Fräsar För Den Bakomliggande Traktorn Neva: Aktiva Och Extra, Funktioner Hos Celina Och Crow's Feet Cutters. Hur Monterar Man Rätt?

Innehållsförteckning:

Video: Fräsar För Den Bakomliggande Traktorn Neva: Aktiva Och Extra, Funktioner Hos Celina Och Crow's Feet Cutters. Hur Monterar Man Rätt?

Video: Fräsar För Den Bakomliggande Traktorn Neva: Aktiva Och Extra, Funktioner Hos Celina Och Crow's Feet Cutters. Hur Monterar Man Rätt?
Video: Scary People Filmed in Real Life 2024, Maj
Fräsar För Den Bakomliggande Traktorn Neva: Aktiva Och Extra, Funktioner Hos Celina Och Crow's Feet Cutters. Hur Monterar Man Rätt?
Fräsar För Den Bakomliggande Traktorn Neva: Aktiva Och Extra, Funktioner Hos Celina Och Crow's Feet Cutters. Hur Monterar Man Rätt?
Anonim

Fräsarna för den bakomliggande traktorn är den mest efterfrågade modulen och ingår ofta i enheternas grundkonfiguration. Den utbredda användningen och populariteten av enheter beror på effektiviteten i deras användning, enkel design och hög konsumenttillgänglighet.

Bild
Bild

Funktioner och syfte

Genom sin konstruktion består fräsen för den bakomliggande traktorn av flera jordbearbetningsknivar monterade på rotationsaxeln. För deras tillverkning används två typer av stål: legerat och kolhaltigt , och den andra behandlas med högfrekvent ström och obligatorisk termisk härdning. Tack vare användningen av sådana material är produkterna mycket starka och hållbara.

Tillämpningsområdet för fräsar är ganska brett och omfattar alla typer av jordbearbetning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med hjälp av denna enhet utförs lossning av jorden, borttagning av ogräs, plöjning av jungfruliga marker och grävning av en grönsaksträdgård på våren och hösten . Dessutom är användningen av fräsar effektiv vid applicering av mineraliska och organiska gödningsmedel, när djup och noggrann blandning av jorden med preparat krävs. Tack vare noggrann plöjning är det möjligt att uppnå den optimala densiteten av jorden, öka dess kemiska och biologiska aktivitet, och också avsevärt öka avkastningen av jordbruksgrödor som växer på den odlade jorden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom modulen som ingår i satsen är det möjligt att köpa och placera ytterligare par skär . Med deras hjälp är det möjligt att förbättra enhetens kontrollerbarhet och förbättra kvaliteten på jordodlingen. Du bör dock inte överbelasta den bakomliggande traktorn särskilt, detta kan orsaka överhettning av motorn och leda till att den går sönder. Dessutom finns det några begränsningar för att installera ytterligare kit. Till exempel, vid plöjning av jungfruliga marker, rekommenderas inte användning av ytterligare utrustning. För sådan behandling kommer en modul som ingår i grundpaketet att räcka.

Men för regelbundet odlad lätt jord är det bara fördelaktigt att installera flera ytterligare skär.

Bild
Bild

Olika sorter

Klassificeringen av fräsar för en bakomliggande traktor bygger på flera kriterier. Så på platsen kan de vara i sidled och gångjärn . De förstnämnda är installerade på drivaxlarna på båda sidor i förhållande till kraftenheten. Med detta arrangemang spelar fräsarna hjulens roll och sätter igång den bakomliggande traktorn. Den andra placeringsmetoden innebär att man installerar dem bakom den bakomliggande traktorn och arbetar från kraftuttagsaxeln. Detta arrangemang är mest typiskt för de flesta moderna motoblock, inklusive kända märken som Celina, MTZ och Neva.

Det andra kriteriet för klassificering av skär är deras design. På grundval av detta finns det två typer: sabel (aktiva) skärare och "Crow's feet".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Saberskärare

De ingår i den grundläggande kompletta uppsättningen av den bakomliggande traktorn och är de mest populära bland bönder. Fräsarna har en hopfällbar design, vilket gör installation, underhåll och transport mycket bekvämt och enkelt. Den aktiva skäraren är gjord i form av ett block som innehåller fyra skärmekanismer placerade i rät vinkel mot varandra. Knivarna fästs med bultar, brickor och muttrar, och antalet block på varje sida av drivenheten kan vara 2-3 eller fler bitar. Svetsning används inte vid tillverkning av skär. Detta beror på de speciella egenskaperna hos högkolstål och dess immunitet mot denna sammanfogningsmetod.

Bild
Bild
Bild
Bild

Knivarna som utgör skäret är ganska enkla och är stålremsor böjda i kanterna . Dessutom sätts de ihop till ett block på ett sådant sätt att böjningar i en riktning alternerar med böjningar i den andra. På grund av knivarnas form, som liknar en sabel, kallas aktiva skär ofta för sabelskärare. Denna design, i kombination med materialets höga hårdhet och styrka, gör det möjligt att använda denna typ av utrustning vid plöjning av jungfrur och tunga jordar med högt innehåll av stenar och rötter.

Vid egentillverkning av sabelfräsar rekommenderas att använda fjädervärmebehandlat härdat stål av 50-KhGFA

Bild
Bild

Hound's Feet Mounted Cutters

Dessa skär har en hel del, icke-separerbar design, på grund av vilken de kännetecknas av hög hållfasthet och lång livslängd. Med deras hjälp kan du inte bara effektivt arbeta stenig och lerjord, utan också bekämpa små ogräs och också djupt lossa jorden. Standard fabriksmonterade modeller har ganska kompakta mått: 38 cm i längd, 41 i bredd och 38 i höjd, medan konstruktionens vikt är 16 kg.

Med sitt namn beror denna typ på särdragen i knivarnas design, som presenteras i form av spetsiga triangulära plattor belägen på kanterna av stålstavar och som vagt liknar kråkfötter i form. Antalet skärelement kan vara olika - från 4 stycken i fabriksmodeller och upp till 8-10 i hemmagjorda prover.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med en ökning av antalet knivar ökar dock kvaliteten på markodlingen markant och belastningen på motorn blir också mycket större . Därför måste du ta hänsyn till detta faktum när du gör dina egna greppskärare och inte överdriva det. Den maximala hastighet med vilken en bakomliggande traktor utrustad med Hound's Feet cutters kan röra sig är 5 km / h, vilket motsvarar medelhastigheten för en vuxen. I detta avseende är det ganska bekvämt och bekvämt att använda sådan utrustning. Materialet för tillverkning av fräsar är lågkolstål med medelhög densitet, varför knivar ofta är känsliga för brott och deformation vid arbete med problemjord.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Innan du fortsätter med köpet av fräsar till en bakomliggande traktor måste du korrekt bedöma driftsförhållandena och typen av jord som ska odlas. Så om du tänker arbeta på steniga områden är det bättre att köpa en sabelformad modell. Sådan utrustning kommer lättare att klara av svåra jordar, och i händelse av haveri blir det lättare att reparera den. För att göra detta är det tillräckligt att skruva loss den skadade kniven och sätta en ny på sin plats.

Om du planerar att plöja jungfrulig jord är det bättre att välja "Hound's Feet" -skäraren . Den är väl lämpad för odling av tunga jordar, liksom för djupplöjning upp till 30-40 cm. Men för arbete med torvjord är den gripande modellen absolut inte lämplig: knivarna slingrar gräs och långa rötter runt sig själva, och arbetet stannar ofta.

För sådana fall måste du uteslutande sätta en sabelskärare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationstips

Det är ganska enkelt att montera och installera skäret på den bakomliggande traktorn. För att göra detta vilar enheten på skäret och roteras i en vinkel på 45 grader. Sedan gör de X-formade träblock och vilar handtaget på den bakomliggande traktorn på dem. Det är optimalt om tragusens höjd är cirka 50 cm. Efter att en pålitlig propp tillhandahålls och enheten är ganska stabil börjar de ta bort hjulen.

För att göra detta, använd en speciell nyckel, som i regel ingår i grundpaketet för den bakomliggande traktorn . Därefter installeras det önskade antalet skär på hjuldrivaxlarna. För särskilt kraftfulla modeller kan deras antal nå sex, för resten av enheterna kommer två att räcka. Fräsarna måste installeras moturs. Detta hjälper knivarna att självslipa medan den bakomliggande traktorn är i rörelse och eliminerar behovet av att göra det dessutom.

Bild
Bild
Bild
Bild

Driftsregler

Så att arbetet med skärarna inte orsakar svårigheter, det finns några enkla regler att följa.

  1. Innan arbetet påbörjas måste du justera höjden på handtaget.
  2. På baksidan av den bakomliggande traktorn är det nödvändigt att installera ett skär som spelar rollen som ett ankare och hjälper till att göra odlingen jämnare.
  3. Sedan måste du starta motorn och låta den gå på tomgång i 5 minuter.
  4. När motorn har värmts, koppla in växeln och sätt öppnaren till lägsta läge.
  5. Du bör inte dröja länge i ett område, annars kommer tekniken att fastna.
  6. När fräsarna överlappar varandra är det nödvändigt att minska hastigheten, och efter att ha passerat genom svåra sektioner, öka den igen.
  7. Det är lämpligt att installera en skyddsskiva i slutet av skäret. Detta förhindrar oavsiktlig odling av blommor eller andra växter och hjälper till att genomföra behandlingen strikt i ett visst område.

Rekommenderad: