Grousers För En Walk-behind Traktor: Valet Av En Lug För "Neva" Och "Salyut", "Oka" Och "Agat" Walk-behind Traktorer. Hur Förbättras Dragkva

Innehållsförteckning:

Video: Grousers För En Walk-behind Traktor: Valet Av En Lug För "Neva" Och "Salyut", "Oka" Och "Agat" Walk-behind Traktorer. Hur Förbättras Dragkva

Video: Grousers För En Walk-behind Traktor: Valet Av En Lug För
Video: Quick Hitch (or quick coupling) use on walk-behind tractor #1 2024, April
Grousers För En Walk-behind Traktor: Valet Av En Lug För "Neva" Och "Salyut", "Oka" Och "Agat" Walk-behind Traktorer. Hur Förbättras Dragkva
Grousers För En Walk-behind Traktor: Valet Av En Lug För "Neva" Och "Salyut", "Oka" Och "Agat" Walk-behind Traktorer. Hur Förbättras Dragkva
Anonim

En bakomliggande traktor är en oumbärlig utrustning och assistent i ett personligt hushåll, men med lämpliga tillbehör utökas dess funktion avsevärt. Utan klackar är det svårt att föreställa sig hur ett fordon kan röra sig på marken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner

Lugs är gjorda som universella, lämpliga för alla märken av motoblock, och speciellt anpassade för en specifik modell. Vissa människor lyckas göra sådana bilagor på egen hand med gamla skivor från bilen som grund, men kostnaden för en sådan enhet visar sig vara dyrare än om den köptes färdig. Kramar är först och främst nödvändiga för att:

  • förbättra kvaliteten på den vidhäftande traktorns vidhäftning till marken som du måste röra dig på;
  • en ökning av utrustningens vikt, på grund av vilken den blir mer stabil och kan användas utan rädsla på ojämna ytor, även vid användning av andra tunga redskap;
  • klacken ger ytterligare jordbearbetning;
  • Den bakomliggande traktorn kan enkelt röra sig uppför på mjuk mark.
Bild
Bild

Det blir klart att utan sådana redskap skulle de flesta standarduppgifterna vara otillgängliga för den bakomliggande traktorn. Det är omöjligt att prata om mångsidigheten i en sådan teknik utan klackar.

Bild
Bild

För att göra den bakomliggande traktorn så funktionell som möjligt är det nödvändigt att köpa en modell med redskap speciellt för den . I detta fall blir enheten mer effektiv och ekonomisk. Ibland levereras grousers till salu, som är gjorda av lätt legering; deras användning på en lågviktig bakomliggande traktor är opraktisk, eftersom totalvikten ska vara över genomsnittet. Högre kvalitet, tunga är dyrare för konsumenten, men de uppfyller fullt ut de tilldelade uppgifterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lugs för populära walk-behind traktorer

Det finns många populära motoblock, som oftast köps av användare. Inventeringen för dem skiljer sig åt i typ av material, storlek, tillverkare. Om de ses från sidan av uppställningen kan klackarna klassificeras ytterligare efter typ av fäste. Oavsett vilken produkt valet stoppar, ska redskapets konstruktion vara sådan att metallen inte vidrör den bakomliggande traktorn, och dess böjningar riktas i samma riktning som utrustningen rör sig. Det är värt att överväga vilka klackar som är bäst lämpade för motoblock av olika märken.

" Neva ". Med denna teknik är det bäst att använda bilagor från KMS, eftersom varje element individuellt väger 12 kilo. Diameter på klacken är 460 mm, så effektiviteten kan spåras oavsett jordtyp. Också anmärkningsvärda är produkter under varumärket KUM, de bör användas för kullning eller djupplöjning.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Hälsa" eller "Agat ". Den självrengörande versionen från UralBenzoTech-företaget är idealisk.

Bild
Bild
Bild
Bild

" OK en ". I det här fallet är det bäst att använda tillbehör DN-500 * 200.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vitryssland 09Н och Agros . Produkter för denna teknik skiljer sig åt i sättet att fästa, eftersom den böjda toppen ska stå i rörelseriktningen. Kvalitetsprodukter produceras av PF SMM.

Bild
Bild
Bild
Bild

Aurora . För detta märke är det bäst att använda märkesklackar för utomhusarbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Mol ". Den bästa utrustningen för maskiner under detta märke produceras av Mobil K. En speciell egenskap är behovet av ytterligare användning av förlängningssladdar.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Patriot ". Du kan använda grouser S-24, S-31 MB och andra för den bakomliggande traktorn. Fördelen med denna teknik är att det inte är svårt att hitta bilagor till den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

" Jordbrukare ". Det är tillåtet att använda modellen Elitech 0401.000500, du kan hitta produkter lite billigare, eftersom det finns tillräckligt med dem på den moderna marknaden - "Khutor", "Viking". "Favorit".

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken som helst av dessa modeller ger högkvalitativ dragkraft . Om användaren försöker spara pengar är det bättre att rådgöra med en specialist mer i detalj om huruvida det valda tillbehöret är lämpligt för den utrustning som används. Som regel föreskriver tillverkare av klackar i bruksanvisningen märken och modeller för motoblock som denna produkt kan användas med.

Bild
Bild
Bild
Bild

Köptips

När man köper en så stor produkt Följande parametrar bör beaktas:

  • höjd;
  • diameter;
  • bredd;
  • djupets penetrationsdjup i marken.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är storleken som spelar en ledande roll vid köp . Om klacken väljs specifikt för utrustningsmodellen, måste valet närmar sig mer noggrant i avsaknad av erfarenhet och kunskap. Konsultation krävs alltid, annars fungerar inte köpet. Ett av de vanligaste motorblocket som används av bönder är "Neva". Fästets bredd för denna enhet ska vara 430 mm. Metallplattor som är nedsänkta i marken måste ha en höjd av 150 mm, så mycket krävs för att säkerställa den nödvändiga kvaliteten på vidhäftning till ytan under drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

På "Salyut" walk-behind traktorer bör elementets bredd uppgå till 500 mm, medan djupet av nedsänkning av metallpinnar på ytan är 200 mm. På MK-100 eller MTZ-09 kan du använda en universell modell. Om du använder tyngre klackar blir det möjligt att fästa fler andra redskap på utrustningen, eftersom dess stabilitet också ökar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att storleken på den lämpliga utrustningen är relaterad till klassen på maskinen på vilken den kommer att installeras. Om detta är en bakomliggande traktor i kategorin tungvikt, är det värt att ta metallhjul med en diameter på cirka 700 mm. För lättare är från 250 till 400 mm lämpliga, 32 cm i diameter anses vara den mest efterfrågade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är lika viktigt att ta hänsyn till jordtypen, eftersom det kommer att vara nödvändigt att lita på det när du väljer formen på de svetsade taggarna. Pilformade metallplattor är ett universellt alternativ, eftersom vidhäftningspunkten görs i form av en vinkel, på grund av vilken den bakomliggande traktorn till och med kan ta tag i lös jord.

De flesta tillverkare av tillbehör i denna kategori antar att man använder extra vikter . Detta är särskilt viktigt vid arbete på lös mark, där utrustningen börjar glida och sjunker djupare. Extra vikt är ett medel som ökar driftseffektiviteten för lätta fordon. Denna produkt presenteras i form av små behållare av metall, om det behövs fylls de med sand, stenar eller andra tillgängliga material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Självgjord av skivor

Du kan göra en slinga själv, detta kommer att kräva gamla bilfälgar. Med rätt tillvägagångssätt för processen visar sig sådan utrustning vara inte mindre effektiv än köpt, medan den tillfredsställer hållbarhet och effektivitet. Tillverkningsprocessen kan bara verka komplicerad utifrån, den består faktiskt av de enklaste stadierna.

  • Först och främst svetsar befälhavaren plattor av metall till Zhiguli -skivorna utifrån.
  • I det andra steget görs tänderna. Stål kommer att krävas som huvudmaterial, eftersom det är hon som har de nödvändiga egenskaperna. Befälhavaren måste skära ämnena i storlek. Längden beror på vilken typ av bakomliggande traktor, ju tyngre tekniken är, desto längre ska spikarna vara. För tunga motoblock är denna parameter 150 mm, medel 100 mm och lätt 5 mm.
  • Efter tillverkningen svetsas tänderna mot fälgen, samtidigt som de håller ett avstånd på 150 mm mellan dem.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du följer kraven blir resultatet en kvalitetsprodukt. Ökad vidhäftning är möjlig om vikter används. Installation av sådana redskap utförs på samma sätt som för färdiga produkter, med beaktande av den bakomliggande traktorns konstruktionsegenskaper.

Rekommenderad: