Cultivator Champion: Egenskaper Hos Motorodlare. Specifikationer För Modellerna BC6712, BC5712 Och EC750. Nödvändiga Reservdelar För Elektriska Jordfräsar

Innehållsförteckning:

Video: Cultivator Champion: Egenskaper Hos Motorodlare. Specifikationer För Modellerna BC6712, BC5712 Och EC750. Nödvändiga Reservdelar För Elektriska Jordfräsar

Video: Cultivator Champion: Egenskaper Hos Motorodlare. Specifikationer För Modellerna BC6712, BC5712 Och EC750. Nödvändiga Reservdelar För Elektriska Jordfräsar
Video: 10 Style Pushing Motor Grader , Volvo , Liugong , Cat , Champion , Matador Komatsu, SDLG. 2024, April
Cultivator Champion: Egenskaper Hos Motorodlare. Specifikationer För Modellerna BC6712, BC5712 Och EC750. Nödvändiga Reservdelar För Elektriska Jordfräsar
Cultivator Champion: Egenskaper Hos Motorodlare. Specifikationer För Modellerna BC6712, BC5712 Och EC750. Nödvändiga Reservdelar För Elektriska Jordfräsar
Anonim

Utrustningen från det amerikanska företaget Champion har en av de ledande positionerna på marknaden för trädgårdsutrustning. Motorkultivatorer är särskilt populära bland bönder, vilket hjälper till att odla mark mer effektivt, vilket sparar tid och energi.

Bild
Bild

Beskrivning

Det etablerade varumärket producerar prisvärd jordbruksutrustning för både amatörträdgårdsmästare och professionella bönder. För att minska produktionskostnaderna använder utvecklaren följande åtgärder:

  • tillämpar de senaste kompositmaterialen, den senaste utvecklingen inom vetenskap och teknik;
  • installerar motorer av ekonomiska märken;
  • använder en effektiv överföring i konstruktionen;
  • företagets produktionsanläggning ligger i Kina, vilket resulterar i billig arbetskraft.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Företagets utbud är ganska brett: från den enklaste enheten med en tvåtaktsmotor, lämplig för bearbetning av små ytor, till en stor professionell kultivator. Den motoriserade utrustningen är enkel att använda, så ingen ytterligare utbildning krävs. Detaljerade instruktioner ingår alltid i paketet till en ny enhet.

Varumärket Champion producerar billiga bensindrivna kultivatorer . Motoriserade fordon är utrustade med antingen Champion- eller Honda -motorer. Medeleffekten för sådana kraftenheter varierar från 1, 7 till 6,5 hästkrafter. Utvecklaren tillverkar motorkultivatorer med två typer av koppling: med hjälp av ett bälte eller en koppling. Beroende på detta ingår en mask- eller kedjeväxellåda i konstruktionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valet görs beroende på funktionell belastning för en viss modell . Kraftfulla enheter är vanligtvis utrustade med en kedja. Med deras hjälp är det möjligt att odla jorden till ett djup av 30 cm. Bälteöverföring är inneboende i maskväxlar, sådana anordningar plöjer upp till 22 cm. Enkla lätta motoblock har inte en back, medan tunga maskiner är utrustade med det. En trevlig bonus är att tillverkare har tillhandahållit avtagbara handtag som förenklar transport och lagring av enheten. Företaget har ett omfattande återförsäljarnätverk i Ryssland, vilket gör det möjligt att snabbt få råd, utföra reparationer eller utföra underhåll.

Bild
Bild

I allmänhet är Champion -odlare ganska pålitliga, relativt billiga, funktionella, opretentiösa i användning och kan repareras. Användare noterar ibland vissa nackdelar på grund av byggkvaliteten. Därför bör du noggrant kontrollera alla komponenter i enheten när du väljer.

Enhet

Enheten för Champion motorkultivatorer är ganska enkel. Alla enheter har en klassisk design. Låt oss överväga huvudelementen.

  • Kroppen eller stödramen som alla tekniska enheter är fixerade på.
  • En växellåda som innehåller ett bälte eller kedjedämpningsväxel och ett kopplingssystem. Växellådan är oljefylld och kräver regelbundet underhåll i form av vätskebyte. Användare noterar att remskivorna, drevhjul och remskiva är tillverkade av ett kompositmaterial som liknar plast.
  • Tunga modeller är utrustade med ett backsystem. I detta fall finns ett omvänd handtag.
  • Motorn på vissa modeller är dessutom utrustad med ett luftkylningssystem.
  • Styrspakar. De kan tas bort om det behövs.
  • En styrenhet som inkluderar en hastighetsregulator och en tändningslås.
Bild
Bild
  • Bensintank.
  • Vingar som skyddar ägaren från marken som flyger under kultivatorn.
  • Sidoskydd i form av specialplattor som förhindrar skador på växter. Relevant vid hilling.
  • Fräsar. Det kan vara från 4 till 6. Fräsar och reservdelar till dem är tillverkade av högkvalitativt stål.
  • Stödhjul. Det förenklar förflyttningen av utrustning runt webbplatsen.
  • Canopy -adapter.
  • Ytterligare bilagor. Till exempel inkluderar detta en harv, plog, klackar, gräsklippare, hiller eller potatisplanter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellegenskaper

Med hänsyn till ägarnas recensioner är det möjligt att sammanställa ett visst betyg av odlare av det amerikanska märket med en beskrivning av några av de populära modellerna.

Tillverkaren tillverkar endast en kultivator med en tvåtakts bensinmotor med en cylinder - Champion GC243 … Det är den mest kompakta och manövrerbara bland alla maskiner som kommer från löpande band. Motorn har bara en hastighet och går på en blandning av 92 märken bensin och specialolja.

Strömaggregatet har också följande tekniska egenskaper:

  1. effekt 1, 7 liter. med;
  2. plöjningsdjup på cirka 22 cm;
  3. bredden på den plöjda remsan är cirka 24 cm;
  4. enheten väger 18, 2 kilo, vilket innebär manuell transport.
Bild
Bild
Bild
Bild

Med hjälp av en motorodlare av en liknande modell kan du harva, krama och lossa små tomter. Det är lätt att underhålla, lätt att reparera.

En annan representant från serien lätta odlare - modell Champion GC252 . Till skillnad från sin motsvarighet som beskrivs ovan är den lättare (15, 85 kg), kraftfullare (1, 9 hk), gräver djupare (upp till 300 mm). Därför kan den med samma fördelar som den första användas på tätare jordar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de modifieringar som är kompakta och lätta bör odlare av EC -serien särskiljas. E i förkortningen står för elektrisk. Modellerna är utrustade med en elmotor, på grund av att de inte avger skadliga bensinångor, är små och lätta att underhålla. De har bara en nackdel - beroende av tillgängligheten av ett elnät. Den elektriska ledningen presenteras i två modifikationer.

Bild
Bild

Champion EC750 . En motorodlare anses vara manuell eftersom den väger 7 kg. Effekt - 750 W. Med sin hjälp bearbetas jorden enkelt inuti växthuset eller i rabatten. Växellådan är baserad på en snäckväxel. Fräsdrivarmen är bekvämt placerad på styrhandtaget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Champion EC1400 . Trots sina små dimensioner (vikt är bara 11 kg) kan enheten plöja alla typer av jord, förutom jungfrulig jord. De kan bearbeta tomter på upp till 10 tunnland, medan mini-utrymmen också är föremål för honom, till exempel små sängar eller rabatter. Plogdjupet kan nå 40 cm. Till skillnad från den första modifieringen är modellen utrustad med ett fällbart styrhandtag, vilket gör det enkelt att transportera och förvara.

Bild
Bild

Alla andra modeller har fyrtakts luftkylda motorer.

Champion BC4311 och Champion BC4401 - den minsta i raden. Kapaciteten är 3, 5 och 4 liter. med. respektive. Honda -motorn är konstruerad för 1 hastighet. Djupet på åkerlagret är cirka 43 centimeter. Massan av dessa modifieringar är ännu inte kritisk, men den är redan ganska betydande - från 30 till 31,5 kg, därför är ett extra stödhjul fäst på dem. Kedjeöverföring. Den hopfällbara kroppen ger tillgång till mekanismen, vilket underlättar reparation och underhåll av kultivatorn. Tyvärr är modellerna inte avsedda för tung jord - växellådan tål inte. Allmänt lämplig för ogräs och lossning. Denna nackdel kompenseras av ett rikt paketpaket. Eftersom det inte finns någon backväxel, dras enheten ut manuellt vid nedgrävning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Champion BC5512 - hushållsmotorodlare med en kapacitet på 5, 5 liter. med. Från och med den här modifieringen är modellerna redan utrustade med en backmekanism, vilket förbättrar deras manövrerbarhet. Motorn startas manuellt med hjälp av en startmotor. Tillverkare har tillhandahållit en extra resurs i form av att omvandla den manuella startmekanismen till en elektrisk startmekanism. Den förbättrade kedjedrevsöverföringen gör det inte bara möjligt att arbeta på svåråtkomliga platser, utan också att använda olika redskap, till exempel en enstaka plog eller såmaskin. Styrpinnarna kan justeras i höjdled eller tas bort vid behov. Antikorrosionsbeläggningen på huvuddelarna gör att kultivatorn kan användas i alla klimat, även mycket fuktiga. Enheten är ekonomisk när det gäller underhåll och reparation, samt bränsleförbrukning, eftersom den kräver relativt lite.

Bild
Bild

Champion BC5602BS . Modellen är utrustad med en amerikansk Briggs & Stratton -motor med ett förbättrat kylsystem. Motorn är baserad på en kedjedrift, kopplingen är rem. Till skillnad från tidigare modifieringar är växellådan helt tillverkad av metalldelar, exklusive kompositmaterial. Förbränningsmotorn startas med den inbyggda elektriska startmotorn. Till skillnad från den manuella versionen lanseras den mjukare och mjukare utan att slitna ut delar. Kultivatorn kännetecknas av en balanserad design, som ger god stabilitet vid färd över ojämn terräng. Byggkvaliteten och hög korrosionsbeständighet bestämmer en lång livslängd och ökar utrustningens livslängd. Utvecklaren rekommenderar att du använder den angivna modellen på små och medelstora tomter. Bland ändringsförbättringarna finns skyddsskärmarna, som förhindrar risken för att jordklumpar faller ner från kultivatorn på operatören. Modellen är också utrustad med avtagbara handtag, stödhjul, vikt - 44 kg. Plöjningsdjup - upp till 55 cm. Arbete på tung jord är möjligt. Plog, harv, potatisplanterare och andra skjul rekommenderas som extra utrustning.

Bild
Bild

Mästare ВС5712 . Mot bakgrund av modellerna som beskrivits tidigare utmärker sig denna modifiering för sin höga hastighet och anpassningsförmåga till alla klimat. Den kännetecknas av ekonomisk bränsleförbrukning vid höga belastningar. Motorn är elektriskt startad, tålig mot låga temperaturer och har en betydande vridmomentsreserv. Förutom skyddande vingar lade tillverkaren till sidoplattor som förhindrar att fräsar skadar växterna vid huggning eller ogräs. Som en trevlig bonus kan vi notera möjligheten att använda alla tillgängliga gångjärnsmekanismer. Enhetens funktionalitet gör att den kan användas för att förbereda jorden för sådd, eftersom den samtidigt kan plöja och blanda jorden med gödningsmedel, samt för skörd.

Bild
Bild

Mästare ВС6712 . Modellen är utrustad med universell kapacitet, eftersom den inte bara används på jordbruksplatser, utan också i offentliga verktyg. Tekniken kännetecknas av ett stort antal alternativ som enkelt klarar de tilldelade uppgifterna. Motorkultivatorn gör ett utmärkt jobb med plöjning, klippning, kullning och till och med borttagning av snö. Samtidigt är det också lätt att underhålla och underhålla. Användare noterar ofta byte av luftfilter (ungefär varannan månad). Anmärkningen är särskilt relevant vid odling av torr mark. Standardutrustningen är blygsam, inklusive endast en kultivator och fräsar. Köp av ytterligare bilagor uppmuntras.

Bild
Bild

Champion BC7712 . Den senaste versionen av varumärket Champion är värd en separat diskussion. Det kan med säkerhet tillskrivas kategorin professionella små jordbruksmaskiner. Hon utsätts för plöjning och harvning, plantering och grävning i områden på upp till 10 tunnland på jordar av alla svårighetsgrader, inklusive jungfruliga marker. Ägarna noterar den höga hållbarheten hos de viktigaste arbetsenheterna. Utmärkt kontrollerbarhet beror på närvaron av olika justeringar, justeringen av någon mekanism är snabb och exakt, vilket påverkar arbetets effektivitet. Växellådan har en kedjereducerare och är reversibel, så att kultivatorn kan gå framåt med två hastigheter och bakåt med en. Närvaron av ett sådant kopplingssystem hjälper till att fungera under alla driftförhållanden. Styrhandtaget kan justeras i två plan, vilket också ökar kultivatorns effektivitet.

Bild
Bild

Bilagor

Funktionen hos motoriserad utrustning kan ökas med hjälp av tillbehör. Tillverkaren erbjuder ett stort sortiment av sådana markiser. De underlättar i hög grad arbetet i dotterbolaget.

Plog . Utrustningen är avsedd för plöjning. Som regel används den när fräsarna inte klarar: i närvaro av tung lera, tät eller våt mark, liksom jungfrulig jord. Plogen hanterar jord som är helt infångad i växternas rotsystem. Jämfört med fräsar går det djupare ner i marken och, när det lämnar, vänder lagret upp och ner. Om plöjning utförs på hösten, fryser det utgrävda gräset under vintern, vilket underlättar vårplöjning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fräs . Denna baldakin ingår i odlingsförpackningen i mängden 4 till 6 stycken, beroende på modell. När fräsarna roterar rör sig själva enheten. Plöjningsdjupet är mindre än för en plog, så att det fertila skiktet inte skadas: jorden slås upp medan den mättas med syre. För tillverkning använder utvecklaren stål av hög kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grousers . Professionella använder denna typ av redskap i takt med andra baldakiner som en hiller eller plog. Deras huvudsakliga uppgift är att lossa jorden, så klackar används för ogräs eller kullning.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hiller . Utför funktioner som liknar klackar. Men dessutom kan den användas för att skära ett helt område i separata sängar.
  • Bogserad vagn . Stora tunga modeller av motorkultivatorer är ofta utrustade med en släpvagn, som omvandlar utrustningen till en slags minitraktor. Vagnen har inte en stor bärighet, men det är mycket bekvämt för transport av små laster, verktyg, gödningsmedel.
Bild
Bild

Användarmanual

För att fungera korrekt med Champion -kultivatorn bör du först läsa instruktionerna. Det ingår alltid i monteringen.

Detta dokument innehåller följande avsnitt:

  • tekniska egenskaper för den köpta modellen;
  • en anordning med beteckningen för varje element eller enhet, en beskrivning av driftsprincipen;
  • rekommendationer för inkörningsutrustning efter köp;
  • råd om hur man startar kultivatorn för första gången;
  • enhetsunderhåll - avsnittet innehåller information om hur man byter olja, hur man tar bort växellådan, hur man byter rem eller kedja, hur ofta man behöver inspektera arbetsdelarna etc.
  • lista över möjliga uppdelningar, orsaker till förekomst och metoder för eliminering av dem;
  • säkerhetsåtgärder vid arbete med en motorkultivator;
  • kontakter med servicecenter (både lokala och centrala kontor).

Rekommenderad: