Rött Sovrum (58 Bilder): Inredning I Rött Och Vitt Och Rött Och Svart, Med Blå Accenter

Innehållsförteckning:

Video: Rött Sovrum (58 Bilder): Inredning I Rött Och Vitt Och Rött Och Svart, Med Blå Accenter

Video: Rött Sovrum (58 Bilder): Inredning I Rött Och Vitt Och Rött Och Svart, Med Blå Accenter
Video: Inreder sovrummet | Före & Efter | | | Elin Kero 2024, April
Rött Sovrum (58 Bilder): Inredning I Rött Och Vitt Och Rött Och Svart, Med Blå Accenter
Rött Sovrum (58 Bilder): Inredning I Rött Och Vitt Och Rött Och Svart, Med Blå Accenter
Anonim

Sovrum kan inredas i en mängd olika färger, från neutralt till levande. Om du är en älskare av djärva designlösningar kommer du definitivt att gilla rumets inredning och dekoration i röda toner. Sådana miljöer ser djärva och originella ut, men när du dekorerar måste du följa ett antal regler. Att inreda ett rött sovrum är inte så lätt som det kan tyckas vid första anblicken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgvärde

I väst har djupröd flera betydelser. Någon uppfattar honom som kärlekens och begärets färg, medan han för någon är förkroppsligandet av aggression och ilska. I östra länder symboliserar rött välbefinnande och framgång.

Det är inte lämpligt för varje person. Vardagsrum i dessa nyanser passar mer öppna och avslappnade människor. Det är värt att notera att den röda färgen kan ha en direkt effekt på kroppen: öka pulsen, öka blodtrycket och adrenalin i blodet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna färg förkroppsligar passion och spänning, så det är fullt möjligt att vända sig till den för att dekorera ett sovrum - trots dess ljusstyrka.

Villkor

Det är nödvändigt att närma sig utformningen av ett sovrum i rött så allvarligt som möjligt. Endast en person med utmärkt smak och känsla för stil kan skapa en vacker och inte irriterande inredning i en sådan palett.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera fördelarna med detta färgschema. Rött är inte bara sensuellt och sexigt, utan också väldigt varmt.

För ett rött sovrum måste du välja rätt inredningsartiklar och tillbehör . Med hjälp av dessa detaljer kan många designfel korrigeras - särskilt om de är slående och uppmärksammar sig själva. Om du väljer rätt kontrasterande möbler och dekorativa element blir resultatet en trendig och original miljö.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna inredning har också sina nackdelar. Du måste vara mycket försiktig med rött. Ett felaktigt beslut - och interiören blir hopplöst förstörd. I ett sådant sovrum kommer kontrasterande kombinationer av olika färger att se perfekt ut. Stanna inte bara på röda toner.

Om det är för mycket skarlet i rummet , med tiden kommer det att irritera, tröttna och minska prestanda.

Rött reducerar visuellt utrymme , därför rekommenderas inte denna design för ägare till små sovrum.

Använd inte bara rött för att dekorera rummet. Det ser bra ut tillsammans med många kontrasterande toner, men du bör vara mycket försiktig när du väljer dem. Både ljusa och mörka nyanser kan delta i kombinationen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka stilar är lämpliga?

Rött ser bra ut i olika inredningsstilar. Här är de bästa alternativen:

Ljusa färger ser harmoniskt ut i en orientalisk stil . Sådana interiörer har invecklade mönster, intressant broderi, lyxiga baldakiner samt mattor och tapeter med matchande tryck. I rödfärg kan dessa detaljer förvandla ett rum och fylla det med subtila toner av orientalisk smak.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag är loftstilen mycket populär . Det kan också innehålla rött. Den harmoniska tandem förklaras av det faktum att loftstilen kännetecknas av öppna tegelväggar som har lämplig nyans. Dessa element kan kompletteras med tunga svarta gardiner och möbler i ljusa färger. Det rekommenderas dock inte att kontakta en sådan ensemble om sovrummet är litet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rött är perfekt för romantiker . Sådana interiörer väljs oftast av flickor eller unga tjejer. I dessa interiörer kan körsbär, hallon, lila och rosa nyanser vara närvarande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rött ser harmoniskt ut i rustika stilar, gjorda i minimalismens anda . Vanligtvis har dessa rum röda täcken, textilmattor, trämöbler och mörkläggningsgardiner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken färg kombineras med?

Rött ser spektakulärt ut i olika färgkombinationer:

  • Ett kontrasterande rum i röda och svarta toner väljs oftast av djärva och självsäkra människor . Interiörer i dessa färger bör skapas noggrant så att rummet inte blir för dystert. Denna palett ser särskilt imponerande ut i sovrum i gotisk stil.
  • Svartvitt tandem kan spädas med en tredje färg . De mest framgångsrika alternativen är vit, pastell och grå. Det bör dock komma ihåg att i en så spektakulär trio ska en av färgerna vara den huvudsakliga och uppta det mesta av utrymmet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rum i röda och vita färger ser inte mindre attraktiva och snygga ut . I sådana miljöer ska det inte vara för mycket rött.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna design är perfekt för ett sovrum, eftersom det bidrar till en god vila (på grund av närvaron av vita toner, utspädning av de energiska röda nyanserna).

Du kan liva upp rummet med hjälp av röda och blå toner . Personer som har sömnproblem bör inte vända sig till dem, eftersom dessa färger "delar" energi och ökar en persons prestanda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandling

Om du valde rött för väggdekoration i sovrummet, bör det spädas med neutrala toner. Detta är nödvändigt så att det inre av rummet inte verkar alltför aggressivt.

Mot bakgrund av skarlagensväggar kommer en vit dubbelsäng att se harmonisk ut . Ett bra alternativ är ljusa, ljusa gardiner. Med dessa detaljer kommer du att späda ut den vågade bilden av rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan vända dig till en annan intressant designlösning: lim ljus tapeter på väggarna och betona rummets ljusa stil med hjälp av röda tillbehör och dekorelement.

Designers rekommenderar att du väljer väggfärger i mörkare röda nyanser. Rum med denna design kommer att se moderiktiga och moderna ut utan att irritera ögonen.

Idag är trenden interiörer gjorda i vinröda färger . Inte bara väggar kan vara vinröda, utan också sådana element i sovrummet som sängkläder, lampor, dekorativa detaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med röd tapet eller gips i olika toner kan du dela in rummet i zoner. Till exempel kan utrymmet bakom sängen avslutas med mörkröda material, och resten av utrymmet kan göras beige.

I rymliga rum med högt i tak ser röda tapeter dekorerade med olika tryck harmoniskt ut.

Trenden de senaste säsongerna är skarlet tapeter, kompletterad med gyllene mönster . De ser riktigt lyxiga ut, speciellt om du väljer lämpliga möbler för dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning

En mängd olika möbler ser harmoniska ut i det röda sovrummet:

  • Det rekommenderas att välja element av vitt, svart, beige, choklad eller brunt.
  • Närvaron av möbler är inte bara av naturligt utan också av konstgjorda material (plast) tillåtet.
  • Om rummet är gjort i en modern stil, bör metall- eller glasdetaljer finnas.
  • Mot bakgrund av röda väggar kommer möbler med ljusa fasader att se attraktiva ut.
  • För ett ljust originalrum är det värt att välja alternativ med blanka ytor.
  • Möbler måste ha rätt form. Det är bättre att vägra modeller med mönstrade och utsmyckade vävar.
  • Idag kan du i möbelbutiker hitta ett brett utbud av kvalitets- och vackra sovrumsuppsättningar. Sådana uppsättningar kommer att se harmoniska ut mot bakgrunden av röda väggar, särskilt om de är målade i kontrastfärger.
  • Huvuddelen av sovrummet är sängen. Resten av möblerna måste väljas i enlighet med väggarnas ton och sängens stil.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi sätter accenter

Du kan skapa en vacker och harmonisk inredning i det röda sovrummet med hjälp av attraktiva accenter. För att göra detta måste du välja lämpliga gardiner, sängkläder, ramar för målningar och fotografier, inredning (vaser, figurer), ottomaner och banketter, samt lampor och blomvaser.

Kapell ser original och elegant ut i sådana rum . De är placerade ovanför sängen. Kapellet ska matcha rummets övergripande stil och dess färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte att alla tillbehör måste ha samma ton. Om du inte följer den här enkla regeln kommer interiören att verka genomtänkt och inharmonisk.

I ett rött sovrum ska färg accenter placeras på olika nivåer. Det är inte nödvändigt att bara störa upp ett av rummets plan.

Rekommenderad: