Ska Jag Välja En Trimmer Eller En Gräsklippare? Vad är Bättre Och Snabbare Att Klippa Gräset I Landet? Hur är Tekniken Annorlunda?

Innehållsförteckning:

Video: Ska Jag Välja En Trimmer Eller En Gräsklippare? Vad är Bättre Och Snabbare Att Klippa Gräset I Landet? Hur är Tekniken Annorlunda?

Video: Ska Jag Välja En Trimmer Eller En Gräsklippare? Vad är Bättre Och Snabbare Att Klippa Gräset I Landet? Hur är Tekniken Annorlunda?
Video: Batteridriven trimmer för att klippa gräs / how to 2024, Maj
Ska Jag Välja En Trimmer Eller En Gräsklippare? Vad är Bättre Och Snabbare Att Klippa Gräset I Landet? Hur är Tekniken Annorlunda?
Ska Jag Välja En Trimmer Eller En Gräsklippare? Vad är Bättre Och Snabbare Att Klippa Gräset I Landet? Hur är Tekniken Annorlunda?
Anonim

En välskött gräsmatta eller en snygg gräsmatta ser alltid vacker ut och lockar uppmärksamhet. Frågan om hur man ska klippa gräset i landet eller tomten ställs dock ofta av ägarna. På den moderna marknaden erbjuds trimmare och gräsklippare för dessa ändamål. Du bör veta vad de är bäst för, och vad är skillnaderna.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar med trimmare

Många kallar trimmers den mindre versionen av gräsklippare. På vissa sätt är detta sant, men det finns skillnader. Till exempel kan trimmare användas för att ta itu med svåråtkomliga områden och för att städa upp blommor och buskar. Det finns 2 typer av trimmare:

  • bensinmodeller är mycket efterfrågade, eftersom de är mycket mer mobila på grund av att de inte är knutna till strömförsörjning;
  • elektriska, som endast fungerar från nätverket.

Var och en av dem är utrustad inte bara med ett bekvämt handtag, utan också med en axelrem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa enheter kan ofta hittas i sommarstugor, och det är inte förvånande, eftersom de har ett antal fördelar

  • Det bör noteras verktygets manövrerbarhet.
  • Med det kan du bearbeta vegetation nästan var som helst. Bänkar, rabatter och stenblock är inget hinder.
  • Dessutom är de mycket mindre i jämförelse med gräsklippare, därför är det lättare att transportera dem till en annan del av platsen.
  • Trimmerna är funktionella, eftersom de kan användas för att klippa inte bara lågt, utan också högt gräs. De kan hantera även ogräs och ung tillväxt, om kraften tillåter det, liksom närvaron av en speciell kniv. Denna uppgift är inte tillgänglig för gräsklippare.
  • Ägare av trimmare har råd att arbeta med vilken terräng som helst.
  • Och det bör också sägas om kompaktheten. Enheten kräver inte mycket lagringsutrymme, men det är bekvämt att arbeta med och har oftast en låg vikt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns dock också nackdelar att notera

  • Belastningen på användaren visar sig vara ganska stor, eftersom personen fortfarande håller trimmern i sina händer. Händer och rygg blir trötta, särskilt vid långvarigt arbete.
  • Du måste självständigt övervaka höjden på det klippta gräset, vilket kan göra att gräsmattan inte blir för plan.
  • Det finns ingen enhet för att samla klippt gräs, som vissa modeller av gräsklippare, så du måste rengöra det själv.
Bild
Bild

För- och nackdelar med gräsklippare

Denna enhet kallas mer komplex. Men för att skapa den perfekta gräsmattan är den helt enkelt oersättlig. Enheterna är indelade i självgående och icke-självgående . De första har vanligtvis en 2-taktsmotor, och de kan fungera både från elnätet och på bensin.

De senare är oftast bensin, med en 4-taktsmotor.

Bild
Bild

Det bör noteras att deras prestanda är mycket högre än för trimmare. Fördelar och nackdelar med verktyget bör dock övervägas.

  • Belastningen på en person är minimal, eftersom strukturen är ganska stabil. Det kan kontrolleras av en kvinna, en tonåring eller en person i åldern. Dessutom hanterar hon en mycket stor arbetsvolym.
  • I vissa modeller finns det en enhet som samlar gräs. Därför behöver du inte rengöra platsen efter arbetet, vilket sparar tid.
  • I vissa fall har gräsklippare en hackare som slipar gräset till nästan pulver. Efter det blir det ett utmärkt gräsmatta.
Bild
Bild
Bild
Bild

Flera nackdelar kan noteras

  • Ganska stora dimensioner av enheten. Det är svårt att flytta det till olika områden, det är svårt att gömma det i hörnet av rummet.
  • Dessutom är gräsklipparen inte tillräckligt manövrerbar för att städa gräset i svåråtkomliga områden.
  • Och även ojämn terräng blir ett problem.
Bild
Bild

Urval Grunderna

Att veta hur trimmer och gräsklippare skiljer sig åt gör det mycket lättare att förstå vilket verktyg som är bäst för varje specifikt syfte. Skillnaden mellan dessa verktyg är uppenbar.

Gräsklippare är viktiga för ägare av platta gräsmattor som upptar stora terrängområden. Det blir lättare och bekvämare att använda den än en trimmer när det gäller ett område på mer än 10 tunnland. Det får dock inte glömmas bort att det i det här fallet kommer att finnas nästan hundra procent områden som är svåra att nå. En gräsklippare är till liten nytta i en sådan situation, så en trimmer är oumbärlig

Bild
Bild

Trimmern är oumbärlig när du behöver klippa gräset runt träd eller staket. Den klarar uppgiften mycket snabbt och orsakar inga driftsproblem. Det är väldigt lätt för dem att klippa gräset på ojämn terräng

Bild
Bild

För att välja en gräsklippare för en sommarstuga eller tomt måste du ta hänsyn till några av nyanserna. En av dem är produktivitet och arbetsbredd. Detta gäller särskilt i stora områden.

Dessutom måste konsumenten bestämma om han behöver en bensin eller elektrisk enhet för arbetet. Du måste bygga på området som ska bearbetas, liksom på resurserna på anläggningen . Både gräsklipparen och trimmern finns i båda versionerna.

Typen av gräsklippare är också viktig. "Ride on" kommer att vara relevant om det odlade området upptar mer än 20 tunnland. En självgående gräsklippare klarar perfekt ett mindre område, vars effekt vanligtvis är upp till 4 liter. med.

Bild
Bild

När det gäller att köpa en trimmer tycker användarna situationen mycket enklare. Oftast väljer de en universell bensinmodell som klarar arbete med både fiskelina och stålknivar . Det faktum att motorn går på bensin gör att enheten inte kan bindas till någon terräng, eftersom den inte behöver ström från elnätet. Det bör dock komma ihåg att underhållet blir lite svårare.

Bild
Bild

För användarens bekvämlighet är det optimalt att ha både en gräsklippare och en trimmer till hands vid bearbetning av områden med en yta på mer än 15 hektar. För att hålla ordning på ett litet område räcker det bara med en trimmer.

Rekommenderad: