Motoblock "Neva" (46 Bilder): Egenskaper Hos Modellerna "MB-2K-7.5" Och "MB-3", Reservdelar Och Släpvagn För "MB-23", Recensioner Av ägarna

Innehållsförteckning:

Video: Motoblock "Neva" (46 Bilder): Egenskaper Hos Modellerna "MB-2K-7.5" Och "MB-3", Reservdelar Och Släpvagn För "MB-23", Recensioner Av ägarna

Video: Motoblock
Video: Снегоуборочная приставка Целина к мотоблоку 2024, Maj
Motoblock "Neva" (46 Bilder): Egenskaper Hos Modellerna "MB-2K-7.5" Och "MB-3", Reservdelar Och Släpvagn För "MB-23", Recensioner Av ägarna
Motoblock "Neva" (46 Bilder): Egenskaper Hos Modellerna "MB-2K-7.5" Och "MB-3", Reservdelar Och Släpvagn För "MB-23", Recensioner Av ägarna
Anonim

På Rysslands och OSS -ländernas territorium är märket Neva ett av de mest populära motorblocket. Det har producerats av Krasny Oktyabr -företaget i över 10 år. Under årens lopp har den bevisat sin exceptionella kvalitet, effektivitet och användbarhet.

Bild
Bild

Tillverkarens detaljer

Fabriken i Krasny Oktyabr-Neva öppnades 2002 som ett dotterbolag till det största ryska innehavet Krasny Oktyabr, som är känt i Ryssland och utomlands som en av de största maskinbyggande anläggningarna. Företagets historia börjar 1891 . - Det var då som ett litet företag öppnades i S: t Petersburg, som specialiserade sig på en relativt ung industri vid den tiden - elektroteknik. Lite senare deltog verkets ingenjörer tillsammans med sovjetiska forskare i skapandet av det första kraftverket.

I slutet av 20 -talet av förra seklet slogs företaget samman med motorcykelfabriken Zinoviev - från det ögonblicket började en ny milstolpe i företagets historia, sammanslagningen startade tillverkningen av motorcyklar och bildelar, och på 40 -talet började fabriken arbeta för flygindustrin (detta är den riktning som fortfarande är en av de viktigaste sådana idag). Produktionsanläggningarna för "Krasny Oktyabr" producerar raket- och flygmotorer för sådana maskiner: Yak-42-flygplan, K-50 och K-52-helikoptrar.

Parallellt producerar företaget årligen över 10 miljoner motorer för motorcyklar och motorer, och 1985 skapades en division som specialiserat sig på jordbruksutrustning . Den fick namnet "Neva" och blev känd tack vare släppandet av motoblock.

Bild
Bild

Design

Motoblock som produceras under Neva -varumärket blev snabbt populära bland trädgårdsmästare och sommarboende på grund av deras praktiska, tillförlitliga och högsta kvalitetskvalitet - enligt uppskattningar överstiger volymen av avslag på detta företag inte 1,5%. Denna enhet kännetecknas av en ganska hög säkerhetsmarginal på grund av användning av material av högsta kvalitet och införandet av tekniska metoder för deras bearbetning.

Motoblock "Neva" har två hastighetslägen framåt och ett i motsatt riktning . Dessutom presenteras en reducerad rad - i detta fall ska remmen kastas över till en annan remskiva. Rotationshastigheten varierar från 1, 8 till 12 km / h, den maximala vikten för de tillverkade modellerna är 115 kg, medan enheten har den tekniska förmågan att bära last upp till 400 kg. För att slutföra motorblocket använder tillverkningsföretaget DM-1K-motorer tillverkade i Kaluga, liksom motorer från sådana världsberömda märken som Honda och Subaru. Enhetens växellåda är en pålitlig, förseglad kedja som ligger i ett oljebad.

Bild
Bild

Kroppen är tillverkad av aluminium, den är lätt och hållbar. En sådan växellåda kan utveckla en kraft på mer än 180 kg och kan fungera effektivt på alla typer av jord. En trevlig bonus är möjligheten att koppla ur axelaxlarna, på grund av vilka det är möjligt att rikta drivningen till endast ett av hjulen, och därigenom underlätta processen för att styra den bakomliggande traktorn.

Strukturen kännetecknas av ökad tillförlitlighet: om den bakomliggande traktorn kolliderar med ett hinder under drift, börjar remmen omedelbart glida och skyddar därmed motorn och växellådan från mekaniska skador.

Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

Låt oss sluta lite mer detaljerat om de tekniska egenskaperna hos Neva walk-behind traktorer:

  • maximala mått (L / B / H) - 1600/660/1300 mm;
  • maximal vikt - 85 kg;
  • minsta dragkraft på hjul vid transport av last som väger upp till 20 kg - 140;
  • arbetstemperaturintervall - från -25 till +35;
  • hodovka - ensidig;
  • hjularrangemang - 2x2;
  • kopplingen är urkopplad, mekanismen för att koppla in den representeras av en spänningsvals;
  • växellåda - sexkedjig, mekanisk;
Bild
Bild
  • däck - pneumatiska;
  • spåret är justerbart i steg, dess bredd i normalt läge är 32 cm, med förlängningar - 57 cm;
  • skärdiameter - 3 cm;
  • fångstbredd - 1, 2 m;
  • grävdjup - 20 cm;
  • styrsystem - stång;
  • begagnat bränsle - bensin AI -92/95;
  • typ av motorkylning - luft, tvingad;

Det är också möjligt att fixa bilagor. I det här fallet kan du installera både aktiv utrustning (snöslungor, gräsklippare, vattenpump och borste) och passiv (vagn, plog, potatisgrävare och snöblad). I det andra fallet är elementen fästa med en dragkrok.

Bild
Bild
Bild
Bild

Laguppställningen

Företaget "Neva" producerar ett brett utbud av motoblock, vars skillnader faktiskt bara reduceras till den typ av motor som används. Här är en översikt över de mest populära modifieringarna.

  • " MB-2K-7, 5 " -Motorn för Kaluga-företaget av märket DM-1K med olika effektnivåer är installerad på produkten: den halvprofessionella motsvarar parametrarna 6, 5 liter. s, och den professionella PRO är utrustad med en gjutjärnshylsa och har en effekt på 7,5 liter. med.
  • " MB-2B " - Den här bakomliggande traktorn är utrustad med Briggs & Stratton-motorer. Som i föregående fall är de uppdelade i halvprofessionella och professionella, effektparametrarna för de presenterade modellerna är 6 liter. s, 6, 5 l. med och 7, 5 l. med.
  • " MB-2 " - Denna modell är utrustad med japanska motorer "Subaru" eller Yamaha MX250, som skiljer sig åt i den övre kamaxeln. Ändringen är mycket efterfrågad, som en av de mest pålitliga i världen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • " MB-2N " - har en motor från "Honda" med en kapacitet på 5, 5 och 6, 5 hästkrafter. Dessa bakgående traktorer kännetecknas av högsta effektivitet och ökat vridmoment. Dessa funktioner säkerställer långsiktig användning och tillförlitlighet för hela enheten, även trots dess låga effektparametrar.
  • " MB-23 " - det här modellutbudet representeras av tunga motoblock med ganska kraftfulla motorer - från 8 till 10 l m. Subaru- och Honda -motorer används oftast här, motoblock är utformade för att fungera i intensivt läge på alla typer av mark. Det är anmärkningsvärt att bearbetningsdjupet här ökas till 32 cm. I denna rad kan modellen "MD-23 SD" särskiljas separat, vilket är en diesel, därför sticker det ut med maximal dragkraft bland alla enheter i denna serie.

Populära är också modellerna Neva MB-3, Neva MB-23B-10.0 och Neva MB-23S-9.0 PRO.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en bakomliggande traktor bör du först och främst utgå från dess kraft. Så om du arbetar med enheten i landet då och då och intensiteten i arbetet är låg, kommer lågeffektinstallationer med en parameter från 3,5 till 6 liter att göra. Detta gäller tomter mindre än 50 tunnland. Installationer med en kapacitet över 6, l. s är optimala för intensiv användning, när det finns behov av frekvent och noggrann jordbearbetning. För planteringsområden från 45 tunnland till 1 hektar är det värt att titta närmare på modeller för 6-7 liter. s, och tomter med en större yta kräver stor kapacitet - från 8 till 15 liter. med.

Glöm dock inte att brist på ström ofta blir till ett för tidigt fel på utrustningen, och dess överskott innebär en betydande kvarhållning av utrustningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Jämförelse med andra bakomgående traktorer

Separat är det värt att prata om skillnaderna mellan Neva walk-behind traktor och andra enheter. Många människor jämför "Neva" med sådana inhemska motoblock med liknande funktioner som: "Cascade", "Salyut", liksom Patriot Nevada. Låt oss titta närmare på beskrivningen, likheterna och skillnaderna i modellerna.

OK en

Många användare hävdar att Oka är en billig analog av Neva, fördelarna med Oka är låga kostnader, medan Neva domineras av fördelar som kraft och hög kvalitet hos amerikanska och japanska motorer. Bland nackdelarna med "Oka" kallas ofta en ökad tyngdpunkt, vilket leder till en konstant övervikt på sidan, liksom tung vikt, så bara en välutvecklad man kan arbeta med "Oka", och kvinnor och ungdomar är osannolikt att klara en sådan enhet.

Det är upp till köparen att bestämma vilken bakomliggande traktor han ska välja, men innan man fattar ett slutgiltigt beslut bör man inte bara utgå från priserna utan också från enhetens praktiska egenskaper. Försök att bedöma storleken på din tomt, liksom den bakomliggande traktorns tekniska kapacitet och dina egna färdigheter i att arbeta med sådana mekanismer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Honnör

"Salut" kallas också en billig analog av "Neva", men den låga kostnaden medför ganska betydande nackdelar. Som kundrecensioner visar startar inte alltid "salut" bakomgående traktorer i frost - i det här fallet måste du värma upp dem ganska länge och därmed öka bränsleförbrukningen avsevärt. Dessutom flyger fabrikshjul ofta av de bakre fästelementen under höga vibrationsförhållanden, och enheten glider ibland på oskuld.

Neva har mycket färre negativa recensioner, men användarna noterar att behovet av Neva inte alltid är motiverat - valet av en lämplig maskin beror till stor del på markens egenskaper, storleken på den odlade marken och operatörens styrka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ugra

Ugra är ett annat hjärnskap av den ryska industrin. Det är en högkvalitativ enhet som fungerar effektivt på alla typer av jord. "Neva" och "Ugra" har ungefär samma kostnad: i intervallet från 5 till 35 tusen rubel - om vi pratar om begagnade modeller, och nya kommer att kosta minst tre gånger mer: från 30 till 50 tusen.

Bland nackdelarna med Ugra är:

  • brist på en extra uppsättning odlare;
  • överdriven vibrationsåterkoppling till ratten;
  • liten volym av bränsletanken;
  • fullständig brist på jämnhet;
  • enheten ryker av från stillastående.

Alla dessa brister, allt annat lika, tippar entydigt på vågen till förmån för Neva walk-behind traktorer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Agat

"Agat", liksom "Neva", är utrustad med motorer från amerikansk och japansk produktion, och inkluderar även motorer tillverkade i Kina. Enligt jordbrukare förlorar "Agat" till "Neva" när det gäller sådana parametrar som: hjulhöjd, låg rörelsehastighet vid transport av gods på en ansluten vagn, samt frekvent läckage av oljetätningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bilagor

Motoblock "Neva" används ofta i kombination med olika typer av bilagor. Så för jordodling är det inte hjul utan skärare som är installerade på enheten, och deras totala antal beror på jordtypen (i genomsnitt innehåller satsen från 6 till 8 stycken). För plöjning av marken används en speciell dragkrok, och för att säkerställa maximal vidhäftning av installationen till marken bör du dessutom köpa klackhjul.

För effektiv kullning av planteringar används speciella kullar . De kan vara enkla eller dubbla, de är också indelade i justerbara och icke-justerbara. Valet beror endast på den odlade markens egenskaper. Vanligtvis används med dessa anordningar metallhjul av större storlek, vilket ökar det agrotekniska spelrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särskilda planteringar kan fästas på den bakomliggande traktorn Neva, med hjälp av vilken du kan så en tomt med frön av grönsaker och spannmålsgrödor, och ofta också köpa speciella munstycken avsedda för att plantera potatis - sådana enheter minskar kraftigt tid och ansträngning spenderat på sådd.

En potatisgrävare hjälper till att skörda rotfrukter . Vanligtvis är vibrationsmodeller kopplade till Neva walk-behind traktor, som gör ett ganska bra jobb med att bearbeta en liten del av landningsområdet. Principen för potatisgrävare är enkel: med hjälp av en kniv lyfter enheten ett jordlager tillsammans med rotgrödor och flyttar det till ett speciellt galler, under vibrationens verkan sållas jorden och skalas potatis på den andra hand falla till marken, där ägaren av tomten samlar den, utan att spendera betydande ansträngning. Produktiviteten för en sådan grävare är cirka 0,15 hektar / timme.

Bild
Bild
Bild
Bild

För höskörd är det värt att köpa gräsklippare, som kan vara segmenterade eller roterande. Segmentklippare är gjorda av ganska skarpt stål, de rör sig i ett horisontellt plan successivt mot varandra, de fungerar bäst med gräs på plan mark. Rotary -enheter är mer mångsidiga. Arbetsverktyget här är knivar monterade på en kontinuerligt roterande skiva. Sådana anpassningar är inte rädda för jordens ojämnheter, de kommer inte att stoppas av varken gräs eller små buskar.

På vintern används den bakomliggande traktorn för att rengöra lokalområdet från snö - för detta fästs snöslungor eller snöplogar som gör att du effektivt kan rensa ganska stora områden på bokstavligen några minuter. Men för sophämtning är det värt att föredra roterande borstar med en arbetsbredd på 90 cm. Om det är nödvändigt att flytta last, är en släpvagn fäst på Neva walk-behind traktorer, som rör sig med en hastighet av 2,2 km / h och har en bärighet på 400 kg. Typiskt är en sådan vagn utrustad med säte för föraren, en pålitlig dragkrok och ett bromssystem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användarmanual

Att ta hand om en bakomliggande traktor är enkelt: det viktigaste är att den ständigt är ren och torr, medan den ska placeras uteslutande i ett horisontellt läge som stöds av ett extra hjul eller ett speciellt stativ. När du köper en bakomliggande traktor måste du först köra den i 1, 5 dagar. Maskinen ska köras så sparsamt som möjligt vid full gas, samtidigt som man undviker alltför stora belastningar. I framtiden är allt som krävs för den bakomliggande traktorn en periodisk inspektion, som inkluderar en grundlig kontroll:

  • mängden olja;
  • åtdragningsstyrka för alla gängade anslutningar;
  • allmäntillstånd för de viktigaste skyddselementen;
  • däcktryck.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi är vana vid att jordbruksmaskiner fungerar under vår-höstperioden, men även på vintern finns det arbete för Neva motorblock-rengöring och rensning av territoriet från snöhinder. Med hjälp av en snöblåsare kan du ta bort all fallen eller ackumulerad snö på några minuter, istället för att använda en spade i timmar. Men om allt är klart med drift i varmt väder, har vinteranvändningen av bakomliggande traktorer sina egna egenskaper.

Som följer av bruksanvisningen, först och främst, bör enheten vara förberedd för användning under frostiga förhållanden . - för detta är det nödvändigt att byta olja i tid såväl som tändstift - då blir kompositionens viskositet mindre, vilket innebär att det blir lättare att starta motorn. Men även detta hjälper inte alltid att starta motorn. För att undvika ett sådant obehagligt fenomen måste du förvara enheten i ett uppvärmt rum (till exempel i ett garage), och om detta inte är möjligt, måste du täcka det med ett varmt täcke innan du börjar det och ovanpå med en ullfilt. Var säker på att efter dessa enkla manipulationer kommer din bil att starta lika enkelt och enkelt som på sommaren. Om det behövs, tillsätt lite eter till förgasaren - så kan du också göra det lättare att starta motorn.

Efter att snön tagits bort bör den bakomliggande traktorn rengöras, annars kan det uppstå rost i noderna. Du måste också torka av enheten med olja efter behov och sätta tillbaka den i garaget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ägarrecensioner

Ägarrecensioner peka på de många fördelarna med Neva walk-behind traktorer.

  • Importerade motorer av världsberömda märken Honda, Kasei och andra, som kännetecknas av extremt hög effektivitet och utmärkt motorliv. Med en sådan enhet kan du använda den bakomliggande traktorn även under mycket ogynnsamma väderförhållanden.
  • Ett funktionellt och samtidigt enkelt system för att växla motorns hastigheter. Tack vare detta kan du välja din optimala hastighet för varje typ av arbete. Deras totala antal beror på enhetens typ och modifiering (till exempel används den första växeln på de mest problematiska och hårda jordarna och den tredje - på en utgrävd mark).
  • Motorblocket "Neva" kombineras framgångsrikt med redskap av alla slag: med en plog, en gräsklippare, en snöslunga, en vagn och en kratta. Allt detta gör att du kan använda installationen när som helst på året.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Med motoblock kan du ställa in vilken position som helst på ratten, och om en klack också används i samband med installationen kan ratten styras ganska effektivt för att inte förstöra den skapade fåran.
  • De enheter som tillverkas av Krasny Oktyabr har ett lätt men samtidigt robust fodral som effektivt skyddar hela enheten från gas, damm och mekaniska skador. För att minska vibrationsbelastningen förstärks huset ofta med gummikuddar.
  • Det är anmärkningsvärt att transport av sådana installationer är möjlig på alla fordon, medan tillverkaren lovar en garanti för sin utrustning och långsiktiga service.
  • Om en av reservdelarna på en sådan bakomliggande traktor misslyckas kommer det inte att finnas några problem med köp av komponenter - de kan hittas i vilken butik som helst. Reservdelar till importerade modeller måste ofta beställas från katalogen och vänta ganska länge.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Av bristerna anger användarna följande punkter

  • Lätta modeller av Neva fungerar inte tillräckligt bra i plogläget, så de måste dessutom fästa ett viktmedel (i detta fall är plogdjupet 25 cm).
  • Trots att modellen är ganska kompakt kan du ofta köpa en mindre analog.
  • Vikten på vissa modeller når 80-90 kg, vilket avsevärt begränsar kretsen av personer som kan hantera ett sådant verktyg. Du kan dock köpa MB-B6.5 RS Compact-modellen.
  • Många trädgårdsmästare tror att kostnaden för Neva walk-behind traktorer är överskattad. I det här fallet bör man komma ihåg att priset på produkter av detta märke inte bara beror på tillverkaren, utan också på handelsföretagets prispolicy. Det är därför som användare i de flesta fall rekommenderar att man föredrar att köpa en produkt direkt från tillverkaren via sin officiella webbplats.

Rekommenderad: