Hur Monterar Man En Betongblandare? Instruktioner För Korrekt Montering Av En Ny Betongblandare, Ett Diagram Och Råd För Montering Av En Betongblandare Med Egna Händer

Innehållsförteckning:

Video: Hur Monterar Man En Betongblandare? Instruktioner För Korrekt Montering Av En Ny Betongblandare, Ett Diagram Och Råd För Montering Av En Betongblandare Med Egna Händer

Video: Hur Monterar Man En Betongblandare? Instruktioner För Korrekt Montering Av En Ny Betongblandare, Ett Diagram Och Råd För Montering Av En Betongblandare Med Egna Händer
Video: cementblandare 2024, April
Hur Monterar Man En Betongblandare? Instruktioner För Korrekt Montering Av En Ny Betongblandare, Ett Diagram Och Råd För Montering Av En Betongblandare Med Egna Händer
Hur Monterar Man En Betongblandare? Instruktioner För Korrekt Montering Av En Ny Betongblandare, Ett Diagram Och Råd För Montering Av En Betongblandare Med Egna Händer
Anonim

Tillsammans med den nya betongblandaren innehåller tillverkaren instruktioner för korrekt montering. Men det är inte alltid på ryska, och detta kan orsaka svårigheter vid köp. Den här artikeln visar dig hur du monterar en betongblandare själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Träning

Många betongblandare har liknande design, så våra instruktioner passar för de flesta typer av blandare.

Först och främst, se till att alla komponenter är på plats - det går att lära av instruktionerna. Även om det är på engelska eller ett annat språk, visas detaljerna och deras mängd på bilderna.

Förbered sedan verktygen:

  • sax eller prästkniv (för uppackning);
  • skiftnycklar för 12, 14, 17 och 22;
  • möjligen en uppsättning hexagoner;
  • tång;
  • Stjärnskruvmejsel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ordna sedan allt så att det är bekvämt att arbeta. Låt oss börja.

Monteringssteg

Innan du monterar bilen med egna händer, läs bruksanvisningen - det finns säkert ett arbetsschema på bilderna. Även med engelska eller kinesiska förklaringar är detta en viktig informationskälla. Om det inte finns något sådant schema, förtvivla inte, monteringen av betongblandaren är inte svår och syftet med varje del framgår av namnet.

Du kan montera en betongblandare själv, men det är bättre om du har 1-2 assistenter. De är särskilt användbara vid installation av tunga delar och slutliga justeringar.

  • Placera hjulen på det triangulära stödet och fixera dem med splintar (ändarna måste vara böjda i sidorna). Det måste finnas en bricka mellan sprinten och hjulet. Se till att hjulen är välsmorda.
  • Fäst ramen (stativet) på stödet. Den är symmetrisk, så det spelar ingen roll vilken sida du lägger den på. Om dess ändar är olika bör det triangulära stödet vara på motorsidan. Delen är säkrad med bultar, muttrar och brickor.
  • Placera en stödarm (rak ben) på andra sidan av stativet. Den är också bultad, det blir inga problem med den. Betongblandarens ram är monterad. Det är dags att gå vidare till trumman.
  • Placera den nedre ratten på ramen tillsammans med dess stöd. Det är svårt att sätta det på egen hand, och det är här assistenter behövs. Om så inte är fallet, lossa ratten från stödet och placera dessa delar separat på ramen. Som regel är de säkrade med de största bultarna.

Viktig! Orientera komponenten korrekt - ändarna på prognosstödet är olika. På ena sidan är ett drivhjul med drivaxel installerat på det, som ska placeras på hjulens sida.

Bild
Bild
Bild
Bild

Placera knivarna inuti lucken. Deras V-formade böj bör riktas mot tankens rotation (vanligtvis medurs).

  • Placera O-ringen på den övre prognosen . Fixera det med skruvar eller stift. Om det inte finns någon ring, täck över den nedre skivan på platsen för den framtida fogen med tätningsmedel (den ska ingå i satsen). Kontrollera utgångsdatumet.
  • Placera den övre prognosen på den nedre (det är också bättre att göra detta med hjälpare) . Den är säkrad med skruvar eller bultar och muttrar. Det finns vanligtvis pilar på de nedre och övre tankarna - de bör matcha när de installeras. Om det inte finns några pilar måste monteringshålen på bladen och den övre vinkeln matcha.
  • Fäst de inre knivarna på den övre ratten .
  • Montera lutningsvinkellåset på sidan av det raka stödet . Den är säkrad med bultar, låsbrickor och muttrar.
  • Montera svänghandtaget (vridhjulet, "rodret") vid utloppsänden på backstödet . För att göra detta, sätt en fjäder i det nedre hålet, rikta in hålen på "ratten" och hållaren och fixera sedan svänghjulet med bultar med två muttrar.

Viktig! "Rodret" måste rotera fritt. För att göra detta, dra inte åt den första muttern helt. Dra åt den andra brunnen - den ska motverka den första. Efter montering, kontrollera att hjulet roterar lätt men inte vinglar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Montera motorn på det triangulära stödet. Den kan installeras direkt i höljet eller lossas. Om motorn redan finns i huset sätts den helt enkelt på plats. Fäst drivremmen på remskivorna före installationen och dra sedan åt fästelementen.

Om motorn levereras utan hus, gör följande:

  • fäst hälften av skyddshöljet;
  • sätt den drivna remskivan på axelns utskjutande ände (den är fäst med splittstift eller en nyckel);
  • montera motorstödet på bultarna (dra inte åt fästet för mycket);
  • sätt drivremmen på remskivorna och säkra sedan motorn.

I båda fallen, innan den sista åtdragningen, måste du justera remspänningen genom att flytta elmotorn. Det ska inte vara för hårt, men ingen hängning är tillåten.

Anslut sedan strömkablarna. Montera vid behov ett skyddshölje.

Det är det, den nya betongblandaren är monterad. Vi hoppas att du inte har några reservdelar kvar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

Även om monteringen av mixern inte är svår, behövs ett antal punkter

  • Det viktigaste rådet är att alltid följa säkerhetsåtgärder. Använd knapparna försiktigt och använd inte för mycket kraft vid montering. Detta sparar inte bara mekanismerna, utan också dig.
  • Kontrollera förekomsten av olja i alla rörliga delar. Ofta täcker växten dem inte med ett smörjmedel, utan med ett konserveringsmedel. Sedan måste den tas bort, varefter fogarna måste smörjas med industriell olja eller fett.
  • Innan du drar åt muttrarna, täck över gängorna med maskinolja. Det skyddar mot korrosion, och det blir lättare att demontera senare. Det viktigaste är att det inte ska vara för mycket av det, annars fastnar damm och smuts vid tråden.
  • Det är bäst att hålla bultarnas huvuden i en riktning. Detta underlättar montering och kontroll av anslutningarna.
  • Dra åt intilliggande bultar jämnt utan att vrida delen.
  • Efter montering, se till att kontrollera alla gängade anslutningar - de måste dras åt ordentligt.
  • Kontrollera motorns isolering innan du använder den för första gången. För att göra detta, mäta motståndet mellan en av terminalerna och höljet med en multimeter - det ska vara oändligt. Kontrollen tar lite tid, och ingen är försäkrad mot tillverkningsfel.
  • Du måste ansluta maskinen via en jordfelsbrytare (jordfelsbrytare) eller en strömbrytare. Då minimeras risken för brand från kortslutning.
  • Efter arbete, rengör mixern från cementen och kontrollera anslutningarna. Det är möjligt att några av dem har marknadsförts.

Kom ihåg att ju oftare dessa kontroller är, desto större är risken för problemfri drift, mindre driftstopp för reparationer och därmed högre intäkter.

Rekommenderad: