Rivet Tegel (24 Foton): Sten För Yttre Dekoration Av Staket, Betong Och Skedplattor

Innehållsförteckning:

Video: Rivet Tegel (24 Foton): Sten För Yttre Dekoration Av Staket, Betong Och Skedplattor

Video: Rivet Tegel (24 Foton): Sten För Yttre Dekoration Av Staket, Betong Och Skedplattor
Video: MURARE 2 TEKNIK 8 FOGNING 2024, April
Rivet Tegel (24 Foton): Sten För Yttre Dekoration Av Staket, Betong Och Skedplattor
Rivet Tegel (24 Foton): Sten För Yttre Dekoration Av Staket, Betong Och Skedplattor
Anonim

Det estetiska utseendet på husens fasader och staket av rivna tegelstenar är verkligen imponerande. Detta motstående material ser bra ut i bostadsinredning, zonering av en del av väggen eller dekoration av en öppen spis, båge, pelare. Det imiterar strukturen av natursten: sandsten, kalksten, granit. Varje byggnadsobjekt som står inför sönderrivna tegelstenar får ett uttrycksfullt utseende och en romantisk anda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är det?

Mot tegel kallas sönderrivet eftersom en av dess sidor avsiktligt förstörs, vilket ger utseendet på ett naturmaterial. En mängd olika strukturer, former, storlekar och nyanser hjälper det att vara efterfrågat för en mängd olika uppgifter.

En egenskap hos sönderrivna tegelstenar är dess höga vikt och densitet . (150-250 kg per kvadratmeter). En byggnad med en sådan beklädnad kräver en solid grund, och om rekonstruktionen av en gammal byggnad ska göras är det nödvändigt att först stärka dess grund. För att underlätta för byggarna kom de med ett ihåligt tegel, som är mycket lättare än massivt tegel och kan användas i inredning.

Ibland görs ihåliga modeller i form av en splitter, med en större storlek - 39x19 cm, vilket gör det möjligt att ordna staket och pelare mycket snabbare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkning

För tillverkning av rivna tegel används inte lera och sand, som man gör i traditionella fall. Kalksten, skalsten, tegel- och glasbrott, marmor- och granitflis, skärmar av masugnsslagg och expanderad lera används som råvaror. Fyllmedlet blandas med vatten (högst 10%), cement, modifieringsmedel och färgämnen.

Rivna tegelstenar tillverkas inte genom bränning, utan genom den starkaste pressningen med maximal minskning av råmaterialets fukthalt. Sedan går produkten igenom genom att torka länge. Som ett resultat erhålls tegelstenar som har en nära hållfasthet till natursten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produkten bringas till det vanliga "sönderrivna" utseendet på två sätt: enkelt och komplext

  • En enkel metod klyver stenen med en giljotinliknande maskin. Varje tegel kollapsar på olika sätt, tack vare detta ser det färdiga murverket ut så naturligt som möjligt.
  • Den andra metoden innebär mekaniserad klyvning med hjälp av sofistikerad utrustning. Som ett resultat har varje tegel samma "trasiga" yta. Bilagorna låter dig ändra den strukturella basen som efterliknar variationen av natursten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Rivet tegel klassificeras inte bara efter sitt utseende, det divideras med dess struktur, form, färg, platsen för det texturerade snittet. För tillverkning av produkten används manuell och mekanisk formning. Användningen av modifierare och mjukgörare gör det möjligt att erhålla ytterligare egenskaper, såsom motståndskraft mot många klimatfaktorer eller aggressiv miljö.

Bild
Bild
Bild
Bild

Strukturera

Det motstående materialet är fast och ihåligt, har en annan vikt och användningsområde.

Den första typen är mer hållbar och tyngre . Den används där en hög bärlast förväntas: för att vända mot fundamentet och källaren, för ett fast betongstaket, för att lägga en eldstad.

Bild
Bild

Ihålig tegel är sämre i styrka , men det är lättare, har goda värmeisoleringsegenskaper. För att bekläda en yta med ett sådant material behöver du inte förstärka väggar eller fundament. Ihåliga tegelstenar används för inredning av interiörer, exteriördekoration av byggnader, staket som inte utsätts för speciell stress.

Bild
Bild

Form

Standard rektangulär form används för beklädnad av plana ytor. Men det finns också pelare, valv, trappor, parapeter, gesimser, dörröppningar, där en sten krävs, fasad i en vinkel, kilformad, vriden eller med släta ändar. All denna sort gör det möjligt att få ut det mesta av sönderrivna tegelstenar i fasadarbeten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Texturerat snitt

Skärningar på de bundna kanterna på tegel har visat sig bra i öppningar och hörn av byggnader. Avfasade skedkanter används för huvuddesignen. Hörnskärningar (45 grader) är placerade samtidigt på båda intilliggande sidor, en sådan produkt används för motstående pelare, fönsterbrädor, dörröppningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färg

Färg spelar en stor roll för att imitera naturmaterial. Med sin hjälp kan man omedelbart gissa vad den villkorliga stenen är - sandsten, kalksten eller granit. Det tillsatta pigmentet färgar inte bara produkten i sina vanliga bruna, gråa, tegel, vita eller gula toner, utan kan också göra det helt oväntat - lila, khaki eller färska gröna.

Släta stenytor kan vara matta eller blanka. Glaserade tegelstenar ser bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Positiva och negativa egenskaper

Rivna tegelstenar används i stor utsträckning i inre och yttre design av byggprojekt. Det är ofta att föredra framför andra motstående material, eftersom det har nästan inga nackdelar, men har en imponerande lista över positiva egenskaper:

  • har ett underbart utseende;
  • tack vare förbättrad pressning får den superstarka egenskaper, särskilt för massiv sten;
  • hållbar;
  • tegelstenen är resistent mot extrema temperaturer, blekning i solen, mekanisk påfrestning;
  • miljövänlig;
  • tillåter inte fukt att passera igenom;
  • brandsäker;
  • Det kräver ingen särskild omsorg;
  • lätt att lägga ut;
  • ihåliga former hjälper till att hålla byggnaden varm;
  • imitation av natursten överträffar originalet;
  • en mängd olika typer underlättar arbetet med designers.

Nackdelen med riven sten är dess ångpermeabilitet - en egenskap som hindrar väggarna från att släppa in luft. De vänstra luckorna mellan tegelstenarna hjälper till att lösa problemet. Ibland föredras ett lättare material, t.ex. keramiska plattor.

Bild
Bild

Tillämpningsområde

Rivna tegelstenar används för både utvändig och invändig beklädnad. Med en mängd olika typer är det svårt att föreställa sig var han än hittade sin ansökan. Låt oss försöka sammanfatta den redan sammanställda idén om dess omfattande användning:

  • oftast används sönderrivna tegelstenar i fasader för att ge en byggnad ett vackert uttrycksfullt utseende;
  • husets väggar behöver inte vara helt monterade med en sten; de kan delvis dekoreras och skapa en figurerad ram för källaren eller grunden;
  • industrin tillverkar vissa typer av tegel för dekoration av pelare, verandor, valv;
  • dörr- och fönsteröppningar dekorerade med riven sten ser perfekt ut;
  • tegel används i landskapsdesign för att dekorera bänkar, rabatter, lusthus, uteplatser, grillplatser;
  • det används ofta vid utformning av staket, vilket ger dem ett dyrt, presentabelt utseende;
  • inuti rummet dekorerar de en vägg eller ett fragment av den, dekorerar eldstäder, pelare och installerar inre skiljeväggar av massiva tegelstenar.
Bild
Bild

Facing works

Processen att dekorera ytor med sönderrivna tegelstenar är ganska enkel och består av två steg.

  • Träning . Först och främst beräknas väggens förmåga att motstå den kraftiga belastningen av beklädnaden. Om det behövs förstärker du fundamentet eller själva väggen. Då skapas en plan yta för efterföljande arbete med materialet: sprickorna stängs, planet putsas. Den färdiga väggen ska behandlas med ett svampdödande medel.
  • Direkt inför . Limet appliceras på den grundade ytan. Det bör komma ihåg om beklädnadens imponerande vikt och spara inte lösningen, men samtidigt bör den inte lämna sömmarna och färga de dekorativa elementen. Då är allt enkelt: en tegel appliceras, lätt knackas med en träklubba och resterna av lim tas omedelbart bort.

Klädprocessen med sönderrivna tegelstenar är inte alls komplicerad, och fasadens underbara utseende kommer att glädjas i många år.

Rekommenderad: