DIY Betongblandare: En Hemgjord Betongblandare Från En Tvättmaskin. Hur Man Gör Det Från En Fat Enligt Ritningarna Själv Hemma?

Innehållsförteckning:

Video: DIY Betongblandare: En Hemgjord Betongblandare Från En Tvättmaskin. Hur Man Gör Det Från En Fat Enligt Ritningarna Själv Hemma?

Video: DIY Betongblandare: En Hemgjord Betongblandare Från En Tvättmaskin. Hur Man Gör Det Från En Fat Enligt Ritningarna Själv Hemma?
Video: 26 FANTASTIC CEMENT AND CLAY HACKS FOR YOUR HOUSE 2024, Maj
DIY Betongblandare: En Hemgjord Betongblandare Från En Tvättmaskin. Hur Man Gör Det Från En Fat Enligt Ritningarna Själv Hemma?
DIY Betongblandare: En Hemgjord Betongblandare Från En Tvättmaskin. Hur Man Gör Det Från En Fat Enligt Ritningarna Själv Hemma?
Anonim

Byggande av byggnader och andra strukturer är ofta förknippat med användning av betongblandning. Att blanda lösningen med en spade i stor skala är opraktiskt. Det är mer bekvämt i denna situation att använda en betongblandare, som kan köpas i en specialaffär eller göras med egna händer. En hemlagad betongblandare är ett utmärkt alternativ till en köpt enhet med mindre kontantkostnader.

Bild
Bild

Ritningar och mönster

Ett populärt alternativ är en mekanisk betongblandare, som har en betydande volym . Enheten i detta fall kan vara manuell eller elektrisk. För att lossa betongen måste du luta skopan åt sidan. För alla strukturer i form av en cylinder är den största nackdelen inneboende - dålig blandning av blandningen i hörnen. Vid 35 varv / min sprutas blandningen. Men detta problem kan elimineras genom att svetsa tillbaka den skurna delen på fatet och borra en liten lucka.

Ett sådant aggregat kan blanda en enkel lösning på cirka fem minuter, en torr blandning upp till 12 minuter.

Bild
Bild

Det andra alternativet är en kombinerad enhet av horisontell typ med kammar . Det finns också två varianter: manuell och elektrisk. Den största fördelen är homogen blandning av betong, samt god hastighet och kvalitet. Enheten är tillverkad av ett fat, till exempel 500 liter, och i kvalitet är den inte sämre än moderna modeller. Blandningshastigheten beror inte på tid, utan på antalet varv. För att förbereda betongblandningen är det nödvändigt att bara göra 3-4 varv. Bland nackdelarna är designens komplexitet. För att göra det för hand behöver du ett stort antal hjälpelement. När du bygger en lossningsdörr är det viktigt att endast använda kvalitetsdelar.

Bild
Bild

Det tredje alternativet är elektrisk konstruktion . I grund och botten kopieras denna modell av hemhantverkare. Beroende på vald ritning skiljer sig den färdiga betongblandaren i vissa detaljer. Halsen och botten måste fästas med remsor som är svetsade med ett kors. Det rekommenderas att montera enheten så att skopan roterar med axeln.

Det är svårare, men tack vare denna design ökar livslängden.

Bild
Bild

Och det fjärde alternativet är en vibrerande betongblandare. Mycket ofta försökte hantverkare med en perforator med en effekt på upp till 1,3 kW med en tvångsverkande slagmekanism att självständigt tillverka enheten, men fick inte det önskade resultatet. Fel kan vara följande:

  • felaktigt val av kapacitet - den måste vara hög och rund;
  • fel placering av vibratorn - den måste vara på behållarens axel, på ett avstånd från botten, liknande radion för själva vibratorn;
  • användningen av en platt vibrator - i det här fallet kommer den inte att kunna skapa det nödvändiga vågsystemet;
  • en mycket stor vibrator - diametern måste vara 15–20 centimeter, annars kan enheten inte blanda lösningen.
Bild
Bild

Om alla krav är uppfyllda, erhålls betong av fantastisk kvalitet vid utgången . För att blanda hårda betongblandningar används roterande betongblandare, vars tillverkning är mycket svårare med egna händer.

Vissa ansluter den elektriska ledningen genom en växellåda, vilket avsevärt ökar kostnaden för den framtida enheten.

Bild
Bild

Det finns flera klassificeringar av betongblandarkonstruktioner som skiljer sig åt i parametrar. Om vi överväger handlingsprincipen, skiljer sig följande typer:

  • gravitation - trummans rotation beror på tyngdkraften;
  • obligatorisk - på grund av inre blad;
  • periodisk - frekventa stopp är nödvändiga på grund av låg effekt;
  • redskap eller krona;
  • konstant - användning i storskalig konstruktion på grund av kontinuerligt arbete.

Genom den typ av betong som produceras skiljer man sig från blandare och betongblandare. I mortelblandare används horisontella skruvelement som roterar i en stationär behållare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många undrar över fördelarna med att skapa en hemlagad betongblandare.

Vissa människor använder material som inte alls är avsedda att blanda betong, till exempel en borrmaskin.

Men det här verktyget är bra för att borra hål i väggar, inte för att skapa murbruk av betong. Detsamma kan sägas om de olika blandarna. Faktum är att fördelarna med en hemlagad betongblandare är höga och är följande:

  • minimala eller noll produktionskostnader;
  • brist på ett komplext tekniskt system som kräver ett specifikt expertområde;
  • tillgängligheten av de nödvändiga elementen för montering;
  • möjligheten att utveckla ett enskilt projekt;
  • möjligheten att skapa en hopfällbar struktur.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Således har en hemlagad betongblandare många fördelar. Detta alternativ är inte lämpligt för dem som inte vill arbeta med egna händer eller förväntar sig ett snabbt resultat . Att skapa din egen enhet kräver mycket ansträngning, tålamod och tid. Något måste ändras eller justeras rätt under montering. Och för dem som är villiga att ta risken nedan är de populära metoderna för att göra en betongblandare med egna händer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör från en tvättmaskin?

För konstruktionen i detta fall behöver du en tank och en motor. Vi rekommenderar att du använder stående tvättmaskiner. Om allt är bra med fallet kan de nödvändiga elementen missas. Det finns en viktig nackdel här - skopa av blandningen med en murslev. För att undvika sådana besvär är det bättre att sätta tanken och motorn på en hemmagjord ram.

Det vanligaste alternativet är en gunga. Huvudsakliga fördelar:

  • enkel snabb rengöring från blandningen;
  • möjligheten till tung last;
  • rörlighet.
Bild
Bild

Verktyg och delar

Du bör förbereda hörn av olika storlekar, motorn från tvättanläggningen och tanken. Du kan bygga en betongblandare med hjälp av verktyg som är hemma.

Bild
Bild
Bild
Bild

hopsättning

För att göra en sådan struktur måste du svetsa två trianglar från ett hörn på 50 * 50 millimeter, vars storlek är 0,6 * 0,8 * 0,8 meter. Placera dem mittemot varandra och svets två 0,5 meter hörn till varje sida. Resultatet är en konstruktion av hög kvalitet från ett par trianglar.

Svetsa två muttrar ovanpå trianglarna så att axeln på 25 mm kan röra sig fritt . För att det inte ska hoppa ur hålet måste du svetsa längs axelns kanter. Därefter måste du ta 2 hörn på 1, 4 meter och 3 - vid 0, 4. Placera det mellersta hörnet i mitten och gör en stege genom svetsning. Svetsa det mellersta hörnet till axeln, och gungan är klar.

Bild
Bild

Därefter måste du göra två ämnen med en längd på 0,9 meter och skär stålremsor som mäter 50 * 4 millimeter. I mitten gör du hål på axeltrådens storlek. För att ge plattorna formen på blad måste de böjas lite och monteras på en axel i en lutning av 90 grader, fixeras med muttrar och svetsas.

Placera tanken på ena sidan av gungan och svetsa . Dess botten ska riktas mot trianglarnas toppar. Det finns ingen anledning att tömma - du kan ansluta den. Nu måste du testa bladen.

Motorn är placerad mitt emot gungan. För att skydda den från vatten skärs ett gummihölje in i den.

Det återstår att kontrollera enheten genom att ansluta den till det elektriska nätverket . För att få lösningen lyfts gungan åt sidan bakom motorn. Gör-det-själv-betongblandaren är klar. Alternativt kan du bygga ett betongmatningsfack.

Bild
Bild

Att göra från en fat

I fatanordningen rör sig lösningen snett: blandningen rör sig från ena sidan till den andra. Två typer av betongblandare kan göras här: manuell eller elektrisk. Fördelar:

  • tydlig konfiguration för användare;
  • lägre kostnad för produkten;
  • eliminering av problem relaterade till reparation.

För att skapa en betongblandare hemma behöver du ett fat för 0, 1-0, 2 kuber, ett tjockt rör med en diameter på 32 millimeter, en stång för en axel med en diameter på 30 millimeter, en bilratt, dörrgångjärn, en svetsmaskin, en hacksåg för metall och en slipmaskin.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gör hål från botten och toppen i fatets centrum, trä en metallaxel med en diameter på 30 millimeter och koka den väl så att skopan fäster bra . Skär ett hål 90 * 30 centimeter i storlek för att leverera lösningen på sidan (i mitten av fatet). En mycket liten lucka kommer att göra det svårt för blandningen att somna, och för stor påverkar enhetens styrka. Bygg sedan flera blad från en kvadrat och svets inuti behållaren till axeln och till pipans vägg. Mestadels tillverkas 5 blad. Nu måste du installera locket och fästa det på dörrgångjärnen, som är svetsade på fatet.

Sedan installeras enheten på ett stöd med en höjd av cirka en meter. För att göra detta måste du själv svetsa ramen, svetsa bussningarna och sätta in axeln, fästa ratten eller annat handtagselement för att bekvämt rotera trumman.

Bild
Bild

För att enheten ska fungera länge är det värt att följa följande rekommendationer:

  • vid montering är det viktigt att uppmärksamma tillförlitligheten hos anslutningselementen i hela strukturen;
  • om det inte finns någon svetsmaskin är alla delar bultade med brickor;
  • Särskild uppmärksamhet bör också ägnas åt täthet;
  • pipans lutning bör vara cirka 5 grader i förhållande till marken;
  • alla roterande element måste smörjas noggrant för att säkerställa problemfri drift av betongblandaren.

Om så önskas kan enheten göras bärbar med hjul från valfri skottkärra eller till och med en tvättmaskin.

Bild
Bild

Rekommendationer

Axelns högsta rotationshastighet på en hemmagjord betongblandare bör vara 30-50 varv / min. Om du installerar en motor med låg effekt kommer höga energikostnader att krävas, vilket också påverkar byggnadsarbetets hastighet.

Om det inte finns elektricitet på platsen är det lämpligt att bygga en manuell betongblandare genom att fästa ett handtag för självrotation . När du fyller i ingredienserna måste du följa följande sekvens: först - vatten, sedan - cement, sand och grus. Efter varje användning måste enheten sköljas noggrant och rengöras. På samma sätt som en betongblandare från en fat kan du göra en miniatyrversion från en hink och en borr, och vissa hantverkare lyckas bygga en enhet från en gascylinder.

Även erfarna hantverkare kan göra misstag när de skapar en betongblandare.

Bild
Bild

Det vanligaste bland dem är felaktiga beräkningar under planeringen, felmatchning av effekt med antalet varv, bräckliga anslutningar av strukturelement, otillräckligt stabil bas, för hög placering av det roterande kärlet.

Vissa människor använder en borr för att blanda blandningen, vilket är opraktiskt på grund av att den inte kan användas på länge . Det rekommenderas att ta pauser var 15: e minut efter 5 minuters arbete. Detta ökar byggtiden betydligt.

När du skapar en struktur bör särskild uppmärksamhet ägnas åt ledningar och anslutningar. De måste vara välisolerade, eftersom arbetet utförs under förhållanden med hög luftfuktighet och överensstämmelse med brandsäkerhetsreglerna kommer först.

Bild
Bild

Blandningsprocessen åtföljs av vissa vibrationer som lossar anslutningarna, så det är viktigt att övervaka och dra åt bultarna vid behov. Det är också värt att uppmärksamma svetsade sömmar, som också kan förstöras till följd av arbete.

Se till att den är stabil innan du sätter på enheten. Varje stativ måste vara stadigt på marken. Om det finns hjul är det lämpligt att installera hjulklossar.

Under drift av enheten är det förbjudet att kontrollera kvaliteten på lösningen, annars kan du få allvarliga skador

Slutligen bör den påslagna betongblandaren inte lämnas utan uppsikt för att undvika obehagliga situationer.

Bild
Bild

Numera finns det tider med total ekonomi, och byggbudgeten är ofta begränsad, så många försöker spara pengar på tjänster från hantverkare från tredje part. Trots den uppenbara komplexiteten är betongblandaren idealisk för hemmabruk.

Av erfarenhet ökar skapandet av en mekanisk enhet arbetskraftens produktivitet och minskar arbetstiden . En betongblandare är inte den svåraste uppfinningen som kan göras från improviserade medel utan särskild ingenjörsutbildning. Den självtillverkade enheten har ett enkelt diagram, ritning och monteringssekvens. Det viktigaste är att i förväg besluta i syfte att skapa en betongblandare, och då kommer enheten inte att ge efter för den industriella modellen, även om den är gjord av en tvättmaskin eller ett fat.

Rekommenderad: