Roster (36 Foton): Vad är Det? Betyg Av De Bästa Inbyggda Miniugnarna För Uppvärmning Av Mat I Köket. Hur Skiljer Det Sig Från En Elektrisk Ugn?

Innehållsförteckning:

Video: Roster (36 Foton): Vad är Det? Betyg Av De Bästa Inbyggda Miniugnarna För Uppvärmning Av Mat I Köket. Hur Skiljer Det Sig Från En Elektrisk Ugn?

Video: Roster (36 Foton): Vad är Det? Betyg Av De Bästa Inbyggda Miniugnarna För Uppvärmning Av Mat I Köket. Hur Skiljer Det Sig Från En Elektrisk Ugn?
Video: Mitt kök bjuder på lammstek med tillbehör - TV4 2024, April
Roster (36 Foton): Vad är Det? Betyg Av De Bästa Inbyggda Miniugnarna För Uppvärmning Av Mat I Köket. Hur Skiljer Det Sig Från En Elektrisk Ugn?
Roster (36 Foton): Vad är Det? Betyg Av De Bästa Inbyggda Miniugnarna För Uppvärmning Av Mat I Köket. Hur Skiljer Det Sig Från En Elektrisk Ugn?
Anonim

Stekpannan är en populär hushållsapparat och kombinerar framgångsrikt funktionerna i en ugn, mikrovågsugn, brödmaskin och brödrost. Den största skillnaden från de listade enheterna är dess miniatyrstorlek, vilket gör det enkelt att placera det i det minsta köket.

Vad det är?

Listan är en kompakt hushållsapparat, för tillverkning av vilken värmebeständig keramik eller rostfritt stål används . Enhetens inre yta är täckt med en non-stick-beläggning, exakt samma som för dess motsvarigheter i full storlek. I sin form kan stekpannor vara fyrkantiga, rektangulära och stympade, och vissa specialiserade modeller har till och med en rund design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt typ av strömförsörjning är rostarna elektriska apparater och fungerar på ett 220 V. Nätvärme. Antalet värmeelement varierar beroende på modellens syfte och kan vara från 1 till 4. Men oftare är enheterna utrustade med två värmeelement, varav ett är beläget i den övre delen av arbetskammaren. och det andra i botten.

Tillämpningsområdet för rostare är ganska omfattande . Minugnen används för att värma maten jämnt, inklusive första och andra rätter, tina kött och kyckling, tillaga smörgåsar, grilla kött och rosta kaffebönor. Roasters kan användas för att förbereda äggröra, omeletter, varma smörgåsar, pajer, muffins och pizzor, samt grytor, julienne, lasagne och grönsaksrätter.

Rörelsens principer skiljer sig inte så mycket från ugnens funktion och består av drift av värmeelement som värmer arbetskammarens luft till önskad temperatur och därmed säkerställer tillagningsprocessen.

Bild
Bild

Uppvärmningsområdet är från +60 till +290 grader och beror på modellen. De flesta stekar är utrustade med en timer som stänger av värmeelementen efter en viss tid. Enheternas effekt beror på deras funktionalitet och varierar från 650 W för modeller avsedda för uppvärmning av färdigmat, och upp till 2000 W för enheter som används för matlagning.

Nästan alla produkter är utrustade med en termostat som låter dig behålla den inställda temperaturen inuti enheten. De mest moderna och dyra modellerna är dessutom utrustade med fläktar som skapar en konvektoreffekt och bidrar till en jämnare bakning av produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många apparater har en spott och kan arbeta enligt principen om en elektrisk grill. Till skillnad från inbyggda ugnar är rostare helt mobila och kan tas med dig till ett lanthus eller ordnas om till en ny plats.

Dessutom har enheterna en automatisk avstängningsfunktion, ljus- och ljudindikering av tillagningens början och slut, samt ett försenat startalternativ och ett stekläge som gör att du kan få en krispig skorpa.

Vissa modeller har dessutom ett självrensande alternativ och en touchkontrollpanel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design och utrustning

Genom sin design består rostarna av en robust kaross med elektriska eller kvartsvärmare med olika kraft placerade inuti. Enheterna är utrustade med en hermetiskt stängd dörr, som har både transparenta och slutna versioner, beroende på modell . För dyrare modeller är dörren gjord av värmebeständigt glas och har antitermisk sprutning, vilket eliminerar brännskador vid oavsiktlig beröring. Enheternas inre kammare är tillverkad av rostfritt stål och är ofta belagd med en biokeramisk förening.

Bild
Bild

Styrningen av enheterna kan ske mekaniskt och utföras med knappar och omkopplare, eller elektroniskt med en inbyggd pekskärm. Modeller som används för bakning är utrustade med bakplåtar och formar, och smörgåsar är utrustade med avtagbara metallställ för att göra varma smörgåsar och skålar. Dessutom är många apparater utrustade med en droppbricka för fett och juice som genereras under tillagningen.

Rostarnas säkerhet garanteras genom överhettningsskydd, som omedelbart stänger av enheten vid eventuella force majeure -omständigheter.

Bild
Bild

En viktig designfunktion är enhetens orientering i rymden. På grundval av detta utmärks följande typer av modeller:

  • vertikal - anses vara det mest praktiska och används ofta för tillagning av kebab, shawarma eller grillad kyckling;
  • horisontell - mer lämplig för att göra varma smörgåsar och smörgåsar.

Den grundläggande uppsättningen av stekpannor innehåller vanligtvis ett avtagbart stålställ, en eller två metallplåtar utrustade med sidor av olika höjd och en plåt. Uppsättningen av enheter skiljer sig dock avsevärt beroende på modell och kan dessutom utrustas med en maträtt, ett stativ för tillagning av fjäderfä, en grillspett och en bricka för smulor, vilket är viktigt för att laga toast.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Den moderna marknaden för hushållsapparater presenterar rostare av flera sorter, skiljer sig från varandra i syfte, design och kostnad.

Stekpannor för rostning av kaffebönor skiljer sig radikalt från sina motsvarigheter . De inkluderar ett robust hölje, värmeelement, böntrumma, avfallsbricka och timer. Enheterna har ett hål för att ta ett prov och är utrustade med elektronisk styrning med möjlighet att programmera driftläget. Inhemska modeller kan rosta upp till 60 g kaffebönor åt gången, medan mer kraftfulla prover är konstruerade för 750 g. Stekningsgraden i industriella enheter kan justeras, medan den i inhemska modeller är klart fixerad och motsvarar genomsnittlig indikator.

Bild
Bild
Bild
Bild

Smörgåsrostare är avsedda för att göra varma smörgåsar, omeletter, samt öppna och stängda smörgåsar. Alla element i den inre kammaren är non-stick-belagda, vilket förenklar användningen och underlättar underhållet. Denna typ av stekpannor representeras av kompakta enheter som enkelt passar i hörnet på skärbordet eller på fönsterbrädan. Denna typ av enhet inkluderar också våffelroster, som förutom våfflor också kan göra smörgåsar. Det finns också öppna modeller, med ena sidan för rostning och den andra för uppvärmning av mat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Miniugnar klassas också som rotorer . De är en mindre version av ugnen och ser ut som en mikrovågsugn. Modeldörren har alltid en genomskinlig design, som gör att du kan observera tillagningen av rätter utan att öppna den. Vissa modeller är dessutom utrustade med en elektrisk grill. Styrningen av enheterna representeras av mekaniska brännare, knappar eller en pekskärm.

Rostare finns i en mängd olika former och storlekar. Så för att göra smörgåsar och skålar är små fem-litersmodeller väl lämpade, medan för bakning av stora portioner fisk eller kött behövs en enhet med en volym på minst 14 liter.

Den minsta av hela familjen av rostare är miniugnar, med en volym på upp till 35 liter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur skiljer det sig från en elektrisk ugn?

Trots att stekpannan och ugnen har många likheter finns det säkert skillnader mellan dem. Först och främst är det här måtten och installationsmetoden. Så, om arrangemanget av en separat plats krävs för att placera en elektrisk ugn, räcker det med ett litet hörn på bordet för stekpannan. I ett rymligt kök är den här egenskapen inte så viktig, men i små utrymmen, där varje centimeter värderas, anses den vara en av de viktigaste.

Och om stekpannan skiljer sig från en elektrisk ugn bara i storlek, till exempel från en mikrovågsugn - i principen om termisk effekt på mat. Så i mikrovågsugnen utförs uppvärmning på grund av verkan av högfrekvent magnetisk strålning, medan värmeelementen i stekpannan är upptagna med varm bearbetning av produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi jämför funktionaliteten hos en mikrovågsugn och en rostare, vinner mikrovågsugnen märkbart. I den kan du steka, gryta, baka, värma, tina och till och med koka soppa, medan steken har en något mer blygsam kapacitet.

En rostare jämförs ofta med en brödrost. Dessutom förstår många konsumenter inte skillnaden mellan dessa enheter. Skillnaden ligger i det faktum att brödrostens möjligheter är begränsade till uppvärmning och bryning av brödet, medan stekpannan kan utföra många operationer, från att steka korv till att baka fisk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Den moderna marknaden för elektriska hushållsapparater presenterar ett stort antal olika rostmodeller. Bland dem finns det både multifunktionella enheter av välkända märken och mycket enkla prover med ett minimalt antal alternativ. Nedan följer en översikt över de modeller som finns på de första raderna i popularitetsgraden för onlinebutiker och har ett stort antal positiva recensioner.

Smörgåsmodell Sakura SA-7414 har en effekt på 0,7 kW och har en mekanisk styrningstyp. Enhetens inre ytor är belagda med non-stick sprutning, kroppen är tillverkad i svart och har en metall-plast design. Du kan göra 4 portioner smörgåsar i grillen samtidigt. Kostnaden för enheten är 1119 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modell Moulinex SM 155 D 32 är producerad i vitt och har en effekt på 0,7 kW. Enheten är utrustad med en mekanisk styrning och är utrustad med en avtagbar panel för att göra smörgåsar, en elektrisk grill och en anordning för bakning av belgiska och wienervafflor. Enheten är utrustad med en sektion för förvaring av sladden, den är tillverkad i dimensioner 30, 5x17, 3x29, 7 cm, väger 2, 3 kg och kostar 3599 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

En bra representant för industriella rostare är miniugnen Hatco TF-2005 , som produceras av det amerikanska företaget med samma namn och har ett mycket brett utbud av möjligheter. Apparaten kan användas för att smälta ost och pålägg, förbereda fransk lök och andra soppor, bruna mexikanska rätter, baka potatis i skalet, rosta bröd, göra smörgåsar och värma och tina upp mat. Till skillnad från en konventionell varmluftsugn brygger rostbrödet mat snabbare, och till skillnad från en mikrovågsugn leder det inte till fukt i maten. Modellen är tillverkad i dimensioner 35, 5x49, 9x23, 1 cm, väger 25 kg och kostar 186 000 rubel.

Enheten används ofta i snabbmatbutiker och små kaféer.

Bild
Bild

Modellen Smile RS 3631 (3 i 1) är mycket populär bland hemmafruar . Enheten är utrustad med tre typer av avtagbara paneler avsedda för tillverkning av våfflor, munkar och nötter. Enheten är utrustad med indikatorer för uppvärmning och drift, har ett snabbt och enkelt plåtbyte och är täckt med non-stick emalj inuti. Benstativet har en gummerad design och gör användningen av enheten säkrare. Steket är komplett med en bok med recept som du kan laga med den. Enhetens effekt är 0,75 kW, priset är 2 490 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektrisk rostare WCR-850W för rostning av kaffe drivs från 220 V elnätet och är utrustad med en behållare för bönor med en kapacitet på 750 g. Tack vare effektregulatorn kan du rosta bönor i vilken grad som helst, med hänsyn till kockens personliga preferenser. Enheten värms upp snabbt till den inställda temperaturen och är utrustad med en non-stick beläggning. Modellens kropp är gjord av aluminium och har en radie på 17 cm. Rostarens effekt är 0,8 kW, vikt - 3,75 kg, kostnad - 5 200 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en rostare måste du fokusera på antalet funktioner och enhetens kraft. Om produkten köps för att göra rostat bröd och smörgåsar, och huset redan har en mikrovågsugn och en elektrisk ugn, skulle det vara bättre att förbli på en kompakt specialiserad modell och inte köpa en multifunktionell enhet som kommer att dubbla funktionerna hos andra hushållsapparater. Nästa urvalskriterium bör vara enhetens storlek. För små kök som inte har mikrovågsugn och ugn kan du köpa en multifunktionell kompakt stekpanna, gjord på principen om en minugn. Detta kommer att eliminera behovet av att köpa dessa apparater och spara utrymme i köket.

Rostare köps ofta på små kontor, där de används för att värma upp måltider för anställda . I sådana fall rekommenderas att bygga på modellernas energiförbrukning och välja mer ekonomiska enheter.

Detta beror på den höga intensiteten i deras användning, särskilt i ett stort team, vilket kan leda till betydande slöseri med el. Därför är det bättre för kontor och avdelningar med ett gemensamt kök att köpa apparater med låg effekt, men med en stor arbetsresurs.

Bild
Bild

Användningsinstruktioner

För att grillen ska tjäna så länge som möjligt, och dess funktion var bekväm och bekväm, du måste följa ett antal enkla rekommendationer.

  • Efter varje användning måste apparaten rengöras från fett, smulor och matrester. Annars kan du få härsken lukt om du använder en smutsig maskin igen.
  • Innan du börjar tvätta stekpannan ska du koppla ur den och låta den svalna. Sedan måste du försiktigt ta bort bakplåten och galler, tvätta dem i varmt vatten och flytande tvättmedel.
  • Vidare är det nödvändigt att torka av produktens inre väggar, såväl som den yttre delen av kroppen. Det är förbjudet att använda slipande produkter för rengöring av non-stick-lagret, liksom att använda metallborstar och hårda svampar.
  • Dessutom rekommenderas det i miniugnar att använda specialfat och paneler, som ofta levereras med enheten.
Bild
Bild

Det rekommenderas att förvara enheten i ett torrt rum vid en lufttemperatur som inte är lägre än +5 grader och en luftfuktighet som inte är högre än 80%.

Rekommenderad: