Röd Tegel (37 Bilder): Sammansättning Och Parametrar För En Och En Halv Ihålig Produkt, Märken Och Egenskaper Hos Vanliga Tegel, Hur är De Gjorda?

Innehållsförteckning:

Video: Röd Tegel (37 Bilder): Sammansättning Och Parametrar För En Och En Halv Ihålig Produkt, Märken Och Egenskaper Hos Vanliga Tegel, Hur är De Gjorda?

Video: Röd Tegel (37 Bilder): Sammansättning Och Parametrar För En Och En Halv Ihålig Produkt, Märken Och Egenskaper Hos Vanliga Tegel, Hur är De Gjorda?
Video: Red Brick Clay 2024, April
Röd Tegel (37 Bilder): Sammansättning Och Parametrar För En Och En Halv Ihålig Produkt, Märken Och Egenskaper Hos Vanliga Tegel, Hur är De Gjorda?
Röd Tegel (37 Bilder): Sammansättning Och Parametrar För En Och En Halv Ihålig Produkt, Märken Och Egenskaper Hos Vanliga Tegel, Hur är De Gjorda?
Anonim

Rött tegel är med rätta erkänt som det mest populära och välkända byggmaterialet. Byggnader gjorda av det finns på varje gata. En mängd olika byggnader är gjorda av sådana element, från uthus till byggnader i flera våningar. Idag kommer vi att titta närmare på detta populära byggmaterial och ta reda på vilka typer av det som finns.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Rött tegel har, liksom många andra byggmaterial, både positiva och negativa sidor. Du bör definitivt bekanta dig med dem om du planerar att köpa en sådan produkt.

Bild
Bild

Låt oss först titta på vad dessa produkter är bra för

  • Röd tegel har en ganska lång livslängd utan att förlora sitt attraktiva utseende.
  • Detta byggmaterial presenteras i det bredaste sortimentet. Ett brett utbud av former och storlekar kan lätt hittas i lämpligt butik. Från dem kommer det att visa sig att bilda strukturer av en helt annan struktur.
  • Detta byggmaterial är med rätta erkänt som ett av de enklaste och mest opretentiösa i läggning, så både erfarna hantverkare och nybörjare kan arbeta med det.
  • Byggnader gjorda av dessa råvaror är väl ljudisolerade.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Högkvalitativt rött tegel är inte rädd för hög fuktighet och fuktinnehåll, så du kan säkert bygga rum som ett bad från det.
  • Rött tegel torkar snabbt om det blir blött.
  • Tack vare detta material skapas det mest bekväma mikroklimatet i bostaden, vilket är ett nöje att vara i.
  • Ett antal defekter som kan uppstå på ytan av sådana byggmaterial kan elimineras oberoende.
  • Korrekt tillverkad röd tegelsten är inte rädd för antingen låga eller höga temperaturvärden.
  • Väggstenen kännetecknas av ett estetiskt sätt, därför används den ofta för att vända.
  • Dessa byggmaterial är miljövänliga och skadar varken människors hälsa eller miljön.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tyvärr är rött tegel inte utan nackdelar. Låt oss överväga dem.

  • Väggarna som uppförs från detta byggnadsmaterial är dåliga genom att utblommningen som bildas omedelbart märks på dem. I regel uppstår sådana brister på grund av användningen av en lösning av låg kvalitet eller själva materialet.
  • Porösa tegelstenar kan inte skryta med hög tillförlitlighet, eftersom de under den kalla perioden är särskilt starkt utsatta för vattenets destruktiva påverkan. Under sådana förhållanden börjar dessa produkter försämras. Vätska som fångas in i teglet vid låga temperaturer kan lätt spricka det.
  • Olika partier tegel kan ha små skillnader i nyans, vilket kan förstöra helhetsbilden när den vetter mot.
  • I moderna butiker finns det för ofta många röda tegelstenar som är av dålig kvalitet. Som regel presenteras de som bra produkter, men i verkligheten lämnar de mycket att önska. I många fall är det vid första anblicken helt enkelt orealistiskt att identifiera ett andra klassens tegel.
  • När du väljer de bästa alternativen finns det inget sätt att kontrollera alla deras egenskaper utan att kontakta specialister och speciallaboratorier.
Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper och sammansättning

Röd tegel är ett vanligt byggmaterial som många användare vänder sig till. Byggnader och hus med olika konfigurationer är byggda av den. Detta byggmaterial har vissa egenskaper som bör beaktas när du väljer det.

  • Styrka egenskaper . Röd tegel är ett ganska hållbart byggmaterial. Denna parameter betecknas med bokstaven "M" och ett tal. Du bör vara uppmärksam på dessa beteckningar när du väljer högkvalitativa och lämpliga produkter. Det finns tegel "M" 25-100. Ju högre digital markering desto mer imponerande belastning materialet tål per 1 kvm. centimeter.
  • Motståndskraft mot frost . Motstånd mot låga temperaturer mäts med antalet cykler. Varje cykel består av två huvudprocedurer - först sänks tegelstenen i vatten i 8 timmar och flyttas sedan till frysen under en liknande tidsperiod. Frostmotståndet bestäms i det ögonblick då byggmaterialet ändrar några av dess egenskaper.
  • Värmeledningsförmåga . Denna egenskap är inte mindre viktig än samma frostbeständighet. Värmekonduktivitetskoefficienten indikerar mängden värme som kan passera genom en vägg med en tjocklek av 1 meter under förhållanden med en temperaturskillnad på 1 grad på båda sidor. Denna indikator mäts i watt. Ju viktigare det är desto svagare är byggnadsmaterialets värmeledande egenskaper.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns 5 olika kategorier av effektiva röda tegelstenar. Var och en av dem utmärks av förmågan att innehålla värme i det inre av det befintliga rummet. Minsta värmeledningsförmåga kännetecknas av en fyllig typ av tegel.

De viktigaste egenskaperna hos detta byggmaterial beror direkt på komponenterna i dess sammansättning. Det är möjligt att få en högkvalitativ produkt med bra lera. Så, ansiktstypen av tegel erhålls från finkornig lera. Det bästa materialet anses vara tillverkat av en lerkomposition utan ytterligare tillsatser. I de flesta fall är tegelstenar gjorda av lera som inte är lämplig för beredning av annat keramik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör också noteras att vid tillverkning av röda tegel används ofta ingredienser, vars innehåll innehåller:

  • kaolinit;
  • illite;
  • montmorillonit;
  • kvarts.

De primära egenskaperna hos lera avsedd för tillverkning av tegel inkluderar:

  • hög plasticitet - råvaran ska inte vara smulig, om den knådas, och bör också behålla sin form (lite mindre ofta kan du hitta absolut icke -plastlera);
  • bindningsförmåga - lera förblir tillräckligt plast efter tillsats av hjälpkomponenter;
  • krympning - i detta fall avses en förändring i storlek under torkning och eldning;
  • sintringsegenskap - här menar vi förmågan att härda vid uppvärmning;
  • brandmotstånd - under uppvärmning ska leran inte smälta.
Bild
Bild
Bild
Bild

I många fall används inte bara en lera vid tillverkning av röda tegelstenar av hög kvalitet, utan också olika tillsatser. De låter dig få ett mer pålitligt och attraktivt byggmaterial. Dessa tillsatser inkluderar:

  • slagg, aska och sand;
  • kol och torvpulver, sågspån;
  • järnmalm;
  • sandsten;
  • metalloxid.
Bild
Bild

Hur är de gjorda?

Tekniken för att göra röda tegelstenar av hög kvalitet är ganska enkel och okomplicerad. I det här fallet är det oerhört viktigt att välja rätt råvara och bearbeta dem på ett kompetent sätt. Bearbetning under sådant arbete utförs i flera steg. Den önskade formen, utseendet och strukturen för ett populärt byggmaterial bildas genom följande steg.

  • Det första steget är att slipa leran. Efter det blandas det noggrant under lång tid tills konsistensen blir homogen.
  • Därefter introduceras ytterligare komponenter och produkterna får den form som krävs.
  • Sedan utsätts tegelstenarna för torkning så att fukten lämnar dem. Det ska förångas långsamt från alla sidor (även inuti). Om misstag gjordes i detta skede, kommer det resulterande teglet helt enkelt att spricka och kollapsa.
  • Därefter avfyras det resulterande materialet vid en temperatur av 800 grader. Ju högre smältpunkten är, desto fastare kommer de enskilda komponenterna i produkten att bindas till varandra. I detta fall kommer murmaterialet inte att genomgå förstörelse eller deformation.

Experter säger att kompetent avfyrning av röda tegel kan bestämmas av ljud. Det ska vara ganska resonant och tydligt om påverkan. Denna indikator indikerar produktens goda kvalitet.

Om tegelstenen har smälts för länge eller under förhållanden med för hög temperatur, blir insidan svart. Sådant (felaktigt eldat) byggmaterial kan inte köpas för tillverkning av så viktiga bärande väggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

För närvarande finns det flera sorter av rött tegel. De skiljer sig åt i ett antal egenskaper.

Bild
Bild

Keramisk . Denna typ av rött tegel är erkänt som standard och är vanligast. Keramiska exemplar är gjorda av bakad lera eller en kombination av flera av dess sorter (vanligtvis inte mer än 3).

Bild
Bild

Silikat . En sådan tegelsten är gjord i en speciell autoklav. I detta fall används sand och kalk. Färgen på det färdiga materialet beror på vilka tillsatser som används.

Bild
Bild

Privat . Det är ett enkelt rödfärgat material som används vid konstruktion av väggkonstruktioner, cesspools och andra liknande fundament.

Därefter dekoreras den med olika byggnadsblandningar, till exempel gips.

Bild
Bild

Ansiktsbehandling . Denna kategori inkluderar tegelstenar av porslin och porslin, vars översta lager är täckt med speciella chips. Sådana alternativ används för beklädnad och dekorativt arbete. Sådana sorter kostar mycket.

Bild
Bild

Ihålig . Denna typ av rött tegel är porös och består av ett stort antal hål i olika storlekar. Den har goda termiska egenskaper.

Bild
Bild

Korpulent . Detta är en tegelsten som inte har några porer. Sådana material har vanligtvis låga termiska egenskaper, men är tätare.

Bild
Bild

Konvex . Dessa typer av röda tegelstenar finns i en och en halv och singel. De har en icke-standardform och är dyrare än klassiska leraxemplar.

Bild
Bild

Frimärken

När du väljer ett lämpligt parti rött tegel måste du vara särskilt uppmärksam på dess märkning. Så parametern för höjden på dessa material indikeras enligt följande:

  • 1 NF (enkla tillval) - 6,5 cm;
  • 1, 4 NF (en och en halv) - 8, 8 cm;
  • 2, 1 NF (dubbel) - 14 cm.

Det är extremt sällsynt på den ryska marknaden att hitta tegelstenar märkta med 0, 7 NF - det här är alternativ som hör till kategorin "euro". Deras höjdparameter är standard och är 6,5 cm, men bredden är blygsam - 8,5 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan röd tegelsten är utrustad med ett märke i form av bokstaven "M" och siffror från 50 till 300. Dessa indikatorer indikerar det största trycket (som nämnts tidigare - med en skillnad på 1 grad på båda sidor). Så produkter med M50 -märkning kan endast användas vid tillverkning av staket eller skiljeväggar.

Som för alla typer av väggar rekommenderas att du använder tegel av märket M75 eller M100. Om du behöver bygga en spektakulär välvd struktur måste du hänvisa till material med ett märke som inte är lägre än M125. För beredning av socklar och fundament är det värt att använda tegel M175 och M150, liksom att använda andra, mer hållbara material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Tillämpningsområdet för rött tegel av hög kvalitet är mycket brett. Detta efterfrågade byggmaterial används vid tillverkning av följande baser:

  • väggar;
  • staket;
  • välvda strukturer;
  • partitioner;
  • trottoarer;
  • inneslutande och stödjande strukturer;
  • dekorativa ytor / beklädnad;
  • eldstäder;
  • skorstenar;
  • vid tillverkning av ugnar;
  • fundament och socklar är gjorda av tegel.

Vi bör också lyfta fram den nyligen mycket populära tegelstenen med "åldrande" effekt. Det gör härliga halvantika mönster. Det kan till exempel vara en elegant "gammal" öppen spis. Med hjälp av ett sådant objekt kan du radikalt ändra utseendet på interiören, vilket ger det en speciell stil och chic.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer rätt sats av populära och hållbara röda tegelstenar måste du vara särskilt uppmärksam på följande viktiga parametrar.

  • Mått . När du väljer en röd tegelsten, var uppmärksam på dess dimensionella parametrar. Så, standardalternativ har dimensioner - 250x120x65 mm, en och en halv (modulär) - 250 × 120 × 88 mm och 250 × 120 × 130 mm, smal - 250 × 60 × 65 mm, tunn - 250 × 22 × 65 mm. Och även massan / densiteten för det valda materialet bör beaktas baserat på dess struktur (ihålig eller fyllig).
  • Ingen skada . Undersök de material du väljer noggrant. Det ska inte finnas några allvarliga skador eller flis på ett rött tegel av hög kvalitet. Dessutom bör sådana produkter inte ha en blekrosa nyans - detta indikerar att produkterna inte avfyrades korrekt. Du bör träffa tegelstenen - ljudet från slaget ska inte dämpas.
  • Styrka . Se till att tegelstenen du väljer är stark och pålitlig. För att testa dessa egenskaper kan du slå elementet med en hammare. Lågnivåalternativ efter dessa kontroller förvandlas till krossad sten, element av medelhållfasthet bryts i flera små bitar efter flera slag, och höghållfasta sorter av sådana tegelstenar gnistrar bara när de träffas.
Bild
Bild
  • Defekter . Ta en närmare titt på ytan på den röda tegelstenen. På ytan av dessa byggnadsmaterial observeras ofta märkbara vitfläckar, vilket representerar ett äktenskap som uppstår på grund av uppkomsten av lösliga salter på ytan av byggmaterial. Teglens känslighet för utblomstring kan inte bestämmas med konventionella metoder. För detta utförs vanligtvis speciella kemiska analyser.
  • Samvetsgrann säljare . Experter rekommenderar att du köper röda tegelstenar från betrodda säljare som har ett gott rykte i din stad. Dessutom rekommenderas det inte att köpa för billiga partier, eftersom de kan vara av låg kvalitet.
Bild
Bild

Snåla inte med att köpa rött tegel om du planerar att bygga en riktigt högkvalitativ och hållbar byggnad.

Rekommenderad: