Massivt Keramiskt Tegel: Vikt Och Densitet För Ett Enda Rött Material Som Mäter 250x120x65, Vanlig Och En Och En Halv Komponent M125

Innehållsförteckning:

Video: Massivt Keramiskt Tegel: Vikt Och Densitet För Ett Enda Rött Material Som Mäter 250x120x65, Vanlig Och En Och En Halv Komponent M125

Video: Massivt Keramiskt Tegel: Vikt Och Densitet För Ett Enda Rött Material Som Mäter 250x120x65, Vanlig Och En Och En Halv Komponent M125
Video: Geometric form Ceramic | clay sculpture | Rohit Sen 2024, Maj
Massivt Keramiskt Tegel: Vikt Och Densitet För Ett Enda Rött Material Som Mäter 250x120x65, Vanlig Och En Och En Halv Komponent M125
Massivt Keramiskt Tegel: Vikt Och Densitet För Ett Enda Rött Material Som Mäter 250x120x65, Vanlig Och En Och En Halv Komponent M125
Anonim

Bland de mest efterfrågade murmaterialen utmärker sig en röd enda massiv keramisk tegelsten med måtten 250 x 120 x 65. Den är tillverkad av lera med tillsats av andra komponenter, vilket garanterar hög materialprestanda. Bland dem finns hög densitet, frostbeständighet, värmeledningsförmåga och så vidare.

Bild
Bild

Typer och klassificeringar

På grund av det faktum att denna produkt har vissa standardmått och vikt, gör det det möjligt i beredningsstadiet att beräkna det nödvändiga antalet tegelstenar för konstruktionen av ett visst föremål. Den kända vikten hjälper till att organisera frågan om materialtransport, att göra valet av en bil beroende på dess bärighet. Vanliga tegelstenar har standardstorlekar; de används vanligtvis för murade väggar. De kan bygga partitioner och andra strukturer.

Det är klassat efter typ

  • Standard.
  • Inför.
  • Eldfast.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Parametrar

En och en halv tegel M 125 har en annan vikt, vilket beror på själva produktens storlek. Alla dessa egenskaper bestäms av GOST 530-2007, och därför produceras sådant material i enlighet med storleksskalan.

Enda . De används för konstruktion av bärande väggar eller murverk (250x120x65).

Bild
Bild

En och en halv . Denna tjockare version av M100 har hög värmeledningsförmåga och är tung, och är därför gjord med hålrum inuti för att minska vikten. Dess storlek är 250x120x8.8. Det finns M125.

Bild
Bild

Dubbel . Bulk tegel M200 har förbättrade egenskaper och har dimensioner på 250x120x13,8. Det finns M250.

Bild
Bild

Eftersom tegel vanligtvis tillverkas på fabriken enligt vissa standarder, är det nödvändigt att följa de angivna värdena under drift. Naturligtvis är det inte alltid möjligt att producera tegel på samma sätt, och därför kan de skilja sig något i vikt och storlek.

Beroende på förekomsten av tomrum i tegelkroppen, varierar dess kostnad också. Till exempel kostar ihåligt material mindre än fast material eftersom det krävs mindre råmaterial för att tillverka. Ihåliga prover vidhäftar väl till varandra i murverket, cement kommer in i hålrummen och håller pålitligt blocken. Samtidigt är densiteten för en fyllig produkt högre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vikt

En vanlig tegelsten har en annan vikt, som bestäms beroende på dess typ. Detta regleras också av GOST. Stenarna M 200 och M 250 och andra typer kan väga från 3,5 till 4,3 kg. Varje tillverkare måste tillsammans med måtten på sina produkter och deras vikt ange samt andra parametrar, vilket förenklar valet för köparen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Täthet

Det finns vissa skäl som påverkar produktens densitet, oavsett dess kvalitet. Det finns flera av dem.

  • Fuktighet . Teglet samlar endast huvudvolymen vatten när provet läggs. Därefter kan denna parameter variera beroende på förhållandena, liksom materialets användningsort. Om en sten inte kan behålla fukt i sig betyder det att den tillåter luft att passera, och därför används en produkt som absorberar fukt vanligtvis för att utrusta källare, källare och avlopp.
  • Sprickor . De naturliga egenskaperna hos råvaror är sprickbildande när de är torra, men med användning av polymerkompositioner idag är det möjligt att uppnå en förbättring av tegelns densitet.
  • Lerklass . Från platsen för råvaror med samma volym kan den ha en annan vikt, vilket återspeglas i densiteten.
  • Röda tegelstenar kan variera i vikt och storlek , det är ett bra byggmaterial från vilket du inte bara kan bygga strukturer utan också använda det för en öppen spis eller för andra ändamål. Produktens vikt och dimensioner väljs i enlighet med användningsorten. Standardproduktionen och parametrarna för detta material gör det möjligt att initialt bestämma belastningen på fundamentet som det kommer att ge, för att förenkla transportmetoden till anläggningen.
Bild
Bild

Applikationer och fördelar

Idag tillverkar olika tillverkare ett brett utbud av keramiska tegelstenar, som kan användas för olika ändamål:

  • under konstruktionen av partitioner;
  • för beklädnad;
  • bokmärkning baser och andra saker.

Om vi pratar om fördelarna med detta material, bör det noteras att keramiska fasta tegel används oftare än andra typer av byggstenar.

Det har många fördelar

  • Det är hållbart och hållbart.
  • Miljövänligt, frostbeständigt, brandsäkert material.

Denna produkt absorberar inte fukt och kan ge bra ljudisolering, är ofarligt för människor och miljö och är billigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Frostmotstånd

Denna indikator är viktig när man väljer material och bestämmer hur många gånger en tegelsten tål avfrostning / frysning. Frostmotstånd indikeras med bokstaven F, och klassen tilldelas efter testning under laboratorieförhållanden.

I enlighet med DSTU B V. 2.7-61-97 måste stenen som kommer att användas för beklädnad ha en betyg på minst F 25, och därför är det värt att uppmärksamma denna faktor när du väljer. Naturligtvis är det också viktigt att frostbeständighetsindexet är något högre, men detta kommer att påverka kostnaden för produkten.

Bild
Bild

Värmeledningsförmåga

Denna parameter talar om effektiviteten av värmebesparing av tegel i rummet. Värmeledningsförmåga tillhandahålls av produktens struktur och närvaron av hålrum i kroppen. Det är viktigt att ta hänsyn till sådana indikatorer vid uppförande av bärande ytterväggar för att avgöra behovet av ytterligare isolering. Närvaron av hålrum i tegelkroppen gör det möjligt att minska värmeförlust och minska skiktet med ytterligare isolering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Densitet

Detta är den viktigaste egenskapen som beaktas vid val av tegel och påverkar dess vikt och styrka. Tegel utan hål används vanligtvis för konstruktion av bärande väggar, och produkter med hålrum används för konstruktion av skiljeväggar och andra arbeten.

Vanligtvis beaktas tätheten av byggföretag som bygger stora strukturer. Denna indikator beaktas vid transport av produkter, eftersom tegelns vikt också beror på densiteten.

Bild
Bild

Minus

Trots alla positiva egenskaper hos keramiska tegelstenar har det också vissa nackdelar som måste beaktas vid köp. Den största nackdelen är att den här produkten inte kan användas för efterbehandling eller mot underlag, eftersom den inte har ett vackert utseende, därför kommer det att vara nödvändigt att dessutom putsa ytorna eller behandla dem med andra dekorativa föreningar när du använder ett sådant material.

Trots sådana nackdelar är keramiska tegelstenar utbredda och populära, eftersom de tål ganska tunga belastningar. Det kommer inte att förlora sina egenskaper och parametrar under hela användningsperioden, och om det behövs kan det enkelt demonteras och transporteras till en annan plats för byggandet av andra anläggningar.

Bild
Bild

Som du kan se har detta material vissa fördelar och nackdelar, som måste beaktas när du väljer. Det är lämpligt att arbeta med honom med erfarenhet av murverk, eftersom arbete inte kan motivera förväntningar med fel inställning. Det är mycket viktigt för konstruktionen av olika strukturer att söka hjälp från specialister som inte bara hjälper till att lägga ut väggarna utan också gör alla nödvändiga beräkningar så att strukturen kan stå länge.

Rekommenderad: