Matrislasernivåer: 35033 Och 35023, 35022 Och Vinkelmarkör 35007. Självnivellerande, Magnetisk Och Andra

Innehållsförteckning:

Video: Matrislasernivåer: 35033 Och 35023, 35022 Och Vinkelmarkör 35007. Självnivellerande, Magnetisk Och Andra

Video: Matrislasernivåer: 35033 Och 35023, 35022 Och Vinkelmarkör 35007. Självnivellerande, Magnetisk Och Andra
Video: Лучший Лазерный Уровень с Aliexpress HILDA 12 линий для ремонта СВОИМИ РУКАМИ! ПОЛНЫЙ ТЕСТ 2024, Maj
Matrislasernivåer: 35033 Och 35023, 35022 Och Vinkelmarkör 35007. Självnivellerande, Magnetisk Och Andra
Matrislasernivåer: 35033 Och 35023, 35022 Och Vinkelmarkör 35007. Självnivellerande, Magnetisk Och Andra
Anonim

Inhemska lasernivåer Matrix är praktiska mätinstrument som använder laserstrålar. De är mycket användbara för att rita horisontella eller vertikala linjer. Det finns modeller som stöder snedställda linjer i önskad vinkel. Ett brett utbud av Matrix -modeller finns för närvarande på marknaden för att passa olika användarpreferenser.

Bild
Bild

Fördelar

Matrislasernivåer är enkla att använda och prisvärda. Det finns modeller som är lämpliga för inomhus- och utomhusbruk . De flesta har en pålitlig utjämningsmekanism - en kompensator. Kroppen är tillverkad av hållbar plast eller metall, tillräckligt stark för användning på byggarbetsplatsen.

Självnivelleringsinstrument ger en hög noggrannhet. De fungerar bäst när de placeras på en nära horisontell yta.

Bild
Bild

Du kan använda bubbelnivån för att jämna ut enheten manuellt innan enhetens självnivelleringsmekanism justerar enhetens position. Kompensatorn är särskilt användbar för jobb där nivån rör sig ofta . I detta fall sparar den självutjämnande mekanismen tid och förbättrar tillförlitligheten.

Bild
Bild

Laguppställningen

Denna översyn utvärderar de främsta fördelarna med de populära Matrix -nivåerna, när det gäller pris, kvalitet och funktionsuppsättning.

Lasernivå Matrix 35033 , 150 mm har många möjligheter till ett lågt pris. Den har ett gängat stativfäste - antingen ingår eller liknande. Med enheten kan du bygga vertikala och horisontella linjer som skär varandra i rät vinkel. Denna enhet ger en noggrannhet på upp till 5 mm vid 10 m. Pendelkompensatorn har en maximalt tillåten avvikelse från horisonten på 4 grader, en större avvikelse signaleras av en hörbar signal. Nackdelarna med denna modell är inte särskilt hög noggrannhet, vilket förklarar enhetens låga kostnad.

Bild
Bild

Matris 35023 - en annan nivå från budgetsegmentet. Det låter dig också rita horisontellt och vertikalt och har automatisk inriktning. Laserlinjens projektionsavstånd är ganska kort - bara 10 meter. Enheten drivs av två laddningsbara AA -batterier. De främsta fördelarna med denna modell är kompakthet, bärbarhet och enkel användning. Vattenpasset passar bekvämt i framfickan på en arbetsdräkt eller i en verktygslåda. Det används ofta för att installera möbler, markera fönster och dörrar.

Bild
Bild

Matris 35022 - en intressant enhet som har en bubblanivå med fyra ampuller. Men samtidigt kan den här enheten projicera en laserpunkt och till och med en nivålinje på ett avstånd av upp till 10 meter. Modellen levereras med ett aluminiumstativ och batterier för kraft. Den tveklösa fördelen är priset - högst 1 tusen rubel. Denna enhet är inte lämplig för professionellt arbete med märkning och utjämning på långa avstånd, men det kommer att vara mycket användbart för hushåll och små konstruktionsuppgifter.

Bild
Bild

Matris 35007 är ett specialinstrument för att kontrollera inre och yttre hörn. Denna typ av enhet kallas en laser kvadratmarkör. Nivån projicerar två ljusa, mycket synliga vinkelräta balkar. De fungerar på ett avstånd av upp till 5 meter utan mottagare. Det finns 2 flaskor på instrumentets kropp för manuell justering.

Bild
Bild

Matris 35006 - en liten enhet för att projicera en horisontell linje, har 2 ampuller för inriktning, en lodlinjefunktion och är tillgänglig till ett pris av 500 rubel. Utan en mottagare är enhetens räckvidd 1000 mm, med en mottagare - upp till 50 m.

Bild
Bild

Urvalsrekommendationer

När du väljer rätt Matrix -modell för dina behov rekommenderar vi att du uppmärksammar de tekniska indikatorerna nedan.

Räckvidd

Beroende på vilket jobb som utförs kan lasernivåområdet vara en prioritet för dig eller inte.

De flesta lågkostnadsnivåer förväntas ha en effektiv räckvidd på cirka 10 meter.

Bild
Bild

Noggrannhet

Även om en laser används på alla nivåer av lasern, kan noggrannheten variera beroende på instrumentets komponenter. Hushållslasrar kan ha en avvikelse på 5 mm / 10 m, mer exakta professionella enheter kan kosta betydligt mer.

Bild
Bild

Inriktningselement

Ju fler inriktningsfunktioner du har, desto bättre - men för det mesta kommer en tillförlitlig pendelexpansionsfog att täcka de flesta av dina behov.

Till sist, ytterligare nivåkomponenter kan vara mycket användbara för arbete - till exempel en laserdetektor eller ett bekvämt magnetfäste.

Rekommenderad: