Motoblock "Ugra" (57 Bilder): Egenskaper, Välj Motor Och Tillbehör För Motorblocken "NMB-1H7", "1H2" Och "1H9", Reservdelar För "1H10&q

Innehållsförteckning:

Video: Motoblock "Ugra" (57 Bilder): Egenskaper, Välj Motor Och Tillbehör För Motorblocken "NMB-1H7", "1H2" Och "1H9", Reservdelar För "1H10&q

Video: Motoblock
Video: МОТОБЛОК-ВЕЗДЕХОД, МОТОТРАКТОР-СНЕГОХОД, может поле вспахать, можно просто погонять. Мотоблоки Угра 2024, Maj
Motoblock "Ugra" (57 Bilder): Egenskaper, Välj Motor Och Tillbehör För Motorblocken "NMB-1H7", "1H2" Och "1H9", Reservdelar För "1H10&q
Motoblock "Ugra" (57 Bilder): Egenskaper, Välj Motor Och Tillbehör För Motorblocken "NMB-1H7", "1H2" Och "1H9", Reservdelar För "1H10&q
Anonim

Du kan prata om fördelarna och värdet av motoblock i ditt personliga hushåll under lång tid. En annan sak är mycket viktigare: varje märke, även varje rad i denna teknik har många intressanta och relevanta funktioner. Det är användbart att förstå vad som kännetecknar U-serien motorodlare, hur de kan och bör användas vid bearbetning av sommarstugor.

Beskrivning

Produkterna från KADVI -företaget, trots den hårda, till och med hårda konkurrensen, säljs framgångsrikt på den ryska marknaden. Europeiska och kinesiska bekymmer kan inte ersätta produkterna från detta märke. Aktiebolaget Kaluga Engine bedriver tillverkning av motoblock. Vid företagets anläggningar tillverkades utrustning för småskalig mekanisering för 30 år sedan. Naturligtvis har produktionen förbättrats och moderniserats mer än en gång sedan dess.

Bild
Bild

Enligt experter har Kaluga motoblock redan kommit nära den europeiska nivån . Ett slående exempel på sådana prestationer är Ugra -linjen. Dess effekt börjar från 6,5 liter. med. Tack vare användningen av högkvalitativa delar, inklusive oklanderliga motorer, klarar utrustningen framgångsrikt betydande belastning. Kraftverk från ledande utländska tillverkare, som har visat sig bra, används ofta för att färdigställa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kraften är tillräckligt stor för användning av tillbehör av olika typer, inklusive:

  • pumpar för pumpning av vatten;
  • släpvagnar;
  • adaptrar;
  • potatisplanterare;
  • gräsklippare;
  • bergsmän;
  • ogräsarbetare;
  • plogar;
  • harvar och några andra tillägg.
Bild
Bild

När du väljer mellan olika modeller bör du vara uppmärksam på de viktigaste egenskaperna som tillverkaren anger:

  • arbetsproduktiviteten;
  • motståndskraft mot hårda klimatförhållanden;
  • överensstämmelse med EU: s säkerhetsstandarder;
  • förmågan att göra hårt arbete vid snäva deadlines.

Motoblock "Ugra" har tillverkats sedan 2009. Alla är utrustade med reduktionsväxlar och en manuell växellåda. Det finns två kraftaxlar. Listan över begagnade redskap har utökats i jämförelse med konkurrenternas produkter. Rattpelarna är inte bara vibrationsbeständiga, de är också lätta att justera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Det är användbart att börja analysera modeller av bakomgående traktorer med versionen " Ugra NMB-1N7 " … Den kan kompletteras med monterade och släpade verktyg från en mängd olika företag. Strukturens vikt når 90 kg. Den stela ramen stöder Lifan fyrtakts bensinmotor. Motorn har bara en cylinder, vilket inte hindrar den från att utveckla en insats på 6,5 liter. med.

Konstruktörerna har tillhandahållit obligatoriskt skydd mot överhettning genom att blåsa luft. Starten görs med en manuell start. Modell "NMB-1N7 " Utrustad med två kraftuttagsaxlar. Kopplingen är gjord av en mängd olika keramiska skivor. Omvänd tillhandahålls, vilket kan vara mycket användbart. Varje pinne är vibrationsbeständig. Vid behov kan motorn enkelt stoppas med en knapp. Rattstången kan justeras vertikalt och horisontellt. Den bakomliggande traktorn kan dra en släpvagn (med en total dragvikt på 350 kg).

Bild
Bild
Bild
Bild

" Ugra NMB-1N17 " - en tung motorodlare, vars massa når 98 kg.

Leveransuppsättningen innehåller:

  • axelförlängningar;
  • 4 skärare;
  • transporthjul;
  • huvudpackning;
  • företagsinstruktion.

Den installerade motoreffekten når 7 liter. med. Lifan har en stabil prestanda och ger bara lite ljud. Det tunga blocket är en fördel vid arbete på ojämn jord. Tillsammans med backväxeln har enheten 4 hastigheter. Den är utrustad med en reduktionsreducer, vars kropp är tillverkad av stål. Eftersom det inte finns några remmar i konstruktionen behöver de inte bytas ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Leveransuppsättningen innehåller:

  • hjul av pneumatisk typ;
  • två jordkvarnar;
  • kopplingsanordningar;
  • öppnare och fäste för montering.

För att arbeta med dessa komponenter måste du inte använda bensin sämre än AI-92. Den bakomliggande traktorn kan plöja marken till ett djup av 30 cm med en ploglistbredd på 102 eller 73 cm. Bränsletanken innehåller 3,6 liter bränsle. Enhetens undervagn är gjord enligt ett enaxligt schema. För att enheten ska svänga behöver den en radie på minst 150 cm. Vanligtvis är banan 40,5 cm, men på grund av förlängningssladdarna kan den ökas till 69,5 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett bra alternativ till denna version är " Ugra NMB-1N2 " … Kraften hos den bakomliggande traktorn är densamma - 6,5 liter. med., och den har också 3 hastighet framåt och 1 bakåt.

förpackningen innehåller:

  • 4 lossande skär;
  • pneumatiska hjul;
  • märkesöppnare.

Motorblocket är utrustat med en japansk fyrtaktsmotor av förgasartyp (cylindervolym-196 cm3). Enheten kan klättra uppför sluttningen (upp till 20 grader). Enhetens hjularrangemang är 2x2 med en svängradie på 150 cm. Enheten är normalt utrustad med fyra skär, men på begäran av ägaren kan du sätta två till. Enligt planen tillhör den bakomliggande traktorn den klassiska typen, utrustad med kraftuttagsaxlar.

Tillverkaren förklarar att denna enhet är helt kompatibel med EU: s säkerhetsföreskrifter. Det är mycket enkelt att ta det till transportläget. Efter en sådan omvandling kan den bakomliggande traktorn sättas i bagagerummet på en personbil. Endast användning av hjul med luftdäck är tillåten. Bränsletankens kapacitet är 3,1 liter, bränsleförbrukningen per timme är 0,23 liter per timme vid nominell effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Motoblock "Ugra NMB-1N9 " anses vara en bra assistent i trädgårdsarbete - han kommer att klara odlingen av både jungfruliga och redan odlade marker. Den totala arealen av det odlade området når 50 tunnland. Enheten är utrustad med en Subaru -bensinmotor. Den skiljer sig, liksom andra japanska produkter, i anspråkslöshet och ökad tillförlitlighet. Längsgående vevaxelplacering minimerar vibrationer och ökar drifttiden.

Leveransuppsättningen innehåller en kultivator. På begäran av konsumenter läggs motvikter till den bakomliggande traktorn, vilket underlättar utförandet av komplexa arbeten. Enhetens totala effekt är 6 liter. med. Tanken rymmer 3,6 liter bensin. Tack vare dessa indikatorer, liksom en reduktionsreducerare och en skivkoppling, är det möjligt att bearbeta landremsor på 60-80 cm till ett djup av 30 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkaren deklarerar att de under tillverkningen av den bakomliggande traktorn är utrustade med en växellåda i professionell klass. För tillverkning av huvudkomponenterna i växellådan används cermets. Som ett resultat ökar systemets tillförlitlighet, vilket eliminerar användningen av remdrivningar, vilket traditionellt skapar många problem. En av de fyra växlarna fungerar bakåt, den är utmärkt när den interagerar med olika släpvagnar och redskap. Denna bakomliggande traktor anses vara den säkraste bland andra modeller som produceras i Ryska federationen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det behövs kan du snabbt stoppa kraftverket eller låsa upp den bakre kopplingen, så att stoppa vid en onormal situation är inget problem. Det finns olika sätt att justera rattstången. Tack vare de två kraftuttagsaxlarna är det möjligt att överföra kraft från motorn till och med till borrsystemet eller till cirkelsågen. Den bakomliggande traktorn fungerar utmärkt när den är utrustad med vikter, vilket är mycket användbart när greppet är sämre än normalt.

Bild
Bild

Block "Ugra NMB-1N10 " inte värre än dieselenheter som levereras av andra tillverkare. Premiumvarianten för denna modell levereras med en japansk motor. Trots detta visar det sig vara billigare än andra enheter.

Bilen anses vara en bra lösning för följande jobb:

  • odling;
  • rengöring av tomter från snö och fallna löv;
  • plöja landet;
  • sophantering;
  • transport av små laster över korta sträckor.

Modellens utseende skiljer sig inte från andra alternativ, men en signifikant skillnad observeras i bränsletillförseln. Reduktionsväxeln hjälper till att göra den bakomliggande traktorn mer pålitlig. Med hjälp av specialskärmar exponerade ovanför hjulen skyddade konstruktörerna utrustningens operatörer från smuts. En noggrant genomtänkt fällbar ram till gränsen förenklar parkeringen av den bakomliggande traktorn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Styret är justerbart medan lutningsvinkeln ändras. Kraftuttagsaxeln är placerad bakom kontrollpunkten. Om den bakomliggande traktorn används tillsammans med gräsklipparen kan du bara flytta bakåt, så du måste arbeta mer aktivt med ratten. I extrema situationer hjälper det ofta att blockera tändsystemet.

Enheten har visat sig bra i produktionen av tungt, krävande arbete i trädgården, i den kommunala sfären. Det är ett irrationellt beslut att använda det i relativt små områden, där plöjningsområdet är litet och stora laster sällan transporteras. Men med en aktiv belastning kan denna teknik användas året runt, oavsett lufttemperatur. På grund av sin lilla storlek är det lätt att transportera det till dacha eller tillbaka i bilen. Layoutschemat är traditionellt för tunga motorblock, men på grund av det kan det uppstå svårigheter med anslutningen av "externa" bilagor.

Bild
Bild

Eftersom konstruktörerna minimerade andelen plastelement visade sig mekanismen vara ganska tung, men samtidigt ökade dess tillförlitlighet. Metall av hög kvalitet låter dig lugnt bearbeta jorden utan rädsla för skador på vissa delar. Bredden på den odlade remsan kan vara 90 cm med ett djup av 32 cm. Av de 4 hastigheterna är 1 avsedd för backning. Den högsta körhastigheten är 8,5 km / h.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hög prestanda tillsammans med relativ lätthet uppnås till stor del på grund av den japanska encylindriga motorn . Fyrtaktsmotorn var ursprungligen konstruerad på ett sådant sätt att många manipulationer utförs så effektivt som möjligt. Även de bästa analogerna från Kina och europeiska länder kan ännu inte skryta med sådan tillförlitlighet. Utvecklarna övergav medvetet den vanliga konfigurationen av förbränningskammaren. De ändrade den för att förbättra starthastigheten och göra den mindre hård samtidigt som den minskar driftljudet. Enheten fungerar bra vid låga lufttemperaturer och överhettas nästan inte i värmen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En gående traktor blir ofta ett lika attraktivt val. " Ugra NMB-1N14 " … Denna version är lämplig för stora gods och små jordbruksföretag. Motorn i en sådan enhet är enkel och pålitlig.

Med hjälp av en bakomliggande traktor kan du:

  • plantera potatis;
  • flytta relativt tunga laster;
  • ta bort snö;
  • att plöja jungfrujorden.

Enhetens effekt är 9 liter. med. Den genererade energin kan överföras till kraftuttagsaxlarna. Den plöjda remsan är 60 cm och kan stickas 35 cm djup. En elektrisk start finns inte. Massan på den bakomliggande traktorn är 85 kg, den rör sig med tre hastigheter framåt och med en bakåt.

Bild
Bild
Bild
Bild

förpackningen innehåller:

  • utbytbara delar;
  • skärare;
  • hjul av pneumatisk typ;
  • Tillbehör.

Ratten kan justeras för att passa förarens individuella behov. Tack vare ett genomtänkt stålhölje kan kontaminering av arbetsdelarna på den bakomliggande traktorn undvikas. Tanken rymmer märkbart mer bränsle än andra versioner. De stora hjulen är täckta med aggressivt utseende - detta gör att de kan röra sig på alla typer av jord. Enheten är utrustad med ett kedjedrev, kraftöverföringen sker genom en kilremssändning. Avståndet till denna modell är 17 cm. Arbetsbanan når 71,5 cm. Den bakomliggande traktorn kan bara fungera på AI-92.

Bild
Bild

Utvecklarna kunde säkerställa minimal störning av växter i angränsande rader (när den bakomliggande traktorn är på en specifik rad). Om du använder en släpvagn kan du flytta upp till 500 kg last. För vidhäftning har speciella sintrade skivor valts. Handtaget är enkelt att justera efter förarens höjd.

Med ytterligare utrustning kan du:

  • ta bort snö;
  • klippa gräsmattor och gräsmattor;
  • krossa sällskapsdjur.

Det är lämpligt att avsluta granskningen av modellintervallet på beskrivningen av modifieringen "Ugra NMB-1N15". Enheten är utrustad med en kinesisk motor med en kapacitet på 9 liter. med. Plöjdjupet är 30 cm och kan användas med 4 eller 6 skär. Överföringen av energi till skivkopplingen gör att du kan arbeta på landsträngar upp till 102,5 cm. Denna energi genereras av en fyrtakts bensinmotor, bränsle tillförs den från en 6-liters tank.

Den bakomliggande traktorn är optimerad för långsiktig drift i medelstora områden. Den är gjord enligt det klassiska schemat, den kan plöja upp till 50 tunnland på en dag. Standardleveransen inkluderar fräsar och öppnare. Kylning av motorn utförs med hjälp av luft, det realiseras med våld. Cylindern är tillverkad i form av en gjutjärnshylsa, som praktiskt taget inte slits ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Nedan finns en beskrivning av enheten och funktionsprincipen för "Ugra". Motorn för en walk-behind-traktor tillverkad i Kina eller Japan (beroende på modell) startas med en elektrisk startmotor. Kopplingen mellan kraftenheten och transmissionen är ganska stark.

Bifogat till dem:

  • öppnare;
  • rattstång;
  • dragkrok för ytterligare utrustning;
  • hjul (oftast pneumatiska);
  • vingar;
  • kultivator byter ut enskilda hjul.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland innehåller den kompletta uppsättningen skärare och skyddsskärmar för dem. För att reglera växellådans funktion används en koppling. En kraftuttagsaxel används för att överföra energi till hjälpelement, inklusive en fyrhjulsdriven adapter eller en enklare boggi. Eftersom det finns två sådana axlar kan ett brett utbud av utrustning anslutas till Ugra. Endast originaldelar används för utbyte.

Samma växellåda är dock gjord på en hög professionell nivå, vilket avsevärt minskar behovet av reparation av den bakomliggande traktorn. Kontrollelementen är optimerade för högsta ergonomi, vilket ger komfort och säkerhet under arbetet.

Skillnader mellan enskilda modifieringar kan relateras till följande parametrar:

  • markens odlingsbredd;
  • antalet skär som används;
  • motorernas totala effekt;
  • skjutmått;
  • utväxling.
Bild
Bild

Bränsle tillförs motorn genom en förgasare, där den blandas med luft. Ursprungligen finns bensin i tanken, varifrån den skickas vidare av pumpen. En viktig del av bränslesystemet är luftfiltret. Om förorenad luft kommer in i motorn är normal drift av den bakomliggande traktorn omöjlig. Men när bränslet kommer in i förbränningskammaren måste det tändas - då tänds tändstiftet.

Förutom detta ljus är magnetiska skor, svänghjul och magneto ansvariga för bildandet av en gnista . Kylsystemet spelar också en viktig roll för motorns fulla drift. Rotorn samtidigt med vevaxeln skapar pumphjulet på svänghjulet luftströmmar. De kyler cylindrarna. Gasdistributionsenheter, tillsammans med att pumpa bränsle i cylindern, hjälper till att avlägsna avfallsprodukter från förbränning från den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bilagor

Tillsammans med "Ugra" bakomliggande traktor kan du använda "Zarya" gräsklipparen. Med hjälp av den här enheten klipper de effektivt gräset som växer på betesmarker och personliga trädgårdstomter, i grönsaksodlingar, på gräsmattor. Men det finns två viktiga begränsningar: lutningen åt sidan bör inte vara mer än 8 grader, och terrängens lutning bör vara högst 20 grader. Men "Zarya" klarar sig bra med spannmålsgrödor, med enkla tunna buskar. Växter som ska klippas placeras på rad, med hjälp av noggrant genomtänkt bladplacering.

En mer perfekt version är Zarya-1 . En sådan gräsklippare är mycket effektivare. För att sätta igång klipparen tas energi genom en speciell axel. För att transportera varor måste du använda en enaxlig vagn modell "PMG300-1". Denna släpvagn anses vara universell medan den rymmer upp till 350 kg last. Den högsta tillåtna körhastigheten är högst 9 km / h.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En potatisplanterare är till stor nytta i personligt jordbruk. Hon lägger inte bara knölarna i marken, utan bildar också en hög ovanför dem. På 4 timmar kan du plantera 1 hektar. Plantarens vikt är upp till 34 kg, medan enheten kan ändra klyftan mellan enskilda knölar. Den sträcker sig från 30 till 50 cm.

För motoblock "Ugra" används en potatisgrävare av en vrålande typ. Hon kan också extrahera andra rotgrödor från marken. Det rekommenderas att använda fabriksversionen av potatisgrävaren. En sådan anordning är så enkel som möjligt i utförandet. Nedsänkning i marken utförs till ett djup av 20 cm, medan remsor upp till 38 cm täcks.

Fräsar, dvs. kultivatorer:

  • krossa jorden;
  • lossa det;
  • blanda gödningsmedel och andra jordbruksreagenser med jorden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Odlingsenheterna placeras på utgående axlar. Med hjälp av skärare kan du ta tag i marken 18-20 cm djup, medan varje skärare fångar 10, 5 cm.

När det gäller klackarna kan de på fabriken utrustas med cylindriska eller sexkantiga bussningar. Den cylindriska designen anses vara en klassisk lösning, men den sexkantiga konstruktionen hjälper till att öka dragkraft och dragkraft. I båda fallen kan klackarna inte vara tyngre än 18,8 kg. Krokarnas yttre del för olika typer av utrustning är 35-50 cm.

Viktmaterialen som produceras vid fabriken i Kaluga väger från 10 till 17 kg. Syftet med att använda sådan utrustning är att öka hållbarheten och förbättra kvaliteten på arbetet i”svåra” länder. För "Ugra" bakomliggande traktor rekommenderas att använda märkesplogar "PM-1". Med deras hjälp kan du utföra olika jobb.

Egenskaperna för "PM-1" är följande:

  • markgrepp - 21,5 cm;
  • vikt - 7, 8 kg;
  • mått - 53, 5x31x41 cm.
Bild
Bild

Den märkta Kaluga hiller "RM-1" kan ogräs sängar, göra fåror och krossa marken. När den är monterad har denna struktur måtten 54x17x44, 5 cm. Kullaren kan täcka en jordremsa upp till 40 cm bred. Harvar placerade på "Ugra" kommer att kunna täcka remsor upp till 80-90 cm. Vapnet på själva pistolen är 12 kg.

Motoblock av typen "Ugra" kan kompletteras med snöslungor "SUN 1 ". En sådan anordning förbereder effektivt rena och jämna gångstigar även i snöiga lager. För att snöslungan ska fungera måste den vara ansluten till kugghjulet med ett kilrem.

Snöblåsaren väger 47 kg och klarar av att rensa en 60 cm remsa med bladet i ett pass. Snöskiktets maximala höjd når 25 cm. Snön kastas upp till 5-8 m åt sidan.

Om snöskiktet är mindre än 5 cm är det lämpligt att ta bort det med en borste. Den kan sopa en remsa 90 cm bred. Motorblocket som borsten är fäst vid startas med en hastighet av 2-5 km / h.

Bild
Bild

Det bör tilläggas att det också är användbart när du tar bort fallna löv. Borstdrivningen är, precis som snöslungan, ett kilrem. Rengöringsmedlet kan roteras 180 grader. En adapter är ofta ansluten till Ugra walk-behind traktorer. Dess parametrar är 255x135x114 cm, dess egen vikt är 240 kg. I detta fall lägger de 100 kg i kroppen och 300 kg i vagnen. Det enda villkoret är att den totala vikten av adaptern med lasten inte överstiger 540 kg.

För att göra adaptern mer bekväm var den utrustad med:

  • bandbromsar;
  • bred sits;
  • demonterad kropp;
  • mekanism för fastsättning av hjälpenheter.

Jordborrar är fästa på baksidan av den bakomliggande traktorn. Vanligtvis hängs de på trepunktsmekanismer. Energi tas emot genom kraftuttagsaxeln.

Anmärkningsvärt är också den så kallade åkmodulen, som hjälper till att arbeta med redskap. Att sitta i ett särskilt säte betyder mindre trötthet, så operatörerna kan få mer arbete gjort i en enda tidsenhet och på en hel dag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Subtiliteter av användning

Då och då blir det nödvändigt att ta bort oljetätningen från växellådan. Det är vanligtvis förknippat med oljeläckage. Om du skjuter upp arbetet till ett senare datum kan det störa hela systemet.

Innan oljetätningarna byts ut utförs ett antal åtgärder:

  • stäng av motorn;
  • fixa den bakomliggande traktorn i stillastående läge;
  • städa upp reservdelar;
  • förbereda en plats där ingenting kommer att störa.

Naturligtvis bör den valda platsen inte bara vara rymlig, utan också ljus. Växellådan rengörs för olja. Först hälls det i en behållare och sedan torkas resterna av med en trasa. Bagageutrymmet, och efter det oljetätningen, bända med slitsade skruvmejslar. Efter byte av delar hälls den tidigare tömda oljan tillbaka i växellådan och sedan monteras hjulet.

Bild
Bild

Det är mycket viktigt att justera förgasaren på den bakomliggande traktorn korrekt. Denna procedur utförs vanligtvis på fabriken, men ytterligare justeringar och justeringar görs ofta. Detta bevisas av revolutionernas instabilitet. Först och främst värms motorn upp. När justeringen är klar bör motorn startas om i 10 minuter.

För att kraftverken på Ugra walk-behind-traktorerna ska fungera korrekt bör endast oklanderlig motorolja hällas i dem. Det är nödvändigt att byta smörjmedel inte bara under rutinunderhåll, utan också i ett antal fall som är kända för alla användare. Under garantiperioden rekommenderas att reparera växellådor till kultivatorer strikt på auktoriserade servicecenter. Efter att ha hittat starkt främmande ljud, dra åt bultarna och byt växlar. Kopplingen justeras vid fel.

Bild
Bild

Ägarrecensioner

I allmänhet betygsätter användare odlarna i Ugra -serien positivt. Det noteras särskilt att kopplingen fungerar bra för enheterna. Men ibland finns det klagomål på långsam körning och höga ljud. Växellådan väcker mycket fler klagomål än motorn. Traktorer som går bakom denna linje kan dock arbeta på land med mycket olika kvaliteter.

Sådana anordningar används effektivt under alla årstider ."Ugra" plogar öppnar även områden tätt igenväxta med ogräs. Användare ger också positiv feedback till motoblockens rattar. Alla större delar av maskinerna har en lång livslängd. Gynnsamma åsikter uttrycks också om Kaluga -utrustningens funktionalitet.

Rekommenderad: