Hur Ska Man Klippa Gräset? Översikt över Gräsklippare. Hur Kan En Kvinna Klippa Gräset I Landet? Hur Ska Jag Klippa Gräsmattan Ordentligt?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ska Man Klippa Gräset? Översikt över Gräsklippare. Hur Kan En Kvinna Klippa Gräset I Landet? Hur Ska Jag Klippa Gräsmattan Ordentligt?

Video: Hur Ska Man Klippa Gräset? Översikt över Gräsklippare. Hur Kan En Kvinna Klippa Gräset I Landet? Hur Ska Jag Klippa Gräsmattan Ordentligt?
Video: How To Klipp Your Gräsmatta 2024, April
Hur Ska Man Klippa Gräset? Översikt över Gräsklippare. Hur Kan En Kvinna Klippa Gräset I Landet? Hur Ska Jag Klippa Gräsmattan Ordentligt?
Hur Ska Man Klippa Gräset? Översikt över Gräsklippare. Hur Kan En Kvinna Klippa Gräset I Landet? Hur Ska Jag Klippa Gräsmattan Ordentligt?
Anonim

Det är sommar nu, och många som äger tomten har en situation där de behöver arbeta med gräsmattan. Det måste klippas, rengöras, bearbetas. Idag kommer vi att överväga huvudfrågorna: hur och hur man utför allt detta arbete.

Typer av verktyg

Först måste du ta reda på vad du exakt vill klippa gräsmattan, eftersom tiden som ditt arbete kommer att ta beror på tekniken. Det finns flera grundläggande alternativ för att rengöra området från överflödigt gräs, som växer ganska snabbt på sommaren.

Först och främst måste du välja ett kvalitetsverktyg . Din utrustning bör vara den rätta för dig, eftersom verktygen varierar i vikt, vikt och funktioner. Vissa typer av utrustning har mer kraft, andra mindre. Och valet beror också på gräset som växer på din webbplats.

Det finns ingen anledning att köpa en kraftfull enhet om det växer litet gräs på din webbplats, för klippning som du kan behöva ett helt enkelt verktyg.

Bild
Bild

Hand lie

Ett enkelt och välkänt verktyg sedan länge, som kallas en lie. De klippte gräset med dem långt före tillkomsten av specialiserad klipputrustning. Det stora pluset med detta verktyg är att det är helt autonomt . Det behöver inte spädas ut olja och bensin, och i allmänhet kommer de inte att krävas. Och det finns inget behov av el. Men det här alternativet är lämpligt för fysiskt starka människor, eftersom det kommer att kräva mycket arbete på detta sätt även i ett genomsnittligt territorium.

Av funktionerna kan klipptekniken noteras. Du måste kunna använda nålen korrekt så att arbetet håller hög kvalitet och inte tar dig extra tid och ansträngning. Kom ihåg att uppmärksamma bladet också. Om du börjar hugga av små buskar eller grenar kan bladet bli tråkigt, och om det inte slipas kan det i allmänhet gå sönder.

Att använda en trubbig fläta är bara slöseri med din tid och ansträngning, så exploatering är också nödvändig här . Dessutom blir det väldigt svårt att skapa en jämn gräsmatta, eftersom flätorna inte har en viss klipphöjd. Allt görs för hand här.

Bild
Bild

Trimmer

Detta är redan ett mer modernt instrument än ljungen. Dessa assistenter kan klippa gräs på svåråtkomliga platser, eftersom en person rör sig med honom på samma sätt som med en lie. Skärelement är av två typer: specialskivor som roterar med hög hastighet (upp till 9000 varv / min) och nylonlinor. För gräsmattor kan du använda mindre kraftfulla alternativ.

Det finns två typer av trimmare: bensin och elektrisk

Bensin - de körs på bränsle, och bränslet framställs i form av en blandning av bensin och olja. De använder främst bensin AI-92, och oljan är redan beroende av tillverkaren. Vissa typer av bensintrimmare fungerar bättre med tillverkarens egen olja, som är specialiserad på trädgårdsutrustning. Glöm inte avgasutsläpp, eftersom vissa modeller har en sådan nackdel som ganska omfattande avgasutsläpp, vilket gör dem inte helt miljövänliga.

De kan också arbeta högt, vilket kan störa att njuta av sinnesro i sitt område.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektrisk - renare, miljövänlig och miljövänlig. Genom att fördjupa oss i namnet förstår vi att sådana borstare behöver elektricitet. Detta är en nackdel när det gäller rörlighet. Om lie inte behöver bränsle eller laddning alls, och bensintrimmern behöver bränsle, kräver denna teknik en konstant elkälla. De är i allmänhet lättare än eldningsolja, vilket gör dem bekväma. Alla trimmare (både elektriska och bensin) är utrustade med arbetsgrepp och axelremmar för enkel användning. Trimflikarna fungerar ganska enkelt; de flesta funktioner finns på manöverhandtaget.

Bild
Bild

Gräsklippare

En annan representant för modern teknik. Den största skillnaden från trimmare är att gräsklippare har hjul. Tack vare rörelsefunktionen underlättar de en persons arbete, eftersom de bara behöver försiktigt skjutas framåt. Men gräsklippare är indelade i:

  1. självgående;
  2. självgående.

Tänk på skillnaderna mellan självgående och icke-självgående representanter. Faktum är att självgående fordon rör sig själva, de behöver inte styras. Allt en person behöver göra är att underhålla den här enheten och övervaka dess rörelse.

Icke-självgående gräsklippare kräver direkt mänsklig handling. De behöver skjutas, och smidigt och bara rakt. Det är inte nödvändigt att göra skarpa svängar, detta kan påverka klippningens kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också skillnader mellan gräsklippare och efter typ av mat / bränsle:

  1. bensin (bränsle);
  2. elektrisk.

För- och nackdelar med elektriska och bensinmodeller är desamma som för trimmare. Vissa behöver en nära elkälla (eller användning av bärare, vilket inte är särskilt bekvämt), andra behöver späda ut bränsle.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Det är nödvändigt att välja gräsklipparen som är bekvämare för dig i landet. Glöm inte samma bensinutsläpp under drift, eftersom de finns i bensinmodeller, bara för någon i större utsträckning, någon i mindre utsträckning.

Av allt ovanstående måste du också välja de modeller som passar din webbplats . Du måste förstå att i olika områden: små eller stora, platta eller lutande, tjocka eller tunnare, behöver du helt andra verktyg. Allt beror på hur mycket arbete du planerar att slutföra.

Bild
Bild

I driftsprocessen finns det några mycket viktiga punkter, de måste observeras

  • Kontrollera alltid filter, gräsuppsamlare, för om de blir igensatta kan det hända att din utrustning inte startar eller fungerar med full kapacitet.
  • Se noga efter knivar och andra skärelement. Deras kvalitet påverkar direkt kvaliteten på gräsklippning och olika buskar. Här är allt detsamma som med lie. Det är bättre att kontrollera bladen och sedan inte slösa extra tid på omfasning, det behövs inget extra arbete.
  • Glöm inte bränslenivån (när det gäller bränslealternativ). Kontrollera det innan du börjar arbeta, tillsammans med filter och andra maskinkomponenter som måste bytas ut eller rengöras med tiden.
  • Verktyget måste förvaras på en torr plats så att det inte finns fukt, vilket kan leda till utveckling av korrosion.
  • Kom ihåg att justera klipphöjden. För att hålla din gräsmatta väldigt jämn och trevlig att se på måste du klippa gräset på samma höjd.
  • Om du behöver slipa knivarna är det bättre att kontakta hantverkarna.
  • Om några reservdelar går sönder och funktionsstörningar, kontakta tekniska centra där människor är väl insatta i sådan trädgårdsutrustning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss överväga några representanter från varje typ av verktyg.

Flätor kommer också i olika typer, mer exakt, från olika material . Duken ska vara av stål av god kvalitet, ett hållbart och flexibelt material. Det är lämpligt att göra själva flätan av björk och handtaget från pil.

Trimmare - har en annan prisklass, som vi också kommer att överväga och ge ett litet betyg.

Billiga trimmare

Bort BBT-230 - lätt att använda. Lätt att använda. Jämförligt billigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huter GGT-1000T - mer kraftfull än den föregående, fler varv. Också en enkel modell.

Bild
Bild

Patriot PT 555 - mycket hård och uthållig modell. Skyddet på skärelementet är robust.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller förhållandet mellan pris och kvalitet

Stihl FS 55 - en teknik med många funktioner. Utmärkt uthållighet med bra byggkvalitet möjliggör mycket arbete.

Bild
Bild

Husqvarna 128R - en multilateral apparat. Den höga effekten gör det möjligt att klippa även små buskar. Men på grund av den kraftfulla motorn är det mycket buller under drift.

Bild
Bild

Kruger GTK 52-7 - kraftfull och pålitlig, robust. Ett stort antal funktioner, stor uthållighet - om honom. Minus ett, och detta är inte det styvaste spöet vid klippning.

Bild
Bild

Högsta kvalitet

Makita EBH341U - kännetecknas av närvaron av ett ergonomiskt och bekvämt handtag, en högkvalitativ axelrem, ett högt skydd av motorn mot fukt och gräs. En lätt och mångsidig modell som kommer att visa sig vara en bra följeslagare för arbete i små till medelstora områden.

Bild
Bild

Echo SRM 350ES - sticker ut bland andra alternativ för sin kraft. Förutom kraften, mycket bra kvalitet på skärelementen, tillsammans med funktionen att kyla motorn. Professionell status talar om kvalitet.

Bild
Bild

Stihl FS 130 - en mycket professionell trimmer i alla bemärkelser. Enkel hantering, intuitiv manövrering, hög effekt, låg bränsleförbrukning, stor bredd vid arbete med en linje, hållbarhet, manövrerbarhet - och det är inte alla de positiva egenskaperna hos 130: an. Det finns ett minus, men det är inte relaterat till själva paketet. Detta är priset. Men det här är en professionell trimmer, och den kan till och med hantera trädgrenar, för att inte tala om buskar.

Bild
Bild

Därefter går vi igenom huvudmodellerna för gräsklippare.

Bensin:

  • Hyundai L 4310;
  • Viking MB 248;
  • Champion LM5347BS;
  • DDE LM 51-60D;
  • Makita PLM 4628 N.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Elektrisk:

  • Makita ELM3311;
  • DDE LME3614;
  • AL-KO Classic 3.82 SE 112856;
  • Bosch ARM 37;
  • Daewoo DLM 2200E.

Efter att ha behandlat de mest populära och bästa modellerna, bör du fortfarande närma dig valet noggrant. Till exempel måste en kvinna vara uppmärksam på vikt och svårigheter att använda en trimmer eller gräsklippare.

För att klippa högt och tätt gräs är det lämpligt att ta en kraftfullare maskin, och om du har en fyrkantig gräsmatta blir det lättare att klippa gräset med en självgående gräsklippare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Krav på arbetskläder

Eftersom arbete med utrustning kräver separat säkerhet måste du välja en speciell typ av kläder. Det måste skydda arbetstagaren från gräs (som kan fläcka vardagskläder), från risken för skärsår (om verktyget används fel) och från att obehagligt få små gräs i ansiktet, särskilt i ögonen.

Huvudsatsen kan vara följande uppsättning: en skyddsmask och overaller

Masken förhindrar att gräs och annat skräp kommer in. Detta är nödvändigt när du klipper stora mängder högt gräs. Förutom masken kan du använda speciella glasögon som används inte bara vid gräsklippning, utan också när du arbetar med annan utrustning, till exempel med en kvarn. De kan torkas bort vid rätt tidpunkt om det inte finns någon full möjlighet att se.

Overallen ska vara täta, välsydda, så att skadan är mindre allvarlig vid oväntad kontakt med knivbladet. Du kan också använda arbetsdräkter som skyddar mot arbetsaktiviteter, till exempel en svetsuniform som skyddar honom från eventuella brännskador.

Naturligtvis behöver du inte bära overall, men detta är en grundläggande säkerhetsåtgärd. Vid gräsklippning har det varit många fall där människor stympade sig på grund av felaktig teknik och vårdslöshet i trädgårdsredskap och kläder.

Det är bättre att spela säkert och inte riskera din hälsa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Avfasningsteknik

Låt oss analysera teknikens huvudsakliga nyanser vid klippning. Det är på grund av den dåliga arbetstekniken som vissa ägare klandrar sina verktyg för dålig kvalitet och dålig byggkvalitet. Vi kommer att förtydliga för dem som arbetar med denna typ av trädgårdsutrustning för första gången.

Under de första säsongerna klipps gräsmattan i en nivå av 4-5 cm och minskar gradvis till 3-4 . Du kan själv ställa in klipphastigheten. Du kan lämna mer, mindre. Allt beror bara på din vision av din webbplats.

Låt oss nu ta reda på vad skillnaden är när du klipper med en gräsklippare och en trimmer.

Med trimmern kan du ändra riktning hur du vill. Det finns inga regler eller rekommendationer här. Och även med en trimmer är det mer bekvämt att ta bort gräs på ojämna områden, eftersom personen själv kommer att styra bladet till gräsmattan och bestämma var och hur man ska klippa det.

Men baksidan är att om du klipper gräset under dagg kan vatten komma in i motorn på din utrustning. Om motorn är placerad under är sannolikheten för fuktinträngning ännu högre . Och det rekommenderas inte heller att arbeta med en trimmer i regnet på grund av samma skäl: möjligheten att vatten kommer in.

Detta kan orsaka kortslutning, vilket i framtiden kan utvecklas till ett fel på enheten. Därför är det bättre att vänta på gynnsammare väder för arbetet.

Bild
Bild

Gräsklipparen kan användas i regnigt väder, och detta är ett klart plus före trimmare. Men det finns några rekommendationer och begränsningar för arbetstekniken. Det rekommenderas inte att göra skarpa och snabba rörelser under användning - detta påverkar gräsklippets nivå.

Det är också oönskat att vända eller använda tekniken kraftigt. För mycket gräs som fastnar på knivarna kan lätt flyga åt alla håll. Tekniken måste kontrolleras smidigt för att få maximalt resultat av din aktivitet.

Var uppmärksam på färdriktningen . Nu ser den randiga gräsmattan väldigt fin ut. Det ser särskilt vackert ut på plana områden, vilket skapar ett slags gräsbevuxet fält. Så för att du ska ha samma banor behöver du bara använda gräsklipparen i en riktning. Du kan göra det i sidled, du kan framåt. Gräsmattan blir randfri om den körs diagonalt på alla olika sätt.

Bild
Bild

Utnyttjande

Först och främst är detta teknik. Hon har funktionsstörningar och haverier. Innan arbetet, kontrollera noggrant alla komponenter i din teknik, för att klippa gräsmattan med sådana verktyg är en viktig fråga. Du måste kontrollera filtren (rengör vid behov), bränslenivån, skärelementen (det är bättre att ge knivarna till specialister när de är tråkiga), motorn och andra delar. Detta kan göras efter arbete, men vissa tillverkare rekommenderar det före det.

Vissa trimmare har ett kyl- och vibrationsdämpningssystem av en anledning, men de finns inte på alla kopior . Var därför uppmärksam på uppvärmningen av motorn under drift, eftersom dess överhettning kan leda till problem med enheten. Titta ibland på bultar och andra fästelement.

Även om dämpningssystemet kan fungera, på vissa representanter för trädgårdsassistenter, kan fästelementen fortfarande gradvis varva ner, och som ett resultat kan detta också leda till att utrustningen går sönder.

Bild
Bild

Ibland händer det också att varvtalet sjunker eller full effekt inte produceras. I det här fallet, kontrollera först filtren och försök sedan arbeta. Detta tyder återigen på att det är mycket bättre att kontrollera tekniken före den omedelbara åtgärden.

Kontakta tekniska center om några delar går sönder . Det är bättre att inte försöka reparera en sådan teknik själv, eftersom detta kan leda till en fullständig nedbrytning av verktyget. Kunniga människor har erfarenhet av en sådan åtgärd och hjälper till att fixa allt i bästa kvalitet.

Jag vill uppmärksamma er på att tillverkare på vissa trimmare inte lämnar kompetent information om driften, så du måste leta efter dessa manualer på Internet. Men innan du köper kan du bekanta dig med modellernas tekniska egenskaper och deras pris, så det är inte svårt att hitta funktionen.

Rekommenderad: