning av verktyget . Det kommer att vara möjligt att lagra inte bara roterande hammare själv, utan även smörjmedel, borstar för motorn, utbytbara munstycken och patroner.
  • Dammborttagningssystem . Eftersom damm genereras under byggnadsarbetet kompletterar många tillverkare batterianordningen med en speciell påse där betongflis och damm samlas under borrning. När borrningen är klar rengörs dammbehållaren.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kända tillverkare och modeller

Idag representeras sladdlösa bergborrar av olika märken. Premiumprodukter produceras av tillverkare som AEG, Hilti, Bosch, Makita och DeWALT . Mellanklassverktyg är prisvärda och passar bra för hushållsarbete. De produceras av både inhemska tillverkare (Interskol) och utländska (Hammer, Metabo). När det gäller budgetalternativen är det stansare som tillverkas under varumärken som Soyuz, Zubr, Skill, Whirlwind.

Professionella modeller har både fördelar och nackdelar . Till exempel är Hilti och AEG borrhammare utrustade med högkvalitativa delar och ytterligare funktioner. Deras oberoende strömförsörjning håller i genomsnitt tre timmars drift, batteriet laddas snabbt på bara 30 minuter. Nackdelen med verktygen är deras stora vikt och buller under drift. Förutom att händerna blir för trötta av enhetens vikt, har dessa modeller inga andra nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rotationshammarna Makita, Hitachi och Bosch har bevisat sig med hög prestanda . Dessa maskiner är utrustade med tre driftlägen och är konstruerade för mejsling, konventionell borrning och slagning. De är inte alltför kraftfulla, men de kommer med ytterligare funktioner som möjliggör justering och därmed förenklar arbetet. Så i dessa verktyg finns en frigöringskoppling och en omvänd körning. Dessutom innehåller produktsortimentet en SDS -patron som möjliggör snabba och säkra bitbyten.

När det gäller modellerna Hammer, DeWALT och Metabo kan de användas i olika lägen . Detta beror på verktygens unika egenskaper och breda funktionalitet. Förutom den kraftfulla motorn är enheterna utrustade med omvänd slaglängd, LED -belysning och ett bekvämt munstycksbytessystem. Motorn för bergborrarna är borstlös, så deras livslängd är lång. I dessa modeller har tillverkarna också förbättrat styrsystemet genom att lägga till en växelströmställare i två lägen till verktyget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för användning

Den sladdlösa borrmaskinen är mycket populär inte bara bland erfarna hantverkare, utan också bland husets ägare, som förr eller senare måste reparera. Detta verktyg är lätt att använda och har många fördelar. För att den ska kunna tjäna maximal tid, och arbetet var säkert, är det nödvändigt att följa vissa regler i drift.

  • En ny bilaga kan endast fästas när enheten är avstängd.
  • Efter borrning i hårt material, hantera inte borren med bara händer eftersom det blir varmt. Om det är nödvändigt att snabbt byta ut munstycket, linda din hand med en trasa fuktad i vatten.
  • Alla munstycken, oavsett typ, måste behandlas med ett speciellt smörjmedel innan de skruvas in. Fixeringen av borrarna förenklas genom att vrida dem på chucken eller dra tillbaka låsänden.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Du kan bara börja arbeta när enheten är kontrollerad. Om funktionsstörningar eller misstänkt ljud upptäcks måste det stängas av omedelbart och diagnostik utföras.
  • Vid borrning av en viss yta bör ett visst läge och antal varv väljas.
  • Om modellen inte är utrustad med en dammuppsamlare, måste perforatorn rengöras noggrant efter damm efter arbete.
  • Innan arbetet påbörjas bör arbetsledaren ta hand om personlig säkerhet och ta på sig skyddsutrustning som handskar, tunga overall, öronproppar och skyddsglasögon. Långt hår bör döljas under en hatt; dessutom ska det inte finnas några smycken på händerna. De kan fastna i det roterande redskapet och orsaka personskada.
  • Tillbehören måste användas strikt enligt instruktionerna från tillverkaren.

Rekommenderad: