Driva Pluggar: Hur Man Använder Metall Med En Borr Och Plast För Gips? Dowels 12x32 Och Andra Storlekar

Innehållsförteckning:

Video: Driva Pluggar: Hur Man Använder Metall Med En Borr Och Plast För Gips? Dowels 12x32 Och Andra Storlekar

Video: Driva Pluggar: Hur Man Använder Metall Med En Borr Och Plast För Gips? Dowels 12x32 Och Andra Storlekar
Video: Häng med till ett snörikt Umeå och titta på hur två av Trejons kunder använder deras sandspridare. 2024, Mars
Driva Pluggar: Hur Man Använder Metall Med En Borr Och Plast För Gips? Dowels 12x32 Och Andra Storlekar
Driva Pluggar: Hur Man Använder Metall Med En Borr Och Plast För Gips? Dowels 12x32 Och Andra Storlekar
Anonim

När du arbetar med gips (gipsskivor) är det nödvändigt att korrekt välja hjälpkomponenter. Med en annan utveckling av händelser kan du förstöra basen. När du arbetar med det ovannämnda materialet och andra typer av baser rekommenderar experter att använda Driva pluggar (pluggar, spikar). Driva plug-in-nyckeln har högpresterande egenskaper: användbarhet, stark anslutning, lång livslängd och andra. Ett specifikt spår på tappens utsida säkerställer en stark anslutning och förhindrar att den självgängande skruven faller ut ur uttaget.

Bild
Bild

Särdrag

Med sin struktur är Driva -pluggen en cylindrisk stång med en hög och bred tråd, som är speciellt utformad för mjuka material. Modellen är gjord med eller utan borr och i två storlekar: för enskikts- och tvåskiktsbeklädnad av gipsskivor . Huvudet på pluggen har breda sidor och en urtagning för infästning med ett PH (Philips) -2 -bat.

Bild
Bild

Det säregna med Driva -nyckeln är att tryckprincipen inte tillämpas här för fixering . I detta avseende är det tillåtet att använda produkten för alla skruvar. Det kräver inte heller förborring. Den specialiserade pluggspetsen gör det möjligt att installera fästelement utan förborring, och de yttre trådförankringskomponenterna fixerar fast pluggen i gipset. Dowels praktiseras av både proffs inom reparation och vanliga konsumenter som värdesätter kvalitet . Vid behov är nyckeln mycket lätt att demontera utan att skada basen.

Plasten som används av Driva för tillverkning av pluggar vrider sig inte under användning. Materialet tål frost ner till -40 grader.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots styrkan och tillförlitligheten kännetecknas elementet av låg vikt . Rimligt pris har spelat en betydande roll för produktens efterfrågan och stora popularitet.

Var används de?

Sådana produkter praktiseras när man klädar rum med gipsskivor, liksom för att fästa ljusa föremål på tunnväggiga baser av gipsskiva, plywood, spånskivor.

Med hjälp av pluggar fixeras gipsskivor under enheten:

  • dubbla väggar;
  • nischer;
  • golvlister;
  • tak;
  • inbyggda belysningsenheter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom används produkten när det är nödvändigt att ansluta 2 eller flera gipsskivor för att stärka strukturen. Dylen är nödvändig när du ordnar en bostad, när det krävs att hänga olika föremål på gipsskivans vägg som skapar en atmosfär och dekorerar vardagsrummet:

  • målningar;
  • speglar;
  • hyllor;
  • galgar;
  • Väggklocka;
  • blomkrukor.
Bild
Bild

En vanlig självgängande skruv eller skruv kommer att förstöra gipsskivan och kommer inte att kunna hålla ens en liten vikt . Driva -pluggen skruvas fast i gipsskivan med hjälp av en stor gänga och diametertråd som liknar en borr. Tack vare detta hoppar det inte ut och upptar ett ganska anständigt område som arbetsbelastningen kommer att spridas över.

På grund av massans proportionella fördelning över ett stort område minskar trycket på gipset och fästen blir flera gånger starkare.

Vad är dem?

Hittills tillverkas två typer av Driva fästelement: metall och plast. I enlighet med konstruktionsegenskaperna kan plastfästen tåla belastningar på upp till 25 kilo, metallbitar - upp till 32 kilo.

Plastpluggar kan tillverkas av följande material:

polypropen (PP)

Bild
Bild

polyeten (PE)

Bild
Bild

nylon

Bild
Bild

Alla uppfyller kraven för denna typ av fästmaterial:

  • ganska robusta för sina egna ändamål;
  • falla inte isär, vrid inte med tiden;
  • tappa inte sina kvaliteter vid temperaturer från -40 till + 50C;
  • uppfyller hygienkraven, rostar inte, oxiderar inte;
  • bilda inte kondensatfuktighet, därför är droppar som skändar interiören omöjliga.
Bild
Bild

Metallmodeller är tillverkade av lågkolstål eller aluminiumlegering. Metallkonstruktioner behandlas med ett korrosionsskyddande medel och skapar inte heller svårigheter under hela livslängden.

Metall- och plastfästen finns i två storlekar:

  • plast: 12x32 och 15x23 mm;
  • metall: 15x38 och 14x28 mm.
Bild
Bild

Hur man använder?

Det är mest bekvämt att använda Driva -pluggen som är utrustad med en borr. Då blir installationen mycket enklare. Fästelement av metall och plast skruvas fast i gipsskivor (GKL) utan förborring . Men när det är nödvändigt att fästa ett gipsskivor på en metallprofil borras initialt hål för plastmodeller med en borr för järn med en diameter på 8 mm.

Metallpluggen har en ganska stabil spets, därför kan den vridas utan förborring . Om metallprofilen inte uppfyller standarden har den en tjock vägg, på grund av vilken metallfästena inte kan skruvas fast i den, då görs också hål initialt.

Bild
Bild

Händelsen börjar med tillämpning av fixeringspunkter, varefter de fortsätter enligt följande schema

  1. Skruven skruvas in med hjälp av en skruvmejsel, en elektrisk borr med justerbar hastighet eller manuellt med en Phillips -skruvmejsel. Korsets storlek på skruvmejseln och bitarna måste matcha spåren på nyckeln. En skruvmejsel eller elektrisk borr bör ställas in på låg hastighet.
  2. Med hjälp av självgängande skruvar som skruvas fast i törnen fixeras det nödvändiga föremålet.
  3. När det finns en osynlig eller hemlig infästning på det inre elementet, och fjädring tillhandahålls, och inte sitter tätt, skruvas inte den självgängande skruven fast hela vägen. Självgängande skruvens huvud, liksom en del av den önskade längden, finns kvar på ytan. Ett föremål hängs på dem genom hålen i fästhållarna.
  4. Om det behövs är det också möjligt att demontera utan större ansträngning, eftersom pluggarna kan lossas fritt tillsammans med skruvarna.
Bild
Bild

Driva -pluggen är ett bekvämt och funktionellt fästelement.

Och när man arbetar med gipsskivor blir det ibland oumbärligt och den enda möjliga typen av fästelement.

Rekommenderad: