Betongblandare 120 Liter: Mått Och Produktivitet För Betongblandare 120 Liter. Hur Ska Man Hälla Betong Och Använda En Betongblandare? Kraft

Innehållsförteckning:

Video: Betongblandare 120 Liter: Mått Och Produktivitet För Betongblandare 120 Liter. Hur Ska Man Hälla Betong Och Använda En Betongblandare? Kraft

Video: Betongblandare 120 Liter: Mått Och Produktivitet För Betongblandare 120 Liter. Hur Ska Man Hälla Betong Och Använda En Betongblandare? Kraft
Video: Blanda betong i tombola eller hink | Byggmax tipsar 2024, Maj
Betongblandare 120 Liter: Mått Och Produktivitet För Betongblandare 120 Liter. Hur Ska Man Hälla Betong Och Använda En Betongblandare? Kraft
Betongblandare 120 Liter: Mått Och Produktivitet För Betongblandare 120 Liter. Hur Ska Man Hälla Betong Och Använda En Betongblandare? Kraft
Anonim

Många bygger nu hus och privata hus, garage och andra föremål för personliga behov på sina personliga tomter. Det är orimligt att börja bygga och klara sig utan betongblandare. Med det ökar produktiviteten för betong, murverk (om ett tegel- eller stenföremål byggs) och efterbehandlingsarbete flera gånger, samtidigt som du sparar din egen fysiska styrka. Och kostnaden för betongblandare är ganska demokratisk, särskilt för dem som har tänkt på ett storskaligt byggprojekt. För byggandet av ett envåningshus, ett garage och andra små byggnader räcker det med en betongblandare med en kapacitet på 120 liter . Låt oss i detalj överväga sådana enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Beredningen av betong och murbruk i din egen betongblandare har flera allvarliga fördelar jämfört med färdigblandning

  • Dess murbruk eller betong har den kvalitet som det kräver. Befälhavaren är säker på tillförlitligheten och konsistensen av alla dess ingredienser. Importerade produkter bereds utan kundens närvaro, så det är inte känt säkert vilket märke av cement, sandtyp eller krossad sten som användes vid anläggningen, liksom i vilka proportioner.
  • Det är svårt att beräkna hur mycket betongblandaren kommer att lossa. Priserna på betong är ganska höga, så brist på flera liter i en leverans kan resultera i hela konstruktionen i flera kuber.
  • Med din egen mixer kan du schemalägga arbetet när som helst, oavsett leverantör.
  • När man arbetar med enheten blandas den exakta mängden betong. Det är svårt att uppskatta den nödvändiga materialvolymen vid beställning av färdiga produkter: nästan alltid visar det sig vara antingen mycket eller inte tillräckligt.
  • Med din installation kan du alltid ta en paus från jobbet. Med färdiga produkter kan detta inte tillåtas - du måste arbeta tills hela materialvolymen tar slut.
  • För den importerade lösningen behövs fri transport. Om detta inte är möjligt måste du tömma blandningen på en tillgänglig plats och sedan leverera den till byggarbetsplatsen på en skottkärra eller bår. Din enhet installeras direkt vid objektet.

Nackdelarna med att äga denna anläggningsutrustning inkluderar behovet av att köpa och transportera byggmaterial: cement, sand, krossad sten, vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom läggs mycket fysisk styrka på att fylla ingredienserna i mixerskålen. Och det tar också tid att rengöra och skölja enhetens skål med blad efter varje sats.

Översikt av arter

Betongblandare är indelade i sorter enligt följande kriterier:

  • efter motortyp (bensin och elektrisk);
  • efter skålens dimensioner (volym) - från 30 till 300 liter;
  • genom handlingsprincipen;
  • med makt.

Bensinkranar är mer lämpliga för dem som börjar bygga på en "noll" plats, där det inte finns någon elektricitet. De är mer mobila. Elektriska enheter är mycket billigare och lättare i vikt.

Installationens dimensioner är viktiga och beror på skålens kapacitet (trumma, snigel). Ju större skålens volym desto större och tyngre utrustning.

Enligt handlingsprincipen finns det gravitation och tvångsblandning av betongblandare. I den första roterar trumman när bladen är stationära, i den andra roterar knivarna när trumman är stillastående.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enhetens effekt beräknas från den maximala volymen av färdiga produkter. Motorn är installerad med en sådan kraft att den klarar betongblandning utan problem.

För privat konstruktion är tyngdkraftsbetongblandare med en skålvolym på 120 liter mest lämpliga, vilket ger ut 60-70 liter färdigblandad betong. Motoreffekten för denna enhet måste vara minst 0,55 kW. Strömförsörjning - 220 V.

Den mest populära inhemska elektriska mixer M-120, som har en 550 W motor . Den här mixern räcker för att en person ska kunna arbeta både i vikt och volym i en komplett sats.

Den kinesiska ECO CM-120-enheten har också en trumma med en volym på 120 liter, men producerar upp till 80 liter färdigblandad betong. Motoreffekten är 650 W. Vikt - 60 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Varje betongblandare har en bruksanvisning som beskriver hur man korrekt förbereder blandningen, laddar bulkingredienser och vatten, som först ska fyllas på från bulkmaterial.

I de flesta fall är den rekommenderade beställningen:

  1. installation av en betongblandare på en plan yta;
  2. ansluta den till ett 220 V -nätverk;
  3. smörjning av bladen och trummans inre hålighet med maskinolja;
  4. fyllning av en del av vattnet;
  5. lastning med cement och delar av sand med krossad sten;
  6. slå på trumman;
  7. omrör blandningen i 2-3 minuter;
  8. ladda resten av de torra ingredienserna och vattnet.

Den färdiga blandningen måste hällas i ett badkar genom att luta den roterande trumman och trumman måste sköljas med vatten. Koppla bort enheten från elnätet.

Rekommenderad: