Dubbel Tegel: Mått På Slitsade, Ihåliga Och Porösa Produkter, M-150 250x120x138

Innehållsförteckning:

Video: Dubbel Tegel: Mått På Slitsade, Ihåliga Och Porösa Produkter, M-150 250x120x138

Video: Dubbel Tegel: Mått På Slitsade, Ihåliga Och Porösa Produkter, M-150 250x120x138
Video: Allmän murning 2024, April
Dubbel Tegel: Mått På Slitsade, Ihåliga Och Porösa Produkter, M-150 250x120x138
Dubbel Tegel: Mått På Slitsade, Ihåliga Och Porösa Produkter, M-150 250x120x138
Anonim

Under byggandet av byggnader står många hantverkare inför valet av byggmaterial, som inte bara ska ha estetik utan också ha hög prestanda. Alla dessa parametrar möts av en dubbel tegelsten, så på senare tid har det varit mycket efterfrågat. Förutom tillförlitlighet och hållbarhet kan du med dubbla block också påskynda byggprocessen, och 2 gånger mindre cementbruk används på installationen.

Bild
Bild

Särdrag

Dubbel tegel är ett mångsidigt byggmaterial med hålrum inuti. Dess indikator på styrka och uthållighet bestäms av en särskild markering i form av siffror efter bokstaven "M". Till exempel, för konstruktion av byggnader i flera våningar, rekommenderas att välja dubbelblock M-150. Om det bara är planerat att bygga väggar, kommer en tegel av märket M-100 att göra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För tillverkning av dubbla tegelstenar används uteslutande ekologiska komponenter, vanligtvis förstklassiga lera, vatten och naturliga fyllmedel. Tillverkningen av materialet utförs av både utländska och inhemska märken. Beroende på tillverkningstekniken kan ett slitsat och poröst block övervägas. I detta fall skiljer sig den första typen från den andra genom närvaron av slitsar och hål av olika storlekar inuti. Tack vare de inre hålrummen minskar produktens vikt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hittills har tillverkningen av dubbla tegelstenar förbättrats och möjliggör tillverkning av block i olika storlekar som överstiger de fastställda standarderna. Beroende på tillverkningsegenskaperna kan materialet skilja sig inte bara i utseende, struktur, utan också i prestanda. Dubbel tegel tillverkas på följande sätt.

  • Plast . Först bereds en lermassa med en fukthalt på 18-30%, och ett arbetsstycke bildas av den. Därefter skickas råvaran till formar, pressas och bränns i en kammare vid hög temperatur. Resultatet är en hållbar dubbelkeramit som är idealisk för att bygga hus och bruksblock i områden med hög luftfuktighet.
  • Halvtorr . I detta fall möjliggör tekniken avfyrning av arbetsstycket med en fukthalt på högst 10%. Enligt GOST -standarder bör sådana block innehålla två ceramiter och tegelns dimensioner bör vara 25 × 12 × 14 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tack vare modern utrustning och olika tillsatser kan dubbla tegelstenar produceras inte bara i traditionella bruna eller röda färger, utan också i andra nyanser. Detta förenklar materialvalet under konstruktionen, eftersom det är idealiskt för alla designprojekt. Dubbla tegelstenar används på nästan alla byggarbetsplatser, de läggs ut som yttre, inre väggar och grunden. Fördelarna med sådana block inkluderar:

  • hög termisk stabilitet;
  • varaktighet;
  • andningsförmåga
  • överkomligt pris;
  • snabb styling.
Bild
Bild

När det gäller bristerna har detta material av vissa typer en stor massa, därför kan layouten vara svår att nå i svåråtkomliga områden.

Olika sorter

Populariteten och den stora efterfrågan på dubbla tegelstenar beror på dess höga prestanda. Det kan skilja sig åt i struktur, storlek, antal fack och form av hålrum. Det finns två typer av block beroende på de råvaror som används för tillverkningen.

Bild
Bild

Silikat

Deras främsta drag är att produktionen sker från en blandning av 90% sand och 10% vatten. Dessutom innehåller produkten också tillsatser som ökar kvaliteten. Detta är ett absolut miljövänligt material som ser ut som natursten. Processen att göra dubbla silikatstenar utförs genom att pressa en fuktad blandning av kalk och sand, varefter olika pigment tillsätts till det och skickas för ångbehandling. Det kan vara antingen ihåligt, slitsat eller poröst. Med styrka är silikatblock indelade i grader från 75 till 300.

Bild
Bild

Dessa block används oftast för att lägga ut interna och externa partitioner. Det är omöjligt att använda silikatsten för konstruktion av källare och grundvalar av byggnader, eftersom produkten inte är motståndskraftig mot fukt, och i avsaknad av ett tätskikt kan den bli föremål för förstörelse. Det rekommenderas inte att göra dubbla silikatstenar och läggningsrör, ugnar. Det tål inte långvarig exponering för höga temperaturer.

Bild
Bild

När det gäller fördelarna har denna produkt utmärkt ljudisolering och har rätt geometrisk form. Trots den stora vikten av sådana tegelstenar är deras läggning snabb och enkel. När det gäller deras densitet är silikatprodukter 1,5 gånger högre än keramiska, därför ger de hållbart murverk av hög kvalitet. Dessutom är silikat dubbelblock 30% billigare än andra typer.

Bild
Bild

Beroende på konstruktionsegenskaperna är detta material uppdelat i front, slagg och aska. Var och en av dessa underarter är enbart avsedd för konstruktion av specifika anläggningar.

Keramisk

De är ett modernt byggmaterial som används i nästan alla typer av byggnadsarbeten. Dess funktion anses vara stor, som vanligtvis är 250 × 120 × 138 mm. Tack vare sådana icke-standardiserade dimensioner accelereras konstruktionen och förbrukningen av betonggjutning reduceras avsevärt. Dessutom är dubbla keramiska tegelstenar inte på något sätt sämre i styrka än konventionella block, därför kan de användas för konstruktion av bärande och självbärande strukturer i byggnader som inte är mer än 18 m höga. Produkten kännetecknas också av höga värmeisolering, de byggnader som läggs ut ur det är alltid varma, och de underhålls ständigt optimalt mikroklimat.

Bild
Bild

Den största fördelen med dubbla keramiska tegelstenar är dess överkomliga kostnad, medan många tillverkare ofta ger bra rabatter när de köper block för byggandet av ett stort föremål. Dessa block, förutom hög kvalitet, har också ett estetiskt utseende. Vanligtvis är tegelstenen röd, men beroende på tillsatserna kan den också få andra nyanser. Produkten är miljövänlig, och även vid långvarig användning och exponering för den yttre miljön avger den inte skadliga ämnen.

Bild
Bild

Dessa block transporteras på pallar, där de vanligtvis rymmer upp till 256 bitar. När det gäller märkning kan det vara annorlunda, oftare väljer människor M-150 och M-75 tegel för konstruktion av föremål. Dessutom är dubbla keramiska block indelade i fasta och ihåliga; inte bara deras pris, utan också deras värmekapacitet beror på denna parameter. Ihåliga tegelstenar kan inte användas för konstruktion av bärande väggar, i detta fall är endast massiva tegelstenar tillåtna. Trots att den första är lätt och avsevärt minskar den totala belastningen på fundamentet påverkar de inneboende sprickorna i den värmeledningsförmågan.

Bild
Bild

Dessutom är dubbla tegelstenar indelade i följande typer

  • Privat . Dessa block är idealiska för att lägga kaminer, eldstäder och fundament. Det enda är att den främre layouten kräver ytterligare efterbehandling.
  • Ansiktsbehandling . Den produceras i klinker- och hyperpressade versioner. Det kan vara antingen massiva eller ihåliga tegelstenar. Till skillnad från vanliga block produceras ansiktsblock i lockiga, trapetsformade, rundade och vridna former. När det gäller färgen är den mörkbrun, grå, röd, gul och brun.
Bild
Bild

Dimensioner

En av egenskaperna hos en dubbel tegelsten anses vara dess dimensioner, som överstiger måtten på enkla och ett och ett halvt block med nästan 2 gånger. Det är värt att notera att produktens vikt är liten, därför minskar den totala belastningen på byggnadens bas. Detta beror på förekomsten av hålrum i blocken, som kan uppta upp till 33% av produktutrymmet. Enligt byggkoder enligt GOST 7484-78 och GOST 530-95 kan dubbla tegelstenar tillverkas i storlekar 250x120x138 mm, medan utländska tillverkare kan producera produkter av andra storlekar. Dessutom beror tegelns dimensioner på råmaterialet från vilket det tillverkas.

  • Dubbel keramiskt block . Dess dimensioner är 250 × 120 × 140 mm, detta material är märkt med 2.1 NF -märkningen. Eftersom tegelns dimensioner är 2 gånger högre än parametrarna för standardblock, påverkar denna indikator avsevärt layoutens höjd.
  • Dubbel silikatblock . Det produceras också i storleken 250 × 120 × 140 mm, med sådana indikatorer för 1 m3 murverk krävs upp till 242 bitar av block. Trots de angivna dimensionerna har en sådan produkt en anständig vikt på upp till 5,4 kg, eftersom under tillverkning av block tillsätts hjälpkomponenter till kompositionen, vilket förbättrar egenskaperna för frostbeständighet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dubbla tegelstenar tillverkas strikt enligt tekniken och etablerade standarder, men eftersom blocken i blocken under produktionsprocessen eldas i ugnar och ytterligare bearbetning kan deras dimensioner avvika i parametrar med upp till 8%. För att förhindra sådana förändringar i dimensioner, ökar tillverkarna sina geometriska data i fasen av tegelstenar. Som ett resultat, efter släpp, erhålls standardprodukter. Trots detta tillåter GOST en avvikelse från standardstorlekar med 4 mm i längd och högst 3 mm i bredd.

Bild
Bild

Hur beräknar man kvantiteten?

Byggandet av nya anläggningar anses vara ett ansvarsfullt jobb, så det måste börja inte bara med designen utan också med beräkningen av materialet. Först och främst räknar de antalet tegelstenar i en kub. För detta är det också viktigt att ta hänsyn till fogarnas tjocklek och murens bredd. Vanligtvis går upp till 242 enheter med dubbla tegelstenar till 1 m3, men om du subtraherar sömmarna kommer siffran att vara 200 stycken, så för varje beräkning av 1 m2 exklusive sömmar krävs 60 block och med hänsyn tagen till - 52. Dessa beräkningar är lämpliga om konstruktionerna planeras att läggas ut i en rad, högst 250 mm tjocka.

Bild
Bild

För konstruktioner med en tjocklek av 120 mm krävs 30 enheter exklusive och 26 med hänsyn tagen till sömmarna. Vid uppförande av väggar med en tjocklek av 380 mm kommer förbrukningen att vara 90 respektive 78 stycken och för en tjocklek på 510 mm - 120 och 104 enheter. För att få en mer exakt siffra i beräkningarna rekommenderas att man lägger ut en eller flera testrader utan en lösning för ett illustrativt exempel och först sedan beräknar allt.

Bild
Bild

Dessutom beror konsumtionen av tegel på typen av byggnadsarbete och antalet hålrum i blocken, eftersom tomrummet kan ta upp till 50% av volymen. Därför, om det är planerat att bygga utan ytterligare väggisolering, rekommenderas det att välja en tegelsten med ett stort antal spår, eftersom det kommer att ge en minimal belastning på fundamentet, göra byggnaden varm och färre block kommer att behövas för murverk.

Bild
Bild

Trots att dubbla tegelstenar produceras i standardstorlekar kan deras satser skilja sig åt med en liten felprocent. Därför rekommenderas för konstruktion av stora byggnader att beställa hela antalet tegelstenar samtidigt. Detta kommer inte bara att rädda dig från problem med beräkningar, utan garanterar också samma nyans av produkter.

Rekommenderad: