Motoblock "Centaur" (44 Bilder): Egenskaper Hos Modellerna "2080B", "2016B" Och "2013B", Funktioner I Valet Av Reservdelar För Dieselmotorer

Innehållsförteckning:

Video: Motoblock "Centaur" (44 Bilder): Egenskaper Hos Modellerna "2080B", "2016B" Och "2013B", Funktioner I Valet Av Reservdelar För Dieselmotorer

Video: Motoblock
Video: СТРОИМ ДОМА - КОСИМ ТРАВУ - Lumberjack's Dynasty #8 2024, Maj
Motoblock "Centaur" (44 Bilder): Egenskaper Hos Modellerna "2080B", "2016B" Och "2013B", Funktioner I Valet Av Reservdelar För Dieselmotorer
Motoblock "Centaur" (44 Bilder): Egenskaper Hos Modellerna "2080B", "2016B" Och "2013B", Funktioner I Valet Av Reservdelar För Dieselmotorer
Anonim

Visst kan alla ägare av en tomt bekräfta att bearbetning, plöjning, grävning och plantering av plantor är mycket hårt arbete. Men vi lever på 2000 -talet, vilket innebär att tekniken tar större delen av lasten, vilket gör det lättare för en person att ta hand om platsen och därigenom bidra till sin hälsa. Bland alla typer av trädgårdsutrustning är motoblock i Centaur -serien mycket populära, vilket representerar ett optimalt förhållande mellan pris och kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och syfte

Motoblock "Centaur" produceras i Kina, men det betyder inte alls att deras tillförlitlighet är "halt". Tvärtom - produkterna utmärks av exceptionell ergonomi, hållbarhet och praktiska egenskaper. Förvärvet av sådan utrustning gör det möjligt att plöja marken, plantera växter, samla och transportera grödor utan större ansträngning.

Separat är det värt att bo på dieselmotorblock av märket "Centaur" - sådana enheter utmärks av ökad effekt. Dessutom vet alla att dieselbränsle är mycket billigare än bensin, så dessa bilar är optimala för jungfruliga länder, liksom stora tomter.

Bild
Bild

Många ägare har till och med anpassat sig för att modernisera sådana enheter, vilket gör dem till minitraktorer med egna händer. Förresten, dieselmekanismer är bäst lämpade för dessa maskiner.

Idag produceras ganska många modeller under varumärket Centaur . Därför kommer varje användare att kunna välja det bästa alternativet för sig själv baserat på platsens dimensioner, jordtypen och den tilldelade funktionaliteten.

Oavsett vilken modell du behöver köpa, bör du ta hänsyn till de viktigaste fördelarna med dessa produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med sådana modeller inkluderar följande positioner:

  • motorns hållbarhet, vars kvalitet uppfyller alla europeiska standarder;
  • på grund av gjutjärns vevhuset är den bakomliggande traktorn motståndskraftig mot överhettning, tål ofta användning och ökar också elmotorns resurs;
  • flerplåtskoppling, på grund av vilken vridmomentets hastighet ökar många gånger och jämnheten i utrustningens rörelse bestäms;
Bild
Bild
  • flerstegs växellåda - på grund av detta har operatören möjlighet att välja det mest lämpliga läget för effektivt arbete med olika inställningar;
  • reduktionsminskaren har en ökad säkerhetsmarginal, därför kan den tåla de mest långvariga belastningarna;
  • verktyget har möjlighet att låsa upp differentialen, vilket gör installationen manövrerbar;
  • ratten är justerbar både vertikalt och horisontellt, vilket gör underhållet av den bakomliggande traktorn bekvämare, minskar fysisk aktivitet och håller användarens ryggrad i rätt läge.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns nackdelar, men det finns få av dem, och de är isolerade - köpare noterar att med vinterns början börjar den bakomliggande traktorn rosta. Den andra nackdelen gäller ytterligare delar, som enligt användarna snabbt misslyckas. Reservdelar kan dock köpas i vilken butik som helst till ett lågt pris och bytas ut på bara en timme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granskning av populära modeller

" MB 1080D ". Detta är en diesel-bakomliggande traktor. Denna modell är idealisk för att plöja mark, plantera växter och skörda. Dessutom är det effektivt vid underhåll av trädgården och grönsaksgården.

Modellen har följande prestandaegenskaper:

  • effekt - 8 liter. med.;
  • box - 6 hastighetslägen framåt och 2 - i motsatt riktning;
  • styrtyp av kontroll;
  • lås alternativ;
  • gummerade hjul;
Bild
Bild
  • halogenstrålkastare;
  • plöjningsparametrar: bredd (längd) - 100 cm, djup - 19 cm;
  • mekanisk typ starter;
  • skärare och plog - ingår;
  • enhetsvikt - 220 kg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna bakomliggande traktor kännetecknas av en relativt billig kostnad, samtidigt som den fungerar effektivt och effektivt. Tack vare det utökade utbudet av olika redskap, med hjälp av en bakomliggande traktor, kan du inte bara odla jorden utan också så frön och skörda rotfrukter och andra grönsaksgrödor.

Ett särdrag hos denna bakomliggande traktor är låg bränsleförbrukning . Denna mekanism körs på en dieselmotor och förbrukar inte mer än 1,8 liter bränsle på en timmes drift utan avbrott. Tanken är konstruerad för 5 liter bränsle, medan användningen av en sådan modell, som visas i testresultaten, är mycket effektivare än användning av utrustning med en volym på 7-9 liter.

Bild
Bild

" Centaur 1070D ". Detta är en annan modell av motoblock med vattenkylningssystem. Modellen är utrustad med en reduktionsreducerare och en vattenbaserad radiator, vilket gör mekanismen väsentligt annorlunda än alla liknande maskiner i denna klass. För att ansluta en mängd olika utrustningar finns det en inbyggd generator, vars syfte är att mata strålkastaren. Enheten är utformad för att fungera på en tomt på mindre än 2 hektar.

Enhetens huvudsakliga tekniska och operativa egenskaper:

  • en mekanisk transmission av en blandad typ;
  • 6 hastighetslägen framåt och 2 - bakåt;
Bild
Bild
  • effekt - 7 liter. med.;
  • vikt - 200 kg;
  • roterande kontrollprincip, blockeringsalternativ, det finns en klämma;
  • ringbromssystemet är utrustat med inre kuddar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Motoblock "Centaur 2090D ". Denna modell är optimal om du behöver bearbeta små ytor. Enheten är ganska robust, kraftfull och praktisk.

Enheten är utrustad med en högklassig dieselmotor, dess kapacitet är 9 liter. med. Schemat inkluderar en växellåda och en flerplåtskoppling. Växellådan är mekanisk, hjulen är pneumatiska. Installationsvikt - 30 kg.

Det är anmärkningsvärt att denna modell har en dekompressionsmekanism, på grund av vilken du kan starta enheten manuellt. Paketet innehåller 10 sektionella jordfräsar.

Bild
Bild

Populära modeller inkluderar också följande ändringar: "1081D", "2016B", "2016B", "2013B", "2016B", "KEN_009", "2091D" och "2060D".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Komponentanordningar

I en uppsättning för motoblock "Centaur" följande extra enheter ingår vanligtvis:

  • gräsklippare;
  • adapter;
  • kamera;
  • ringar;
  • förgasare;
  • svängbara nav.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lifta Är en enhet som används som länk. Detta är den så kallade adaptern, tack vare vilken enheten fixas med eventuell extra utrustning.

Grousers . De är två metallhjul utrustade med skåror som gör dragkraften mer produktiv. Sådana anordningar är nödvändiga för arbete på mjuk eller hal jord.

Reservhjul används för att ersätta det huvudsakliga. Detta är bekvämt, men experter säger att alternativen som säljs separat är av bättre kvalitet, eftersom de har skydd på däcket och ganska enkelt gummi som inte slits ut även på de svåraste jordarna.

Bild
Bild

Jordfräsar behövs för att underlätta rotationsprocessen på marken och dess efterföljande odling.

Bilagor kan buntas eller köpas separat. Att hitta ett lämpligt alternativ är inte svårt - ett brett urval av ett stort antal tillbehör kan ses i alla trädgårdsutrustningsbutiker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionsprincip

Funktionsprincipen för motorblock "Centaur" skiljer sig inte från funktionen hos andra maskiner av denna typ - genom skivkopplingen överförs vridmomentet till växellådan. Sedan sätter den senare rotationsriktningen bakåt eller framåt, liksom rörelsehastigheten. Därifrån, över växelaxeln, överförs rörelsen till färdhjulen. Vid behov är monterade enheter upphängda på den bakomliggande traktorn - detta låter dig ställa in hastighet och driftläge för all nödvändig bogserad utrustning.

Den bakomliggande traktorn styrs genom rattstången

Bild
Bild

Urvalstips

Ett brett utbud av olika motoblock produceras under varumärket Centaur. Priserna för modellintervallet varierar från 12 till 65 tusen rubel - det beror direkt på enhetens kraft.

NS Diesel- och bensinaggregat säljs under varumärket Centaur och varje alternativ har sina egna fördelar och nackdelar.

"Centaurs" av bensintyp produceras med effektegenskaper från 6 (modell "MB 2016 B") till 16 liter. med. ("Modell MB 3060B"). De positiva aspekterna av en bensinmotor inkluderar ett relativt lågt pris, lätthet och användarvänlighet. Nackdelarna är hög dragkraft vid reducerade hastigheter och det faktum att du hela tiden måste hålla varvtalet på en ganska hög nivå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dieselenheter representeras av modeller med en kapacitet från 4 (modell MB 3040D) till 13 liter. med. (produkt MB 1013D). Bland bristerna utmärks det höga priset för sådana produkter. Det finns dock många fler fördelar - dessa modeller kännetecknas av hög dragkraft, ökad livslängd och relativt låg bränslekostnad.

Modellerna skiljer sig åt i typ av kylning: de separerar luft och vatten . Luft är som regel installerat på alla typer av motoblock med låg effekt och låg vikt. För större installationer finns ett luftsystem (dessa är modeller som "MB 1070D", liksom "MB 1010D"). Delar med luftkyldt system har längre livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper motoblock bör du också utgå från webbplatsens parametrar . Om du har en liten mark som det är planerat att utföra arbete med höjning, odling och ogräs, bör du föredra bensinblock med en kapacitet på 6 liter. med. eller diesel med motsvarande parameter på 4 liter. med.

För tomter mindre än 1,5 hektar är modeller med en kapacitet på 7-9 liter lämpliga. med. och väger 125 kg eller mer. Modellerna "MB 2080B" och "MB 2091 D" motsvarar dessa krav.

Separat är det värt att nämna tunga dieselmodeller med vattenkylningssystem, till exempel "MB 1012 D" och "MB 1081 D" - de är lämpliga för intensiv bearbetning av stora tomter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver använda den bakomliggande traktorn i kallt väder är det värt att stanna vid modeller som "MB 2061D" eller "MB 2091 B".

Dessa modeller är gjorda av sammansatta föreningar och utrustade med typinställningsfräsar för att skydda plantorna. Utformningen av sådana motoblock har förbättrats i jämförelse med föråldrade modifieringar. Dessa inkluderar "MB 2081 D" och "2050 DM-2".

Bild
Bild
Bild
Bild

Driftsregler

Användningen av "Centaur" walk -behind traktorer kräver ingen särskild kompetens - du behöver bara följa alla tillverkarens rekommendationer. En av dem är kravet på obligatorisk inkörning av maskinen - den utförs för att säkerställa slipning av grundelementen. Den produceras enligt följande schema: de första 3 timmarna - med 1/2 effekt, ytterligare 3 timmar - med 2⁄3.

Det är mycket viktigt att följa säkerhetsreglerna:

  • Se till att växelvredet är i neutralläge innan du startar motorn.
  • man måste vara försiktig när man arbetar med knivar;
  • du behöver bara använda rent bränsle och smörjmedel av högsta kvalitet;
  • Kopplingen ska kopplas in innan växling.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdfunktioner

Någon utrustning misslyckas förr eller senare, och det är omöjligt att undvika detta, men alla användare är ganska kapabla att fördröja nedbrytningen av mekanismer. För att göra detta, behåll tillverkarens angivna användningsläge utan att skapa några toppbelastningar.

Bensinmotorer, liksom dieselmotorer, får inte användas vid tomgång. I detta fall ökar risken för att mekanismen misslyckas kraftigt.

Om motorn inte startar:

  • se till att det finns tillräckligt med bränsle;
  • justera gasreglaget;
  • rengör luftfiltret från smuts.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om motorn överhettas:

  • kontrollera mängden olja;
  • se till att inget främmande föremål har fallit i ljuddämparen;
  • rengör ventilationen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det inte finns någon gnista måste du rengöra tändstiftskåpan från kolavlagringar.

Om den bakomliggande traktorn vibrerar för mycket, är det nödvändigt att kontrollera skärarnas läge och se till att de är intakta.

Periodisk inspektion hjälper till att förlänga livslängden för den bakomliggande traktorn, vilket i tid avslöjar alla brister och låter dig förhindra betydande funktionsfel genom att byta ut defekta delar.

Bild
Bild

Uppenbarligen är det en stor lättnad för ägaren av platsen och en hög grad av komfort att plöja marken och odla växter med hjälp av Centaur walk-behind traktorn. Men som alla andra tekniker kräver denna enhet den mest noggranna hanteringen. Det är nödvändigt att endast använda rent och högkvalitativt bränsle, samt att reparera och byta ut defekta delar i tid.

Rekommenderad: