Uppvärmning Av Loggian: Uppvärmning Av Rummet, är Det Möjligt Att Ta Ut Batteriet Till Loggian

Innehållsförteckning:

Video: Uppvärmning Av Loggian: Uppvärmning Av Rummet, är Det Möjligt Att Ta Ut Batteriet Till Loggian

Video: Uppvärmning Av Loggian: Uppvärmning Av Rummet, är Det Möjligt Att Ta Ut Batteriet Till Loggian
Video: Eied Musa Batteri. Malta 2019. 2024, Mars
Uppvärmning Av Loggian: Uppvärmning Av Rummet, är Det Möjligt Att Ta Ut Batteriet Till Loggian
Uppvärmning Av Loggian: Uppvärmning Av Rummet, är Det Möjligt Att Ta Ut Batteriet Till Loggian
Anonim

Loggian kan användas inte bara som ett lager för förvaring av olika saker, utan också som ett fullvärdigt vardagsrum. För att göra detta måste du hänvisa till lämplig exteriör och inredning. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt uppvärmning av rummet.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Tidigare var balkonger och loggier mindre funktionella rum där onödiga saker, banker, vändningar etc. lagrades. De användes sällan året runt, så det finns fortfarande många öppna loggior som inte kan nås på vintern.

Numera är det mer troligt att människor ansluter loggier till boytan och gör dem mer praktiska. Det finns en mängd olika byggmaterial i butiker i ett stort sortiment, med hjälp av vilket du kan vackert och effektivt dekorera ett rum både inuti och utanför.

Bild
Bild

Kompetent urval av efterbehandlingsmaterial beror till stor del på loggiens struktur och skick, liksom på ägarnas smakpreferenser. Men det trevliga krånglet i samband med valet av vackra paneler, tapeter och golvbeläggningar bör startas efter att frågan om isolering har lösts.

Det löses mödosamt och kräver bara de mest exakta beräkningarna. Först måste du utföra förberedande arbete, förstärka loggian och sedan fortsätta direkt till installationen av värmesystem.

Bild
Bild

Idag finns det många typer av värmesystem för loggior. Varje lägenhetägare kan välja ett alternativ som inte träffar hans plånbok. Om du väljer och installerar värme korrekt på din loggias område, kommer det att vara möjligt att gå till det under vilken säsong som helst och i vilket väder som helst. Rummet kan omvandlas till en fullvärdig studie, som görs till en bar eller ett rekreationsområde. Allt beror bara på dina preferenser.

De flesta värmesystem är tysta. De kommer inte att göra irriterande ljud.

Bild
Bild

Uppvärmning av hög kvalitet från kända företag är skyddad från överhettning och fördelar temperaturen optimalt över hela territoriet.

Uppvärmningsdesignalternativ

Det finns flera typer av uppvärmning för loggior. Låt oss överväga dem mer detaljerat.

Bild
Bild

Batteri på loggian

Batteriet på loggian är mycket bekvämt. Det kommer inte att vara dyrt och du behöver inte slå på / av hela tiden. Men ett sådant beslut kommer att medföra vissa olägenheter. Vid en temperatur på 0 grader kan vattnet i kylaren frysa - det spricker helt enkelt och du riskerar att översvämma dina grannar.

Av denna anledning har myndigheterna i Moskva förbjudit borttagning av radiatorer på loggior och balkonger.

Bild
Bild

Centralvärme på loggias territorium är ett direkt brott mot Ryska federationens lagstiftning, men detta faktum stoppar inte många lägenhetsägare.

Varmvatten golv

Idag är ett varmvattengolv efterfrågat. Det är ett speciellt rör tillverkat av polymermaterial, som är installerat som en orm. Därefter stängs den med en screed och vatten tillåts genom det, vars temperatur sällan överstiger 60 grader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett sådant system ger uppvärmning längs en idealisk bana. Värme strålar upp från golvet. Med den här egenskapen kan du vara på loggias territorium under alla säsonger utan skor!

Enligt lag är installation av ett sådant system inte förbjudet, även om det inte är anslutet till centralvärme och vattenförsörjningssystem.

Elektrisk golvvärme

Varma elektriska golv är mycket populära idag. Sådana alternativ är ett utmärkt alternativ till ett vattenvärmesystem. Med elektriska strukturer kommer du inte att översvämma dina grannar. De monteras mycket lättare och snabbare.

Men sådana system är också dyrare. De förbrukar mycket energi, så i slutet av månaden kan du få en faktura för ett betydande belopp. Många ägare köper dessutom en speciell termostat som stänger av golvet vid rätt tidpunkt, men även ett sådant element sparar inte mycket pengar.

Bild
Bild

Elektrisk golvvärme är annorlunda:

Ett kabelgolv är ett system där det finns en speciell kabel som har en värmetråd (en eller flera) . Tyvärr är dessa alternativ inte särskilt säkra. Bara en liten gnista kan leda till mycket sorgliga konsekvenser. Av denna anledning är sådana golv alltid avrett. En annan nackdel med kabelgolvet är att vissa typer av värmekablar avger elektromagnetisk strålning.

Bild
Bild

Det finns en annan typ av elvärmesystem - infrarött golv . Det är säkert och avger inte skadlig strålning. Alla golvbeläggningar kan installeras ovanpå sådan uppvärmning, vilket avsevärt kan minska och underlätta installationsarbetet på loggian.

Bild
Bild
Bild
Bild

Infrarött golv är mer efterfrågat än kabelgolv. Detta beror inte bara på enkel installation, utan också på att fungera som solen. Enkelt uttryckt, detta system värmer inte luften (som en kabel), utan alla föremål i rummet. Därefter avger själva föremålen värme till luften.

Bild
Bild

Fläktvärmare

En annan bra lösning för uppvärmning av en loggia kommer att vara en fläktvärmare. Varje person har stött på en sådan enhet minst en gång i sitt liv. Den är kompakt i storlek. Fläktvärmare absorberar kall luft och släpper ut varm luft i rummet.

Bild
Bild

Men sådana enheter kan inte fungera som den huvudsakliga värmekällan. De värmer snabbt och märkbart luften, men de är inte avsedda för permanent arbete. Efter att ha stängt av fläktvärmaren på loggian blir det kallare mycket snabbt.

En annan nackdel med en sådan värmare är dess bullriga drift.

Konvektorvärmare

För uppvärmning av loggian kan du vända dig till en mer imponerande konvektorvärmare. Annars kallas det en termisk panel. Principen för dess användning är ungefär som en liten fläktvärmare, men det ger inget obehagligt eller irriterande ljud.

Moderna konvektorer värms upp snabbt och stängs av automatiskt vid behov

Att installera sådana enheter är mycket enkelt och enkelt. De kan fästas som du vill: på väggen eller på golvet. Vissa människor lyckas installera en konvektor i taket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men en sådan värmare har också sina nackdelar. Det gör luften torr, vilket kan orsaka huvudvärk efter ett tag. Konvektorer förbrukar mycket energi som andra elektriska värmare.

Oljekylare

Ett annat populärt alternativ för elvärmare är oljekylaren. Den består av en robust metallkropp, i vars inre del finns en elektrisk spole och olja. När oljetemperaturen når 70-80 grader stängs enheten av automatiskt. Denna funktion indikerar säkerheten för denna typ av uppvärmning.

Oljevärmare torkar inte ut luften, så du behöver inte oroa dig för ditt välbefinnande.

Bild
Bild

Sådana enheter har en viktig egenskap: de värmer långsamt upp och värmer upp rummet, och kyls sedan inte ned på mycket lång tid. Men om utkast går på din loggias territorium, kommer sådana saker inte att kunna värma upp det ens för en kort stund.

Infraröd värmare

En infraröd värmare fungerar enligt principen om ett infrarött golvvärmesystem. Han värmer också upp föremål i rummet först. Men en sådan instans har också sina nackdelar. En av dem är överdriven ljusstrålning, vilket kommer att orsaka mycket besvär på natten.

Sådana värmare är mycket ömtåliga, och lamporna i dem värms upp till 200 grader, så du bör vara mycket försiktig runt dem för att inte få en allvarlig brännskada.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men infraröda värmare har högsta effektivitet. De förbrukar mindre energi än alla ovanstående elektriska system och värmer upp loggian mycket effektivt.

Mer information om uppvärmning på loggian finns i följande video.

Är det möjligt att ta ut batteriet till loggian?

I varje separat region regleras förbudet mot avlägsnande av centralvärme till loggiens territorium av sin egen dokumentation. Men den allmänna grunden för att förbjuda sådan ombyggnad förblir densamma. Om du tar ut kylaren av egen vilja kan du bli böter.

Du måste också uppfylla kravet för att demontera batteriet och återföra det till sin ursprungliga plats.

Bild
Bild

Vissa lägenhetsägare försöker dock legalisera borttagning av värme till loggian. För att göra detta måste du kontakta förvaltningsbolaget som tillhandahåller hemunderhåll. Det är nödvändigt att komma överens med henne om en plan för framtida ombyggnad och få nödvändigt tillstånd.

Det finns ingen garanti för att du fortfarande kommer att få det.

Bild
Bild

Men det är värt att komma ihåg att insättning av ett annat batteri minskar det totala trycket på värmesystemet, och detta kan leda till kylning inte bara av din lägenhet utan också av alla andra rum i huset.

Bild
Bild

Urvalstips

Det är nödvändigt att närma sig frågan om uppvärmning av loggian på största allvar, eftersom det beror på hur du kan använda ytterligare kvadratmeter:

  • Om du vill spara el, och du inte är rädd för komplicerat installationsarbete, bör du vända dig till det golvvärmda golvet. Men glöm inte att ett sådant system måste stängas med en screed!
  • En elektrisk golvvärme värmer rummet perfekt. Den är idealisk för vintervärme, och du kan enkelt gå barfota till loggian. Det mest framgångsrika alternativet skulle vara ett infrarött golv. Men glöm inte att sådan uppvärmning kommer att bli dyr inte bara i installationen, utan också i drift. Ägarna till dessa system rekommenderas att fylla på med termostater, som då och då stänger av de uppvärmda golven. Men tro inte att detta kommer att vara en påtaglig lösning på problemet. Räkningar kommer fortfarande med stora mängder.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om din loggia har golv- och väggisolering kan du dessutom värma upp den med hjälp av olika elektriska värmare . De förbrukar också mycket energi och värmer upp rummet mycket svagare. Det "svagaste" alternativet är en fläktvärmare. Effekten av hans bullriga arbete varar inte länge. Det bästa i denna kategori är den infraröda värmaren. Den förbrukar lite mindre el och gör ett utmärkt jobb med sin huvuduppgift.

Bild
Bild

Det rekommenderas inte att ta med centralvärme till loggias territorium . Det här alternativet är mycket bekvämt, och många lägenhetsägare skulle vilja isolera ytterligare torg på detta sätt, men det kommer att leda till många problem. Det kommer att bli mycket svårt att legalisera en sådan ombyggnad, och du kommer att spendera mycket tid.

Sådana drastiska beslut kan leda till lägre temperaturer i vardagsrum för både dig och dina grannar.

Rekommenderad: