Fräsar För En Bakomliggande Traktor: Hur Man Korrekt Monterar Aktiva Fräsar Med Egna Händer? Vilken är Bättre Att Välja?

Innehållsförteckning:

Video: Fräsar För En Bakomliggande Traktor: Hur Man Korrekt Monterar Aktiva Fräsar Med Egna Händer? Vilken är Bättre Att Välja?

Video: Fräsar För En Bakomliggande Traktor: Hur Man Korrekt Monterar Aktiva Fräsar Med Egna Händer? Vilken är Bättre Att Välja?
Video: 20 CRAZY AND WEIRD THINGS CAUGHT ON SECURITY & CCTV! 2024, Maj
Fräsar För En Bakomliggande Traktor: Hur Man Korrekt Monterar Aktiva Fräsar Med Egna Händer? Vilken är Bättre Att Välja?
Fräsar För En Bakomliggande Traktor: Hur Man Korrekt Monterar Aktiva Fräsar Med Egna Händer? Vilken är Bättre Att Välja?
Anonim

Valet av fräsar för en bakomliggande traktor är en ansvarsfull process, eftersom detta element spelar en viktig roll i processen för att säkerställa enhetens effektivitet. För att välja rätt fräsar måste du förstå de särdrag hos dessa produkter, förstå vilka typer och typer av skär som finns.

Vikten av att göra rätt val

Många nybörjare sommarinvånare tycker att det viktigaste är att köpa en högkvalitativ walk-behind-traktor, men de ägnar inte vederbörlig uppmärksamhet åt valet av fräsar. Ett sådant misstag kan vara dyrt vid bearbetning av territoriet, eftersom rätt val av skärare påverkar följande punkter.

  • Odlingskvalitet . Om du köper och använder högkvalitativa skär kan du till och med klara dig utan plog.
  • Sparar tid . Bra fräsar gör att du kan lägga en minimal tid på visst arbete med bearbetning av en sommarstuga.
  • Fräsarna ger enkel kontroll över den bakomliggande traktorn . En felaktigt vald del kan orsaka ökad belastning på operatören under fräsningsprocessen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan dåliga fräsar lägga en ökad belastning på växellådan på den bakomliggande traktorn, vilket kommer att påverka dess hållbarhet och prestanda negativt. Det är nödvändigt att välja sådana element baserat på många faktorer, inklusive kraften och typen av jord som ska behandlas.

Studera noggrant funktionerna hos din bakomliggande traktor, eftersom följande är viktiga: hjulets sprintstift, bogserad, kraftuttag eller roterande maskin, liksom andra punkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fabriksfräsar

Sådana rotationsfräsar anses vara en av de mest populära och efterfrågade på marknaden. Det är med dessa sorter som fabriken bakomgående traktorer färdigställs. Beroende på ändamål och design kan dessa fräsar monteras och demonteras. I processen att välja bestämmer en person själv vilken bakomliggande traktor han behöver, men att välja en viss typ av fräs kommer inte att fungera. Om utrustningen ursprungligen var utrustad med en monterad version, kommer det i framtiden att vara möjligt att uteslutande använda sådana modeller.

Fräsens konstruktion kan variera beroende på tillverkare och andra funktioner . Det innehåller vanligtvis ett par sektioner som är bultade ihop. Odlingsbredden, som kan variera beroende på tillsats av sektioner, är av stor betydelse vid driften av ett sådant element.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett särdrag hos fabriksklipparen är att den erbjuds komplett med en bakomliggande traktor. Det kommer att räcka för vanliga uppgifter. Men man bör komma ihåg att rotationsfräsar från en kinesisk bakomliggande traktor inte kan skryta med imponerande effektivitet. Om metall av låg kvalitet användes i produktionsprocessen uppstår problem redan under den första behandlingen.

Till exempel, vid bearbetning av ett jungfruligt område, kommer det att vara extremt svårt för användaren att styra den bakomliggande traktorn. Dessutom kommer detta att leda till en ökning av lasten på växellådan, vilket också kommer att påverka enhetens hållbarhet negativt.

Bild
Bild
Bild
Bild

kråkfötter

Houndstooth -skärare anses vara en av de mest efterfrågade på marknaden på grund av deras höga kvalitet och tillförlitlighet. Den största nackdelen med sådana fräsar anses vara deras icke-separerbara design, vilket gör det omöjligt att utföra reparationer vid fel. Men om du väljer ett alternativ av hög kvalitet, kommer det att kunna tjäna i många år, fullt ut uppfylla sina skyldigheter. Bland de främsta fördelarna med att använda sådana skär är följande.

  • Möjligheten att själv bestämma hur många delar av plattan som kan läggas på den bakomliggande traktorn. Det är dock viktigt att ta hänsyn till enhetens tekniska egenskaper och den önskade fräsbredden.
  • En robust design som gör att den bakomliggande traktorn kan användas för bearbetning av hårda jordar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det klarar växtrester mycket bättre.
  • En unik bussning som kan ha flera former. Sexkantiga och runda alternativ anses vara optimala. Detta gör att du kan välja rätt alternativ för alla bakomliggande traktorer, oavsett typ och andra indikatorer.
  • Minskar belastningen på växellådan, vilket förhindrar att enheten överhettas och har en positiv effekt på utrustningens hållbarhet.
  • Det förenklar processen för att styra den bakomliggande traktorn.

De flesta experter säger att just denna typ av skär är bäst lämpad för bakomliggande traktorer som skiljer sig åt i ett luftkylningssystem.

Bild
Bild

Sabelmodeller

Sådana element anses vara mycket hållbara och pålitliga på grund av att endast stål används i tillverkningsprocessen. Dessutom har sådana modeller en unik design som gör dem motståndskraftiga mot mekaniska skador. Sabelformade modeller ingår i standarduppsättningen för de flesta motoblock i europeisk och amerikansk produktion. Effektiviteten av sådana element har testats på tomter med vilken slags jord som helst som utmärker dem mot bakgrunden av andra modeller. Dessa skär är av hög kvalitet och hög hållbarhet, vilket möjliggör högkvalitativ jordodling.

Huvuddragen i sabelknivarna är att kolstål används för tillverkning av arbetskroppar , vilket garanterar tillförlitligheten för varje detalj även efter ett års aktiv drift. Dessutom är knivarna specialbehandlade och härdade med högfrekventa strömmar, vilket gör dem otroligt hållbara.

Bild
Bild
Bild
Bild

Celina

En annan populär typ av fräs för en bakomliggande traktor är "jungfrulig jord", som är mycket efterfrågad på grund av sin spiralform. En särskiljande egenskap hos denna art är dess design i ett stycke, som gör att den klarar även kolossala belastningar utan problem.

Den största nackdelen är den långsamma driften, liksom det faktum att under jordbearbetningen pressas jorden ut, vilket resulterar i att små hål ibland dyker upp.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller fördelarna finns det ett stort antal av dem, bland vilka följande kan särskiljas:

  • till skillnad från andra typer av fräsar för en bakomliggande traktor, klarar den sig bra med ojämn jord;
  • kännetecknas av ett imponerande odlingsdjup;
  • låter dig bearbeta jorden med hög kvalitet;
  • den utmärks av en monolitisk struktur, vilket är ett tecken på tillförlitlighet, styrka och hållbarhet.
Bild
Bild

Montering av fräs

Processen att installera en fräs på en bakomliggande traktor är ganska enkel, men innan du påbörjar arbetet bör du noggrant studera tillverkarens instruktioner och förstå installationsfunktionerna. Standardfräsutformningen inkluderar en rotoraxel, en tapp utrustad med ett speciellt lås, flera knivar och fästelement. Installationen av denna utrustning bör göras på ett sådant sätt att skäret roterar moturs. Jordfräsar är självslipande verktyg som förenklar processen med att använda dem. Med andra ord kommer det inte att vara nödvändigt att ständigt demontera strukturen för att slipa knivarna.

Det bör noteras att problem kan uppstå under installationen av skäret .därför rekommenderar experter inte att utföra installationen själv - det är bäst att få en assistent i förväg. Installationen av en sabelskärare förtjänar särskild uppmärksamhet. Faktum är att det inte är en monolitisk struktur, så först måste du montera produkten ordentligt. Det viktigaste är att fastställa rätt rotationsriktning, eftersom enheten utan detta inte kommer att utföra sina uppgifter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att samla ett sådant element med egna händer för en bakomliggande traktor är ganska enkelt, för det här är en uppgift som snabbt bemästras, men först är det bättre att studera de funktioner som enheten måste utföra. Innan du startar den hemgjorda montering av sabelskäraren måste du noggrant förstå ritningen, och efter installationen är det absolut nödvändigt att kontrollera att enheten fungerar. Vanligtvis är det första gången det inte går att finjustera utrustningen, så du måste göra några justeringar av dess funktion.

Således representerar fräsar ett av de viktigaste elementen för att säkerställa effektiviteten hos den bakomliggande traktorn . Du kan köpa dem i nästan vilken specialaffär som helst. Ett stort urval gör att varje person kan välja det bästa alternativet beroende på modell och andra funktioner på sin bakomliggande traktor. Processen att installera skär är också ganska enkel och kräver bara vård och en assistent.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med rätt tillvägagångssätt kan de köpta skärarna tjäna i mer än ett år utan att förlora sin funktionalitet. Dessutom måste du noggrant studera kretsen så att modellen kan fungera på en specifik bakomliggande traktor.

Rekommenderad: