Gasbetong Eller Fjäderblock? Vilket är Bättre För Partitioner: GWP Eller Plattor? Skillnaden Mellan Fjäderskumblock Från Luftbetong

Innehållsförteckning:

Video: Gasbetong Eller Fjäderblock? Vilket är Bättre För Partitioner: GWP Eller Plattor? Skillnaden Mellan Fjäderskumblock Från Luftbetong

Video: Gasbetong Eller Fjäderblock? Vilket är Bättre För Partitioner: GWP Eller Plattor? Skillnaden Mellan Fjäderskumblock Från Luftbetong
Video: Lightweight aerated concrete infill (not foam concrete) for partition wall system 2024, Maj
Gasbetong Eller Fjäderblock? Vilket är Bättre För Partitioner: GWP Eller Plattor? Skillnaden Mellan Fjäderskumblock Från Luftbetong
Gasbetong Eller Fjäderblock? Vilket är Bättre För Partitioner: GWP Eller Plattor? Skillnaden Mellan Fjäderskumblock Från Luftbetong
Anonim

Många förortshem har inte tillgång till en gasledning, så ägarna måste lägga ganska mycket pengar på elvärme under uppvärmningssäsongen. En låg byggnad kan dock göras så varm och bekväm som möjligt om du använder betongblock med celler under konstruktionen. Sådana hus är gjorda av luftbetong eller plattor. Blocken skiljer sig på många sätt, men det finns några gemensamma funktioner. En enkel jämförelse gör att du kan göra det bästa valet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur tillverkas material?

För tillverkning av luftbetong används högtrycksugnar och autoklaver. Alternativt kan du låta materialet mogna i ett rum med en viss temperatur och hög luftfuktighet . Tungskumblock hälls i formar och lämnas i 12 timmar. Sedan mognar de också i cirka 28 dagar. Det visar sig att det inte är så stor skillnad i själva tekniken. Separat är det värt att överväga ingredienserna som blandningarna är gjorda av. Spåren är tillverkad av cement märkt M500, vatten och sand. Och även sammansättningen av GWP innehåller en speciell skummande tillsats.

Betong består av vatten, sand, cement - och här tar likheterna slut . Kalk tillsätts dessutom till kompositionen, liksom aluminiumpulver eller pasta för porositet. Ingredienserna i båda fallen är av låg kostnad. Det är dock värt att uppmärksamma de olika tillsatserna som ger porositet. Det är av denna anledning som tungan och spåret blir 20-30% billigare än luftbetong med samma densitet.

Och glöm inte heller att vid tillverkningen av ett av materialen används mer avancerad och dyr utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jämförelse av huvudkarakteristika

Båda typerna av block används vanligtvis med tegelbeklädnad. Om alla standarder uppfylls under produktionen kommer materialen att vara helt säkra. Ibland tillsätts slagg till blandningen, som, om den hålls felaktigt, börjar släppa ut gifter i luften. Det bör noteras att kalk i luftbetongplattor är säkert, eftersom det förändrar molekylkompositionen i autoklaven.

Andra viktiga egenskaper är värda att nämna

  • Styrka och densitet . Strukturen kan vara heterogen. För luftbetong gäller detta om en högtrycksugn inte användes. Autoklavmaterialet är homogent. Ett luftat block av hög kvalitet och ett tungspår har samma densitet, vilket indikeras med bokstaven "D". Även mindre avvikelser från teknik under mognad leder till försämrad prestanda. Vid köp rekommenderas att lämna båda materialen inomhus eller utomhus under filmen i flera veckor. Endast autoklavgasblocket kan installeras omedelbart. Den senare är förresten mycket bättre än den vanliga tungan. En mer enhetlig struktur gör att du inte kan vara rädd för sprickor.
  • Resistent mot fukt och frost . Gasbetong har kanaler mellan hålrum, och det finns ingen anslutning i GWP. Så den senare leder värmen sämre, men uppfattar hög luftfuktighet bättre. I alla fall, när du använder porös betong, rekommenderas det att göra vattentätning.
  • Krympning . Allt är extremt enkelt här - gasbetong vinner. Det ger inte mer än 0,5 mm krympning per meter. Tung-och-spårblocken kan reduceras mer avsevärt. Krympning varierar från 1 till 3 mm per meter. En högkvalitativ grund minskar byggnadens avveckling, i det här fallet finns det ingen risk att spricka blocken. En stor krympning av betongblock är endast möjlig om lagringsförhållandena kränktes under kompositionens åldrande eller för mycket vatten tillsattes till blandningen.
  • Geometri . De olika blockstorlekarna beror på skärmetoderna. Autoklavgasblocket kommer alltid att vara mjukare. För att klippa den under produktionsförhållanden används speciella strängar. Tillgängliga tung- och spårblock tillverkas i små fabriker och skärs för hand eller med föråldrad teknik. Som ett resultat sammanfaller inte kanterna med varandra. För att lösa situationen används mer murbruk vid läggning, och i slutet appliceras en primer.
  • Värmebeständighet . Gasbetong är hållbart, väggarna kan göras tunnare. GWP behåller dock värmen bättre. Det är sant att det måste läggas med ett tjockare murverk.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilket är det bästa valet för konstruktion?

Att arbeta med betongcellblock är mycket lättare än med klassiska tegelstenar. För skärning används en enkel bågfil, väl vässad. Allt förstör bräcklighet. Om fjäderblocket eller luftbetong faller, kommer det säkert att finnas en spricka eller flis. Du bör behandla sådant byggmaterial så noggrant och noggrant som möjligt. På uppförande av ytterväggar kan du använda luftbetong märkt D400 eller D500 . Tung-och-spårblocket bör ha en högre densitet. Material med beteckningen D800 och högre är lämpligt. Om du inte hittar ett lämpligt alternativ bör tjockare väggar sättas upp. Detta kommer att kompensera för nackdelen.

Det rekommenderas inte att använda ett gasblock för badrummet . Han uppfattar inte hög luftfuktighet väl. För väggar och skiljeväggar i badkar, toaletter och andra liknande rum är det bättre att ta ett tungspår. Det är värt att notera att båda typerna av material är lätta och inte belastar grunden särskilt mycket. Högkvalitativa luftbetongblock är obrännbara och miljövänliga. Den speciella strukturen garanterar god andningsförmåga. Samma nyans bidrar till att blocken snabbt mättas med fukt. Om det blir avbrott under konstruktionen av väggarna, bör båda typerna av material täckas med folie. I slutet bör fasaden kaklas så att överflödig fukt kommer ut obehindrat.

Det är svårt att bestämma exakt vad som är bäst för konstruktion. När du väljer ett fjäderblock bör du prioritera pålitliga tillverkare . Materialet är av god kvalitet endast om tillverkning, lagring och åldringsprocesser inte har störts. Autoklaverad betong ser ganska attraktiv ut. Han gillar dock inte hög luftfuktighet, vilket innebär att han inte är universell. Skiljeväggar inuti byggnaden kan göras med hjälp av ett mer budgetmässigt och praktiskt fjäderblock. Båda typerna av material rekommenderas dock fortfarande att skyddas med vattentätning. Så murverket kommer att pågå mycket längre.

Gasbetong är mer hållbart, så väggarna i det görs tunnare.

Rekommenderad: