Kapro -nivåer: Laser Och Konstruktion, Bubbla Och Magnetiska Nivåer Från Israel I Storlekarna 400 Och 600 Mm

Innehållsförteckning:

Video: Kapro -nivåer: Laser Och Konstruktion, Bubbla Och Magnetiska Nivåer Från Israel I Storlekarna 400 Och 600 Mm

Video: Kapro -nivåer: Laser Och Konstruktion, Bubbla Och Magnetiska Nivåer Från Israel I Storlekarna 400 Och 600 Mm
Video: Rotationslaser 2024, Maj
Kapro -nivåer: Laser Och Konstruktion, Bubbla Och Magnetiska Nivåer Från Israel I Storlekarna 400 Och 600 Mm
Kapro -nivåer: Laser Och Konstruktion, Bubbla Och Magnetiska Nivåer Från Israel I Storlekarna 400 Och 600 Mm
Anonim

Det är svårt att föreställa sig en byggare eller reparatör som inte skulle använda en byggnadsnivå. Den moderna nivån för israelisk produktion av Kapro förtjänar definitivt uppmärksamhet. Men vi måste ta reda på varför den här produkten är så bra, varför den är bättre än Stabila och vilka modeller tillverkaren kan erbjuda.

Bild
Bild

Särdrag

Vid konstruktion, reparation, rekonstruktion och ombyggnad av byggnader och lokaler är byggnadsnivåns roll mycket viktig. För arbete hemma och på landet kan du göra med hushållsprodukter. Men för permanent användning (till exempel i praktiken för en frilansande elektriker eller murare) måste du omedelbart fokusera på professionell utrustning . Detta är just produkterna från Mellanöstern -företaget Kapro, som har bevisat sig från den bästa sidan.

Professionals noterar att produkterna från detta märke tjänar stabilt även vid mycket intensiv användning.

Bild
Bild

Som det passar ett bra instrument, dessa nivåer är mycket exakta . Till skillnad från billiga varor från Sydostasien kommer Kapro -utrustning inte att misslyckas även efter att ha tappats eller stöts. Även den mest noggranna byggmästaren eller reparatören kommer inte att kunna undvika sådana incidenter. På tal om fördelarna med nivåerna från Israel är det värt att notera:

  • livstids företagsgaranti på dem;
  • minimal risk för kolvfärgning;
  • ingen risk för blekning;
  • pålitlig fastsättning av alla huvuddelar.
Bild
Bild

Typer efter arbetsmetod

Oavsett hur solid garantin ges på sådana produkter, det är nödvändigt att ta hänsyn till principerna för deras funktion … Ibland orsakar enheten ingen teknisk kritik, men den är helt enkelt olämplig för vissa mätningar i en viss situation. Oftast kan en bubbelnivå ses på en byggarbetsplats eller under en renovering. Detta verktyg har en enkel struktur, men samtidigt är det ganska funktionellt och bekvämt.

Bild
Bild

Många har sett en rektangel med ett inre hålrum. Mitten av enheten är upptagen av en transparent kolv. Inom professionell jargong är det vanligt att kalla det "titthål". Namnet på typen av instrument förklaras enkelt - det finns teknisk alkohol eller annan vätska med låg densitet i kolven, och en luftbubbla flyter i vätskan, vars vibrationer används för mätningar.

I kit för professionellt bruk, så att byggare inte slösar bort tid förgäves, färgas vätskan . Den senaste utvecklingen inkluderar till och med användningen av fluorescerande tillsatser för att göra det enklare att arbeta i mörkret. Kolven är markerad med ränder vinkelrätt mot huvuddelen av nivån. Dessa staplar indikerar avvikelse. När ballongen ligger exakt i mitten kan ytan antas vara perfekt inriktad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör komma ihåg att en ökning av bubblans storlek och en minskning av avståndet från den till gränslinjerna bidrar till en ökning av mätnoggrannheten . I vissa modeller kan denna indikator även anpassas efter eget gottfinnande. De flesta bubblanivåer använder två kolvar samtidigt, så att du kan spåra jämnheten hos de vertikala respektive horisontella linjerna.

Men du kan också välja en modell med tre eller fler kolvar - en sådan verktygslåda behövs för särskilt kritiskt arbete.

Bild
Bild

Modern bubbelutrustning kan utrustas med:

  • förstyvande revben;
  • markering av en av ytorna;
  • slipad yta;
  • en plattform för slag;
  • rörspår;
  • magnet i ena änden.
Bild
Bild

Förutom enkelhet, bubblanivåer är bra eftersom de kan användas både i vardagen och i yrkesutövningen . Även oerfarna nybörjare kan arbeta med sådana system. Tack vare det stora utbudet av storlekar kan du välja version med de perfekta parametrarna för en specifik uppgift. Bubbla instrument är billiga. men de lider fortfarande mycket av fall eller kollisioner, och justeringsalternativen går ofta vilse.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rörnivåer från Israel används mycket sällan . De behövs att lägga olika rör, profiler och balkar, vars tvärsnitt vanligtvis inte överstiger 100 mm . Strukturellt finns det inga speciella skillnader från bubbelinstrumentet. Det finns flera kolvar med vätska, men kroppen är alltid V-formad och utrustad med magneter. Vissa rörnivåer kompletteras med en hopfällbar, avtagbar klämma bara för rörets diameter.

Bild
Bild

Hydrauliska nivåer behövs när det är nödvändigt att applicera horisontella markeringar så exakt som möjligt. Detta verktyg är lämpligt för:

  • installation av tak;
  • markeringar av framtida golv;
  • konstruktion av stiftelser;
  • andra omfattande ytarbeten.

Hydroleveller med rektangulära kolvar som sitter tätt mot ytan är de mest praktiska att arbeta med. Ju större rördiameter, desto snabbare fylls den med vätska och flödeshastigheten. Innan arbetet påbörjas fylls nivån med vatten cirka 2/3. Det är inte tillåtet att böja röret. Längden på hydraulnivån är 5-25 m.

Egenskaper för hydronivåer:

  • är billiga;
  • kan användas även utan speciella färdigheter;
  • förstörs nästan inte av slag och fall;
  • behöver inte särskild kalibrering;
  • kan endast användas av två personer och strikt vid en positiv temperatur;
  • inte lämplig för mätning av plan och linjer i ett vertikalt plan;
  • inte särskilt bekvämt när det gäller fyllning med vätska.

Elektroniska nivåer används främst av professionella byggare och reparatörer . De är konstruerade för särskilt exakt mätarbete. Utåt finns det nästan inga skillnader från bubbelvarianten i nx. Men det finns en goniometer och en digital standarddisplay som låter dig bestämma avvikelser. De mäts inte bara i grader, utan också i millimeter eller i procent - som konsumenten vill.

Bild
Bild

Elektroniska nivåer:

  • väldigt korrekt;
  • används utan problem;
  • kan komma ihåg tidigare uppmätta backar;
  • ha ljudsignalering;
  • behöver systematisk kalibrering;
  • kräver noggrann hantering;
  • är väldigt dyra.
Bild
Bild

Lasernivån är en annan professionell enhet . Dess alternativa namn är nivå . De konstruerar praktiskt taget plan (inte bara horisontellt eller vertikalt, utan också lutande) på ett avstånd av upp till flera tiotals meter. Därför är sådana enheter mycket värdefulla när du behöver markera något, justera väggar, montera sträckta eller undertak, bygga eller flytta skiljeväggar.

Bild
Bild

Kapros produktsortiment inkluderar linje-, punkt- och roterande lasernivåer. Alla sparar tid och uppnår mycket hög noggrannhet. Det är mycket enkelt att lagra och transportera sådan utrustning. Du kan arbeta över ett mycket stort område. Visserligen är priset på en lasernivå mycket högt, men kostnaden för att köpa det kommer garanterat att löna sig.

Bild
Bild

Urvalsrekommendationer

När du väljer en bubbelnivå, var noga med att uppmärksamma dess kolv. Dess fullständiga transparens och frånvaron av de minsta defekterna, till och med skav, krävs. Sedan måste du utvärdera hur väl glödlampan är säkrad. Ju hårdare fixering, desto högre tillförlitlighet för enheten . Det är mycket viktigt att alla filmarkeringar var perfekt definierade.

Bild
Bild

Du borde definitivt ta reda på det hur korrekta instrumentavläsningarna är … Men dess längd (40, 60, 80 cm) bestäms endast av personlig bekvämlighet och praktiska egenskaper. Nybörjare och reparatörer kan ta en nivå av valfri längd. Samtidigt måste den senare bytas ut mot en mer perfekt produkt. Lasernivån ska vara utrustad med ett speciellt förstärkt fodral och ett teleskopiskt stativ; proffs föredrar modeller med en spegel.

Bild
Bild

Serier

Professionella Kapro -nivåer tillhör Hercules -linjen. De är tillverkade i ett lådmönster (inte I-balk). Bekväma handtag finns för det mest bekväma arbetet. Det finns ett extra kikhål för att förenkla mätningen av vertikaler i trånga områden där det är omöjligt att titta på kolven från sidan. Om nivåens längd inte överstiger 1500 mm har den 3 kolvar (1 vertikal), och för en längre längd, lägg till 1 mer vertikal kolv till den.

Bild
Bild

Kanterna på Hercules -instrument är försedda med gummiinlägg. Tack vare dem dämpas stötar effektivt. Denna linje innehåller också magnetiska mätinstrument. De är något dyrare än traditionella optiska, men de är ordentligt fastsatta på alla stålytor. Serien innehåller modeller med mått (i mm):

  • 400;
  • 600;
  • 800;
  • 1000;
  • 1200;
  • 1500;
  • 2000;
  • 2500.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kapro-862 med grön stråle är en fantastisk modern byggnadsnivå . Den kan mäta på ett avstånd av upp till 20 m. Bakgrundsbelysningen visar perfekt den verkliga bilden även i starkt ljus. Lysdioder och lager kommer från Japan.

Bild
Bild

Om du behöver en självutjämnande nivå bör du vara uppmärksam på modell Kapro 895.

Mätning utan mottagare är möjlig på ett avstånd av upp till 20 m. Drivs av AA -batterier. Nivån på det elektriska skyddet motsvarar kategorin IP54. Enheten kan avge 6 strålar. Självnivellerande vinkel - 3 grader.

Bild
Bild

Du kan lära dig mer om Kapro -nivåerna nedan.

Rekommenderad: