Gräsklippare För Motorblock "Neva": Funktioner I Segmenthö Och Gräsklippare. Hur Ska Man Klippa Gräset Med Det Och Var Sitter Nålen?

Innehållsförteckning:

Video: Gräsklippare För Motorblock "Neva": Funktioner I Segmenthö Och Gräsklippare. Hur Ska Man Klippa Gräset Med Det Och Var Sitter Nålen?

Video: Gräsklippare För Motorblock
Video: Seminar for foreign companies«Marine Equipment Localization: How to Enter the Russian Market» 2024, Maj
Gräsklippare För Motorblock "Neva": Funktioner I Segmenthö Och Gräsklippare. Hur Ska Man Klippa Gräset Med Det Och Var Sitter Nålen?
Gräsklippare För Motorblock "Neva": Funktioner I Segmenthö Och Gräsklippare. Hur Ska Man Klippa Gräset Med Det Och Var Sitter Nålen?
Anonim

Gräsklipparen för en motorodlare "Neva" hänvisar till hjälputrustningen för den multifunktionella jordbruksenheten "Neva", som är mycket efterfrågad bland sommarboende och jordbruksproducenter. Denna motorodlare är oproduktiv på egen hand, men när den monteras som en bogserad eller ansluten enhet, gör den det möjligt att utföra jordbruksarbete på marken. Klipputrustning är kopplad till kultivatorns motordrivning, med vilken den drivs. Det finns två grundläggande modifieringar av gräsklippare: segment och roterande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Segmentgräsklippare

Dessa mekanismer används ofta i stora igenväxta områden, liksom för slåtter för skörd av halm och hö. Gräsklipparen fungerar enkelt både på slätten och i områden med svår terräng. Vid enhetens rörelsehastighet upp till 4 km / h klipps gräset av vid yttersta kanten för att sedan försiktigt och jämnt placeras på marken med rullar. Segmentgräsklipparen för kultivatorn kännetecknas av utmärkt produktivitet och enkel användning . Funktionsprincipen för mekanismen är baserad på knivarnas fram- och återgående rörelser från kultivatorns drivning. Ett av klipparens segment med klippfingrar är i kontinuerlig rörelse (till vänster och till höger), det andra är statiskt. Medan gräset fångas mellan tårna klipps stjälkarna jämnt.

Gräsklipparen parar sig och fästs på kultivatorns framsida . Strukturen står säkert på hjul, på skärsystemets sidor finns specialiserade sladdar för justering av fashöjden.

Bild
Bild

Segmentklipparen har följande positiva egenskaper:

  • kontrollerad avstängningsmekanism;
  • brist på mekaniska vibrationer (vibrationer);
  • reglering av lutningsgraden;
  • trimningsknivarnas funktion direkt vid vegetationens rötter;
  • knivar av härdat stål;
  • slitstyrka på skyddskåpan;
  • lång livslängd;
  • tillgänglighet av reservdelar;
  • enkel användning;
  • komfort på jobbet;
  • säkerhet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom de positiva egenskaperna har denna enhet nackdelar:

  • stora dimensioner och vikt;
  • svårigheter med underhåll;
  • högt pris.

KN-1.1-installationen är ett exempel på sådan upphängd utrustning för motorodlare av Neva-varumärket.

Bild
Bild

Roterande monterad klippmaskin

Den roterande redskapet för Neva motorkultivator är lämplig för klippning av tjockt gräs, lågväxande buskar, alla hårda vegetationer med en diameter på högst en centimeter. Den hängs framför Neva motorodlare.

Enhetsprincipen för enheten är enkel: Med hjälp av en växellåda utrustad med remskivor och remdrift tar klipparen emot vridmomentet från motorn, som snurrar skivorna med infällbara blad. I grund och botten är allt baserat på tröghetskraften. Bladen under dess påverkan fungerar hela tiden medan kultivatorns motor fungerar.

Bild
Bild

Nackdelarna med denna modifiering beror huvudsakligen på kraftdriftens otillförlitlighet och dess snabba slitage. Enligt ägarnas recensioner är det särskilt känsligt för gräsställets struktur: det klipper perfekt baljväxter (till exempel klöver), men det fungerar knappast på land med spannmål (i synnerhet med en awnless eld).

För att gräsklipparen ska fungera korrekt är det nödvändigt att vevaxeln roterar så högt som möjligt . Det är tack vare detta som gräset rullas till strängar. För att inte "plåga" motorn kom domkraften i alla branscher med en enkel lösning: att installera en växellåda med större diameter på den bakomliggande traktorn. Dessutom, när du arbetar med en roterande enhet skulle det inte skada att landskapet på platsen är jämnt, eftersom rotationsenheten mycket ofta vilar mot även små hinder (molhål, myrstackar).

Bild
Bild
Bild
Bild

Modelllinje

Armaturernas namn kan variera beroende på tillverkare, men märket förblir detsamma. Kostnaden för alla tillverkare är olika - det beror på materialet som används för att skapa denna modell.

Rotary gräsklippare "Zarya"

Zarya klippmaskin för Neva motorkultivator tillverkas i Ryssland och Kina. Den inhemska tillverkas av Kaluga Engine. Den kinesiska enheten är mörkare i färgen.

Enligt recensionerna från ägarna som demonterade den kinesiskt tillverkade Zarya finns det en liten mängd smörjmedel i växellådan . Vid långvarig drift (mer än 3 år) visas inga spår av utarmning på växlarna. Följaktligen används stål av hög kvalitet också i "Zara" tillverkat i Kina. Men innan du använder den kinesiska versionen är det bättre att öppna växellådan och fylla på smörjmedel.

Vi kommer inte att prata om kvalitetsindikatorer för den inhemskt producerade Zarya. Hon vann hjärtan hos ett stort antal användare av Neva-motorodlare och liknande. Vi noterar bara att patentet för tillverkning av denna modifiering uteslutande innehas av Kaluga Engine, och allt annat är en falsk av en populär och aktuell enhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Neva-KR-05

Denna roterande klippmaskin tillverkas av tillverkaren av Neva motorkultivator - Krasny Oktyabr (St. Petersburg). Det skapades speciellt för denna typ av odlare. Prototyper och andra tillverkare av sådana bilagor finns helt enkelt inte. Detta är en ganska liten bit med en vikt mindre än en 2-skivars gräsklippare. Den är lämplig för trädgårdsmästare och personer som har små klippytor. Utrustningen är ganska mobil. Enheten är inte rädd för stenar, myrstackar eller tjocka grenar. Lie är ganska kraftfull och kan kontrolleras även med mycket försummade områden. Dessutom används enheten för att klippa spannmålsgrödor och enstaka buskar.

Modellstrukturen innehåller en stor skiva. Den rör sig enkelt längs marken och klipper enkelt gräset på de mest otillgängliga platserna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Segmentklippare för motorfräs "Neva KN-1.1"

En sådan gräsklippare är avsedd för motoblock av modellerna MB1 och MB2. Denna gräsklippare används för att klippa gräs för att mata boskap. Gräsklipparen krossar inte gräset under drift och placerar det i jämna rader. Det sköts i otillgängliga skogsområden och sumpiga områden. Detta prov tillverkas på många företag i Ryska federationen.

Bild
Bild

Urvalsrekommendationer

Välja redskap för att göra hö med Neva MB 2-motorodlare och använda den som gräsklippare, det är nödvändigt att ta hänsyn till:

  • territoriets typ och landskap;
  • gräsställets struktur och dess förändringar;
  • egna materiella möjligheter;
  • möjligheterna för en motorodlare när det gäller att installera redskap;
  • erforderlig motoreffekt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Regler för säkert arbete med monterade gräsklippare

När du använder en enhet av något slag (roterande eller segment) det är absolut nödvändigt att du följer säkerhetsföreskrifterna.

  • innan arbetet påbörjas, är det nödvändigt att kontrollera användbarheten hos alla fästelement och anslutningar;
  • det är förbjudet att stå framför skäranordningen under arbetet;
  • avbryta användningen av enheten om ett problem uppstår;
  • alla reparationer och tekniska åtgärder bör uteslutande utföras med enhetens motor avstängd;
  • det är nödvändigt att inspektera remspänningen och dra åt muttrarna varannan timme i arbetscykeln;
  • överskrid inte den högsta tillåtna hastigheten - klippningen visar sig vara av låg kvalitet;
  • stäng av klipparens drivning när den transporteras;
  • var försiktig så att du inte vidrör maskinens skärkomponenter när du flyttar eller lyfter den.

Rekommenderad: