Golvmastik: För Trä Och Betong, Vax- Och Gummipolerande Mastik, Polyuretan För Trä Och Andra Typer

Innehållsförteckning:

Video: Golvmastik: För Trä Och Betong, Vax- Och Gummipolerande Mastik, Polyuretan För Trä Och Andra Typer

Video: Golvmastik: För Trä Och Betong, Vax- Och Gummipolerande Mastik, Polyuretan För Trä Och Andra Typer
Video: Ljushållare: del 2 2024, Maj
Golvmastik: För Trä Och Betong, Vax- Och Gummipolerande Mastik, Polyuretan För Trä Och Andra Typer
Golvmastik: För Trä Och Betong, Vax- Och Gummipolerande Mastik, Polyuretan För Trä Och Andra Typer
Anonim

Att byta ut ditt kön är ingen lätt uppgift som inte kan hanteras ensam. Mycket tid och ansträngning läggs på detta, så jag vill göra ett vackert glansigt golv som inte behöver ändras. Du kan ta hand om parkettens utseende med golvmastik.

Bild
Bild

Särdrag

Mastiken appliceras på trägolv, som är de svåraste att underhålla. Att använda detta material har sina fördelar och nackdelar . Du måste vara uppmärksam på dem innan du köper en produkt och behandlar golvet.

Den utmärkta sammansättningen hänvisar definitivt till fördelarna med mastik framför andra produkter . I den kan du hitta vax eller polymerer mot vilka hushåll inte kommer att vara allergiska. Sammansättningen av vissa material är unik och innehåller antibakteriella komponenter. Detta är särskilt viktigt om det finns små barn i huset som drar allt från golvet till munnen. Trä är benäget att bära, utseendet är skrämmande efter ett år. Mastiken bevarar golvets kvalitet och förbättrar ljudisoleringen i rummet.

Mastiken är lätt att applicera - vem som helst klarar den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Priset är ett annat viktigt plus. Köpet av mastik kommer inte att slå din ficka och till och med låta dig spara på golvreparationer, vilket definitivt kommer att krävas om två till tre år . Materialet säljs i nästan alla städer och kan alltid beställas från webbutiken.

Om du vill ta hand om trädets säkerhet en gång för alla fungerar inte mastik . Det tenderar att avta, så du måste upprepa proceduren var sjätte månad eller ett år. Det finns dock typer av material som håller bra i två till tre år, men efter det kommer golven fortfarande att behöva uppdateras. Vissa mastiker (till exempel bituminösa) används praktiskt taget inte, eftersom de är mycket brandfarliga och mycket giftiga.

Att arbeta med sådana verktyg är svårt och farligt, så det är viktigt att förstå deras typer innan du börjar arbeta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning av sorter

Parkett och trägolv kommer alltid att vara i rampljuset. Det är inte bara oöverträffad skönhet, utan också en golvbas av hög kvalitet. För att förlänga livslängden och bibehålla alla grundläggande egenskaper hos ett sådant golvbeläggning behöver det regelbundet underhåll med specialprodukter. Tillverkare har i sin tur tagit hand om ett brett, varierat urval av sådana produkter som mastik.

Trä tenderar dock, precis som alla naturmaterial, att slits ut. Masken appliceras över lacken på trägolvet.

I det här fallet kommer lacken att hålla länge, kommer inte att skala av och golvet kommer att se glänsande och välskött ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mastic klassificeras enligt flera kriterier

  1. Varm . De är baserade på gummi eller bitumen, för att börja arbeta måste blandningen värmas till 180 grader. Du måste arbeta med sådan mastik mycket snabbt och exakt, eftersom det omedelbart fryser. Det används sällan hemma. Det rekommenderas inte för personer som kommer att arbeta med ett liknande verktyg för första gången.
  2. Kall . Du behöver inte värma upp en sådan blandning. Kompositionen innehåller flyktiga komponenter som bensin, white spirit, etc. På ett nylagt golv appliceras sådant skydd efter tre dagar. Om produkten är mycket tjock kan den spädas med ett lösningsmedel, men bara med den som deklareras av tillverkaren, annars kommer produkten att förlora sina egenskaper.

Denna art torkar ganska lång tid i genomsnitt två till tre dagar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Även mastik för trä är färglös eller med lite nyans. Skuggningsalternativ används vanligtvis för golv som tappat sin färg och kräver renovering.

Enligt beståndsdelarna är mastik uppdelad i fyra huvudtyper: vax, vattenfri (terpentin), vattenbaserad, vattenlöslig

  1. Vax . Denna mastik används oftast på grund av dess speciella egenskaper. Den används för applicering på naturligt trä eller parkettunderlag, lämplig för alla träslag. Det löser sig med speciella lösningsmedel och har förbättrade skyddskvaliteter.
  2. Vattenfri . Kompositionen innehåller också vax. Det späds ut med ett lösningsmedel, strikt i de proportioner som tillverkaren föreskriver. Kan inte användas om bituminösa lim har använts vid golvläggning.
  3. Vattenbaserad . Det anses vara universellt. Finns i flytande, fast och pasty form. Torkar snabbt, kan appliceras med en rulle, pensel, svamp. Hjälper till att rengöra gammal smuts. Perfekt för golvpolering.
  4. Vattenlösliga . Det späds ut med vatten, används främst för ekparkett (om du arbetar med en annan träslag rekommenderas det att minska mängden vatten). Torkning tar 5 till 7 timmar, överflödig fukt avlägsnas med en trasa.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Absolut alla typer av mastik är utmärkta vidhäftningsmedel, så de används ofta i andra områden . För takarbete används bituminös eller gummimastik. Vattentätning - lämplig för vattentätning av metall- och cementrör, rännor. Polyuretanmastik används vid arbete under hög luftfuktighet (till exempel installation av vattenledningar). Polymer för vattentätning - skapar en vattentät film, som används i samlingen av underjordiska strukturer. Mastikfärg - tjänar till att förnya skuggan av träprodukter, skyddar mot överflödig fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser av val

Med det nuvarande överflödet av varor kommer det inte att vara svårt att välja rätt mastik. Experter rekommenderar att du noggrant bekantar dig med sammansättningen och omfattningen av den valda produkten, i regel skriver tillverkarna all nödvändig information på förpackningen.

Om du behöver vård av ett trägolv är en vaxbaserad mastik lämplig, och det här alternativet används också för att gnugga keramiska klinkergolv . Vissa typer av mastik appliceras för utjämning under laminatet. För ett betonggolv (eller vägg) är en speciell bituminös betongmastik tillämplig; den kan användas i badrummet som en extra vattentätning.

I lägenheten använder de ofta kalla typer av mastik, i garaget eller på personliga tomter - heta arter, eftersom deras förberedelse kommer att kräva en särskilt utsedd plats (för att värma till önskad temperatur). För hällning i huset används ett material baserat på bitumen . Detta görs vanligtvis i det skede av att hälla golvet, vilket fungerar som ytterligare vattentätning.

En bra produkt av hög kvalitet finns både utländsk och rysk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Applikationsteknik

Var noga med att läsa instruktionerna innan du påbörjar arbetet. Användningen av mastik kan variera avsevärt beroende på vilken typ som valts. Du måste också ta hänsyn till vilket material mastiken är placerad på, om den är kompatibel med den valda mastiken.

Blanda vattenbaserad mastik noggrant . När det torkat måste du ta bort överflödig mastik med en mjuk trasa. Vaxet är mycket tjockt, så det appliceras med en fast platt borste. Den applicerade produkten ska vara noggrant utjämnad. Terpentinskydd bör tillämpas i flera steg. Golvet är täckt för första gången, torkar helt, varefter proceduren upprepas. Parketten gnids med en speciell borste.

Och naturligtvis är det viktigaste att arbetsytan måste vara helt fri från damm och smuts, vara torr.

Rekommenderad: