Dowels För Skumblock (22 Bilder): Vilket är Bättre? Metall Och Plast Pluggar, Tips För Att Välja

Innehållsförteckning:

Video: Dowels För Skumblock (22 Bilder): Vilket är Bättre? Metall Och Plast Pluggar, Tips För Att Välja

Video: Dowels För Skumblock (22 Bilder): Vilket är Bättre? Metall Och Plast Pluggar, Tips För Att Välja
Video: Сборка кухни за 30 минут своими руками. Переделка хрущевки от А до Я # 35 2024, Maj
Dowels För Skumblock (22 Bilder): Vilket är Bättre? Metall Och Plast Pluggar, Tips För Att Välja
Dowels För Skumblock (22 Bilder): Vilket är Bättre? Metall Och Plast Pluggar, Tips För Att Välja
Anonim

Frågor om vilka det är bättre att välja pluggar för skumblock låter ganska ofta, eftersom detta byggmaterial har blivit populärt relativt nyligen. Under lång tid trodde man att blockbyggnader och strukturer omedelbart skulle uppföras med speciella inbäddade produkter, vilket gör det möjligt att fixa de nödvändiga hängande elementen på väggens yta. Idag löses detta problem enkelt med metall- och plastpluggar - för att förstå sortimentet och hitta rätt delar, råd om deras val och en översikt över produkterna på marknaden hjälper.

Bild
Bild

Särdrag

Det är ingen slump att pluggar för skumblock användes. Vid direkt kontakt med skruvar eller skruvar är anslutningen i väggar av poröst, sprött material svag. Fästelementen fastnar helt enkelt inte på ytan. Användningen av pluggar eliminerar denna nackdel, gör det tillförlitligt och säkert att hänga hyllor, hushållsapparater, sanitets- och hygienutrustning och dekorativa föremål. En liknande roll i väggarna i hus gjorda av skumblock spelas av inbäddade delar, men det visar sig vara ganska svårt att tänka över absolut alla finesser i arrangemanget av möbler.

Med hjälp av pluggar på den vertikala ytan av en blockpartition eller fast struktur du kan fixa bilder och speglar, sconces och gardinstänger, VVS och rör, hyllor och möbler, utrustning, hushållsapparater.

Sådana fästelement är ganska tillförlitliga, ger hög hållfasthet hos anslutningen och förhindrar att väggmaterialet smulas och förstörs.

Bild
Bild
Bild
Bild

För skumblock - ytor med cellstruktur krävs fästelement med en viss uppsättning egenskaper … Den måste ha en tillräckligt stor kontaktyta för att garantera tillförlitlig vidhäftning till materialet. Samtidigt är själva fixeringsdelarna flerkomponenta, består av:

  • ihålig bussning med distansbricka;
  • ringar och halvringar;
  • skruva.

Så att pluggarna efter installationen inte rullar i hålet under belastning, de är utrustade med speciella tänder. De spelar rollen som ett stopp i materialets tjocklek. Enligt tillämpningsområdet finns det alternativ för fasad- och inredningsarbeten.

Sådana produkter installeras i ett särskilt förberett hål genom att skruva in dem eller slå in dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Vid val av lämpliga pluggar för skumblock huvudvalet måste vanligtvis göras mellan metall- och polymerprodukter . Var och en av dessa material har sina egna individuella egenskaper som avgör deras syfte och användningsområde.

Bild
Bild

Metallisk

Denna typ av plugg skiljer sig åt hög mekanisk hållfasthet … De används för att fästa och hänga massiva produkter eller i områden med linjär kommunikation som är av största vikt. Det är absolut nödvändigt att använda metallprodukter i rum med hög brandrisk. Med hjälp av sådana pluggar fästs fasadelement, väggdekoration, ställningar och hyllor. Varje metallprodukt har yttre tänder och distanssegment.

M4 skruvar kan också klassificeras som pluggar. Detta fäste är tillverkat av metall. Förutom den vanliga skärningen har den ett expanderande element, som efter installationen av produkten i väggen säkerställer sin tillförlitliga fixering.

Omedelbart efter att skruven har dragits åt kan fästet laddas utan att behöva manipuleras ytterligare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plast

Polymera material är allmänt representerade vid tillverkning av pluggar för skumblock. Följande alternativ används oftast här.

  1. Nylon . Slitstarkt elastiskt material som inte utsätts för korrosion, förstörelse genom förändringar i temperatur och luftfuktighet. Dyvlar av denna typ är slitstarka, lämpliga för konstruktion och installationsarbete av vilken komplexitet som helst. Tålig belastning är relativt låg, den kan varieras genom att ändra produktens diameter.
  2. Polypropylen / polyeten … En högspecialiserad sort. Den används främst för installation av VVS -kommunikation. Tål en ganska intensiv arbetsbelastning.

Plastpluggar används oftast inomhus, de är inte konstruerade för en betydande vikt av produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinerad

Denna kategori inkluderar pluggar även kända som kemiska ankare … De använder en plasthylsa och en metallskruv eller hårnål. Satsen innehåller en injektionsförening, som, när produkten skruvas in, bildar ett ytterligare limskikt för fästelement. När det gäller deras egenskaper och bärighet är kemiska ankare 4-5 gånger bättre än konventionell skruvfäste. Limet som används innehåller cementbruk och organiskt harts.

Både metall- och plastdynor kan ramas in . De kombineras med galvaniserade stålskruvar, som används för installation av fönster- och dörrkarmar, andra liknande strukturer, styrningar.

Bild
Bild

Vilken är bättre att välja?

De viktigaste rekommendationerna för att välja pluggar för skumblock är direkt relaterade till typen av tillbehör och armaturer som ska hängas på väggytan.

Bild
Bild

Några användbara tips inkluderar följande

  1. Montering av en lampa eller en spegel, flexibel rörledning av VVS -armaturer, tvättmaskiner ger ingen betydande belastning . Här kan du klara dig med användning av nylonpolymerpluggar med en diameter på 4 till 12 mm.
  2. Genomgående infästningar i eller utanför rummet krävs när du skapar en finish . Speciella pluggar används här.
  3. I rum med höga brandsäkerhetskrav används endast metallfästen . Det är bättre att välja metriska skruvar för dem.
  4. När man lägger fasta rörledningar för VVS, avloppsändamål, används metallpluggar och klämmor för att fästa dem på väggen . Dimensionparametrarna för skruvfästet måste motsvara nivån på de mottagna lasterna.
  5. Vid fasadbehandling av skumblock används specialiserade pluggar . I detta fall måste fästet ha en rostfri metallstruktur med ökad väderbeständighet.
  6. Tunga möbler, hyllkonstruktioner, förvaringssystem är fixerade på metallpluggar med högsta bärighet … De måste sjunka djupt ner i väggen och motstå betydande belastningar.
  7. Vid installation av dörr- och fönsterklossar används styrningar för skjutelement, speciella karmdynor av plast och metall … Typen av fästelement beror direkt på intensiteten hos de planerade lasterna.
  8. För att fixera ledningarna på ytan av väggarna av skumblock används en speciell fastsättning - en pluggklämma av slitstark nylon . Samtidigt skruvas inte skruven fast i produkten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver hänga en lätt papperskalender, ett fotografi, en kompakt bild i en ram på en skumblockvägg, behöver du inte skruva in en plugg. Det är bättre att använda en vanlig nagel.

Med minimal belastning klarar den lika bra sin uppgift.

Bild
Bild

Montering

Installation av både plast- och metallpluggar i skumblockväggar följer samma schema. För att utföra arbetet används ett speciellt monteringsverktyg i form av ett handtag med en spets av önskad form eller en vanlig sexkant. Proceduren kommer att vara följande.

  1. Borra ett hål i väggen . Den ska placeras på installationsplatsen för pluggen, motsvara diametern som anges av tillverkaren av dessa element.
  2. Ta bort smulan . Det förberedda hålet måste rengöras från damm och andra konsekvenser av borrning. Eventuella störningar kan påverka riktigheten av ytterligare installation.
  3. Installera pluggen på fästplatsen . Detta görs med hjälp av ett munstycke.
  4. För inskruvningspluggar måste du göra rotationsrörelser . Det är viktigt att ta hänsyn till den riktning som tillverkaren anger.
  5. Drivna fästelement drivs in med en gummihuvud . Det kommer inte att skada bikakeväggen. Dessa pluggar har stora mellanrumständer, som efter installationen fungerar som distanser i det borrade hålet.
  6. Kemiska pluggar monteras på samma sätt som konventionella, men med installation av en limkapsel . Därefter monteras hårdvaran med en gängad anslutning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter installation av pluggarna kan traditionella fästelement skruvas i dem. Väl inne i hålrummet kommer skruven att få hylsens segment att kollapsa. Detta kommer att göra passformen på själva basen tätare, vilket eliminerar oavsiktlig lossning eller en minskning av fästanordningens mekaniska hållfasthet.

Det är viktigt att komma ihåg att skumbetong är ett material som inte är alltför motståndskraftigt mot vibrationer och stötbelastningar . Den kan inte borras med hammarborrar, den kan användas för att göra hål med slagborrar. Här behövs ett känsligt inflytande.

Det är bättre att klara sig med en vanlig hand eller elektrisk borr med rotationsläget.

Rekommenderad: