Plastfoder För Utomhusarbete (52 Bilder): Mantlar Huset Utanför Med Egna Händer, Finesserna I Mantel Och Dekoration

Innehållsförteckning:

Video: Plastfoder För Utomhusarbete (52 Bilder): Mantlar Huset Utanför Med Egna Händer, Finesserna I Mantel Och Dekoration

Video: Plastfoder För Utomhusarbete (52 Bilder): Mantlar Huset Utanför Med Egna Händer, Finesserna I Mantel Och Dekoration
Video: Girls Hoodies Design | | crop top Hoodies for girls Trendy & stylish Hoodies design for girls 2021 2024, Maj
Plastfoder För Utomhusarbete (52 Bilder): Mantlar Huset Utanför Med Egna Händer, Finesserna I Mantel Och Dekoration
Plastfoder För Utomhusarbete (52 Bilder): Mantlar Huset Utanför Med Egna Händer, Finesserna I Mantel Och Dekoration
Anonim

Inför fasaden på ett hus är en viktig del av reparationen och konstruktionen av byggnaden som helhet, eftersom byggnadens utseende och hela den personliga tomten kommer att bero på den yttre designen. Den moderna byggmaterialmarknaden erbjuder ett stort urval av olika produkter för utomhusbruk, bland vilka man kan skilja ut plastfoder, som har ett antal specifika egenskaper och fördelar.

Bild
Bild

Särdrag

Att bygga ett hus är en process som består av ett antal obligatoriska arbeten som utförs i strikt ordning. Att slutföra fasaden på en byggnad är viktigt inte bara ur estetisk synvinkel, det isolerar också huset och skyddar ytor från många faktorer. Extern väggbeklädnad med plastskiva är efterfrågad bland många husägare, eftersom detta material har många fördelar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

PVC -foder har ett antal positiva egenskaper:

  • lång livslängd på grund av att materialet inte utsätts för förfall och korrosion;
  • motståndskraft mot olika temperaturer;
  • materialet brinner inte;
  • enkel installation;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • fasadens yttre attraktivitet;
  • ytan kräver inget underhåll;
  • goda vattenavvisande egenskaper hos materialet;
  • överkomlig produktionskostnad;
  • produkter är resistenta mot negativ miljöpåverkan.
Bild
Bild

Men som alla andra material har plastprodukter vissa nackdelar.

Dessa inkluderar följande nyanser:

  • minimalt motstånd mot mekanisk spänning och tryck;
  • oförmågan att säkert fixa dekorativa element på panelerna.
Bild
Bild

Till skillnad från träfoder, innan du installerar PVC -paneler, behöver du inte täcka dem med speciella antiseptika och andra föreningar som förhindrar att material ruttnar, vilket är en positiv punkt som sparar husägaren pengar.

Vyer

För första gången började foder användas för att täcka järnvägståg, och baserat på detta fick materialet sitt namn. Utseendemässigt är produkten en vanlig skiva med en jämn och slät konsistens, på sidorna har den spår som ger en anslutning till efterföljande element.

Bild
Bild

Foder av plast - detta är en panel, inuti vilken separata celler är placerade längs skenan. Råvaran för tillverkning av materialet är polyvinylklorid.

Bild
Bild

Materialet kan vara av följande typer:

  • en panel med en vanlig form, som visuellt liknar en trästav;
  • lugn, vars fördel är en slät yta, efter installationen är spåren på panelerna nästan osynliga;
  • blockhus - en panel med en konvex yta som imiterar en stock;
  • "Amerikansk" - en produkt med en urtagning inuti panelen, på grund av vilken utseendet på överlappande brädor skapas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Foderpanel visuellt påminner om en trästång, är denna design den enklaste, därför är de flesta väggpaneler av plast tillverkade med just en sådan profil.

Bild
Bild

Lugn, eller "Kolkhoznitsa", är populär på grund av frånvaron av spår, som vanligtvis är synliga i andra typer av paneler.

Bild
Bild

Blockera hus liknar en timmerstuga, panelens inre del är platt, spåren för fastsättning är placerade på produktens sidor. Produkterna kan användas för fasaddekoration och för inredningsarbete inomhus. Förutom det ursprungliga utseendet har en sådan panel en god plasticitet på grund av närvaron av speciella tillsatser i kompositionen. De ger produkten frostbeständighet och motståndskraft mot blekning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Foder "amerikanskt " populär på grund av de särdrag som läggs, eftersom de placerade panelerna utgör ett bra skydd för lederna från effekterna av olika temperaturer och fukt.

Bild
Bild

Många experter klassificerar plastfoder på detta sätt:

  • flerfärgade eller vita paneler;
  • produkter gjorda för trä, sten eller andra material;
  • paneler, vars huvudsakliga skillnad är metoden för deras anslutning - sömlös och söm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer ett fasadmaterial måste du ta hänsyn till att det är värt att köpa foder för utomhusdekoration speciellt för externt arbete. Skillnaderna mellan produkterna består endast i kvalitetskarakteristika, visuellt är paneler för extern dekoration och produkter för internt arbete inte mycket annorlunda.

Bild
Bild

Lamellernas framsida har två huvudtyper - blank eller matt yta . I sortimentet av vissa tillverkare kan du hitta produkter som har en halvmatt finish. Den externa utformningen av produkterna påverkar inte på något sätt kvaliteten på den färdiga produkten. Den mest efterfrågade färgen för plastfoder är vit, på andra plats är träimitationsprodukter. Färgade produkter köps mycket mindre ofta.

Bild
Bild
Bild
Bild

DIY -efterbehandlingsteknik

För att inte misstas i metoden att lägga plastfodret är det först och främst nödvändigt att studera tekniken för installationen. Du kan docka paneler på olika sätt. Det vanligaste alternativet är panelernas vertikala och horisontella placering, så att du kan förstora väggarna visuellt, vilket gör att hela byggnaden blir stor. Dessutom finns det en ganska gammal metod - fiskbensstyling, tack vare vilket ett intressant mönster skapas och det blir möjligt att spara material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du mantlar huset utifrån måste du göra en trälåda för att fixa panelerna. Denna design ger en plan monteringsyta. Dessutom tillåter ramsystemet att införa lager av isolering i strukturen.

Bild
Bild

Fästningen av elementen börjar strikt från hörnet . Den första delen av strukturen fungerar som en vägledning, därför bör installationen behandlas med ett särskilt ansvar. Efter att ha kopplat ihop flera delar är det nödvändigt att använda en nivå för att styra panelernas korrekta och jämna läge på båda sidor.

Bild
Bild

Alternativet för längdplätering förutsätter läggning, där foderpikarna kommer att placeras överst, så att överflödig fukt inte ackumuleras i spåren.

Fixeringsprodukter kan också utföras på olika sätt, som alla har sina egna fördelar och nackdelar. Det enklaste sättet är att använda en häftapparat eller spik. Dessa element försämras dock mycket snabbt och kan behöva bytas ut.

Bild
Bild

Det är bäst att köpa speciella klämmor eller tunna naglar. Det senare alternativet är inte helt estetiskt, och användningen av fästen tillåter installation på en tegelvägg eller på en yta av rund stockar eller skumbetong.

Bild
Bild

När du utför arbete är det viktigt att observera perfekt platt läggning, särskilt detta gäller självständigt arbete.

tips och tricks

Plastfoder är ett idealiskt material för beklädnad av byggnader med hög luftfuktighet, till exempel bad. När du köper material bör du komma ihåg att fodrets färg kommer att skilja sig från olika tillverkare.

Bild
Bild

När du väljer en plastpanel är det värt att ta hänsyn till produktkostnaden, eftersom kvalitetsprodukter kommer att kännetecknas av ett högt pris.

För att inte köpa dyra produkter av dålig kvalitet är det dock värt att överväga de viktigaste punkterna som kommer att avgöra fodrets kvalitet:

  • materialets förmåga att klara belastningen beror på tjockleken på elementen. Standardpaneltjockleken är 10 mm;
  • tjockleken på produktens främre yta bör vara sådan att förstyvningarna inte syns genom denna sida, annars rekommenderas inte en lamell av denna kvalitet för användning som material för yttre dekoration;
Bild
Bild
  • produktens styrka beror på antalet revben och deras styvhet;
  • avståndet mellan revbenen bör inte vara mer än 10 mm;
  • enhetlig färg på hela produkten. Många tillverkare lägger inte till ett färgpigment till polymersammansättningen under produktionen, utan föredrar att bearbeta endast framsidan med den. Sådant foder kommer mycket snabbt att förlora sin färg, och eventuella repor och defekter kommer att vara tydligt synliga på ytan.
Bild
Bild

När du köper foder måste du bekanta dig med produktcertifikaten, eftersom panelerna är gjorda av giftiga råvaror. Ett nyöppnat paket kan ha en diskret men specifik lukt, som anses vara normen. Om lukten känns från en produkt som finns i butiken som ett prov, är det värt att tänka på säkerheten med att använda sådana produkter.

Bild
Bild

Vikten av den färdiga produkten beror på lamellernas väggtjocklek och antalet revben. Standardvärdet anses ligga i intervallet 1, 1-1, 5 kg / m2. Innan du köper hela satsen är det värt att testa panelerna för att passa ihop med varandra.

Bild
Bild

Experter är överens om att produkter av god kvalitet inte bör innehålla mer än 20% krita. Dess överflöd är förenat med en minskning av råvarans hållfasthet. Krita är ett billigt material, så det används ofta i produktionen för att minska kostnaden för färdiga produkter.

Bild
Bild

Det är mycket enkelt att kontrollera det tillåtna innehållet i denna komponent genom att böja hörnet på panelen något. Om en spricka inte har bildats vid böjningen kan du använda sådant material. En vit rand eller defekt indikerar ett överskott av dess norm i totalmassan.

Bild
Bild

Produkter som tillverkas av kända varumärken bör köpas utan rädsla, eftersom företaget har förtjänat sitt rykte i mer än ett år, främst av varornas kvalitet, med särskild uppmärksamhet åt det.

Det är inte värt att spara på inköp av material för fasadbeklädnad, eftersom detta kan resultera i kostnadsöverskridanden på grund av behovet av reparationsarbete med produkter av låg kvalitet. Ett bra plastfoder kommer att bli en dekoration av huset och kommer inte att förändra dess estetiska och fysiska egenskaper på ganska lång tid.

Bild
Bild

Vackra exempel

Mysigt och inbjudande boende är varje husägares dröm. Valet av stil, med hänsyn till vilket hus som ska inredas, beror direkt på ägarens personliga preferenser och hans önskningar. Moderna högteknologiska bostäder eller klassiska Provence kan vara vackra och bekväma. För varje alternativ kommer plastfoder att vara ett utmärkt tillägg, tack vare vilket fasaden på byggnaden harmoniskt kommer att passa in i den övergripande stilistiska idén.

Bild
Bild

Klara och enkla linjer, kontrastfärger på fasadbeklädnaden är huvudelementen i den högteknologiska stilen. Ytterväggsklädsel i neutrala färger som vitt och svart kan vara ett vinnande alternativ.

Bild
Bild

Konservativ engelsk stil hjälper till att sätta plastpaneler för tegel, vilket med fördel kommer att komplettera husets design, betona dess respektabilitet och återhållsamhet med sin praktiska och perfekta symmetri av linjer.

Bild
Bild

Den engelska dekorationsstilen för bostadshusens fasader representeras av demokratiska färger, en kombination av naturliga texturer eller deras goda imitation med tonvikt på de höga kostnaderna för efterbehandling. Plastpaneler, som är billiga material, klarar sig bra med väggfärg som efterliknar det målade trägolvet i vita eller beige toner. På grund av att produkterna lätt kan målas med färg i nästan vilken färg som helst kan husets väggar få önskad nyans som matchar den övergripande designen. Det viktigaste är att använda produkter som är lämpliga för en sådan yta för målning.

Bild
Bild

En trendig och aktuell trend är inredningen av lanthus i chaletstil. Fasaden på en sådan struktur, tillsammans med inredningen, är gjord av träbjälkar. Dyrt naturmaterial kan nu ersättas med ett analogt blockblock av hög kvalitet. Materialet imiterar perfekt en träram och betonar skönheten och estetiken. Frostbeständiga plastprodukter bleknar inte i solen och är lätta att underhålla.

Rekommenderad: