Sibitmått: Sibit I Block På 100-300 Mm Och Tegelstenar Av Annan Tjocklek, Val Av Dimensioner Av Luftbetong För Väggkonstruktion

Innehållsförteckning:

Video: Sibitmått: Sibit I Block På 100-300 Mm Och Tegelstenar Av Annan Tjocklek, Val Av Dimensioner Av Luftbetong För Väggkonstruktion

Video: Sibitmått: Sibit I Block På 100-300 Mm Och Tegelstenar Av Annan Tjocklek, Val Av Dimensioner Av Luftbetong För Väggkonstruktion
Video: Block Masonry Live | Block Brickwork | Brick Masonry | Brickwork Masonry | check 2024, Maj
Sibitmått: Sibit I Block På 100-300 Mm Och Tegelstenar Av Annan Tjocklek, Val Av Dimensioner Av Luftbetong För Väggkonstruktion
Sibitmått: Sibit I Block På 100-300 Mm Och Tegelstenar Av Annan Tjocklek, Val Av Dimensioner Av Luftbetong För Väggkonstruktion
Anonim

Idag på byggmarknaden kan du hitta ett nytt material med en skummad struktur - sibitblock, även kallade luftbetong. Alla komponenter som sibit är tillverkade av är naturliga, naturliga. Blocken är lätta, starka och lätta att arbeta med. När det gäller dess tekniska egenskaper är Sibit på många sätt bättre än tegel. Tack vare detta blir luftbetong mer och mer populärt bland byggare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudinställningar

I hela sibitens volym finns det hål fyllda med luft med en diameter på 1-3 mm. En sådan struktur av blocket ger en kaotisk rörelse av luft inuti, vilket minskar dess värmeledande egenskaper . På grund av sin porositet är materialet lätt, det kan skapa ett mysigt mikroklimat i rummet. Väggarna, byggda av sibitblock, håller den inre värmen väl i rummet och förhindrar att kyla tränger in från utsidan. Därför används detta material ofta för installation av byggnadsstrukturer i de norra delarna av landet.

För tillverkning av sibit tegel bereds en lösning av ingredienser genom att blanda kalk, krossat cement, sand, vatten och ett skummande tillsatsmedel . Aluminiumspån finns också i sibitblocken. Kompositionen hälls i stora behållare, i vilka hålrum bildar porer, och produkten stelnar där en tid. Plattorna skärs i bitar av lämpliga dimensioner och placeras i en autoklav - där behandlas produkterna med högtrycksånga i 10 timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utbudet av storlekar på sibitblock är mycket stort, men det är också nödvändigt att särskilja dem med de olika råvaror som används för tillverkning. Ofta presenteras följande modeller på marknaden:

  • strukturell;
  • värmeisolerande;
  • strukturell.

Konstruktionssorter är de starkaste och mest massiva. Deras densitetsindex kan nå från D900 till D1200. Strukturella och värmeisolerande block är så starka och pålitliga att de kan användas för att bygga en liten låg byggnad med en väggtjocklek på ett tegel. Värmeledande egenskaper hos sådana produkter är mycket höga: väggar som uppförs med deras hjälp görs utan isolerande överlappning.

Värmeisoleringsblock används oftast vid konstruktion och dekoration av interna skiljeväggar och strukturer. Detta beror på att deras densitet sträcker sig från D400 till D500.

Bild
Bild
Bild
Bild

Storlekar av olika slag

Det finns följande olika standardstorlekar (se tabell). Det bör sägas att det nämner parametrarna för de vanligaste ändringarna, men inte alla.

namn Tjocklek, mm Höjd, mm Längd, mm
Hetero

200

300

200

250

250

300

625

625

625

Med griphandtag och fjädersystem

375

400

250 625
Rakt med griphandtag

300

375

400

250 625
Spårryggblock

300

375

400

250 625
Rakt för skiljeväggar 150 250 625
Dela 100 250 625
U-formad för överliggare och monolitiska bälten

200

300

400

250 500
Bild
Bild
Bild
Bild

Storleksintervallet för sibitblock bestäms av ett mycket stort användningsområde . Därför finns det i tegelmärket en förkortning som du kan navigera efter. Till exempel är GB-100 en produkt med måtten 100x250x600 mm, som inte har spår och kanter. Detta är en absolut platt tegelsten, från vilken väggar i alla konfigurationer kan resas. En annan produkt är märkt GBr-150. Parametrarna för denna produkt är 150x250x600 mm. I ett sådant block finns det ett spår och en ribba, som låter dig lägga ut lika strukturer av väggar och skiljeväggar.

Det finns en större liknande tegelsten med måtten 200x250x600 mm . Detta är GBr-200-modellen, också utrustad med en revben och ett spår. GBr-300 (200x250x600 mm) har förutom spåret och ribban också ett handtag. Denna innovation ger maximal bekvämlighet vid konstruktion av strukturer från sådana block. Denna modell presenteras också i större ändringar GBr-375 och GBr-400.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver konstruera golvplattor av luftbetong i en autoklav, bör du välja ett material som tillverkats i enlighet med GOST 19570-74 . Denna produkt är avsedd för golvinstallation i låga byggnader, vindar och källare. Storleken på delens basplatta är 120 mm med ett eventuellt fel på upp till 10 mm. Om långa längder krävs för konstruktion är det nödvändigt att fokusera på varor med följande dimensioner: 2740x600x240 mm. De två sista storlekarna är standard, men längderna kan variera. Det finns flera dimensioner - 3740, 4040 och 4240 mm - för byggnadsarbeten.

Storleken på sibiten kommer inte bara att intressera en professionell byggare, utan också en hantverkare . Den maximala storleken på golvplattor är 5940 mm, en sådan produkt kostar 6040 rubel. Det finns dock mellanliggande värden, som är lika med 5440 och 5040 mm - i dessa två fall kommer priserna att vara 5500 respektive 5112 rubel.

Användningen av sådana plattor i taket på byggnader underlättar kraftigt konstruktionen och minskar kostnaden för objektet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man block efter storlek?

Gasbetong är så mångsidig att den kan användas i en mängd olika byggindustrier. Oftast används det:

  • för byggande av privata hus av olika storlekar;
  • byggande av bostadshus;
  • konstruktion av stora industribyggnader;
  • skapa partitioner mellan rum;
  • isolering av väggar byggda av andra byggmaterial;
  • registrering av dörr- och fönsteröppningar.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer vägggasbetongblock i storlek är deras bredd extremt viktigt. Längd och höjd är sekundära parametrar valda i multiplar av väggarnas längd och höjd. Tjockleken är ansvarig för värmeisolering och motståndsvärden. Därför ägnas särskild uppmärksamhet åt detta.

Oavsett tillverkare tillverkas rektangulära luftbetongblock i enlighet med gällande standarder:

  • bredd - 100-500 mm;
  • längd - 600 och 650 mm;
  • höjd - 200 och 250 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Blocken tillverkas också med kammsystem, U-formade spännjärn som används vid konstruktion av dörr- och fönsteröppningar och fixering av plattorna . Deras storlekar motsvarar parametrarna för vanliga fasta block. För väggarna i kapitalhus byggda i Moskva, Tver och närliggande regioner är betongblock D900 lämpliga med en bredd på 400 mm lämpliga, vars styrka är minst B2,5. För interna skiljeväggar för att förbättra ljudisoleringen - D300, med en bredd på 100-150 mm.

När du väljer luftbetongblock för konstruktion bör du alltid styras av deras tekniska egenskaper, som beror på materialet från vilket produkten är tillverkad . Därför, när du köper, är det nödvändigt att bekanta dig med de officiella kvalitetscertifikaten eller testrapporterna, där data om produktens fysiska och mekaniska egenskaper registreras.

Rätt val av sibiten gör det möjligt att uppnå stora ekonomiska besparingar, vilket minskar både mängden inköpta råvaror och arbetskostnader för installation. När allt kommer omkring har sibitblock större dimensioner och ett större omfång än andra byggmaterial i detta segment.

Rekommenderad: