Röd Tegelstorlek (25 Bilder): Tjocklek På En Vanlig Vanlig Produkt, Höjd, Längd Och Andra Dimensioner Av En Vanlig En Och En Halv Tegelsten

Innehållsförteckning:

Video: Röd Tegelstorlek (25 Bilder): Tjocklek På En Vanlig Vanlig Produkt, Höjd, Längd Och Andra Dimensioner Av En Vanlig En Och En Halv Tegelsten

Video: Röd Tegelstorlek (25 Bilder): Tjocklek På En Vanlig Vanlig Produkt, Höjd, Längd Och Andra Dimensioner Av En Vanlig En Och En Halv Tegelsten
Video: BA Vipan Lund 2024, April
Röd Tegelstorlek (25 Bilder): Tjocklek På En Vanlig Vanlig Produkt, Höjd, Längd Och Andra Dimensioner Av En Vanlig En Och En Halv Tegelsten
Röd Tegelstorlek (25 Bilder): Tjocklek På En Vanlig Vanlig Produkt, Höjd, Längd Och Andra Dimensioner Av En Vanlig En Och En Halv Tegelsten
Anonim

Vid bestämning av storleken på ett rött tegel är tjockleken på en vanlig vanlig produkt av stor betydelse när man utför byggarbeten av vilken komplexitet som helst. Både murverk och många andra aktiviteter kräver användning av detta praktiska och säkra material. Höjden, längden och andra dimensioner på en vanlig en och en halv tegelsten beror till stor del på vilken typ av material den valda materialtypen tillhör. Det är denna faktor som i hög grad påverkar alla egenskaper hos att bygga keramiska block.

Bild
Bild

Särdrag

Massivt rött tegel är ett helt unikt byggmaterial som kombinerar möjligheterna för naturliga och konstgjorda komponenter. Den produceras under påverkan av höga temperaturer, gjord av specialiserade lerkvaliteter och låter dig ge en optimal balans mellan styrka, miljövänlighet och hållbarhet. Frånvaron av tomrum i den färdiga keramiska produkten ger den en homogen komposition och gör att den kan behålla sina ursprungliga hållfasthetsegenskaper även med mindre mekanisk skada. Detta är av stor betydelse i de fall när det gäller konstruktion av massiva väggar som utsätts för de mest intensiva belastningarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det används i konstruktionen av grunden, förhindrar fast tegel sprickbildning och förstörelse av strukturen under påverkan av grundvatten, frost, svullnad av marken. Samtidigt är själva processen att lägga mycket mer bekväm och effektiv. Till exempel kan ett massivt keramiskt block räta ut i rad med en klubba. Men det finns också mindre nackdelar. Jämfört med ihåliga motsvarigheter leder rött fast tegel och avger värme bättre, har sina egna egenskaper när det gäller ljudisolering. Vikten på varje produkt spelar också roll. I detta fall varierar den mellan 3, 3-3, 6 kg. Den exakta vikten beror på storlek och design.

Olika sorter

Det finns olika typer av vanliga röda tegelstenar. Totalt kan du hitta mer än 15 000 alternativ för sådana keramiska produkter till salu. Klassiska sorter av vanligt tegel i en solid version brukar vara märkta med M-150. För uppläggningen av källargolvet i grundstrukturen används märket M-125. För att skapa eldstäder och andra luftvärmeanordningar används speciell keramik av ugnstyp.

Bild
Bild

De tål kontakt med öppen eld, till skillnad från vanliga fasta eller ihåliga produkter, de har värmebeständighet och en betydande säkerhetsmarginal. Det finns också en dubbel eller zabutovochny version - "limpa", som används vid konstruktion av bärande strukturer i byggnader och strukturer. För att bilda ett grovt lager av murverk används en speciell tegelsten. Det innebär den efterföljande efterbehandlingen av väggen med motstående material.

Bild
Bild

Dimensioner

Den normala storleken på rött tegel fastställs av de nuvarande kraven i GOST 530-2007-standarden. NF - så här ser märkningen av en typisk produkt ut. Denna standardprodukt kännetecknas av en storlek på 250x120x65 mm. Det rekommenderas att använda det här alternativet för väggens längsgående längsgående murverk. Men inte bara det används vid arrangemang av väggar eller fundament. Till exempel har eurobricks samma tjocklek - 65 mm, men måtten är 250x85 mm.

Bild
Bild

För gamla produkter beräknas dimensionella egenskaper individuellt . Det finns en GOST 8426-75-standard för ugnsprodukten. Det används för att göra förtjockade produkter, där bredden är 88, längden är 250 och höjden är 120 mm. För en enda röd tegelsten finns det standarder som ger den nödvändig enkel installation. Eftersom det också finns en och en halv och dubbla produkter är det absolut nödvändigt att ta hänsyn till denna punkt när du väljer och köper det valda materialet. Exempelvis är dubbla keramiska block upp till 138 mm tjocka. För en och en halv produkter är denna siffra 88 mm.

Bild
Bild

Förutom standardstenen finns det också en icke-standardiserad. Samma version av euron innebär användning av en sten som inte har 120, utan 60 mm på bred sida. Det finns också praxis att direkt tillverka keramiska produkter på beställning. Så, icke-standardalternativ används som grund för att lägga taket, dekorera fasaden, dekorera inre eller yttre lösningar. Det finns också hantverkare som skapar produkter för hand - i det här fallet är det omöjligt att prata om produktstandardisering.

Tillåtna standardavvikelser

Vid tillverkning av röda fasta tegelstenar tillämpas vissa standarder och regler för att skilja produkter som uppfyller standarden från uppenbara och uppenbara defekter. Till exempel är graden av tillgänglig mekanisk skada viktig. Ju högre det är, desto mer sannolikt blir avstängningen. Men allt måste betraktas individuellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varför det är omöjligt att använda defekta produkter - du behöver inte förklara. De är verkligen farliga för hela strukturen och kan leda till förstörelse av en byggnad eller struktur med tiden. Brott mot rekommendationerna i SNiP eller GOST leder till omöjligheten att göra korrekta beräkningar. Produktparametrar är godtyckliga. Och det visar sig vara ganska svårt att följa dimensionen. Bland de tillåtna avvikelserna från normen finns följande.

  • Förekomsten av små flisar av keramiskt material på ytan av revbenen. En lätt trubbning av hörnet på en eller två kanter kan också utföras. Defektens längd bör inte överstiga 1,5 cm. Om dessa parametrar överskrids är det inte tillåtet att använda tegel.
  • Ojämnheterna i kanterna, uttryckt i krökning av avvikelsen från den angivna geometrin, är endast tillåtna om denna indikator inte överstiger 3 mm. I alla andra fall bryts murindikatorerna.
  • Sprickor på ytan av en keramisk sten. Bland de acceptabla alternativen finns bara en enda upptäckt av sprickbildning och endast på längsgående kanter. Det ultimata sprickdjupet är 30 mm. Djupare skada översätter brickan automatiskt till en defekt produkt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Applikationsområde

Bland tillämpningsområdena för massivt rött tegel kan följande alternativ särskiljas.

För basen . Här är detta material verkligen oersättligt, även en specialiserad version av denna typ av produkt produceras, som kan ge det nödvändiga motståndet mot yttre påverkan. Frånvaron av tomrum förhindrar dess deformation, ger den färdiga basen i ett hus eller garage hög hållfasthet, praktisk och tillförlitlighet. Tegelverk, när det är korrekt format, tillåter uppnå hög hållfasthet och hållbarhet, förhindrar erosion av strukturen, uppkomsten av mögel och mögel på dess väggar.

Bild
Bild

Till ugnen . Keramiska block avger värme väl vid uppvärmning och kan lagra det länge. Brandmotstånd är en riktigt viktig faktor för detta material. Det är därför lera, som initialt genomgår värmebehandling, blir den bästa lösningen för att göra sten för att bygga en härd där en öppen låga ska brinna.

Bild
Bild

För grunden . Här är kraven nästan desamma som för källarsorten. Till exempel läggs tyngdpunkten på produktens hållfasthetsegenskaper, dess förmåga att motstå effekterna av fukt och frost.

Bild
Bild

För hissaxeln . Det kräver vissa hållfasthetsegenskaper, överensstämmelse med luftfuktigheten och ventilationssystemet. Det är keramiska block som är en utmärkt lösning för framgångsrik drift av hisskonstruktioner under lång tid.

Bild
Bild

För konstruktion av trappkonstruktioner . Här är styrkan, ljudisoleringsegenskaperna och mångsidigheten hos tegelstenar också helt oersättliga. Trappkonstruktioner av komplex form, med ovanliga geometriska egenskaper kan byggas med den på ganska kort tid och utan extra ansträngning.

Bild
Bild

För källare . Här används tegel huvudsakligen som ett element i invändig beklädnad, det används som ett strukturelement, det gör det möjligt att garantera ett utmärkt resultat vid användning både när man lägger i en halv tegelsten och när man skapar tjockare väggar.

Bild
Bild

För bildning av ventilerade fasader . Utformningen av ytterväggen i en byggnad eller struktur kräver upprätthållande av en viss nivå av luftutbyte. Det är tegelstenen som hjälper till att uppnå önskat resultat och bibehålla önskad styrka utan att förlora de angivna prestandaegenskaperna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att skapa skiljeväggar inuti byggnader och strukturer . Det är den röda tegelstenen i detta fall som gör det möjligt att få de bästa förutsättningarna för snabb och högkvalitativ konstruktion av både massiva och partiella väggar. Det är värt att uppmärksamma det faktum att staket av balkongkonstruktioner, pelare och stödelement i interiören ofta är gjorda av detta material.

Bild
Bild

Genom att känna till storleken och egenskaperna hos röda keramiska tegelstenar kan du hitta den mest exakta praktiska applikationen för den. Användbar information om alla egenskaper hos ett byggmaterial är nyckeln för att framgångsrikt uppnå de angivna hållfasthetsegenskaperna för byggnader och konstruktioner. Oavsett hur komplext projektet kan vara, för att få exakta beräkningar, behöver både en ingenjör och en vanlig arbetsledare alltid bara den nödvändiga minsta informationen. Dessutom är tillämpningsområdet för massivt rött tegel så stort att det inte är begränsat till den banala konstruktionen av väggar eller staket. Följaktligen ligger värdet på detta material just i dess praktiska storlek och unika egenskaper.

Rekommenderad: