Stabila -nivåer: Laser Och Konstruktion, Bubbel Och Elektronik. Hur Väljer Man En Nivå?

Innehållsförteckning:

Video: Stabila -nivåer: Laser Och Konstruktion, Bubbel Och Elektronik. Hur Väljer Man En Nivå?

Video: Stabila -nivåer: Laser Och Konstruktion, Bubbel Och Elektronik. Hur Väljer Man En Nivå?
Video: Электронный 3D лазерный уровень Huepar DT03CG - подробный обзор. Калибровка, настройка яркости 2024, Maj
Stabila -nivåer: Laser Och Konstruktion, Bubbel Och Elektronik. Hur Väljer Man En Nivå?
Stabila -nivåer: Laser Och Konstruktion, Bubbel Och Elektronik. Hur Väljer Man En Nivå?
Anonim

Stabila har en historia på över 130 år. Hon bedriver utveckling, produktion och försäljning av mätinstrument för olika ändamål. Märkesverktyg finns i butiker runt om i världen på grund av en kombination av speciella tekniska egenskaper: styrka, noggrannhet, ergonomi, säkerhet och hållbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Laser

Det här är högteknologiska enheter som avger en kraftfull ljusstråle - en laser. I de flesta fall används de vid märkningsarbete i en byggnad. Vissa modeller med en starkare emitter kan användas utomhus, men kom ihåg att laserenheten är beroende av extern (gatu) belysning: ju ljusare den är, desto lägre är mätnoggrannheten. När den utsätts för solljus (en mer intensiv ljuskälla) blir enhetens stråle svag och nästan osynlig.

Denna nivå kan användas tillsammans med ytterligare enheter: ett stativ eller fästelement på vertikala ytor . Det första elementet låter dig använda det maximala antalet funktioner som är inbäddade i enheten. Enheten kan roteras 360 grader på stativplattformen, vilket gör det möjligt att göra mätningar i olika riktningar. Närvaron av ett stativ minskar de fysiska och tidskostnaderna för installation och efterföljande användning av enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna modeller av Stabila lasernivåer är utrustade med en självjusterande pendelmekanism. Detta innebär att inom ett visst placeringsområde justerar själva enheten lasersändarens position. Mekanismen stiger så att strålmärket på ytan ligger strikt vertikalt.

Stabila lasernivåer kännetecknas av högkvalitativ produktion, ökad mätnoggrannhet och chockmotstånd . Strålens mätfel på ett avstånd av 200 m är inte högre än 1–2 m. Denna typ av nivå kan delas in i underarter: roterande, punkt och linjär.

Rotationsnivåer tack vare en speciell laserrotationsmekanism gör det möjligt att projicera hela plan. Strålen på denna enhet kan riktas mot zeniten. Denna funktion gör det möjligt att mäta skillnaden i höjdnivå.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Punktnivålasergeneratorn projicerar bara en punkt. Det är utgångspunkten för alla efterföljande mätningar. Utformningen av mekanismen för en sådan enhet gör att du kan projicera upp till 5 separata punkter. Dess andra namn är axelbyggaren. Det låter dig ställa in riktningen för ytterligare mät- och markeringsmanipulationer.

En linjelasernivå projicerar på ytan av en linje . Beroende på mekanismens utformning och antalet splittringsprisma inuti den bestäms antalet individuella linjära skärningspunkter som genereras av enheten. Lasersvepningsvinkeln kan nå ett cirkulärt värde - 360 grader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Lasernivån från Stabila tillhör den högre priskategorin. Förvärvet kan förknippas med stora kontantkostnader . Det betyder att innan du köper måste du så exakt som möjligt bestämma enhetens avsedda ändamål och graden av behov för dess användning. Till exempel, om du köper en punktlaserenhet för markering av arbete, plottning av axlar och plan, kan du få en funktionell enhet, från den uppsättning funktioner som endast används av ett minimum.

Bild
Bild

Bubbla

De representerar en avlång ram. De är tillverkade med olika material: järn, aluminium, glasplast, etc . Olika typer av markeringar appliceras på enhetens kropp. Det kan göras i form av en linjalvåg, mätformler och märkesmärken.

Formen på nivån gör att du kan bedöma positionen för raka plan. Om den senare har ojämnheter på ytan kan användningen av enheten vara svår. För att säkerställa det bästa mätresultatet är det nödvändigt att förbereda ytan på planet och även hålla arbetssidan av nivåramen korrekt.

Funktionerna i vissa modeller kan innebära att det finns ytterligare strukturella element . Dessa inkluderar förekomsten av ytterligare ramförstärkningar som förhindrar att enheten deformeras vid stötar (vilket kan minska dess noggrannhet), vinkelbubblanivåmätare, infällbara vinklar och andra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Huvudkriterierna för att välja detta verktyg är dess dimensionella parametrar och graden av noggrannhet hos indikationer. För att utföra byggnadsarbeten av en annan karaktär är det nödvändigt att skaffa en nivå av lämplig längd . Bekvämligheten och kvaliteten på de åtgärder som utförs beror på dess värde.

Om längden inte är lämplig för typen av arbete kan det vara svårt att göra mätningar med enheten. I ett trångt utrymme kan det ligga löst på arbetsytan, vilket kommer att leda till värdelöshet i avläsningarna.

Noggrannheten för instrumentdata kan variera . Ju högre den är, desto högre är priset. För byggnadsarbeten som inte kräver hög precision behöver du inte välja en högprecisionsnivå, vilket sparar pengar och är rimligt när det gäller förvärvsfördelar.

Bild
Bild

Elektronisk

Stabila producerar också elektroniska nivåer. Enligt typen av grunddesign är de analoga med bubblor, med undantag för ett tillägg - bubbelblocket ersätter den elektroniska mekanismen. Den digitala displayen visar enhetens avläsningar i olika metriska system.

Det elektriska systemet möjliggör omedelbara, högprecisionsmätningar. Samtidigt är enheten känslig för destruktiva belastningar och stötar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Närvaron av en elektrisk enhet i dess design bestämmer en begränsad lista över förhållanden under vilka den kan användas. En sådan anordning, trots närvaron av en säkerhetströskel är den inte väl lämpad för arbete under hög luftfuktighet, damm och föroreningar.

Innan du köper en elektronisk nivå är det värt att utvärdera arten av framtida arbete och analysera möjligheten att köpa det, eftersom prisnivån är på en hög nivå.

Rekommenderad: