Motoblock Patriot "Pobeda": Hur Väljer Man Spår? Egenskaper För Bensinmotorblock 7 Liter. S., Monterings- Och Bruksanvisning, ägarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Motoblock Patriot "Pobeda": Hur Väljer Man Spår? Egenskaper För Bensinmotorblock 7 Liter. S., Monterings- Och Bruksanvisning, ägarrecensioner

Video: Motoblock Patriot
Video: 2013 GAZ-21 Volga. Start Up, Engine, and In Depth Tour. 2024, Maj
Motoblock Patriot "Pobeda": Hur Väljer Man Spår? Egenskaper För Bensinmotorblock 7 Liter. S., Monterings- Och Bruksanvisning, ägarrecensioner
Motoblock Patriot "Pobeda": Hur Väljer Man Spår? Egenskaper För Bensinmotorblock 7 Liter. S., Monterings- Och Bruksanvisning, ägarrecensioner
Anonim

Patriot "Pobeda" bakomliggande traktor är välkänd för ryska bönder. Tillverkningsföretaget kom till Ryssland i slutet av 90 -talet av förra seklet och har sedan dess varit en av ledarna inom tillverkning av jordbruksmaskiner för små och medelklass. Företaget är registrerat under varumärket Patriot Garden, och Pobeda är en av dess tidigaste modeller.

Design

Kännetecken för Patriot "Pobeda" walk-behind traktor är en kombination av en kraftfull motor, förstärkt chassi och ganska små dimensioner. Enheten är känd för sin låga kostnad, vilket är en viktig punkt i moderna förhållanden . "Pobeda" är en typisk representant för medelklassbilar och har en baseffekt på 7 liter. med.

Strukturellt består utrustningen av en bensinmotor monterad på en solid ram, en växellåda som överför motorns vridmoment till arbetsverktyg, en förgasare, en växellåda och en ratt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellen är utrustad med två stora pneumatiska hjul med gummidäck och ett litet stödhjul monterat framför den bakomliggande traktorn. Ovanifrån är hjulen täckta med raka vingar, vilket utesluter utsläpp av jordklumpar och smuts på operatören medan utrustningen rör sig. Enheten har 2 hastigheter framåt och bakåt, vilket ökar dess manövrerbarhet och gör att du kan arbeta i trånga utrymmen och områden med svår terräng.

Trots sin höga effekt är motorblocksmotorn mycket ekonomisk och förbrukar från 1, 2 till 1, 6 liter bensin per timme . Enheten styrs av gasreglaget på ratten och växelspaken på växellådan. Ett kännetecken för transmissionen på den bakomliggande traktorn är närvaron av en remmekanism som överför motorns vridmoment till växellådan. På grund av förekomsten av 2 remmar elimineras risken för att de glider under höga belastningar helt. Förresten, växellådan som är installerad på "Pobeda" har en kedjetypskonstruktion, som i kombination med en remdrift säkerställer den perfekta driften och tillförlitligheten för denna enhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ändamål

Omfattningen på den bakomliggande traktorn är tillräckligt bred. Patriot Pobeda används för olika jordbruksaktiviteter, såsom att plöja jungfruliga och träda marker, lossa jorden på våren, förbereda tomter för vintern, plana tidigare plöjda åkrar och klippa fåror. Vid användning av enheten avlägsnas ogräs och små buskar, gräsmattor klipps och gräs klipps, området rensas för snö, fallna löv och mekaniskt skräp, sängarna vattnas och vatten pumpas från en behållare till en annan. Dessutom används den bakomliggande traktorn aktivt vid plantering och kullning av potatis, den är helt oersättlig när den skördas.

En viktig funktion hos enheten är transport av gods, bildandet av höga åsar och förmågan att applicera gödningsmedel djupt i jorden. Maskinen kan också så grönsaksfrön och grödor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tekniska specifikationer

De bakomliggande traktorns huvudparametrar är effekt, prestanda, bränsleförbrukning och dimensioner. Modellen är utrustad med en ganska kraftfull fyrtaktsmotor, vars resurs är mer än 2000 timmar. Motorn består av en cylinder, har en volym på 198 cm3 och AI-92 bensin används som bränsle. Bensintankens volym är 3,6 liter, vilket gör att du kan arbeta på en tank utan att tanka i tre timmar.

Enheterna kännetecknas av en ganska hög produktivitet och kan behandla tomter på upp till 1 hektar . I detta fall når bearbetningsbredden en meter och inträdesdjupet i marken är 32 cm. Längden på "Victory" i arbetsläget är 139 cm, med en bredd på 80 och en höjd av 107 cm. Diametern på fräsarna som ingår i grundkonfigurationen är 30 cm och deras rotationshastighet når 156 rpm. Enheten väger 78 kg. Modellerna DDE TG-95Nev, Champion BC9713 och Avangard AMB-1 AVN är analoger till Patriot "Pobeda". 00.000.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Hög konsument efterfrågan på en bakomliggande traktor och positiv feedback från dess ägare på grund av ett antal obestridliga fördelar med denna beprövade enhet.

  • Tack vare den förstärkta konstruktionen av arbetsfräsarna kan enheten bearbeta all jord utan begränsningar, inklusive jungfruliga marker och måttligt steniga områden.
  • Rattens praktiska form och närvaron av mjuka gummerade kuddar underlättar kraftigt användningen av den bakomliggande traktorn och minskar mekanismens vibrationseffekt på förarens händer. Dessutom gör styrhöjdsinställningsfunktionen det möjligt att välja den mest bekväma positionen.
  • Enhetens motor skyddas av en stark stötfångare gjord i form av en speciell stötsäker båge, som gör att du inte kan frukta dess oavsiktliga skador under drift.
  • Tack vare de stora och breda hjulen, utrustade med ett djupt mönster, känns bilen bra på terräng och fuktig lerjord.
  • Närvaron av en universell treribbad remskiva gör att du kan installera olika typer av redskap på den bakomliggande traktorn.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Enheten är utrustad med en funktion för att justera djupet av jordbearbetning. Detta gör att du kan ställa in önskat värde beroende på tekniska uppgifter, typ av redskap och markstruktur.
  • På grund av rattens fällbara design är den bakomliggande traktorn bekväm att transportera och tar inte mycket plats under lagring.
  • Motorblocket är anpassat för installation av spår, vilket gör att det kan användas som ett transportmedel över snödrivor och terräng.
  • Hård design och högkvalitativ montering av enheten garanterar lång livslängd och hög mekanisk tillförlitlighet.

Nackdelarna med Patriot "Victory" inkluderar behovet av konstant åtdragning av gängade anslutningar, något högre bränsleförbrukning jämfört med deklarerad och låg vikt. Det senare kräver användning av viktmedel eller klackar, även på lätta jordar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bilagor

Grundkonfigurationen för "Pobeda" består av en skär, en dragkrok, hjul, en uppsättning skär, bruksanvisning, höger och vänster vinge och en tändstiftnyckel. För att utföra alla möjliga operationer är dessa element inte tillräckligt, och därför köper många bönder, tillsammans med en bakomliggande traktor, en komplett uppsättning redskap.

  • Lugs är den vanligaste typen av ytterligare enheter och tjänar till att förbättra greppet på den bakomliggande traktorn med marken och för att öka konstruktionens vikt. Tillverkaren rekommenderar att du använder dem med alla typer av redskap, med undantag för operationer som inte rör rörelse av utrustning, till exempel när vattenpumpen är igång.
  • Den roterande (skivan) KKR -gräsklipparen är avsedd för klippning av gräsmattor, slått hö, klippa stora ogräs och små buskar.
  • Den extra flikskäraren S-24 skiljer sig från traditionella fräsar i en speciell design och gör att du kan arbeta marken mer effektivt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Kullaren är avsedd för att koka potatis, majs och bönor, samt för att bilda höga åsar. Enheten är en ram på en konsol, utrustad på sidorna med två skivor. Avståndet mellan dem, liksom lutningsvinkeln, är justerbart.
  • Släpvagnen tillåter transport av gods som väger upp till 500 kg.
  • Plogen är avsedd för djupplöjning av åkrar som förberedelse för plantering av grödor.
  • Med potatisgrävaren kan du skörda upp till 90% av knölarna och underlättar kraftigt manuellt arbete.
  • Pumpen (vattenpump) används för vattning och bevattning av anläggningar, samt för pumpning och pumpning av olika vätskor.
  • Snöblåsaren är utformad för att rensa snötäcket från stigar och angränsande områden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i drift

Efter köp är en ny walk-behind traktor föremål för obligatorisk inkörning. För att göra detta är det nödvändigt att sträcka ut alla gängade anslutningar, kontrollera oljenivån i tanken, häll bensin i bränsletanken och testa motorn. Efter 30-40 minuters tomgång är det nödvändigt att växelvis koppla in växlarna och utvärdera spakens jämnhet och motorns funktion vid höga varvtal. Sedan bör den bakomliggande traktorn stå kvar med motorn igång i ytterligare 8 timmar. Sedan stängs motorn av och får svalna, varefter oljan byts, bränsle läggs till tanken och en försökslösning eller plogning startas.

Vid ytterligare användning byts oljan i motorn var 100: e drifttimme, i växellådan - efter 50 . De mest föredragna oljorna för motorn är 10W-40 och Specific Sae 5W-30, för växellådan-Hypoid 80 W85. Före varje användning av utrustningen rekommenderas att inspektera den för läckage av brandfarliga vätskor, rengöra den från damm och smuts, kontrollera luftfiltrets skick och drivremens spänning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Då och då krävs det att dra alla gängade anslutningar, som tenderar att försvagas från stark skakning och vibrationer. Med rätt underhåll och noggrann drift kan Patriot Pobeda bakomliggande traktor fungera i mer än 10 år.

Rekommenderad: