Hur Många Tegelstenar I 1 Kubikmeter M? 30 Foton Vad är Antalet Bitar I En Kub? M Av Murverk? Förbrukning Av Tegelstenar Som Mäter 250x120x65 Mm

Innehållsförteckning:

Video: Hur Många Tegelstenar I 1 Kubikmeter M? 30 Foton Vad är Antalet Bitar I En Kub? M Av Murverk? Förbrukning Av Tegelstenar Som Mäter 250x120x65 Mm

Video: Hur Många Tegelstenar I 1 Kubikmeter M? 30 Foton Vad är Antalet Bitar I En Kub? M Av Murverk? Förbrukning Av Tegelstenar Som Mäter 250x120x65 Mm
Video: JÄTTE SVÅR RUBIGS KUB😩 2024, Maj
Hur Många Tegelstenar I 1 Kubikmeter M? 30 Foton Vad är Antalet Bitar I En Kub? M Av Murverk? Förbrukning Av Tegelstenar Som Mäter 250x120x65 Mm
Hur Många Tegelstenar I 1 Kubikmeter M? 30 Foton Vad är Antalet Bitar I En Kub? M Av Murverk? Förbrukning Av Tegelstenar Som Mäter 250x120x65 Mm
Anonim

En bra byggare räknas först och bygger senare, och en dålig byggare gör tvärtom. Det första steget är att förbereda verktyget och beräkna behovet av de material som används. Det är viktigt att förstå vad byggnaden kommer att kosta. Det är nödvändigt att se till att den förbrukningsbara delen är en sats, och det räcker. Överskott är ett tecken på misstag och bortkastade utgifter, brist leder till risken för missade byggtider och ytterligare transportkostnader. Således ger uppskattningen förutsättningarna för ett tillfredsställande resultat av projektet eller gör det mer olönsamt.

Bild
Bild

Några aspekter vid köp

Säljare pallar vanligtvis sändningar på en kubikmeter per fraktenhet. Köparen bör kontrollera detta. Det viktigaste är att inte betala för mycket. Arbetsstenen har en standard, välkänd form, men olika storlekar. Marknadens realiteter är sådana att vissa entreprenörer kan erbjuda produkter utan strikt efterlevnad av GOST. När du accepterar varorna, åtminstone med hjälp av en kvadrat, bör vinkeln mellan planen uppskattas, den måste vara strikt 90 grader. Tillverkningsfel leder automatiskt till negativa resultat när det gäller konstruktionens kvalitet.

Bestämning av kvantiteten är möjlig med olika metoder . Du kan multiplicera den beräknade volymen för en tegel med deras totala antal. Att veta hur många av dem som finns i en rad och det totala antalet rader reducerar problemet med att multiplicera kända tal. Det är mindre tidskrävande att ta ett mätverktyg och mäta längden på kanterna i förpackningen. Produkten med tre dimensioner indikerar hur mycket utrymme produkten upptar, resultatet måste divideras med volymen på en enhet. Denna metod är snabbare, men mindre exakt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Antalet tegelstenar i en kub

Utgångspunkten för denna beräkning är definitionen av arbetsartypstypen. Den klassiska röda singelstenen är en värmebehandlad lera i standardform. Måtten är 250x120x65 mm, där:

  • det största värdet är längd;
  • genomsnitt - bredd;
  • tjockleken är det mindre värdet.
Bild
Bild

Viktig! Den en och en halv versionen för denna mätning har 88 mm, den dubbla-138 mm.

Vitt silikatsten är tillverkat i samma proportioner, men det har mindre vikt och, när det gäller materialets kvalitet, mindre hållfasthet. Lätthet är bekvämt för en murare, men försvagade sprickvärden minskar konstruktionens totala tillförlitlighet och minskar användningsgränserna. Priset är lägre, men kvaliteten är sämre. För att beräkna mängden 1 kubikmeter. m murverk, sömmarnas genomsnittliga bredd och väggens tjocklek spelar roll. På grund av användning av murbruk sammanfaller mängden per kubikmeter vid inköp inte med antalet enheter som används när man bygger samma volym. Så du måste göra justeringar i processen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att beräkna antalet bitar i ett förpackning måste du veta tegelns storlek. För att bilda en ansökan om köp av ett parti, behövs information om strukturens volym, vilken metod som ska användas för läggning. Olika väggtjocklekar, skillnader i designelement måste beaktas. Det är nödvändigt att lägga till 5-10% till den beräknade normen för alla egenskaper.

Enda

Det mest populära alternativet på en byggarbetsplats kan vara att beräkna mängden röda enstensstenar, vilket görs genom att tillämpa vanliga matematiska regler. En enda tegelsten upptar en volym av 1950 centimeter i en kub. Följaktligen är antalet i en kubikmeter 1 kubikmeter. m, dividerat med en känd volym. Omvandling av kubikcentimeter till kubikmeter, eller omvänt, och avrundning upp till ett heltal vid delning, får vi 513 st. i en kubikmeter. Sådana indikatorer används för transport, men inte efter läggning.

Det är allmänt accepterat att den genomsnittliga sömmen mellan tegelstenar under deras installation är 1,5 centimeter . Om de är bundna med murbruk längs två plan, som är fallet när man lägger "i pressen", måste fogens bredd läggas till standardmåtten i två dimensioner. Det vill säga "kasta" 1,5 cm över längden och tjockleken. I det här fallet kommer ett enda tegel med sömmar att ge dimensioner på 26, 5x12x8 cm, 394 bitar krävs efter avrundning. Ibland vill en byggare veta hur mycket en sats på 1000 eller 3000 tegelstenar kommer att ta när den läggs. I det här fallet kan du tillämpa den matematiska andelen - 394 st. i en kubikmeter betyder att 1000 ger ett murverk av 2, 5 kubikmeter och ett parti om 3000 bitar. kommer att tillfredsställa byggmästaren när man bygger ett föremål med en volym på 7, 6 kubikmeter. m.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan metod för "screed" läggning används när väggen ska putsas. Här är byggnadens huvudelement endast anslutna mellan de horisontella raderna. Blandningens förbrukning i detta fall är mindre, men läggningsmaterialet kommer att krävas mer. När vi beräknar volymen på det primära elementet lägger vi till 1,5 cm bara i längd och vi får 2067 kubikcentimeter per en staplad enhet. 484 bitar krävs per kubikmeter. Liknande beräkningsmetoder är lämpliga för andra alternativ för den staplade produkten.

Man bör komma ihåg att måtten och installationsmetoderna inte bara kan förändra behovet av murbruk på grund av sömmarna, den genomsnittliga bredden på sömmarna i olika strukturelement kan variera. Allt detta bör övervägas noggrant innan arbetet påbörjas.

Bild
Bild
Bild
Bild

En och en halv

Beräkningen av antalet en och en halv tegelstenar i en kub skiljer sig inte i grunden från den tidigare versionen, eftersom skillnaden bara ligger i storlek, men inte i essensen av matematiska operationer. Eftersom denna standard mäter 25x12x8, 8 centimeter, är volymen 2640 centimeter i kuber. En kubikmeter vid köp måste innehålla 379 stycken. efter avrundning. För normal läggning med horisontella och vertikala sömmar måste kanterna ökas med 1,5 centimeter på båda sidor. Så vi får 306 bitar per kubikmeter efter läggningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dubbel

Uppskattningen av kravet på dubbel tegel per volymenhet är liknande. Produkten på dessa plan 25x12x13, 8 cm upptar en volym på 4140 kubikcentimeter. Följaktligen finns det 242 bitar per kubikmeter. Per kubikmeter murverk med horisontella och vertikala fogar - 206 enheter. De som gillar att använda det här alternativet för att spara pengar bör ta hänsyn till att det, när det gäller tillåten belastning, inte är lämpligt för konstruktion av fundament och nedre våningar, och är också för svagt för allvarliga laster. För tillverkning av fundament används ibland ett speciellt kemiskt skyddat källarsten, som mäter 23x11, 3x6, 5 cm. Resultaten av liknande beräkningar blir följande: ett tegel upptar en volym på 1689, 35 kubikmeter. cm, så 1 kubikmeter på en pall rymmer 592 bitar. Med hänsyn till sömmarna i läggningen av en kub kommer 452 tegelstenar att användas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beräkningar baserade på väggtjocklek

När du beräknar det totala leveranspartiet måste du veta vad den exakta kubikkapaciteten för strukturen kommer att vara i detalj, liksom på vilka sätt detta måste tillhandahållas. Murverk i ett tegel ger en väggtjocklek på 25 centimeter, i två - 51 centimeter. Läggningsmetoder i 0, 5, 1, 5 och 2, 5 tegelstenar skapar väggtjocklekar på 12, 38 respektive 64 cm. Det är klart att kubikkapaciteten för en kvadratmeter väggar med olika tjocklekar kommer att skilja sig avsevärt. Murmetoder, tegelstorlekar och väggtjocklekar ändrar de grundläggande beräkningarna. Det är bekvämt att presentera de initiala data innan du börjar arbeta i tabeller.

Tabell 1. Antalet tegelstenar i en kubikmeter

Tegeltyp I ett paket (bitar) I murverk med 2 sömmar (bitar)
enda 513 394
en och en halv 379 306
dubbel 242 206
Bild
Bild
Bild
Bild

Materialförbrukning per kvadratmeter murverk

Det är mer bekvämt för vissa murare att inte räkna antalet bitar i en lagd kubikmeter, utan hur många enheter som kommer att vara i en kvadratmeter tegel. I detta fall beräknas hastigheten per kvadratmeter yta, med hänsyn till väggens tjocklek i närvaro av sömmar av en viss storlek. Antalet rutor är grunden för att bedöma de övergripande behoven. Utöver det som diskuteras ovan behöver byggaren dock veta exakt vikten av cement per kubikmeter av strukturen. Den första aspekten som påverkar förbrukningen av byggblandningen är typen av tegel. För en ihålig produkt krävs mer murbruk. Mängden cement i bindningsblandningen bestäms av kriterierna för strukturens hållfasthet och cementens kvalitet. Det är allmänt accepterat att när man lägger en kubikmeter vanligt (klassiskt) tegel, används vissa mängder murbruk.

Tabell 2. Lösningens förbrukningshastighet

Murverkstyp Väggtjocklek (cm) Lösningsvolym (kubikmeter)
0,5 tegelstenar 12 0, 189
1 25 0, 221
1, 5 38 0, 234
2 51 0, 240
2, 5 64 0, 245
Bild
Bild
Bild
Bild

Större tegelstenar, på grund av mindre frekvent tvärbindning, minskar behovet av murbruk. För att beräkna den totala mängden av blandningen måste du först bestämma byggnadens volym. Varje element i konstruktionsobjektet måste räknas separat, och resultaten måste summeras. Cementkvaliteter är olika, ju högre - desto dyrare, men ju dyrare - desto mindre behövs för att säkerställa erforderlig hållfasthet. Det är lättast att beräkna mängden material vid uppförande av fasta väggar. Strukturens volym bestäms av en enkel produkt av sidorna, sedan, med hänsyn till läggningsmetoden, bestäms mängden tegel samt behovet av blandningen. Cement efter märke och kvantitet måste köpas beroende på i vilken andel det måste blandas med sand.

Antag att som ett resultat av beräkningarna visade det sig att 4 kubikmeter av blandningen skulle krävas för konstruktion . Om en murbruk med låg cement används, blandat enligt 1: 1 -schemat, kommer det att krävas i mängden 50% av den torra blandningen, som kommer att vara två kubikmeter. Om blandningen bereds enligt 1: 3 -principen krävs 25%, i vårt fall - 1 kubikmeter. Om andelen är 1: 4 blir cementet en femtedel, det vill säga 0,8 kubikmeter. Det återstår att se hur mycket en standardpåse rymmer, med tanke på att den uppskattas i kilogram.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi tar hänsyn till beståndet

Mästare rekommenderar att du köper tegel och cement inte i en exakt beräkning, men lägger fortfarande till 5-10% till de beräknade resultaten. Detta är den så kallade regeln för olika konstruktionsförhållanden. Erfarenheten av staplare eller produktens kvalitet är inte minst viktig här. När det gäller en sändning av varor bör man komma ihåg att processen för produktion, lastning och transport kan leda till produktfel. En viktig övervägning vid köp är att cement inte säljs per kubikmeter. En standardpåse rymmer 25 eller 50 kilo. Omvandling av kubikmeter till kilogram är möjlig med hjälp av härdarens densitetsvärde. Vanligtvis tas denna siffra som 1300 kg per 1 kubikmeter.

Till exempel är 2 kubikmeter cement 2600 kilo, 2600: 25 = 104 påsar med 25 kilo. Som med köp av tegel, är det lämpligt att lägga till 5-10% här, det är rimligt att ta minst 2730 kg för varumärket som du måste använda. Högre hållfasthetsvärden gör att du kan använda mindre. Låg hållfasthet betyder mer volym, hög kvalitet minskar volymen vid applicering, men ökar priset på en påse produkter. I praktiken måste du veta att en 10 liters hink rymmer 12 kilo sand och 14 kg cement. Att leka med materialkvaliteten och måtten på tegel, cementmärket och typen av murverk kan avsevärt minska den övergripande uppskattningen, samt kritiskt minska strukturens hållfasthet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Komponenterna för framgång är korrekta mätningar, korrekt beräkning och kvalificering av asfalteraren med en tolerans för materialförbrukning plus 5-10%. Den som inte vill betala för mycket ska kunna använda en miniräknare och enkla matematiska operationer. En korrekt uppskattning är det första. Kompetent köp och leverans är det andra villkoret. Ett bra installationsjobb slutför jobbet.

Rekommenderad: