Elektriska Betongblandare: En översikt över 220 V Mortelblandare, Mini Och Andra Modeller, Vilken Man Ska Välja, Hur Mycket Volym Som Behövs För Huset

Innehållsförteckning:

Video: Elektriska Betongblandare: En översikt över 220 V Mortelblandare, Mini Och Andra Modeller, Vilken Man Ska Välja, Hur Mycket Volym Som Behövs För Huset

Video: Elektriska Betongblandare: En översikt över 220 V Mortelblandare, Mini Och Andra Modeller, Vilken Man Ska Välja, Hur Mycket Volym Som Behövs För Huset
Video: cementblandare 2024, Maj
Elektriska Betongblandare: En översikt över 220 V Mortelblandare, Mini Och Andra Modeller, Vilken Man Ska Välja, Hur Mycket Volym Som Behövs För Huset
Elektriska Betongblandare: En översikt över 220 V Mortelblandare, Mini Och Andra Modeller, Vilken Man Ska Välja, Hur Mycket Volym Som Behövs För Huset
Anonim

Betong är ett populärt byggmaterial. Det används i industrin och för privata behov. Om du behöver förbereda en lösning i stora volymer bör du överväga att köpa en elektrisk betongblandare. De olika alternativen på marknaden gör att du kan välja en modell för alla behov.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Elektrisk betongblandare används på byggarbetsplatser. Enheten har en öppen behållare som alla ingredienser måste hällas i. Om vi pratar om betong, så blir det cement, sand och vatten, grus läggs också ibland till. Efter laddning blandar maskinen automatiskt alla ingredienser tills rätt konsistens erhålls . Den beredda lösningen kan hällas i separata behållare.

Även om enhetens driftsprincip är ganska enkel, skiljer sig olika modeller i prestanda och pris. För behoven hos privat konstruktion krävs ingen industriell betongblandare med hög effekt, så innan du köper är det värt att studera funktionerna hos sådana enheter för att inte betala för mycket.

Bild
Bild
Bild
Bild

De viktigaste egenskaperna hos murbrukblandare som spelar roll när du väljer en modell för ett hem är:

  • principen för teknikens drift;
  • kraft;
  • typ av enhet;
  • lastningstankens kapacitet;
  • typ av mat.

Det kommer också att vara användbart att uppmärksamma materialet från vilket trumman är tillverkad. Det är viktigt att det är hållbart och motståndskraftigt mot olika belastningar. Dessutom är vissa omrörare endast avsedda för en viss typ av blandning, detta måste beaktas.

Antalet varv per minut spelar också roll, blandningshastigheten beror på det och hur snabbt du kan få den färdiga lösningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Enligt driftsprincipen är enheterna indelade i två grupper. Var och en har sina egna fördelar och nackdelar, så det är bättre att fokusera på detaljerna i jobbet som du behöver ett verktyg för.

Tvingad typ

Kapaciteten hos en sådan anordning förblir stationär, endast bladen inuti roterar, på grund av vilken blandning sker. Mekanismen påminner något om en mixer. Obligatoriska omrörare har vissa fördelar:

  • de fungerar 4-5 gånger snabbare än andra, om hastigheten är viktig kan du välja en sådan modell;
  • ge blandning av hög kvalitet, även om blandningen innehåller grov krossad sten;
  • lämplig för tillverkning av murbruk för golvbeläggning eller gipsblandning;
  • vissa modeller ger inte bara ström från elnätet, utan har också en förbränningsmotor, vilket garanterar autonomi under alla förhållanden.

Nackdelen med sådana enheter är det högre priset jämfört med andra typer av blandare. Högkvalitativt arbete är värt det, men det är bättre att tänka på om ett sådant förvärv kommer att löna sig och kanske titta närmare på en enklare modell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tyngdkraftstyp

Som namnet antyder blandas lösningen i sådana installationer på grund av tyngdkraftens påverkan. I dessa modeller roterar trumman under drift, det finns också blad inuti som tar upp blandningen som glider längs väggarna. Bland fördelarna med sådana blandare:

  • en enkel enhet som är lätt att hantera, inga frågor uppstår under drift;
  • det finns modeller på hjul som är praktiska att flytta runt på webbplatsen;
  • du kan använda fint och grovt fyllmedel för att förbereda lösningen;
  • förbrukar mindre energi än enheter med en tvingad driftsprincip.

Efter blandning genereras mycket betongdamm, detta kan anses vara en nackdel. Hastigheten på sådana bilar är inte heller den mest imponerande. Samtidigt klarar de sin uppgift och är ganska lämpliga för en liten mängd arbete i ett privat hushåll.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Lebedyan (modell SBR-132A. 5 95446)

En pålitlig enhet med en gjutjärnskrona, det finns en manuell drivning för att välta blandningen. Fungerar på 220 V, effekt - 700 W. Lastbehållarens volym är 132 liter. Modellen är enkel att montera, har en låg vikt - 55 kg, den kan flyttas runt på platsen utan problem . Ej konstruerad för att fungera med fyllmedel större än 40 mm.

Bild
Bild

PROFMASH B-150

Blandaren med en plastkrona kan leverera upp till 115 liter färdig att använda lösning. Den har en effekt på 600 W och drivs av standard 220 V. Enhetens vikt är 52 kg. Lämplig för hushållsarbeten.

Bild
Bild

Vortex BM-63

Minimodell - väger bara 24 kg. Förbrukar en liten mängd el med en effekt på 220 watt. Lämplig inte bara för att blanda betonglösning, utan också för att förbereda foderblandningar eller gödningsmedel för jorden . Utrustad med en metallkrona. Den kan dosera 45 liter färdigblandad blandning.

Bild
Bild

Zitrek (modell ZBR 500 380V 024 0711)

En kraftfullare mixer, som drivs från ett 380 V nätverk, detta bör beaktas vid anslutning. Lastbehållarens volym är 400 liter, du kan få 250 liter lösning. Trots sin storlek är den mobil på grund av de inbyggda hjulen . Effekt - 1500 W, hög blandningshastighet.

Bild
Bild

Wester BTM180A

Gravity omrörare med 180 liter päronvolym. Setet innehåller hjul för enkel transport. För arbete behöver du en spänning på 220 V. Det blandar lösningen ganska snabbt, det är bekvämt att tömma den färdiga blandningen. Effekt - 800 W.

Bild
Bild

Om du behöver en mixer för träbetong eller skumbetong - det här är lätta sorter av blandningar, då kan du vara uppmärksam på följande modeller:

  • BSU-500 är utrustad med skrapor som räknar massan från väggarna och låter dig uppnå optimal konsistens;
  • BP-2G-1500S-pålitligt och hållbart alternativ;
  • Carmix 5, 5 XL - Italiensk tillverkad utrustning.

Dessa aggregat maximerar blandningens enhetlighet, men är inte lämpliga för hantering av stor krossad sten eller grus. Bland miniatyralternativen finns Skiper CM-70 med bra prestanda, liksom REDVERG RD-CM46.

Små omrörare är lämpliga för hushållsbehov; i ett privat hushåll krävs vanligtvis inte stora aggregat på 500 liter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man en betongblandare?

När du köper är det värt att överväga vissa egenskaper. Elektriska modeller kan vara väldigt olika, så det är viktigt att vara uppmärksam på deras prestanda.

  • Päronvolym . Parametrarna för lastkapacitet beror på dina uppgifter, 40 liter kommer att räcka för någon, medan för andra kommer inte ens 100 att räcka. Den rekommenderade volymen för hemmet är dock från 120 till 160 liter, vanligtvis tillräckligt för hushållsbehov. När du väljer bör du komma ihåg att mängden av den färdiga blandningen kommer att vara hälften så mycket, eftersom päronet måste lutas under drift, så det kommer inte att vara möjligt att fylla det till toppen.
  • Motoreffekt . Prestanda och blandningshastighet beror på denna indikator. Ju kraftfullare mixer, desto mer förbrukar den el. Sådana utgifter kan motiveras i storskalig produktion, men i vardagen är de värdelösa. Du kan fokusera på indikatorer på 500 W för en päronvolym på 130 liter. Ju större kapacitet, desto kraftigare kommer motorn att behöva arbeta, vilket kommer att öka enhetens totala vikt.
  • Design egenskaper . Kullager, kugghjul och en axel måste också vara av hög kvalitet och hållbara, eftersom de utsätts för hård belastning. Kronan är ett viktigt element, den är gjord av plast, stål eller gjutjärn. Polymerprodukter försämras snabbt, men de är billiga och enkla att byta. Gjutjärn och stål kommer att kosta mer, men de kommer att hålla längre.
  • Nödvändig spänning . De flesta hushållsrörare med elektronisk styrenhet fungerar på ett 220 V. nätverk. De kan anslutas till ett uttag omedelbart. Vissa modeller kräver 380 V, som regel är dessa mer kraftfulla enheter. I detta fall krävs ytterligare utbildning för att använda dem.
  • Rörlighet . Modeller med hjul är mer praktiska att använda, särskilt om du har en tillräckligt stor arbetsyta. De kan flyttas var som helst, till skillnad från stationära blandare.
  • Tillverkare . Ett välkänt varumärke garanterar kvalitet till viss del, så det är bättre att välja märken som redan har fått ett gott rykte på marknaden. Lebedyan och Vikhr är efterfrågade bland ryska tillverkare. Många byggare berömmer också den tjeckiska Zitrek.

Budgetalternativ finns på det kinesiska företaget Wester.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsinstruktioner

Även med en enkel omrörare kan en bra blandning erhållas om ordningen följs. För att göra betong behöver du krossad sten, sand, cement och vatten. Det är viktigt att övervaka kvaliteten på alla komponenter så att de inte innehåller föroreningar. Du kan själv beräkna mängden ingredienser eller använda speciella konstruktionskalkylatorer på Internet.

Lastningsproceduren är ganska enkel:

  • först måste du blanda torr sand och cement; för enkelhets skull kan detta göras i en separat behållare;
  • tillsätt vatten till den resulterande massan;
  • efter det kan du fylla i spillrorna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Omrörning bör utföras tills en homogen massa erhålls. Blandning för länge kan minska betongens smidighet, så det är viktigt att övervaka mortelns tillstånd . Betongblandaren måste alltid stå på en plan yta för att förhindra oavsiktlig vältning. Det hjälper också till att minska belastningen på de inre mekanismerna och motorn. Innan arbetet är det lämpligt att i förväg förutse en plats för en behållare i vilken den färdiga lösningen kommer att lossas. Kanske har din modell vissa nyanser i samband med materiallastning. För att inte misstas bör du noggrant studera bruksanvisningen från tillverkaren. Den beskriver i detalj hur man arbetar med betongblandaren korrekt.

Dessutom måste du regelbundet rengöra trumman för att förhindra att enheten går sönder . Lämna inte päron med resterna av blandningen, annars kommer lösningen att härda - det blir svårt att ta bort den. Slå inte ut betongbitar med en hammare - detta kommer att skada behållaren. För att rengöra trumman efter arbete kan du fylla den med vatten, lägga till spillror eller grus, starta mixern. Små stenar hjälper till att ta bort kvarvarande murbruk från väggarna.

Glöm inte att koppla bort enheten från nätverket när arbetet är klart. Att följa rekommendationerna för användning och korrekt underhåll kommer att förlänga betongblandarens livslängd.

Rekommenderad: