Massivt Rött Tegel: Densiteten Hos Enstaka Och Vanliga Tegelstenar Som Mäter 250x120x65 Mm, Dess Egenskaper

Innehållsförteckning:

Video: Massivt Rött Tegel: Densiteten Hos Enstaka Och Vanliga Tegelstenar Som Mäter 250x120x65 Mm, Dess Egenskaper

Video: Massivt Rött Tegel: Densiteten Hos Enstaka Och Vanliga Tegelstenar Som Mäter 250x120x65 Mm, Dess Egenskaper
Video: BRICKS AVAILABLE VERY CHEAP RATE IN WARANGAL 2024, Maj
Massivt Rött Tegel: Densiteten Hos Enstaka Och Vanliga Tegelstenar Som Mäter 250x120x65 Mm, Dess Egenskaper
Massivt Rött Tegel: Densiteten Hos Enstaka Och Vanliga Tegelstenar Som Mäter 250x120x65 Mm, Dess Egenskaper
Anonim

Massivt rött tegel anses vara ett av de mest populära byggmaterialen. Det används i stor utsträckning vid konstruktion av bärande väggar och fundament, för konstruktion av kaminer och eldstäder, samt för beläggning av trottoarer och broar.

Specifikationer

Rött massivt tegel är ett slags keramiskt tegel och har högpresterande egenskaper. Materialet används vid konstruktion av föremål, vars väggar kommer att utsättas för regelbunden eller periodisk vikt, stötar och mekaniska belastningar. Massiva produkter används ofta för att uppföra pelare, välvda strukturer och pelare. Materialets förmåga att motstå tunga belastningar beror på den höga hållfastheten hos lerkompositionen från vilken det är tillverkat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var och en av typerna av fasta tegel tilldelas ett visst hållfasthetsindex, vilket i hög grad underlättar valet av det erforderliga materialet. Indexet består av två tecken, varav det första betecknas med bokstaven M, och det andra har ett numeriskt uttryck och visar materialets styrka.

Så, tegel av märket M-300 har den bästa styrkan, det är det som används för asfaltering av vägar och trottoarer, liksom för konstruktion av bärande pelare och fundament, medan tegel med M-100 och M-125 index är ganska lämpligt för att bygga partitioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Materialets styrka påverkas starkt av dess densitet, vilket indikerar hur mycket massa av ett ämne som finns i en kubikmeter. Densitet är omvänt proportionell mot porositet och anses vara huvudkarakteristiken för ett materials värmeledningsförmåga. Medeltätheten för massivt rött tegel är 1600-1900 kg / m3, medan dess porositet varierar i värden på 6-8%.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Porositet är också en viktig prestandaindikator och påverkar värmeledningsförmågan och frostbeständigheten. Det mäts i procent och kännetecknar nivån på att fylla tegelkroppen med porer. Antalet porer beror helt på materialets syfte och tekniken för tillverkning. Så för att öka porositeten läggs halm, torv eller krossat sågspån till lera, i ett ord, alla de material som, när de bränns i en ugn, lämnar små hålrum fyllda med luft på sin plats.

Bild
Bild

När det gäller värmeledningsförmågan är dess värden för fylliga modeller ganska höga. Detta medför vissa begränsningar för byggandet av bostadshus av fast material och kräver ytterligare åtgärder för att isolera fasaderna. Så, värmeledningsförmågningsindexet för fasta produkter är bara 0,7, vilket förklaras av materialets låga porositet och frånvaron av ett luftgap inuti tegelstenen.

Detta bidrar till obehindrat avlägsnande av värme från rummet, vilket resulterar i att en betydande mängd pengar krävs för dess uppvärmning. Därför måste man ta hänsyn till detta ögonblick när man lägger upp väggarna på sina röda fasta tegelstenar.

Bild
Bild

Massiv keramik används i stor utsträckning vid konstruktion av strukturer som är föremål för ökade brandsäkerhetskrav. Detta beror på materialets höga brandmotstånd och förmågan hos vissa av dess modifieringar att klara temperaturer upp till 1600 grader. I det här fallet pratar vi om eldstadsmodeller, för vilka en särskild eldfast lera används med en högre eldningstemperatur under produktionen.

En lika viktig indikator är materialets frostbeständighet ., vilket också indikeras i märkningen och betecknas med symbolen F (n), där n är antalet frys-tina cykler som produkten tål. Massivt tegel har ett F75 -index, vilket gör att det kan hålla upp till 75 år, samtidigt som det behåller sina grundläggande prestandaegenskaper och inte genomgår deformation. På grund av sin långa livslängd används materialet ofta för konstruktion av staket, öppna lusthus och utomhus trappor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vattenabsorption har också en stor effekt på materialets prestanda och hänvisar till dess förmåga att absorbera och behålla fukt. Hygroskopiciteten hos ett tegel bestäms empiriskt i processen med selektiva testtester, där ett torrt tegel först vägs och sedan läggs i vatten i 38 timmar. Därefter tas produkten ur behållaren och vägs igen.

Skillnaden i vikt mellan torrt och vått tegel är mängden fukt som det har absorberat. Dessa gram omvandlas vidare till en procentandel i förhållande till produktens totala vikt och vattenabsorptionskoefficienten erhålls. Enligt normerna i den statliga standarden bör andelen fukt i förhållande till den totala vikten av torra fasta tegelstenar inte överstiga 8%.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Stor efterfrågan och utbredd användning av röda fasta tegelstenar förklaras av ett antal viktiga fördelar med detta byggmaterial.

  • Tack vare den monolitiska konstruktionen har teglet hög tryck- och böjhållfasthet och kan användas i de mest kritiska konstruktionsområdena.
  • Hög frostbeständighet beror på det lilla antalet porer och som en följd av materialets låga hygroskopicitet. Den här egenskapen gör att materialet kan användas vid konstruktion av gatukonstruktioner och små arkitektoniska former.
  • Den korrugerade designen på vissa modeller möjliggör användning av tegelstenar som en förbehandlingsbeklädnad: den ribbade ytan ger hög vidhäftning med gipsblandningar och kräver inte installation av ytterligare enheter, till exempel en skena eller nätnät.
  • Hög värmebeständighet och brandmotstånd gjorde keramisk sten till huvudmaterialet för spisar, vedeldade eldstäder och skorstenar.
  • Rött tegel är helt säkert för människors hälsa, vilket beror på det naturliga ursprunget för de råvaror som används för tillverkningen.
Bild
Bild
  • Den långa livslängden tillåter användning av fasta produkter för konstruktion av väggar och fundament för bostadshus och offentliga byggnader.
  • På grund av sin universella geometriska form orsakar rött tegel inte svårigheter under lagring och transport, och det är också ganska lätt vid läggning.

Som alla byggmaterial har rött massivt tegel flera nackdelar. Bland nackdelarna noteras en högre kostnad i jämförelse med ihåliga modeller, vilket förklaras av behovet av att använda mer lera för framställning av ett konventionellt prov, samt låga värmebesparande egenskaper hos materialet.

Dessutom kan prover från olika satser skilja sig något i färg, därför är det bättre att köpa material från samma serie och på ett ställe när du köper flera pallar samtidigt. Nackdelarna inkluderar också produkternas stora vikt. Detta kräver ett mer noggrant tillvägagångssätt vid valet av transport vid transport av material, samt med beaktande av lagringsförhållanden och kranens lyftkapacitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Klassificeringen av röda fasta tegelstenar sker enligt ett antal tecken, vars huvudsakliga är syftet med materialet. Enligt detta kriterium är keramiska modeller indelade i flera typer.

Vanligt tegel

Det är den mest populära och efterfrågade typen och används för konstruktion av fundament, bärande väggar och inre skiljeväggar. Råvaran för tegelstenen är vanlig röd lera, och den är gjord på två sätt.

  • Den första kallas halvtorrpressningsmetoden och består i bildandet av arbetsstycken av lera med låg fukthalt. Pressningen sker under ett mycket högt tryck, så den avfyrade råvaran stelnar tillräckligt snabbt och ett tätt och hårt material erhålls vid utgången.
  • Den andra metoden kallas metoden för plastbildning och består i utformningen av råmaterialet med hjälp av en bandpress med ytterligare torkning och avfyrning av ämnena. Det är på detta sätt som de flesta modifieringarna av rött tegel görs.
Bild
Bild

Fireclay tegel

Den bär namnet eldfast och är gjord av eldstadslera. Dess andel i produktens totala massa når 70%, vilket gör materialet praktiskt taget osårbart för att öppna eld och låter murverket stå emot dess påverkan i fem timmar. För jämförelse bör det noteras att armerade betongkonstruktioner klarar en låga i två timmar och metallkonstruktioner - från 30 minuter till en timme.

Bild
Bild

Mot tegel

Den har en slät eller korrugerad yta och används ofta för att avsluta fasader på byggnader och interiörer.

Bild
Bild

Formade eller formade tegelstenar

Den tillverkas i icke-standardiserade former och används vid konstruktion och dekoration av små arkitektoniska former, inklusive valv, pelare och pelare.

Bild
Bild

Klinker tegel

Det är den mest hållbara typen och används ofta för asfaltering av trottoarer och vägar. Klinkern har en lång livslängd, hög hållfasthet, når M1000 -index och ökad frostbeständighet, vilket gör att materialet klarar upp till 100 fryscykler.

Bild
Bild

Förutom deras funktionella syfte skiljer sig keramiska fylliga modeller i storlek. Enligt de accepterade standarderna för GOST tillverkas tegelstenar i tjocklek i enkla, en och en halv och dubbla versioner. De vanligaste storlekarna är enkla (250x120x65 mm) och en och en halv (250x120x88 mm). Mått på dubbla tegelstenar når 250x120x140 mm.

Förutom produkter med standardstorlekar finns det dock ofta alternativ med okonventionella dimensioner. Dessa inkluderar eurobricks med dimensioner på 250x85x65 mm, modulära exemplar med dimensioner på 288x138x65 mm, samt icke-dimensionella modeller med längder på 60, 120 och 180 mm och en höjd på upp till 65 mm. Tegelstenar från utländska tillverkare har något olika dimensioner, varav de mest populära är 240x115x71 och 200x100x65 mm.

Bild
Bild

Rött massivt tegel är inte det billigaste byggmaterialet, därför bör dess val och inköp behandlas mycket noggrant och rimligt.

Rekommenderad: