Teglar: En Mall, En Uppsättning Verktyg Och En Murerverktyg För Att Lägga Tegelpelare Med Egna Händer Och Fylla Skarvarna

Innehållsförteckning:

Video: Teglar: En Mall, En Uppsättning Verktyg Och En Murerverktyg För Att Lägga Tegelpelare Med Egna Händer Och Fylla Skarvarna

Video: Teglar: En Mall, En Uppsättning Verktyg Och En Murerverktyg För Att Lägga Tegelpelare Med Egna Händer Och Fylla Skarvarna
Video: Bricklaying - Oddly Satisfying Watching Bricklayers Build a Brick Wall 2024, Mars
Teglar: En Mall, En Uppsättning Verktyg Och En Murerverktyg För Att Lägga Tegelpelare Med Egna Händer Och Fylla Skarvarna
Teglar: En Mall, En Uppsättning Verktyg Och En Murerverktyg För Att Lägga Tegelpelare Med Egna Händer Och Fylla Skarvarna
Anonim

Att bilda högkvalitativa och pålitliga tegelverk är inte en lätt uppgift, men du kan klara det utan att involvera ett team av erfarna hantverkare. Det viktigaste är att använda rätt verktyg och enheter i ditt arbete, vilket gör installationen enklare och snabbare.

Låt oss titta närmare på vilka mallar och verktyg som kan användas när det gäller att skapa en tegelstruktur.

Bild
Bild

Syfte och funktioner för enheter

Som med andra byggnadsarbeten är det vanligt att använda specialverktyg och enheter när man skapar tegel. De flesta köps vanligtvis i specialaffärer, men hemlagade enheter är också acceptabla. Naturligtvis närmar sig de senare oftare av mer erfarna hantverkare som ställs inför sådana verk ganska ofta.

Bild
Bild

Låt oss titta närmare på vilka standardverktyg som finns och vad deras syfte är

  • Murslev (eller murslev) … Denna armatur är en kompakt paddel med en plan yta för bättre grepp. Det är nödvändigt för att lägga bindemedlet på tegelstenar. Sedan sprids denna komposition försiktigt med en murslev. Med hjälp av denna enhet avlägsnas också överskott av murbruk.
  • Broderi … Denna enhet ser ut som ett smalt spår fäst vid handtaget. Fogning krävs för högkvalitativ gjutning av sömmar, kontroll över deras tjocklek och avlägsnande av överflödiga bitar av kompositionen. Fogar är konvexa och konkava. Det är också viktigt att tänka på dess profil när du väljer denna armatur.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Liten hammare … En väl vald hammare kommer att krävas för att klippa tegeldelar för att ge dem de nödvändiga dimensionella parametrarna och formerna. Med hjälp av detta verktyg kommer det också att vara möjligt att korrigera mindre felaktigheter i installationen på en bindemedelslösning som ännu inte är fixad (eller inte helt fixad).
  • Byggnadsnivå … De flesta byggnadsarbeten är inte klara utan denna enhet. Nivån låter dig kontrollera om basen du arbetar med är horisontell eller vertikal. De mest populära är bubbel- och lasermodeller. De senare är naturligtvis dyrare, men de är lättare att använda.
Bild
Bild
  • Plumb line … Detta är en enhet som har en vikt i form av en kon eller kula. Den är fixerad på trådar som inte har elasticitet. Tack vare lodlinjen har befälhavaren möjlighet att styra vertikaliteten hos de konstruktioner som uppförs i förhållande till förskjutningen av trådfixeringspunkten på den horisontella sektionen.
  • Mall, reiki, regel och andra anordningar som är nödvändiga för att kontrollera konstruktionens överensstämmelse.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Förtöja … Denna sak är en icke-elastisk tråd med hög densitet. Den sträcker sig längs med tegelrader och används som en linjäritetsguide.
  • Beställning … Enkelt uttryckt är det en stor linjal, motsvarande den minsta bredden på en rad block.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Kuvett … Detta verktyg kallas också en dispenser. Det är en liten tank utan botten. Väggarna i den kan vara antingen raka eller fasade. Med användning av en dispenser blir det möjligt att korrekt mäta den erforderliga mängden bindemedelslösning för en specifik del av sömmen och omedelbart ge den önskad längd och bredd.
  • Dispenser-beställning … Detta är en kyvett, kompletterad med märkningsmekanismer. Dessutom utmärks sådana anordningar ofta av en justerbar längdindikator och närvaron av stödmekanismer.
  • Komplex dispenser … Denna "assistent" består av en nivå och annan instrumentering. Den kan också innehålla ytterligare komponenter som är nödvändiga för att forma formade sömmar.

Med hjälp av en komplex dispenser kan murade murbruk jämnas och hållas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att göra en mall

Mallen kan vara ett mycket användbart och effektivt verktyg för att snabbt lägga tegel. Du kan göra det själv. Naturligtvis kan du köpa färdiga modeller i järnaffären. Som regel har sådana produkter möjlighet att justera alla dimensionella parametrar. Om du vill spara pengar är det bättre att börja göra mallen själv.

Bild
Bild

Först bör du fokusera på de grundläggande geometriska parametrarna för murförbandet (vilket betyder höjd och bredd). I detta fall beror mycket på materialet som används i konstruktionen. Baserat på läggningstekniken och blocken som används avslöjas mallens nisch.

För att skapa en mall behöver du:

  • en plastlåda av lämplig storlek (eller ett plywoodskiva);
  • penna;
  • nivå;
  • linjal;
  • borra (det är bättre att använda ett elverktyg - det är bekvämare och snabbare att arbeta med det);
  • fästelement;
  • speciella hörn av stål;
  • skruvmejsel;
  • skruvmejsel;
  • en hammare.
Bild
Bild

Om du hittar en lämplig plastlåda blir mallen mycket lättare att göra. Dessutom är plasten i sig ett starkare och starkare material, men samtidigt är det lätt nog, vilket är mycket viktigt när man utför murverk. Om du inte hittade en sådan behållare kan du själv göra en modell av de önskade dimensionerna av laminerade spånskivor, plywood eller lameller.

För att komma igång måste du bygga en enkel låda utan botten. Dess bredd bör vara något större än själva tegelverket.

Bild
Bild

Designen bör bestå av flera huvudkomponenter

  • Ram med träväggar i längdriktningen. Utrymmet mellan träplankorna ska vara lämpligt för väggens tjocklek. Eftersom dessa plankor kommer att ha lägre delar som sticker ut framåt, kommer det att vara bekvämt med deras hjälp att rikta tegelstenarna under läggningen.
  • Bärhandtag. Tack vare dessa detaljer blir det mycket enklare och bekvämare att använda enheten.
  • Tvärgående detaljer. De är främst tillverkade av specialbandstål. Detta element gör det möjligt att hålla murverkets linearitet under kontroll.
Bild
Bild

Murmallar kallas också dispensrar, eftersom de hjälper till att korrekt dosera mängden murbruk som ska läggas.

Tegelverktygssats

På den moderna marknaden för byggmaterial och verktyg finns det många praktiska och lättanvända föremål, med hjälp av vilka skapandet av tegelverk är mycket förenklat. Det är värt att överväga mer detaljerat vilka verktyg som vanligtvis används av professionella murare när man lägger tegel, när man gör sömmar mellan enskilda block och för att sträcka sladden.

Bild
Bild

För tegelläggning

Denna kategori inkluderar armaturer som köpts för beredning av väggunderlag samt för beklädnad av tegelfasader. Utan dessa enheter kommer en murare inte att kunna arbeta effektivt och effektivt. En murslev som kallas en murslev anses vara ersättningsbar i detta fall. Som nämnts tidigare är det en triangulär spatel med ett böjt handtag. Standardlängden på en sådan skulderblad är cirka 18-19 cm.

Bild
Bild

En murare behöver också en murslev för murverk. De läggs med en bindemedelsmurbruk av erforderlig tjocklek på en tegelbas. Dessutom smörjes sömmarna mellan de enskilda tegelstenarna med en murslev. De tar också bort överflödig lösning.

Handtaget på sparkel ska vara så bekvämt och halkfritt som möjligt så att det är lätt att använda.

Det näst viktigaste är hammarhacka. Dess längd är vanligtvis 30 cm … Den ena sidan av verktyget kan avsättas för att knacka tegel så att materialet passar så tätt som möjligt i rätt position, och den andra - för att peta tegel och klippa.

Med en murbrukspade blandas den fortfarande färska byggsammansättningen till en homogen konsistens. Dessutom läggs blandningen med den på en väggbas om den är bredare än 1 tegel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom måste muraren kontrollera nivån på tegelverket så att det blir helt plant.

För att göra detta, använd:

  • nivå;
  • lodlinje;
  • fyrkant;
  • ordning.
Bild
Bild

För att fylla skarvarna

Det spelar ingen roll om du lägger block för att bygga en vägg, pelare, spiralbågar eller pelare. I vilket fall som helst måste du kompetent bearbeta sömmarna mellan de enskilda tegelstenarna och försegla dem med specialverktyg.

Det är ganska svårt att ge lederna mellan blocken ett estetiskt utseende utan användning av specialanordningar. Vanligtvis används skarvning för detta. Längden på denna enhet kan vara upp till 130-150 mm. Som regel är skarven en tunn och smal tallrik som liknar en liten kniv.

Bild
Bild

Med användning av skarvning är det möjligt att foga fogar av nästan vilken typ som helst.

Det kan vara:

  • enkelsnitt;
  • dubbelklippt;
  • konvex;
  • konkav;
  • trimmade leder.
Bild
Bild

Baserat på parametern för sömtjockleken, dess struktur och plats kan sammanfogning av olika storlekar användas. De kan också skilja sig åt i tvärsnittsprofil. Efterbehandling och injektering av fogarna mellan enskilda tegelstenar kan också utföras med hjälp av en murslev.

För att sträcka sladden

Om vi pratar om processen med att lägga tegelstenar för att bygga en väggbas, förbered först hörndelarna. Först då monteras de återstående strukturelementen.

I det här fallet kan förtöjningssladden lägga ut alla tegelstenar och hålla sig till en enda nivå. I grund och botten är sladden gjord av fiskelina, nylon eller en mycket stark tråd. Oftast fästs det med vanliga spikar i murverket eller omedelbart på beställningen.

Vanligtvis sträcks tråden cirka 2-3 m över kanten på föregående rad. Detta är nödvändigt så att det inte kommer i kontakt med de lagda tegelstenarna längs längden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Professionell rådgivning

När du väljer en murslev bör du komma ihåg att det finns två typer av detta verktyg:

  • K-B - alternativ med ett triangulärt blad;
  • K -P - armaturer med rundade hörn och en spetsig bas.
Bild
Bild

Det kan vara svårt även för erfarna hantverkare att överföra murverkskompositionen med ett perfekt jämnt lager av önskad höjd. Det är därför experter rekommenderar att du använder en speciell mall. Om du inte vill göra det själv kan du köpa en färdig version i butiken.

Flera mallar kan användas samtidigt, särskilt när det gäller konstruktion av ett stort föremål. Under sådana förhållanden kan inte bara trä, utan även metall- eller plastprodukter användas.

En färdig mall kan användas inte bara för att lägga ut rätt tegelrader, utan också för att lägga olika block, till exempel gasbetong eller slagg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att en dispenser av trä eller plast ska "leva" längre, bör skadade delar i den bytas ut i tid.

Träversioner bör behandlas med en lack som kännetecknas av hög slitstyrka. Det kan till exempel vara en effektiv parkettkomposition. NS

När du gör en mall själv kan du förbereda enkla ritningar i förväg. Detta kommer att göra det lättare att skapa en struktur. I slutet av arbetet ska alla verktyg rengöras väl från rester av lösningar och blandningar. Om detta inte görs kommer de snabbt att misslyckas.

Rekommenderad: