Gör-det-själv Gräshackare: Från En Tvättmaskin Och En Hemgjord Gräshackare För Kycklingar Och Från En Kvarn. Hur Man Gör Enligt Ritningar?

Innehållsförteckning:

Gör-det-själv Gräshackare: Från En Tvättmaskin Och En Hemgjord Gräshackare För Kycklingar Och Från En Kvarn. Hur Man Gör Enligt Ritningar?
Gör-det-själv Gräshackare: Från En Tvättmaskin Och En Hemgjord Gräshackare För Kycklingar Och Från En Kvarn. Hur Man Gör Enligt Ritningar?
Anonim

En gräshackare är mycket användbar vid hushållning. Det kan bearbeta växtmaterial snabbare och mer effektivt än manuellt arbete. För att det ska visas i tillbehörsenheten behöver du inte köpa en ny enhet i butiken.

Bild
Bild

Tillverkning från en tvättmaskin

En gör-det-själv gräshackare kan tillverkas av en gammal tvättmaskin. Enheten hjälper till med gården och kommer att bearbeta anläggningar för kompostering eller mat till kycklingar samt en enhet som köps i affären.

Denna apparat är av två typer

  • Bensin . Enhetens arbete beror inte på strömförsörjningen, så den kan användas på alla delar av webbplatsen. Det rekommenderas att använda en bensinförstörare vid hantering av stora anläggningar. Nackdelarna med en bensinkvarn är dess bullriga drift och ganska tunga vikt.
  • Elektrisk . Det är lätt och kompakt, men kraften hos en sådan enhet kommer att vara mindre än en bensin. 1,5 kW räcker för att bearbeta en liten mängd avfall. Om mer arbetskrävande arbete förväntas bör det redan vara 4 kW. Motorn, som har en effekt på 6 kW, kan effektivt hugga även stora växter och grenar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg och material

För att skapa en shredder behöver du ett antal verktyg, till exempel:

  • borra;
  • Bulgariska;
  • en hammare;
  • skruvmejsel;
  • tång;
  • fixeringselement - brickor, muttrar och bultar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du måste också förbereda följande saker:

  • en tank från en tvättmaskin (det är önskvärt att den har en cylindrisk form);
  • en ram som kan byggas från ett metallhörn;
  • elmotor (erforderlig effekt - minst 180 W);
  • på / av -knapp;
  • behållare för bearbetade råvaror;
  • tråd och kontakt;
  • knivar.

När du skapar en armatur är det viktigt att välja rätt knivar. Beroende på vilken design de har kommer storleken på de krossade plantorna att skilja sig åt - du kan få både stora 10 centimeter bitar och råvaror krossade till damm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Heminstallationer använder cirkulära knivar eller hacksågskärare. Om vi pratar om specialiserade enheter, används tre typer av skärelement oftast i dem:

  • cirkulär kniv - bearbetar gräs och små grenar;
  • fräsdesign - kapabel att hugga penselträ 8 millimeter tjockt;
  • fräs- och turbinanordning - klarar stora och våta grenar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Teknologi

Innan arbetet med skapandet av enheten påbörjas är det värt att ta hand om ritningarna, vilket hjälper till att följa åtgärdsförloppet och förhindra felaktigheter och fel.

Bild
Bild

Sekvensering

  • Gör ett rektangulärt hål i botten av tanken. Här fixeras skärelementen. Det är optimalt om de är högre än själva hålet. De ungefärliga måtten är 20x7 centimeter.
  • Skyddet kan nu göras. För att göra detta måste du stänga det resulterande hålet med en metallplåt och sedan fixa det med bultar. Detta förhindrar att strimlade växter sprids.
  • Stå upp för. Svetsmaskinen hjälper till med detta. Dess höjd väljs beroende på behållaren avsedd för insamling av återvunna råvaror. För bekväm transport av enheten är stativet utrustat med hjul.
  • Förbered motorn och gör bussningen på en svarv. I detta fall måste hylsans längd vara minst 50 millimeter. Gör hål på axeln med en borr och fixera sedan bussningen. Placera motorn på botten av tanken och säkra den sedan med tapparna.
  • Slipa skärelementen. För bearbetning av borstved är det nödvändigt att vässa ensidigt, för gräs-att göra diamantformade plattor. Det är viktigt att välja rätt längd på knivarna - de ska inte komma i kontakt med enhetens väggar.
  • Gör hål i mitten av knivarna och fäst dem sedan på motoraxeln med en mutter.
  • Anslut den resulterande strukturen till stativet genom att svetsa, anslut sedan strömbrytaren och kabeln för att ansluta strömförsörjningen (om det behövs).
  • För att skydda motorn från dåliga väderförhållanden är det nödvändigt att göra ett lock. En plåt är lämplig för detta.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att komma igång ansluter du makuleringsmaskinen till strömförsörjningen och lägger sedan in materialet i den . Det rekommenderas inte att fylla hela tanken omedelbart. Sedan måste du byta ut en behållare för bearbetade anläggningar och slå på enheten.

Var noga med att följa säkerhetsföreskrifterna. Det är bäst att inte ladda våta grenar i enheten för att undvika att de går sönder. För att hackaren ska fungera bra är det tillräckligt att regelbundet slipa knivarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hemmagjord gräshackare från en kvarn

Kvarnen från kvarnen kan också bearbeta växter. Färskt gräs som bearbetas med denna maskin används som kompost eller mulch, medan rötter och spannmål är lämpliga för matning av fåglar eller husdjur. Sådana kvarnar används ofta för att göra örtmjöl av nässla.

Enheten kan tillverkas oberoende hemma. Schemat för arbetsutförande innebär inte något komplicerat.

Om du följer steg-för-steg-instruktionerna kan du snabbt och enkelt förvandla kvarnen till en krossare.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att knivarna ska fungera måste kvarnens effekt vara minst 1,5 kW. De är skapade av ett sågblad. Det är nödvändigt att skära bort onödiga element från det och lämna bara korsformade delen . I detta fall måste de motsatta skärstrukturerna böjas: det första paret knivar - uppåt och det andra - neråt.

Ett svetsat hölje är fixerat på kvarnen . Ett uttag ska placeras på sidan. Därefter måste en hink av polypropen sättas på höljet; istället används också en stark behållare, som blir kvar efter att ha använt vattenbaserad färg.

För att slipa råvaran är det nödvändigt att fylla en hink med den och sedan stänga den med ett lock . En påse fästs vid utloppet, i vilken den bearbetade massan kommer att falla. Efter det måste du slå på kvarnen. Handlingen kan göras kontinuerlig: för detta måste du göra hål i locket och gradvis lägga till råvaror för bearbetning.

De strimlade delarna måste falla ner i påsen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Andra alternativ

Strimlaren hjälper till att avsevärt minska den tid som skulle läggas på manuellt arbete. Det finns olika sätt att göra denna enkla men användbara enhet själv.

Till exempel kan du bygga den från en borr. För att göra detta hälls lite gräs på botten av behållaren, varefter en borr startas, på vilken en hemlagad kniv är förplanterad. Efter ett par minuter måste du hälla ut den redan bearbetade massan. För att göra en enhet från en elektrisk borr måste du följa följande tillverkningsschema:

  • en kniv är gjord av en metallremsa, varefter ett hål borras i mitten;
  • skärelementet sätts på en metallstav, vars ände är fixerad på den elektriska borrens huvud;
  • en mutter skruvas på den andra änden av stången, som håller kniven ordentligt.

Skärelementet måste sänkas ner i en behållare med råvaror och enheten måste slås på med hög hastighet. Låga varv ger inte rivning av vegetation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Strimlaren kan också tillverkas av en dammsugare. Det är sant att inte alla modeller är lämpliga för dessa ändamål. Till exempel kan plastbasen på Typhoon -dammsugaren fungera som en behållare för en enhet. Den har en funktionsprincip som liknar andra, men samtidigt är den mer effektiv.

  • Med hjälp av en svarv är det nödvändigt att slipa en hylsa, som är placerad i den nedre delen av behållaren, färdiga knivar är fästa på den. Materialet för strimling matas uppifrån och det återvunna materialet lämnar genom en öppning på anordningens sida.
  • Ett skyddshölje sätts på enheten.
  • Enheten är stationär och fixerad på en metallram. Det viktigaste är att basen har tillräcklig stabilitet, annars kan motorns säkerhet försämras. Enheten är bultad på ett metallställ.
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan bygga en kvarn för ett sommarboende från en gascylinder, istället för att en vanlig hink av hållbart material ofta används

  • Du måste göra ett par delar av ballongen, klippa av botten på ena halvan och sedan göra snitt längs hela ytan. De ska vara förskjutna och cirka 10 millimeter breda. Stansen hjälper dig att forma hålen till önskad form.
  • Stålremsor måste fästas på cylinderns kanter med nitar. Efter det är det nödvändigt att svetsa ytterligare 2 på dem, efter att ha gjort hål i dem cirka 10 millimeter i diameter.
  • Sedan måste du göra böjda handtag och fästa huset med lager till gasflaskans plana del.
  • Det sista steget i processen är konstruktionen av stativet. Det rekommenderas att göra det av trämaterial. Till exempel är ett bord perfekt för dessa ändamål - behållare för icke -bearbetade råvaror kommer att placeras på det. En behållare för redan bearbetat gräs, foder eller löv bör också placeras i botten av strimlaren. Den kan tillverkas av resten av gasflaskan.
Bild
Bild

Fästet kan också göras av en trimmer. Det finns gamla trimmare i många trädgårdsområden, men med denna produktionsmetod fungerar enheten inte uppifrån och ner, utan tvärtom . Choppern kan byggas av både en elektrisk enhet och en bensinkniv.

Många använder den enklaste metoden, inklusive en gräsklippare och skjuter råmaterialet under de roterande kniven. I slutet av processen är det nödvändigt att flytta behållaren för återvunna råmaterial genom att luta den mot apparaten. På några minuter krossas all växtlighet.

Genom att känna till den ungefärliga algoritmen för att utföra arbetet kan du göra en helikopter på olika improviserade sätt

Det viktigaste är att visa fantasi och anstränga sig lite.

Rekommenderad: