Fischer -pluggar: En översikt över Universella Modeller För Ihåliga Tegelstenar Och Steg, För Luftbetong Och Betong, Andra Pluggar Där De Används

Innehållsförteckning:

Video: Fischer -pluggar: En översikt över Universella Modeller För Ihåliga Tegelstenar Och Steg, För Luftbetong Och Betong, Andra Pluggar Där De Används

Video: Fischer -pluggar: En översikt över Universella Modeller För Ihåliga Tegelstenar Och Steg, För Luftbetong Och Betong, Andra Pluggar Där De Används
Video: How to use wall plugs | wall plug tips 2024, Mars
Fischer -pluggar: En översikt över Universella Modeller För Ihåliga Tegelstenar Och Steg, För Luftbetong Och Betong, Andra Pluggar Där De Används
Fischer -pluggar: En översikt över Universella Modeller För Ihåliga Tegelstenar Och Steg, För Luftbetong Och Betong, Andra Pluggar Där De Används
Anonim

Att hänga ett tungt föremål och fästa det säkert på en ihålig yta är ingen lätt uppgift. Det blir omöjligt om fel fästelement används. Mjuka och porösa material som tegel, luftbetong och betong kräver speciella fästelement. För detta utvecklades Fischer -pluggen, som i vissa fall helt enkelt inte kan göras utan.

Att arbeta med specifika fästelement kräver att alla installationsregler och driftsförhållanden följs, och tillämpningsområdet är ganska omfattande - använd även hemma. Den innovativa tekniken har gjort deras installation enkel och prisvärd, vilket ger en superstark anslutning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Fischer -pluggen är designad för att säkerställa hög mekanisk hållfasthet och motstå dynamiska belastningar … Tillverkningsmaterial gav den hög motståndskraft mot kemikalier och vittring. Den unika lösningen förhindrar att kondens bildas på ytan av pluggen, vilket förlänger dess livslängd upp till flera decennier.

Fischer universella pluggar de används för installation av många typer av strukturer, båda med en relativt låg vikt: hyllor, väggskåp, speglar och ganska stora och tunga . Dessutom används vissa typer av universalankare för arbete med gips och gips, medan andra är lämpliga för betong, ihåliga och massiva tegelstenar.

Bild
Bild
Bild
Bild

De har en kant som begränsar införandet av pluggen i hålet under installationen. Experter rekommenderar oerfarna byggare eller amatörer att göra reparationer med sina egna händer, som har en mycket dålig förståelse för materialens fysiska egenskaper.

Bild
Bild

Typer och modeller

Fischer -pluggar är delar som är konstruerade för att ansluta delar av en struktur. De presenteras i flera varianter.

  • Dowel för ihåliga tegelstenar . För fästelement i betong och betongplattor med hålrum, för fast material och vild sten används expansionsankare.
  • Dubbla expansionsbultar används i arbete med fast betongkomposition och tegel.
  • Kemiska ankare för ökad belastning används de för externa och interna installationsarbeten. De arbetar med alla typer av betong.
  • Genomsnittliga ankare arbete i alla typer av betong. Ram, främre är av en distans typ, tillverkad av polyamid nylon. Sexkantiga skruvar är tillverkade av galvaniserat stål och rostfritt stål.
  • Spikspikar används för att montera föremål på material av massivt tegel, betong eller stenmaterial. De kan hamras i en plugg eller användas som ett oberoende fästelement. När de arbetar med dem använder de en konstruktions- och monteringspistol. Spikspiken kan vara med eller utan en tråd, ibland har den en centreringsbricka i slutet. Spiken i sig är gjord av stål och har en zinkbeläggning, pluggen är gjord av högkvalitativ plast.
  • Ståltyper används vid arbete med tunga ihåliga material. Kan ha en ring eller krok i slutet. En sådan plugg tål hög mekanisk påfrestning i material med liten tjocklek. Hylsan är gjord av stål eller mässing, en självgängande skruv, spik eller varmförzinkad stålskruv är insatt inuti. Fästelement för värmeisolering är en plugg med en spik av plast, stål, glasfiber, med ett slagfast huvud. Det finns skivtyper för takläggning. Ramankar används för montering av dörrar och fönster.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellserie av Fischer -pluggar

Universell plugg Fischer DUOPOWER lämplig för installation med alla typer av material. Den har en stor funktionalitet - knutbindning och en spridare gör att du kan använda den i en mängd odefinierad typ. Ärmen på en sådan plugg gör en distans i fasta material, och när man arbetar med ihåliga material knyts de till en knut.

Bild
Bild
Bild
Bild

DUOPOWER S - dess funktionalitet liknar den första.

Bild
Bild

Fischer DUOTEC ursprungligen designad för tung konstruktion, byggnadspaneler. Den har två typer av fästelement: en plugg och en hylsa med ett hål för att skruva in. Fästelementen är sammankopplade med en speciell räfflad tejp, vilket gör fästelementet elastiskt och låter dig ändra avståndet mellan huvudelementen. Produkten är tillverkad av kombinerad plast, förstärkt med glasfiber under tillverkningsprocessen. Glasfiber påverkar inte pluggens flexibilitet, men det ökar dess styrka.

Bild
Bild

Tapp för luftbetong Fischer GB nylon - fästelement för installation i luftbetong. Enheten har en spiralform, den är ganska enkel att montera med en hammare. Dess krav på specialverktyg ger en god tidsbesparing för installation av fästelement. Om du använder skruvar i rostfritt stål kan duvorna användas för utomhusbruk. Tack vare spiralribborna fördelar pluggen trycket jämnt och garanterar tillförlitlig vidhäftning till materialet. Ett stort urval erbjuds - upp till 280 mm. Produkten tillhör den preliminära installationstypen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tapp utan kant Fischer UX är ett mångsidigt verktyg. Den används i alla typer av material, har låständer och skåror. Utrustad med ögonbultar, krokar och ringar, bultar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produkt Fischer UX GRÖN definieras som en miljövänlig plugg. Har ett universellt syfte, vinklade skåror, fungerar i alla material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsområde

Fischer -produkter används i stor utsträckning inom byggbranschen, under mindre reparationer. Materialen för vilka detta fästelement är lämpliga är ganska olika:

  • betong;
  • betongplattor med hålrum inuti och för trappsteg;
  • lättbetong;
  • ihåligt och massivt tegel;
  • skumbetong.
Bild
Bild
Bild
Bild

Distanstyper är tillverkade av högkvalitativ nylon och stål. De tål lätt stora temperaturförändringar, så de används på byggarbetsplatser i Sibirien och Fjärran Östern. Deras höga bärighet gjorde det möjligt att arbeta med dem på olje- och gasplattformar. Expansionsfria ankare används vid installation under små avstånd mellan axeln och kanten.

Rekommenderad: