Gör-det-själv-betongblandare Från Fat: Ritningar Av Betongblandare Med Motor Från Tvättmaskin Och Från Fat På 200 Liter. Hur Man Gör En Enkel Manuell Betongblandare?

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv-betongblandare Från Fat: Ritningar Av Betongblandare Med Motor Från Tvättmaskin Och Från Fat På 200 Liter. Hur Man Gör En Enkel Manuell Betongblandare?

Video: Gör-det-själv-betongblandare Från Fat: Ritningar Av Betongblandare Med Motor Från Tvättmaskin Och Från Fat På 200 Liter. Hur Man Gör En Enkel Manuell Betongblandare?
Video: My Homemade Cement Mixer 2021 using automatic washing machine motor. 2024, April
Gör-det-själv-betongblandare Från Fat: Ritningar Av Betongblandare Med Motor Från Tvättmaskin Och Från Fat På 200 Liter. Hur Man Gör En Enkel Manuell Betongblandare?
Gör-det-själv-betongblandare Från Fat: Ritningar Av Betongblandare Med Motor Från Tvättmaskin Och Från Fat På 200 Liter. Hur Man Gör En Enkel Manuell Betongblandare?
Anonim

En betongblandare är en bra anordning för framställning av en cementblandning. Det är nödvändigt på gården för byggnadsarbete. Närvaron av en betongblandare kommer att göra livet mycket lättare under långvariga reparationer. Det är ingen mening att köpa en ny enhet, eftersom den kan vara användbar bara några gånger i livet, men det är dyrt, så det är mer lämpligt att göra en betongblandare med egna händer.

Saker att tänka på

Naturligtvis kan du beväpna dig själv med en spade och röra om blandningen manuellt, men då behöver du inte prata om kvalitén på underlaget. Att använda en cementblandare har flera fördelar:

  • beredningshastighet av byggmaterial;
  • enkel lossning av cementblandningen;
  • en stor volym beredd lösning;
  • energibesparing vid skörd av byggmaterial.
Bild
Bild

För att göra en betongblandare måste du först skaffa ett gammalt metall fat. En behållare av stål är bäst lämpad för detta ändamål.

Det finns designalternativ där plastfat används istället för metallbehållare, men de är oftast små och inte så praktiska att använda.

Oavsett vilken tank du väljer för att göra en hemmagjord mixer, måste den vara stabil för att garantera maximal säkerhet för personen som kommer att arbeta med apparaten.

Bild
Bild

Verktyg och material

Du måste ta hand om verktygen i förväg som kommer till nytta i arbetet. Naturligtvis kommer de att variera, beroende på designens komplexitet, men har sådana enheter till hands:

  • kvarn med ett reservhjul;
  • svetsmaskin med elektroder;
  • uppsättning verktyg;
  • lödkolv;
  • bultar, muttrar, skruvar, flänsar, andra förbrukningsmaterial.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det här är de grundläggande verktygen som kan komma till nytta när du gör en betongblandare av en metallrör . Glöm inte att förbereda dina material också. Det viktigaste är en behållare, helst stål eller tillverkad av tät metall.

Vissa människor lyckas göra enheten av plasttankar, men de är inte lika hållbara och inte särskilt praktiska att använda.

När du letar efter en lämplig bas för att göra en betongblandare måste du vara särskilt uppmärksam på tunnans storlek . Erfarna hantverkare rekommenderar att du väljer en 200 liters behållare. Det anses vara det bästa alternativet för att förbereda en lösning, eftersom cementet inte stagnerar i det.

Bild
Bild

Hitta drivaxeln ytterligare; metallen från vilken du kommer att laga ramen; kullager; bitar av stål som kommer att användas för att tillverka blad eller en ringväxel som spelar rollen som en mixer, samt en motor (om en elektrisk apparat är planerad att tillverkas). Materialen som anges ovan bör räcka för tillverkning av enkla alternativ för betongblandare . Om du redan har något alternativ i åtanke måste du först studera ritningen och köpa allt du behöver.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsteknik

Det är inte svårt att göra en betongblandare själv hemma, det räcker med att ta processen på allvar och följa alla steg i tillverkningen av den här användbara enheten i hushållet. En gör-det-själv betongblandare från en fat är det enklaste och billigaste alternativet att förvärva en cementblandare på kort tid och utan stora materialkostnader . Den mekaniska metoden för att förbereda cement är mycket lång och mödosam, så du kan göra en enhet som är utrustad med ett handtag (med dess hjälp kommer trumman att sättas i rörelse).

Funktionsprincipen för en sådan anordning är mycket enkel . Under påverkan av tyngdkraften faller blandningen i fatet och blandas och bildar en murbruk. Det finns flera alternativ för dessa handdrivna betongblandare. För tillverkning av enheten behöver du en stålrör av valfri storlek, det är bättre om det är 200 liter. En plats för dörren skärs ut på den, den redan förberedda blandningen kommer att falla ur den.

Hålen behöver inte göras särskilt stora, då kanske dörrgångjärnen och bulten som du kommer med för att stänga dörren inte tål, och allt kommer att falla ut mitt i arbetsflödet.

Bild
Bild

Metallramen på vilken trumman kommer att hållas kan svetsas från sliprar, beslag eller annat material . Huvudsaken är att den tål arbetsbelastningen. Antalet ben är efter eget gottfinnande, det kan vara 2 eller 4. Fatet roterar med handtaget. Den beskrivna anordningen är den enklaste och är inte lämplig för att förbereda en lösning i stora mängder; för detta ändamål är det bättre att göra en betongblandare med en motor från en tvättmaskin.

Bild
Bild

Att göra en betongblandare med en motor själv är mer tidskrävande, men det kommer att spara mycket ansträngning i framtiden när du förbereder lösningar . Elmotorn i sig är dyr, så den nya enheten används inte vid tillverkning av cementblandare hemma. För detta ändamål är en motor från en sovjetisk toppmatad tvättmaskin idealisk. Denna teknik var populär i början av 90 -talet av förra seklet. Du behöver inte bara motorn, utan själva metallbasen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Först kommer vi att göra en ram enligt samma schema som för en manuell betongblandare. Därefter fortsätter vi till tanken på maskinen. Stäng avloppet och ta bort aktivatorn och installera axeln med axeln. Hemmagjorda metallblad fungerar som en mixer, som svetsas på en metallbas och sedan fästs på tvättmaskinens insida . Den färdiga trumman svetsas till ramen, och sedan är motorn ansluten. Motorn är placerad på baksidan av maskinen, hål borras i hörnen, appliceras på samma hål på motorn och skruvas sedan fast. Själva motorn är ansluten till axeln med hjälp av en fläns. Det bör vara ett avstånd på cirka 2 centimeter mellan dem.

Bild
Bild

Teckning

Innan du börjar montera en hemlagad betongblandare måste du hitta en lämplig ritning. På diagrammet kan du se det material som kommer att behövas under installationen, samt en allmän vy över den slutliga enheten . Behållarens, axelns, hörnens detaljerade dimensioner anges som regel inte på ritningen. Men i den specialiserade litteraturen för färdiga ritningar och diagram kan du hitta en detaljerad beskrivning av processen för att ansluta delar.

Detta kommer att underlätta tillverkningen av en betongblandare, eftersom det i de detaljerade instruktionerna för ritningen finns digitala länkar till ritningen, och även om en person inte vet rätt namn på en viss del, kan den lätt hittas på diagram.

Det är ingen mening att följa alla steg i skapandet av enheten, eftersom varje mästare har sina egna källmaterial och färdighetsnivå, så att du säkert kan göra olika justeringar under arbetets gång, byta ut delar och förenkla skapandet av en betongblandare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudsteg

Det finns många alternativ för hemlagade betongblandare i det offentliga, det viktigaste är att välja den som passar dig. Ritningen kan göras självständigt eller så kan du ta en färdig. När de första förberedelserna är gjorda, fortsätt till huvudstadierna för tillverkning av betongblandaren.

Bild
Bild

De tar en gammal fat, rengör den från skräp, kontrollerar behållaren för styrka och förekomst av hål eller sprickor . Detta måste göras för att bedöma möjligheten att förbereda en cementblandning i den. Det är känt att lösningen är mycket tung, och ett rostigt fat tål inte en vanlig belastning, så det är bättre att ta ett stål än en järnbehållare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter mäts mitten och en lucka skärs ut på fatets sidoyta. Det blir lättare att få den färdiga lösningen från det här hålet. Det rekommenderas att göra hålet cirka 20-40 centimeter i storlek, beroende på hur mycket blandning du planerar att förbereda åt gången.

Efter det måste du fästa dörren till det färdiga hålet. Den kan tillverkas av ett stålplåt eller järn som tidigare skars ur behållaren som användes för att förbereda mixern. För att den hemgjorda dörren ska stängas väl måste du fästa gummitätningar längs kanterna på luckan med hjälp av monteringslim. Metallplåten fästs enkelt med två dörrgångjärn på ena sidan och en spärr på den andra. Om det görs korrekt kommer inte cementet att falla ut ur tunnan i förtid.

Bild
Bild

När trumman redan är klar är det dags att börja göra ramen. Du bör inte snåla med bra armering, den måste inte bara stå emot stålbehållaren utan även den färdiga cementen i fatet. Det är bättre att göra 4 ben, anslutna till varandra, på vilka pipan kommer att hållas.

Trumman kommer att röras med ett handtag, och rotation tillhandahålls av en drivaxel, som är fäst vid ett redan förberett fat. Det måste sättas in inuti, och för att göra detta måste du borra hål på sidorna.

Bild
Bild

Montering av flänsar med lager vid lederna hjälper dig att skydda dig mot onödiga skador under denna procedur. De kan köpas i vilken järnaffär som helst, välj storlek enligt diametern på den använda axeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

I slutet bör de tillverkade elementen kopplas ihop. Drivaxeln ska inte vara rak, utan i en 30 graders vinkel. Tunnan är fäst på en tidigare svetsad ram och fixerad brunn. Om strukturens tillförlitlighet är i tvivel är det bättre att gräva benen i marken . Du ska inte göra betongblandaren hög, det är bättre om det är närmare marken. Dessa är de viktigaste stadierna i tillverkningen av en manuell betongblandare. Hemma kan du göra en elektrisk betongblandare, men detta kommer att kräva mer material och färdigheter.

Rekommenderad: