BBQ -tillbehör (36 Bilder): Ett Set För En Grill, Verktyg Och Tillbehör För Att Laga Grill, En Poker Och En Tång

Innehållsförteckning:

Video: BBQ -tillbehör (36 Bilder): Ett Set För En Grill, Verktyg Och Tillbehör För Att Laga Grill, En Poker Och En Tång

Video: BBQ -tillbehör (36 Bilder): Ett Set För En Grill, Verktyg Och Tillbehör För Att Laga Grill, En Poker Och En Tång
Video: Grilling Tools You Need | Potluck Video 2024, Maj
BBQ -tillbehör (36 Bilder): Ett Set För En Grill, Verktyg Och Tillbehör För Att Laga Grill, En Poker Och En Tång
BBQ -tillbehör (36 Bilder): Ett Set För En Grill, Verktyg Och Tillbehör För Att Laga Grill, En Poker Och En Tång
Anonim

Ingen picknick är komplett utan rätter tillagade över en eld. För att göra processen att laga kebab och grönsaker trevlig måste du förbereda i förväg och välja rätt tillbehör till din grill.

Betydelsen av val

Många tror att grundläggande tillbehör - ett förkläde, grytlappar, spatlar och en gaffel - också kan tas från ditt kök. Det är dock bättre att inte göra detta, eftersom köksapparater har korta handtag, i så fall finns det risk för brännskador vid kontakt med eld. Dessutom är specialtillbehör till grillen gjorda av mycket högkvalitativt starkt rostfritt stål, som inte utsätts för rost och andra miljöpåverkan. Dessutom innehåller uppsättningar för matlagning på eld nästan alltid absolut alla nödvändiga redskap som du kanske inte har i ditt kök.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varje kulinarisk process har sin egen anpassning. Kolla vilka tillbehör du kan behöva.

  • Huvudattributet är grill (grill) . Det är av tre typer: kol, gas och el.
  • Koltyper är de mest populära . Uppvärmning på kol eller trä skapar enkelhet och driftsäkerhet. Nyligen har vertikala kolgrillar dykt upp, de kallas också för ekgrillar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Gasgrill producerar inte stark rök och skapar förutsättningar för skonsam matlagning. Fördelen är regleringen av temperaturregimen, liksom den fullständiga frånvaron av sot och omedelbar uppvärmning.
  • Elektrisk grill skapad för dem som inte gillar rök och eld. Dessa kompakta och praktiska grillar används alltmer i hemmet. Med en sådan grill är det enkelt att förbereda läckra måltider även i lägenheten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men förutom själva grillen behöver du några tillbehör: speciell tång eller en spatel för att vända biffar, matlagningsborstar för såser och specialgafflar, en termometer för att mäta graden av brunfärgning, galler samt pincett, nålar och vispar..

Du måste lära dig mer om varje element

  • Termometer . Den vanligaste grillprodukten är kött. I detta fall måste du övervaka köttets temperatur för att förhindra bränning eller ofullständig rostning. Vanligtvis är en temperatursensor inbyggd i en speciell tång eller en gaffel. När du genomborrar kött, upptäcker denna gadget omedelbart matens kärntemperatur.
  • Hårtork för tändning . Någon använder vanlig vätska, utan att misstänka att den är full av brännskador på grund av en plötsligt blinkande låga. En speciell enhet - en hårtork för tändning - fungerar som en vanlig tändare, tänder säkert och snabbt kolen med mycket kraftig varm luft. I detta fall behövs varken tändstickor eller olika briketter.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Brandfarliga fasta ämnen och grillvätskor . Med deras hjälp blöts veden och tänds snabbt.
  • Spett och galler för matlagning är det att föredra att ta med trähandtag. Spett säljs nu i en resväska, som är mycket praktiska att transportera. Det är bäst att köpa dessa artiklar i rostfritt stål så att de håller längre. Dessutom behöver de inte komplicerad vård, de är lätta att tvätta, och själva stålet kommer inte att påverka skålens smak på något sätt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Kylväska - ett måste under sommarsäsongen. Det hjälper till att hålla maten färsk.
  • Köttgaffel , är utformade för att hålla och slakta kött och fjäderfä.
  • Gjutjärn eller aluminiumkanna med lock och stativ.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Skulderblad för att vända fisk, skaldjur, hamburgare.
  • Tång . De gör att du enkelt kan ta bort mat från grillen, utrustad med handtag med träinsatser.
  • Gitter och tryck för hamburgare. Forma enkelt flera hamburgare samtidigt, och du kan rosta bullar i galler.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Brazier brazier . Tack vare hålen på hela ytan blir rätterna friska.
  • Mangalbrikett för rökning. Bränslebriketter är gjorda av torrt ekostoft och åtföljs inte av sot under tillagningen.
  • Skopa eller poker för borttagning av aska.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Borsta för applicering av såser och marinader.
  • Borstar - Anordningar för rengöring av grillar och grillar.
  • Förkläde . Överensstämmelse med hygienreglerna vid matlagning är nyckeln till hälsan för dig och dina nära och kära.

Hela grilluppsättningar är lätta att hitta nuförtiden. Denna uppsättning innehåller vanligtvis en spatel, gaffel och tång för kött, ett förkläde och en kniv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

När du väljer utrustning och tillbehör bör du vara uppmärksam på materialet från vilket de är tillverkade. Smidda kolgrillar är vanligtvis gjorda av kolstål och kan dekoreras med polymer. Engångsartiklar är gjorda av aluminium.

Tillbehör måste vara av rostfritt stål och andra högkvalitativa material för att inte skada människors hälsa och inte förändra skålens smak. Förvaringsbehållare är gjorda av plast.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recension av populära tillverkare

Det finns ett antal företag som producerar högkvalitativa och eftertraktade grilltillbehör.

  • Tefal . Utvecklarna hävdar att deras enheter för att laga kött i eld är för närvarande de mest avancerade på den ryska marknaden. Exempelvis är Optigrill GC702D elektrisk grill bekväm, hållbar och låg underhåll. En ganska omfattande uppsättning program för matlagningsprodukter med olika lägen rekommenderas för klienten. Allt är enkelt och enkelt.
  • Elektrisk grill Steba PG 4.4 Är en kompakt hemlagad grillvaffelmaskin från Tyskland. Perfekt för tillagning av grönsaker, kötträtter, hamburgare och våfflor, har korrugerade tallrikar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Broil King och Weber Style producera spadar, pitchfks, matlagningssprutor, fettborstar, knivar och borstar av material av högsta kvalitet.
  • Ryska företaget Amet presenterar också produkter av rostfritt stål, därför kommer de att tjäna dig i mer än en säsong.
  • Grillver Company (Ryssland) erbjuder slitstarka, snygga och funktionella grillugnar, samt galler och grillspett.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Sibiriska robusta grillar från "Tsar-eld " gjort pålitligt. Braziers med tak, smidda, bärbara i en väska - allt detta hittar du bland företagets produkter.
  • TM Forester - en av ledarna på hemmamarknaden för grillutrustning och verktyg. De tillverkar inte bara grilltillbehör och vitvaror utan även trädgårdsmöbler och dukningsprodukter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Du kan bara köpa en grillpanna, eller så kan du göra den själv och lägga till lite smak. Gör ett objekt som passar din dacha -design och för samman familj och gourmetvänner. För detta är det viktigt att veta exakt hur man gör en brazier med egna händer. Tänk också på placering, det är viktigt att rök och aska inte flyger mot huset eller rekreationsområdet, och det finns inga torra träd och buskar i närheten.

Tegelgrill med ugn

Gör först en ritning och en projektplan, så du kommer inte att göra misstag och beräkna materialen korrekt. Först och främst ska grillen vara bekväm, så gör den inte lägre än 70 cm i höjd. Beräkna i förväg vart veden kommer att gå och poker, pincett och andra tillbehör kommer att placeras, ta hänsyn till alla detaljer.

Ta upp grunden genom att göra ett hål ca 50 cm djupt. Knacka spillror till botten av det här hålet. Därefter läggs armeringsjärn i form av ett gitter, som sedan hälls. Tack vare dessa åtgärder erhölls en monolitisk grundfundament.

Teglet till ugnen måste vara brandsäkert. Murbruk för att lägga tegel framställs mycket enkelt: cement, sand och släckt kalk blandas i ett förhållande av 1: 3: 1.

Bild
Bild
Bild
Bild

Således, efter grunden, lägger du ut en bas eller piedestal som är cirka 70 centimeter hög, som ska ha en vedhög. Därefter fortsätter du till spisen, vars djup är cirka 3 tegelstenar och bredden är 6. Det finns ett dubbel murverk av tegelstenar och tegelstenar. Därefter görs ett rör, inuti vilket en ventil placeras, och en tand skapas bakom för att öka gravitationen. I slutändan kan du dekorera allt som du vill.

En kväll tillbringad nära en sådan spis med ett glas vin i gott sällskap kommer att muntra upp och lindra tröttheten från den gångna dagen, och mat som lagas över öppen eld kommer att glädja och tillfredsställa de mest sofistikerade finsmakarna.

Metallbrännare

Det vanligaste alternativet är en metallprodukt. Detta är ett slags rektangulärt "kärl" med ben, där kol hälls och spett vilar på dess väggar.

Benens mått och längden på grillens väggar väljer du efter eget gottfinnande. Medelmått: bredd - 1,6 m, höjd - 1,6 m, djup - 0,8 m Ritningar hjälper dig att skapa en struktur korrekt. Det är mycket viktigt att sätta en sådan grill på en stabil, styv bas och var noga med att skydda produkten från dåligt väder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara tips

Så att grillningen av kött med alla nödvändiga tillbehör är framgångsrik, du måste följa vissa användbara rekommendationer.

  • Brännaren måste vara stabil och tillbehören måste vara tillverkade av högkvalitativa material.
  • Följ alltid säkerhetsreglerna: placera inte grillen nära byggnader, och det är lämpligt att ha en brandsläckare i närheten.
  • För att förhindra att köttet förkolnar måste du ha en behållare med vatten nära till hands för att omedelbart släcka lågan.
  • Innan du lagar mat, kontrollera kolen, de ska flimra och täckas med aska.
  • Glöm inte att hålla koll på tillagningsprocessen, annars kan du lätt bränna kött eller fisk.
  • Stoppa inte gallret med kött, lämna 2-3 cm mellan bitarna så att du enkelt kan vända köttet.

Bara med hänsyn till alla nyanser i valet, skapandet och användningen av grilltillbehör kommer du att kunna tillfredsställa dig själv och dina nära och kära med fantastiska rätter medan du kopplar av i naturen.

Rekommenderad: