Motoblock "Salute": Egenskaper Hos Hjulen, Växellådan Och Motorn På Den Bakomliggande Traktorn, Funktioner I Honda GX200-modellen, Finesser I Valet Av Ytterligare Skär Oc

Innehållsförteckning:

Video: Motoblock "Salute": Egenskaper Hos Hjulen, Växellådan Och Motorn På Den Bakomliggande Traktorn, Funktioner I Honda GX200-modellen, Finesser I Valet Av Ytterligare Skär Oc

Video: Motoblock
Video: ट्रक के बीच में दो चक्के उठे क्यों होते है? | Why do some trucks and trailers have wheels that lift? 2024, Maj
Motoblock "Salute": Egenskaper Hos Hjulen, Växellådan Och Motorn På Den Bakomliggande Traktorn, Funktioner I Honda GX200-modellen, Finesser I Valet Av Ytterligare Skär Oc
Motoblock "Salute": Egenskaper Hos Hjulen, Växellådan Och Motorn På Den Bakomliggande Traktorn, Funktioner I Honda GX200-modellen, Finesser I Valet Av Ytterligare Skär Oc
Anonim

Bönder och sommarboende kan inte klara sig utan en så viktig enhet som en bakomliggande traktor. Tillverkare producerar denna typ av utrustning i ett stort sortiment, men Salyut -märket förtjänar särskild uppmärksamhet. Han producerar multifunktionella enheter som anses vara oumbärliga hjälpare i hushållet.

Bild
Bild

Historisk referens

Produkter av Salyut -varumärket har varit mycket populära på marknaden i över 20 år, de har fått positiva recensioner från både utländska och inhemska konsumenter. Agat-fabriken tillverkar trädgårdsmotorer av hög kvalitet under detta märke . Detta företag ligger i Moskva och bedriver produktion av mekaniserade verktyg som används på personliga tomter och små gårdar. De viktigaste produkterna i produktserien är kompakta walk-behind-traktorer.

De är mångsidiga och utrustade med både inhemska och japanska, kinesiska kraftenheter.

Bild
Bild

Salute walk-behind-traktorn är mycket efterfrågad bland konsumenterna . Tillverkaren utrustar den med en komplett uppsättning tillbehör, bestående av en sopborste, en gjutkniv, en lastvagn, en plog och en snöslunga. Denna modell kännetecknas av tillförlitlighet och lång livslängd. Detta beror på att de bakomliggande traktorerna är utrustade med förstklassiga motorer som sparar bränsleförbrukning och har hög prestanda. Arbetsresursen för de bakomliggande traktorerna i Salyut är 2000 timmar, vilket säkerställer deras drift utan fel och driftstörningar i upp till 20 år.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Motoblock som tillverkas under varumärket Salyut skiljer sig från andra modeller av utrustning vad gäller kompakthet, enkel användning och underhåll. Eftersom denna design har en reduktionsreducerare är det lättare att justera hastigheten och remdrivningen på kopplingen. Styrhandtagen på den bakomliggande traktorn är ergonomiska och strömlinjeformade - på grund av detta reduceras vibrationer under drift avsevärt. Dessutom har enheten kopplingar som jämnt fördelar vikten på de anslutna delarna. De främsta fördelarna med Salyut walk-behind traktorer inkluderar:

  • hög motorprestanda - växellådans livslängd är 300 m / h;
  • närvaron av ett luftkylningssystem för motorn;
  • smidig funktion av kopplingsmekanismen;
  • automatisk blockering av start vid otillräcklig oljenivå;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • robust konstruktion där ramen är gjord av högkvalitativa metalllegeringar och säkrad med pålitliga rutor;
  • motstånd mot vältning - tyngdpunkten i den bakomliggande traktorn ligger lågt och något förskjutet framåt;
  • multifunktionalitet - enheten kan användas med både monterad och extra bogserad utrustning;
  • liten storlek;
  • god manövrerbarhet och manövrerbarhet;
  • säker drift.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller bristerna har den här bakomliggande traktorn en liten lyftvinkel på handtagen och remmar av dålig kvalitet . Trots dessa mindre nackdelar anses enheten vara ett utmärkt mekaniserat verktyg som underlättar arbetet i trädgården och trädgården. Tack vare en sådan bakomliggande traktor kan du snabbt och enkelt utföra hur mycket arbete som helst. Det är särskilt användbart under sommarsäsongen.

Denna teknik hittar också sin tillämpning på vintern - den gör att du enkelt kan rensa snö.

Bild
Bild

Beskrivning och arbetsprincip

Salyut-motorblocket är en universell enhet avsedd för jordbearbetning och bevattning, skörd av foder, skörd, rengöring av bakgården från snö och transport av små laster. Tillverkaren släpper den i flera modifikationer . Utrustningens vikt (beroende på modell) kan vara från 72 till 82 kg, bränsletankens volym är 3,6 l, den maximala körhastigheten når 8,8 km / h. Storleken på motoblock (längd, bredd och höjd) - 860 × 530 × 820 mm och 1350 × 600 × 1100 mm. Tack vare denna enhet är det möjligt att odla tomter upp till 0,88 m breda, medan jordningsdjupet inte överstiger 0,3 m.

Bild
Bild
Bild
Bild

Motorn på den bakomliggande traktorn Salyut går på bensin, den är encylindrig och väger 16,1 kg. Bränsleförbrukningen kan variera från 1,5 till 1,7 l / h. Motoreffekt - 6,5 l / s, dess arbetsvolym - 196 kvadrat cm. Motoraxelns varvtal - 3600 r / m. Tack vare dessa indikatorer kännetecknas enheten av god prestanda. När det gäller konstruktionen av enheten består den av:

  • motor;
  • Metall ram;
  • kopplingsdrift;
  • rattstång;
  • bensintank;
  • pneumatiska däck;
  • axel;
  • reduktionsreducering.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Principen för den bakomgående traktorn är enkel . Vridmomentet överförs från motorn till växellådan med hjälp av en remdrift. Växellådan ställer in körhastigheten och riktningen (bakåt eller framåt). Därefter driver växellådan hjulen. Kopplingssystemet inkluderar två växellådor, en returmekanism, en dragreglage och en spännrulle. Remskivan är ansvarig för driften av drivremmarna och anslutningen av ytterligare mekanismer i strukturen.

Den bakomgående traktorn styrs med ett specialhandtag; den har en hastighetsomkopplare, framåt och bakåt. Öppnaren anses också vara en viktig del på den bakomliggande traktorn; den är installerad på ramen och försedd med funktioner som "tvingar" skärarna att gå djupare ner i jorden.

För att installera dragmekanismer på blocket används speciella gångjärnsenheter.

Bild
Bild

Modellöversikt

Hittills tillverkas Salyut walk-behind traktorer i flera modeller: 100, 5L-6.5, 5-P-M1, GC-190 och Honda GX200. Alla ovanstående modeller kännetecknas av en förbättrad och moderniserad design och på många sätt råda över liknande typer från andra tillverkare. Sådana enheter är mer praktiska i drift, funktionella och ergonomiska.

Hälsa 100 . Detta är en bakomliggande traktor, som är utrustad med en Lifan 168-F-2B-motor. Den körs på bensin, dess kapacitet är 6,5 liter. s, volym - 196 kvadrat cm. Dessutom är enheten utrustad med 6 jordkvarnar, som, när de justeras, gör att du kan arbeta på tomter med en bredd på 30, 60 och 90 cm. Vikten på redskapen varierar från 72 till 78 kg. Tack vare denna teknik är det möjligt att inte bara bearbeta tomter med en yta på upp till 30 hektar, utan också att rengöra territoriet, klippa gräs, krossa foder och transportera last upp till 350 kg.

Bild
Bild
  • " Hälsa 5L-6.5 ". Paketet med denna enhet innehåller en kraftfull Lifan -bensinmotor, den är försedd med luftkylning och har en högpresterande indikator, som kan överstiga 4500 timmar. En bakomliggande traktor med en standard uppsättning fräsar och skär säljs. Dessutom kompletterar tillverkaren den med andra typer av redskap i form av en gräsklippare, potatisgrävare och potatisplanter. Med hjälp av utrustningen kan du skörda, klippa gräset, odla jorden och transportera små laster. Enhetens storlek är 1510 × 620 × 1335 mm, utan extra tillbehör, den väger 78 kg.
  • " Hälsa 5-P-M1 ". En Subaru-bensinmotor är installerad på den bakomliggande traktorn. Med ett genomsnittligt driftsläge är det konstruerat för 4000 timmar. Enheten är utrustad med olika tillbehör, som standard kan den hantera områden med en bredd på 60 cm, men denna siffra kan ändras med ytterligare tillbehör. Modellen är enkel att använda, har två lägen för omvänd rörelse och rattstänger, skyddade från vibrationer. Dessutom är utformningen av den bakomliggande traktorn välbalanserad.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Honda GC-190 . Enheten har en japansk tillverkad GC-190 ONS-dieselmotor med luftkylningssystem. Motorns slagvolym är 190 cm2. Den bakomliggande traktorn är perfekt för att transportera last, odla jorden, ta bort skräp och rensa området från snö. Med en vikt på 78 kg och dimensioner på 1510 × 620 × 1335 mm ger den bakomliggande traktorn högkvalitativ markodling upp till 25 cm djup. Denna modell har ett bekvämt styrsystem och utmärkt manövrerbarhet.
  • Honda GX-200 . Denna bakomliggande traktor produceras i en komplett uppsättning med en bensinmotor från en japansk tillverkare (GX-200 OHV). Detta är ett utmärkt mekaniserat verktyg som är lämpligt för alla typer av jordbruksarbete och kännetecknas av en lång livslängd. Släpvagnen kan bära laster upp till 500 kg. Utan redskap väger utrustningen 78 kg.

Eftersom denna modell har ett kilformat grepp ökar dess manövrerbarhet och kontrollen underlättas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Idag representeras marknaden av ett elegant sortiment av mekaniserad utrustning, men Soyuz-traktorer är särskilt populära bland bönder och ägare av förortsområden. Eftersom de finns i olika modifieringar är det ofta svårt att göra rätt val till förmån för en viss modell. Naturligtvis är det bäst att köpa en universell enhet, men kostnaden kanske inte passar alla.

Bild
Bild

För att enheten ska fungera pålitligt under lång tid är det viktigt att uppmärksamma vissa indikatorer när du köper den

  • Reducerare . Detta är en av huvuddelarna som överför kraft från motoraxeln till enhetens arbetsverktyg. Experter rekommenderar att man köper modeller av bakomgående traktorer med en hopfällbar växellåda. Detta kommer att vara till nytta vid en haveri. För reparation är det tillräckligt att helt enkelt byta ut den misslyckade delen av mekanismen.
  • Motor . Enhetens prestanda beror på motorns klass. Modeller utrustade med fyrtaktsmotorer som kan köras på både diesel och bensin anses vara ett bra val.
  • Drift och vård . Det är viktigt att klargöra vilka funktioner utrustningen kan utföra och om den kan uppgraderas i framtiden. Dessutom är det nödvändigt att klargöra frågor om service och garanti.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Komponenter

Som standard tillverkas den bakomliggande traktorn Salyut i en komplett uppsättning med märkesfräsar (det finns sex stycken) och en skär. Eftersom denna enhet är utrustad med en universell dragkrok, är det möjligt att installera ytterligare fräsar, klackar, en gräsklippare, en hiller, en kratta, spår, ett blad, vikter och en snöplog. Dessutom kan den bakomliggande traktorn också användas som ett fordon för transport av små laster-för detta ingår en vagn med separat utrustad broms i paketet med många modeller. Den har en bekväm sittplats.

Eftersom enheten är avsedd för arbete på fältet, utmärks hjulen av ett djupt självrengörande mönster ., deras bredd är 9 cm, och deras diameter är 28 cm. Den största fördelen med Salyut walk-behind traktorer är deras utrustning med en reduktionsreducering. Han är inte rädd för kraftbelastningar och tål även påverkan av stenar som fångats i jorden. Denna modell har inte bara en högkvalitativ växellåda, utan också en kraftfull motor som kan köras på både bensin och diesel i mer än 4000 timmar. Enheten innehåller också en pump, ett reservbälte och en domkraft.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Driftsregler

Innan du börjar arbeta med Salyut walk-behind-traktorn måste du först och främst kontrollera att kniven är korrekt installerade. Detta hjälper de bifogade instruktionerna från tillverkaren. För att underlätta arbetet kan du dessutom installera ett skär - tack vare det kommer enheten inte att gräva djupt i jorden och tömma den bördiga blandningen. Om du arbetar utan skär kommer enheten hela tiden att "hoppa" i dina händer.

För att "komma ut" från marken måste du i det här fallet ständigt växla till backväxeln.

Bild
Bild

Innan du startar motorn på enheten bör du också se till att den är fylld med bränsle . Dessutom måste du kontrollera förekomsten av olja i växellådan, motorns vevhus och andra komponenter. Därefter slås tändningen på - i detta ögonblick bör spaken som är ansvarig för växling växla neutralt. Sedan öppnas bränsleventilen och några minuter efter att du har fyllt förgasaren med bränsle kan du sätta gasreglaget i mittläget.

Bild
Bild

Vid drift av den bakomliggande traktorn bör även andra regler beaktas

  • Om motorn inte överhettas måste choken stängas. När motorn startar måste den vara öppen - annars berikas bränsleblandningen med syre.
  • Starthandtaget måste hållas intryckt tills kabeln går på rullen.
  • Om motorn inte startar bör försöket upprepas efter några minuter och växelvis öppna och stänga choken. Efter en lyckad start måste chokespaken vridas så långt det går moturs.
  • Stopp av motorn utförs genom att gasreglaget ställs i "stopp" -läge. När detta är gjort stängs bränslekranen.
  • I det fall då det är planerat att plöja jungfruliga marker med "Salute" bakomliggande traktor, rekommenderas det att utföra det i flera steg. Först är det nödvändigt att ta bort det översta lagret och skorpan, sedan - i första växeln, ploga och lossa jorden.
  • Du bör alltid tanka utrustningen med högkvalitativt bränsle.
Bild
Bild
Bild
Bild

Subtletier av vård och reparation

Motoblock "Salute", precis som alla andra typer av mekaniserad utrustning, behöver regelbundet underhåll. Om kopplingskabeln och oljan i enheterna byts ut i tid, förebyggande underhåll och testning av motorsystem utförs, säkerställer enheten säker och långsiktig drift. Dessutom, i den bakomliggande traktorn bör du regelbundet justera styrdelarna, rengöra ventilen och ta hand om däcken.

Under de första 30-40 timmarna är det nödvändigt att arbeta med utrustningen i ett genomsnittligt läge utan att skapa överbelastning.

Bild
Bild

Det rekommenderas att byta olja var 100: e drifttimme .medan du smörjer frilägejusteraren och kablarna. Om kopplingen öppnas och stängs är ofullständig bör du helt enkelt dra åt kablarna. Hjulen ska kontrolleras dagligen: om däcken är under tryck kan de delamineras och snabbt misslyckas. Låt inte för högt tryck i däcken, vilket kommer att provocera deras slitage. Det är nödvändigt att förvara den bakomliggande traktorn på ett speciellt ställ i ett torrt rum, innan den rengörs från smuts, tappas oljan från motorns vevhus och förgasare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du använder den bakomliggande traktorn korrekt kan du undvika att reparera den. Om ett fel uppstår på enheten är det nödvändigt att utföra teknisk diagnostik och identifiera orsakerna till störningen. Till exempel, om motorn inte startar, kan orsakerna vara olika (och detta är inte nödvändigtvis dess fel). Först bör du kontrollera förekomsten av bränslen och smörjmedel i alla fack. Med en normal bränsle- och oljenivå, försök att starta motorn med choken öppen, försök sedan igen, men med sitt stängda läge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Nyligen har många ägare av sommarstugor och gårdar föredraget Salyut-bakomliggande traktorer. Denna popularitet beror på tillförlitligheten och hög kvalitet på tekniken. Bland de positiva egenskaperna framhäver konsumenterna ekonomisk bränsleförbrukning, bekväm enhetskontroll, små designmått och hög prestanda. Dessutom uppskattade de flesta bönder enhetens mångsidighet, vilket möjliggör markodling, skörd och rengöring av territoriet.

Denna teknik är också bekväm eftersom den kan användas som ett kompakt fordon.

Rekommenderad: