Bensintrimmer (penselklippare) (66 Bilder): Betyg På Den Bästa Penseln För Gräs. Hur Väljer Man En Handmodell? Hur Skiljer Det Sig Från En Trimmer? Enhet

Innehållsförteckning:

Video: Bensintrimmer (penselklippare) (66 Bilder): Betyg På Den Bästa Penseln För Gräs. Hur Väljer Man En Handmodell? Hur Skiljer Det Sig Från En Trimmer? Enhet

Video: Bensintrimmer (penselklippare) (66 Bilder): Betyg På Den Bästa Penseln För Gräs. Hur Väljer Man En Handmodell? Hur Skiljer Det Sig Från En Trimmer? Enhet
Video: Jakten på den perfekta gräsmattan - Trimmer 2024, Maj
Bensintrimmer (penselklippare) (66 Bilder): Betyg På Den Bästa Penseln För Gräs. Hur Väljer Man En Handmodell? Hur Skiljer Det Sig Från En Trimmer? Enhet
Bensintrimmer (penselklippare) (66 Bilder): Betyg På Den Bästa Penseln För Gräs. Hur Väljer Man En Handmodell? Hur Skiljer Det Sig Från En Trimmer? Enhet
Anonim

Klippning för hand är hopplöst föråldrad. Motoriserade motsvarigheter ersätter den konventionella ljungen. Men valet av samma bensinfräs ger upphov till ett antal problem och svårigheter. Det är dags att gräva djupare i detta ämne och avgöra vilken enhet som är bäst.

Bild
Bild

Vad det är?

En populär online -encyklopedi säger att en trimmer är en typ av gräsklippare som drivs uteslutande av en elmotor. Kännedom om katalogerna över onlinebutiker och tillverkare visar dock att frasen "bensintrimmer" fortfarande är ganska verklig. Vi pratar om enheter som har ett annat namn - bensokos . Liksom många andra uppfinningar dök denna sak upp, enligt samma Wikipedia, till stor del av en slump. Det skapades av J. Bollas, bosatt i den amerikanska staden Houston, som var imponerad av de snurrande borstarna.

I analogi tycktes tanken att använda denna princip redan för gräsklippning. Den första versionen av bensinsilen, som dök upp 1971, var fortfarande mycket primitiv . Dess delar visade sig vara en gammal plåtburk, en fiskelina och en elektrisk borr. Naturligtvis var en sådan produkt endast lämplig för det allra första experimentet, och senare förbättrades den avsevärt. Den första kommersiellt gångbara versionen, kallad Weed Eater, kunde klippa gräs utan att skada träd och buskar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gasströmmar är inte särskilt utformade för att ersätta stora gräsklippare som för att hjälpa till där stor utrustning inte klarar, där den inte är manövrerbar nog. Tack vare bensinklipparen är det bekvämare att skörda gräset:

  • nära buskar eller träd;
  • vid pelarna;
  • längs staket och andra konstgjorda, naturliga barriärer;
  • på ojämna områden.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Bensintrimmern är mycket populär. Denna enhet, i jämförelse med batterier och motsvarigheter till elektriska nätverk, är mycket lättare att underhålla och använda. Faktum är att de är ordnade väldigt enkelt, alla som tog examen från gymnasiet kan förstå upplägget. Bensinmotorn kan köras upp till 24 timmar i rad. Det är mycket tillförlitligt och värms praktiskt taget inte upp, det låter dig perfekt utföra de tilldelade uppgifterna under godtagbara förhållanden.

Bensintrimmern är kraftfullare och effektivare än den elektriska trimmern . Dessa egenskaper gör att du kan klippa gräsmattor även på de mest otillgängliga platserna och mycket effektivt. Att flytta enheten från en plats till en annan är inte svårt. Det är inte knutet till ett uttag, vilket är mycket bekvämt. Men vi måste komma ihåg om vissa nackdelar med sådana trimmare.

Bild
Bild
Bild
Bild

De låter mycket och vibrerar våldsamt. Det är osannolikt att många kommer att gilla det. Dessutom förorenar en bensinmotor alltid miljön och är en källa till giftig och illaluktande rök. ICE -trimmare är dyrare än elektriska trimmare eftersom tillverkare vill motivera sin investering i kraftfull och effektiv utrustning. Skillnaden mellan specifika modeller beror på uppsättningen knivar, tillbehör och andra komponenter som ingår i satsen.

Men du kan säkert köpa en bensinkniv, även om strömförsörjningen på platsen är extremt instabil eller helt frånvarande . För att städa upp ett relativt stort område är de bättre lämpade för elektriska motsvarigheter. En bil med förbränningsmotor gör det lättare att arbeta i vått väder och i mycket våta utrymmen. Bensinspelan utgör en ökad brandrisk.

Men det finns inget hot om elektriska stötar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är skillnaden mellan en penselklippare och en trimmer?

Efter att ha behandlat bensin och elektrifierade borstmaskiner måste du fortfarande räkna ut skillnaden mellan en borstsax och en trimmer. I dagligt tal används dessa ord ofta synonymt - men det finns fortfarande vissa skillnader i konstruktionsplanen. En trimmer, även den bästa, kan bara klippa gräs och korta buskar. Dessa enheter kan göra sitt jobb på svåråtkomliga platser där större utrustning inte kan distribueras. Motoriserade flätor kommer att hantera:

  • tätt högt gräs;
  • buskar;
  • små träd.

En motocross hjälper till att göra saker i ordning även på ett ganska stort område. Det kan dock inte jämna ut gräset till en engelsk gräsmatta. Men den kan klippa 6-8 timmar om dagen utan problem. Om trimmare huvudsakligen är utrustade med sladdlinje, kan penselklippare klippa gräset med cirkulära knivar. Skillnaden gäller också handtagens utseende: de är stängda på trimmarna och på bensinklipparen är de gjorda av samma typ som på en cykel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis är penselklippare kraftfullare än trimmare, för annars skulle de inte kunna fungera lika effektivt. Normalt når motorns arbetskapacitet vid ljungen 46-48 kubikmeter. cm. Med tanke på den stora mängden avgaser bör bensinskärare inte användas i slutna växthus, uterum och andra lokaler. Trimmare genererar mindre giftiga gaser, så att de kan användas på sådana platser.

Det är mycket viktigt för många människor att trimmern är lättare än penselklippare. I det dagliga arbetet i trädgården, grönsaksgården, i närområdet och på ängen spenderas mycket energi. Att flytta en tung bensinkniv är inte bekvämt för alla; kvinnor och ungdomar står inför särskilda problem. Men penselklipparen kan ha fler tillbehör som gör att du kan utföra en mängd olika operationer. Det slutliga valet mellan de två alternativen måste göras med beaktande av:

  • storleken på det odlade området;
  • rengöringsfrekvensen från gräset;
  • den typ av växt som ska skördas (mjuk eller hård växtlighet).
Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet och driftsprincip

Bensintrimmare finns i en mängd olika modifikationer. Men deras allmänna upplägg är alltid detsamma. Motorenheten är vanligtvis placerad högst upp. Utöver det finns en bränsletank och en manuell start. För att överföra impulsen till arbetsverktyget används en skivstång eller bälte.

En flexibel eller stel axel är dold i stången . Vissa bommar är gjorda av separata sektioner och kan demonteras i bitar. Skillnader mellan individuella mönster avser ofta formen på handtaget som innehåller kontrollerna. En speciell kabel går från dem till enheten. Trimmerns nedre del är utrustad med en växellåda, som ansvarar för överföring av energi från axeln till spindeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Själva skärverktyget är redan fäst vid spindeln. Beroende på valet av formgivare kan den representeras av en rulle med en fiskelinje eller en speciell kniv. För att säkerställa säker användning är skärutrustningen täckt med en skärm ovanifrån. Motorer kompletteras med omkopplare som gör att du kan justera luftspjällets läge. Tack vare omkopplaren kan du enkelt starta trimmern även vid låga temperaturer.

Det är också nödvändigt att vara uppmärksam på hur det typiska handtaget är arrangerat . På den mest bekväma och tydligt synliga platsen placeras en knapp som stänger tändningskretsen eller bryter den. Förgasarflikarna manipuleras med gasreglaget. Alla moderna bensintrimmare är utrustade med säkerhetsknappar som förhindrar oavsiktlig start av enheten.

Det finns också en propp som gör att du kan hålla startknappen intryckt utan extra ansträngning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skärdelar ingår oftast i leveransen eller köps separat. En typisk bensintrimmer innehåller en spole (dvs. en spole) som lindar sladden. Kvalitetsspolar hjälper till att justera sladdlängden i ett halvautomatiskt läge. Blockeringen frigörs genom att lätt stoppa proppen på marken. Centrifugalkraften gör att linan från den roterande spolen kan komma ut, och en speciell kniv i skyddshöljet skär av den överflödiga delen av linan.

Oftast används fiskelina med en tjocklek av 0, 2-0, 3 cm. Detta räcker för att klippa av gräs och tunna buskar. Du bör dock alltid ta reda på mer detaljerad information i instruktionerna. För att klippa sedge, utvecklade buskar måste du utrusta trimmern med stålknivar och skär. Dessa ytterligare delar skiljer sig åt i geometrisk form och antalet skärblad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa fräsar är mer som cirkelsågar. Sådana tillbehör används oftare på kraftfull utrustning. Trimmare med skivor behövs om du behöver klippa ung tillväxt.

När enheten är monterad kan du starta den direkt . Först startas motorn med en startmotor. När vevaxeln börjar svänga, under påverkan av en impuls genom kopplingen, sätts växellådan i gång. Efter det snurrar spindeln. Denna spindel roterar mycket snabbt, och därför kan klippdelarna ta bort gräs, buskar; genom att trycka på gasreglaget kan du justera spindelhastigheten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Professionell trimmer kommer att bidra till att förbättra territoriet för ett flerfamiljshus, industrianläggning, trädgård och gräsmattor runt ett stort privat hus. Allvarlig utrustning är stor i storlek och utrustad med kraftfulla motorer. Den halvprofessionella flätklassen är utformad för att sätta ordning på saker i ett stort lanthus eller i en trädgård. Dessa enheter har vanligtvis en medeleffektnivå. Hushållsapparater är kompakta och inte lika kraftfulla; tack vare avlägsnandet av slangen i ett antal modeller är det möjligt att förenkla transporten med bil, på bussen.

Hushållsklass enhet bör inte användas för intensivt. Avbrott görs efter varje 20-25 minuters arbete. Denna nackdel kommer inte att vara grundläggande med en sällsynt klippning av gräsmattan eller den främre gräsmattan. Professionella versioner av trimmare är utrustade med vibrationsdämpande komponenter. Men de behöver också pauser, om än var 30: e minut.

Men de kan göra mycket mer arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

En noggrann undersökning av utbudet av bensinknivar och trimmare visar att även billiga modeller kan prestera mycket bra. Beprövade teknik- och ingenjörsskolor hjälper till att göra anständig utrustning, oavsett prisgrupp. Både världsjättar och föga kända företag från asiatiska länder ägnar sig åt att släppa klippmaskiner . Men naturligtvis förtjänar produkterna från stora fabriker mer förtroende.

Budgettrimmerändringar tillhör till största delen hushållssegmentet och du måste välja dem så noggrant som möjligt.

Bild
Bild

Även de versioner som är lika i kostnad och utseende kan visa sig i arbete på mycket olika sätt. Anmärkningsvärd modell Champion T433-2 … Som anges i ett antal recensioner ligger kvaliteten på denna trimmer långt före priset och mer än motiverar varje investerad rubel. Bekväm och lätt enhet hjälper till att klippa både gräsmattor och buskar. Konsumenter kan komplettera den med linjer med 0,3 cm linje eller med en kniv med en diameter på 0,25 m.

Andra parametrar är följande:

  • skärlist - 0,4 m;
  • motoreffekt - 1, 7 liter. med.;
  • bensintank - 0,95 liter;
  • standardversion;
  • motorplacering - upptill.
Bild
Bild

Champion T433-2 är pålitlig och väger inte mer än 8, 3 kg. På grund av demonteringen av bommen förenklas transporten i transporten kraftigt. Bränsle förbrukas ekonomiskt. Men det finns också nackdelar: mycket högt ljud och otillräcklig utrustning. Ibland finns det klagomål om utformningen av höljet.

Ett trevligt alternativ vore Patriot T 545 Pro … Denna enhet kännetecknas av god kvalitet och tillförlitlighet. Transmissionsaxeln i ett stycke av den styva typen fungerar så stabilt som möjligt. Effektreserven är riklig och cykelhandtaget kan enkelt justeras. Om du sätter en stålskiva istället för en fiskelina kan du klara av:

  • torrt trä;
  • ogräs;
  • buskar;
  • små träd.

Designen är välbalanserad med en vibrationsdämpande koppling. Enheten är mycket hård för att städa upp ett stort område. Det fungerar stabilt. Ljudet är lågt, liksom vibrationer, paketet är tillräckligt för vardagliga behov.

En typisk spole är dock inte särskilt bekväm och bränslet måste vara av mycket hög kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toppträdgårdstrimmer har en modell Sturm BT8926D.

Det är en mångsidig enhet som är utformad för att:

  • ta hand om gräsmattan;
  • slå gräs längs vägar;
  • städa upp parker och torg.

Designen är utformad för att fungera med både linje- och skivskärare. Produktiviteten är tillräcklig för att klippa mittdelen i ett steg. När du installerar kniven kan du ta bort malört, kardborre och annat stort ogräs. Reglagen är utformade på ett sådant sätt att armarna belastas minimalt. Skärremsan är 0,42 m och bränsletillförseln till motorn med en volym på 25,4 kubikmeter. se utförs från en tank med en kapacitet på 0,7 liter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellen av det koreanska märket förtjänar också uppmärksamhet. Daewoo Power Products DA BC 520 … Detta är en av de mest kraftfulla modifieringarna av billiga trimmare. Enheten har bevisat sin effektivitet på stora, ojämna områden många gånger. Bommen är inte demonterad och fungerar mycket pålitligt. Trimmern klarar buskar och träd upp till 0,1 m i diameter; vanligt gräsmatta för honom är inget hinder alls.

Bild
Bild

Men man måste förstå att denna modell är dåligt skyddad från vibrationer. Dessutom är byggkvaliteten inte alltid i nivå.

Fortsätter granskningen är det lämpligt att gå vidare till modeller med ett optimalt förhållande mellan kostnad och kvalitet. För det mesta är detta halvprofessionella enheter som kan fungera både hemma och (för en kort tid) i ett professionellt läge. Ett slående exempel är Hans Konner HBT8952D.

Trimmern för denna modell är utrustad med en tvåtaktsmotor. Tillverkaren garanterar att klippa en remsa med en bredd på 0,415 m. Den halvautomatiska rullen är utrustad med en linje med en diameter på 0,25 cm.

Från japanska prover är det värt att titta närmare på Maruyama BC233H … Linan låter dig klippa gräset i remsor på 0,41 m breda, och kniven - 0,25 m vardera. Det T -formade raka handtaget är mycket bekvämt. Bensinklipparen måste fyllas med en blandning av bensin och olja. Grundsetet innehåller en skiva och axelrem.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan japansk version - Echo SRM-2305SI … Tack vare den pålitliga tvåtaktsmotorn kan trimmern klippa gräs i remsor på 0,4 m (vid användning av en linje) eller 0,25 m (efter att ha bytt ut den mot en skiva). Tillverkaren förklarar det SRM-2305SI ger ett ljud på 92 decibel. Motorn måste startas strikt manuellt.

Den tyska trimmern förtjänar också uppmärksamhet. Solo av AL-KO 116 B … Viktigt: endast huvudföretaget är registrerat i Tyskland och produktionsanläggningar finns i Kina. Tvåtaktsmotor med en volym på 25,4 kubikmeter. se utvecklar en insats på 1, 02 liter. med., nettovikt är 5, 6 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett attraktivt val kan vara Huter GGT-2500S 70/2/13 … Enheten är utrustad med en tvåtaktsmotor med en kapacitet på 3,3 liter. med. Det U-formade cykelhandtaget är ganska bekvämt. Nettovikt är 9,7 kg. Eftersom en delvis transparent bränsletank tillhandahålls är det inte svårt att övervaka bränsleförbrukningen.

Nästa punkt på listan blir Oleo-Mac Sparta 25 … Enheten är avsedd att klippa gräs med små ytor av små buskar. Effekten är låg - bara 1 liter. med. Tack vare bränsletanken på 0,75 liter och det utmärkta vibrationsdämpande systemet är det enkelt och bekvämt att använda. Utrustningen är mycket tillförlitlig; att döma av recensionerna, misslyckas det inte ens efter 5 års användning.

Men fjädern i lagerspolen är för stel, och satsen innehåller inte glasögon.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett bra val, enligt proffs, skulle vara Stihl FS 55 … Denna enhet är perfekt för både hushåll och privata trädgårdar. Designerna gav en utmärkt stabil lansering. Elektronisk tändning fungerar mycket tillförlitligt.

Fördelarna med designen är:

  • låg vibration;
  • lätthet;
  • manövrerbarhet;
  • bränsleekonomi.

Svagheterna inkluderar:

  • silumin styrhuvud;
  • överbetalning för varumärket;
  • otillräcklig bränsletank.
Bild
Bild
Bild
Bild

Visar mycket bra resultat och Makita EBH253U … Denna enhet är utrustad med en ganska sällsynt fyrtaktsmotor. Arbetsvolymen är 25 cm³. Konsumenter noterar utmärkt montering och utmärkt anslutning av delar. Inga betydande brister hittades.

När det gäller professionella bensintrimmare är de pålitliga och problemfria enheter. Regelbundet underhåll är det enda villkoret för långsiktig drift. Ett slående exempel på en sådan teknik är Stihl FS 250 … En lie med tvåhandshandtag kan tjäna skogsbruket. Naturligtvis kommer hon att klara vass och tovat gräs och nässlor.

Om du sätter på en kniv kommer systemet att fälla unga träd och knotiga buskar . Modellen är enkel och startar garanterat. En speciell kompensator hjälper till att eliminera överdriven mättnad av blandningen, vilket garanterar samma effekt hela tiden. Tändning produceras av ett elektroniskt system. Bränslepumpning sker manuellt.

Axelremmen är mjuk och fördelar lasten på ett optimalt sätt. Vibrationer är helt uteslutna. Ekonomin är dock inte typisk för denna modell. Och eftersom stången inte kan demonteras är det svårt att transportera produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild

I proffsklassen lockar en annan trimmer uppmärksamhet - Husqvarna 143R-II … Som med andra seriösa modeller är utmärkta konstruktioner och tillförlitlighet karakteristiska. Det har upprepade gånger noterats att effektiviteten hos antivibrationssystemet är nära 100%. Det är enkelt att byta ut linjen och rullen. Tillverkaren garanterar långsiktig kontinuerlig drift. Borstklipparen på den här modellen är dock ganska tung.

En annan professionell modifiering - Oleo-Mac Sparta 38 … Trimmern är utrustad med en motor med högt vridmoment. Eftersom axeln är tillverkad av aluminium och kolven är uppdelad i ett par segment, garanteras tillförlitlig drift även vid intensiv drift. Svänghjulet är konstruerat för effektiv kylning av rörliga delar.

Kraft och massa är helt förenliga med varandra. Monteringen är perfekt. Enheten är ganska opretentiös och fungerar länge. Det finns inga klagomål om allvarliga haverier.

Det är dock värt att notera att Sparta 38 har en ganska allvarlig vibration.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en bensintrimmer måste du först vara uppmärksam på typen av motor: med andra eller fjärde slag. En push-pull-enhet är billigare men också svårare att underhålla. Normal drift kan endast garanteras vid tankning med en blandning av AI-92 bensin och en speciell "tvåtakts" olja. Det räcker "bara" att bryta proportionen när man gör upp blandningen för att problem ska dyka upp. Modeller med fyrtaktsmotorer är mycket dyrare, men de är lättare att använda - du behöver bara fylla på bränsle och olja i separata behållare.

Därefter är det viktigt att bestämma om du vill köpa en kraftfull eller lätt trimmer. Enheter som utvecklar upp till 1 liter. med., lämpar sig främst för hushållsändamål. Effekt 1-3 hk med. låter dig utföra mer allvarliga uppgifter, inklusive att klippa gräs i en stor dacha. Om effekten är mer än 3 liter. med., kommer det att vara möjligt att klippa de mest skadliga ogräs, små buskar och till och med ett tunt träd. Men med en effekt från 0, 175 till 0, 55 kW är det bara möjligt att klippa gräsmattan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om arbetsdelen är gjord av fiskelina är den billigare och mindre farlig för användarna. Kniven kommer dock att hålla längre, och den är mer produktiv. När det gäller strängens bredd som täcks av den handhållna gräsklipparen är allt väldigt enkelt - den totala prestandan beror direkt på det. För gräsklippning nära väggar, nära träd, buskar, staket, stolpar är det dock lämpligt att välja enheter med en smalare arbetsdel.

Du måste också vara uppmärksam på massan av en viss produkt . Lätta, enkla penselklippare har en nettovikt på minst 1,6 kg. Mer avancerade och funktionella enheter kan väga 6 kg eller mer. En rimlig balans måste uppnås: trimmern ska vara lätt att flytta, men mycket frekventa påfyllningar (med liten tankkapacitet) är också obekväma. Starka vuxna män kan välja enheten för sin längd.

Men kvinnor, ungdomar och äldre behöver något som inte är så "tungt", annars kommer arbete på marken att bli tortyr.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som nämnts ovan bör du inte ägna mycket uppmärksamhet åt priset. Det finns bra och dåliga modeller i alla prisklasser. Därför kan du styras av en personlig budget när du bestämmer kostnaden.

En mycket viktig egenskap för en trimmer är typen av handtag . Apparater med ett T-format handtag rekommenderas att välja för bearbetning av ett stort område. Det D-formade greppet är utformat för tvåhandsgrepp. Denna lösning är mer komplex, men ger ökad manövrerbarhet. För modeller med tvåtaktsmotorer är vibrationsskydd avgörande. Närvaron av ett axelband ger en tät passform på kroppen och minskar belastningen på ryggraden och lederna.

Och naturligtvis är det värt att be om recensioner av specifika modeller innan du köper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur använder man det korrekt?

Bara att köpa en bensinkniv räcker inte. Innan du klipper gräs på gräsmattan måste du noga läsa bruksanvisningen. Sådana instruktioner är dock mer eller mindre av samma typ, så du bör först bekanta dig med de universella kraven. Innan du börjar arbeta måste du bära:

  • glasögon;
  • handskar;
  • skyddande manschetter för benen.

Erfarna människor arbetar i gummistövlar och trånga byxor. Vi får inte glömma speciella hörlurar, särskilt när vi använder en push-pull-enhet. Efter klippning är det absolut nödvändigt att samla allt gräs och främmande föremål som fastnar på enhetens inre delar. Om den lämnas där kan det hända att trimmern inte startar nästa gång.

Borstklipparen kan bara startas efter att alla delar har kontrollerats.

Bild
Bild

En tvåtaktsanordning måste fyllas med en olja-bensinblandning, en fyrtakts-med bensin utan föroreningar. Viktigt: låt systemet köra i 2-3 minuter i viloläge innan du klipper gräset. Om möjligt bör området rensas för stubbar, stenblock, tråd och andra främmande föremål i förväg. Smörjning används naturligtvis endast den som rekommenderas enligt instruktionerna.

Vanligtvis arbetar de med en trimmer på samma sätt som med den gamla "litauiska" lie: led från höger till vänster 1-2 gånger, smidigt framåt med 0, 15-0, 3 m. Denna teknik gör att du kan lämna allt gräs på vänster sida av den behandlade remsan. Rörelsehastighet och grepp väljs individuellt varje gång. Detta beror på att spetsen av linjen skär bättre än huvuddelen.

Bild
Bild

Att gå för fort kommer att överbelasta motorn och trassla in huvudet med gräs. På ett stort plant område med mjuk vegetation bör du klippa längs villkorade torg, i vilka hela territoriet är mentalt uppdelat. När allt klipps runt omkretsen av det första torget går de i en spiral medsols tills platsen har rensats. Med denna bearbetningsmetod garanteras ansamling av gräs till vänster om platsen där arbetet utfördes. Viktigt: om du behöver klippa gröna vid roten hålls skärverktyget i en vinkel på 30 grader, medan linans spets är så nära marken som möjligt, men inte vidrör den nära.

Det är lämpligt att klippa höga grässkogar i båda riktningarna . Först avlägsnas topparna från vänster till höger. I det andra passet sänks trimmern och resten av gräset klipps av. Det är lämpligt att skära igenom mycket höga ogräs i flera cykler.

Detta minskar risken för att gräs slingrar sig på trumman, men ökar förbrukningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trimmern kan också användas för att ta bort träd; en rad är bättre för detta än en skiva. Det rekommenderas att du först klipper allt gräs runt trädet eller busken. Luftfilter rengörs av borstare varje 10: e timme.

Du behöver också veta hur du rengör kylaren på en specifik trimmermodell . Innan vinterförvaring tappas allt bränsle som är möjligt och resterna bränns ut tills motorn stannar helt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

För att arbeta med trimmern är det lämpligt att använda ett band av ryggsäck. Med det här användbara tillbehöret kan du klippa gräset 2-3 timmar i rad utan obehag. Borstklipparen, tack vare en genomtänkt infästning, håller sig själv-den behöver inte stödjas av händer . Det är bara nödvändigt att ge klipparen en entydig riktning. Axlar med mjukpappersöverlägg är mycket användbara.

I början av arbetet bör bältet justeras så att trimmern är i önskad höjd. En mycket hög förankring begränsar greppets grepp, en mycket låg förankring börjar röra marken.

Remmen ska inte gräva i huden eller utöva för högt tryck. De ska inte hänga ner heller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du behöver också veta hur man löser tekniska problem. Ibland börjar trimmarna tappa kraft. Sedan, även med en liten ökning av belastningen, reduceras varv kraftigt, och röjningseffektiviteten minskar också. I sådana fall är det nödvändigt att konsekvent kontrollera och felsöka:

  • luftfilter;
  • bränslefilter;
  • avloppshål i gastanken;
  • tändning;
  • förgasare;
  • kylare;
  • utloppskanal;
  • ljuddämpare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Av tillbehören är borren mycket användbar. Den är mer pålitlig, kraftfullare och håller längre än de mest avancerade elektriska borrarna. När det gäller resehjulsfästet används det vanligtvis tillsammans med en fläkt. Med hjälp av en lopper kan du klippa av kvistar och till och med små grenar på en höjd av 4,5 m. Om du planerar att trimma buskarna figurativt eller bilda en häck kommer "trädgårdssax" till nytta.

Dessutom kan du använda:

  • gräsmatta luftare;
  • kultivatorer;
  • stolpar;
  • reducerare;
  • vattenpumpar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Granska översikt

Alla är inte begränsade till valet av tidigare nämnda modeller. Mycket bra betyg ges bensintrimmern Husqvarna 128R … Denna enhet tappar inte ström efter 2 års drift. Även efter vintern startar motorn felfritt. Hitachi CG 27 EC skiljer sig i lätthet och små dimensioner, händer skakar inte under arbetet.

Linjerullen har också fått positiv feedback. Endast utseendet kanske inte är tillräckligt fast. Men penselklipparen Hitachi CG 22 EAS-NB har motstridiga betyg. Detta är en lätt och välmonterad modell. Effektiviteten uppnås dock genom att i onödan minska effekten.

Stihl FS 250 låter dig klippa gräs och hö utan problem. De enda svårigheterna - regelbundet behöver du byta ljus och justera förgasaren. DDE GBS260RD låter dig ändra linjen nästan utan problem. Det faller dock bara under idealet för vibrationsskydd. Och svårighetsgraden kan orsaka allvarliga problem.

Rekommenderad: