Smidd Eldstadssats (41 Bilder): Vedspis Och Andra Tillbehör Till Eldstaden, Smidda Produkter Och Tillbehör, Skärm Och Tång

Innehållsförteckning:

Video: Smidd Eldstadssats (41 Bilder): Vedspis Och Andra Tillbehör Till Eldstaden, Smidda Produkter Och Tillbehör, Skärm Och Tång

Video: Smidd Eldstadssats (41 Bilder): Vedspis Och Andra Tillbehör Till Eldstaden, Smidda Produkter Och Tillbehör, Skärm Och Tång
Video: Kamin med biobränsle & tillbehör 2024, April
Smidd Eldstadssats (41 Bilder): Vedspis Och Andra Tillbehör Till Eldstaden, Smidda Produkter Och Tillbehör, Skärm Och Tång
Smidd Eldstadssats (41 Bilder): Vedspis Och Andra Tillbehör Till Eldstaden, Smidda Produkter Och Tillbehör, Skärm Och Tång
Anonim

En öppen spis med smidda element är en utsökt och sofistikerad möbel. Det har inte bara en viktig estetik, utan också en praktisk funktion, vilket skapar en slö och mysig atmosfär i rummet. En sådan öppen spis ser bra ut i klassisk inredning, lantlig stil och på grundval av lantliga byggnader och sommarstugor. Ytterligare attribut krävs för vård och användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metalltillbehör

En smidd uppsättning i stil med en öppen spis kan varieras. Allt beror på kundernas önskemål och materialfunktioner.

Sådana ytterligare produkter för eldstäder tillverkas genom att smida:

  • poker;
  • tång;
  • serviter - en hängare eller stativ för enskilda föremål;
  • skopa (spade) för rengöring av aska från eldstaden och området runt den;
  • borsta;
  • eldbox - ett stativ för ved;
  • hink;
  • grill - skydd mot ulmande och brinnande partiklar;
  • galler;
  • dörrar;
  • skärm - stängsel av blindtyp för att förhindra att gnistor flyger ut från härden.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kvalitetstillbehör är inte bara utsökta föremål, utan också pålitligt skydd mot brand och enkelt underhåll av härden. För en uttrycksfull effekt kompletterar hantverkare produkterna med volymetriska element, mönster, inskriptioner och mer. Vid behov är föremål från uppsättningen belagda med guld-, silver-, brons- eller kopparfärg. Formerna och storlekarna på föremål i uppsättningar skiljer sig också åt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val av fördelar

Experter har sammanställt en lista över fördelarna med smidda uppsättningar.

Livstid

Artiklar tillverkade genom smide visar hållbar användning. Under en lång driftsperiod behåller de sin skönhet, styrka och praktiska funktion. Smidesverk kan tåla mekaniska belastningar utan problem, de är inte alls rädda för brand och destruktiva korrosionsprocesser. En kraftig temperaturförändring påverkar inte heller föremålens säkerhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rengöring

Rengöring är enkelt och enkelt. Det räcker att torka dem regelbundet med en fuktig eller torr trasa för att undvika ansamling av smuts och sot.

Denna process tar bara 10-20 minuter, beroende på antalet tillbehör i satsen.

Bild
Bild

Praktiskhet

Pålitlighet och användbarhet uppnås på grund av metallens speciella egenskaper, såsom densitet och slitstyrka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Originalitet

Med hjälp av en uppsättning "att beställa" kan du vara säker på att hantverkarna kommer att skapa en unik och fantastisk produkt. Professionella kommer att ta hänsyn till kundernas önskemål och utveckla ett unikt utseende av produkter, ramar, storlekar och andra egenskaper. Denna uppsättning kommer att vara ett exklusivt tillägg till inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utseende

Smidda element lockar uppmärksamhet med sofistikering, elegans och speciell sofistikering. Vissa handgjorda produkter kan kallas konstverk. Att skapa unika föremål är en komplex och tidskrävande process, som kallas”konstsmide”. Med hjälp av specialverktyg utarbetar proffs de minsta detaljerna, vilket ger praktiska och uttrycksfulla objekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Utseendet på smidda produkter varierar beroende på vilken stil de tillverkades i. Mästarna erbjuder ett stort utbud av dekorer att välja mellan-från klassiska trender som är välkända för alla, till moderna och fantastiska stilar: modern, art deco, hi-tech, popkonst och andra.

Om produkterna ska användas för avsett ändamål måste deras storlek motsvara eldstadens dimensioner . Detta gäller särskilt föremål som ingår i härden - ett galler, dörrar, gallerstänger och så vidare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På begäran av kunden är det möjligt att ge produkterna någon form. Från strikta och tydliga geometriska former till utsökta blommiga ornament och mönster. Professionella smeder kan skapa föremål inspirerade av musikinstrument, flora, fauna och andra populära teman. Ljusstrålarna från elden kommer att göra tillbehör mer attraktiva och uttrycksfulla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gitter

Ett smidesjärngaller är ett av de största elementen för en öppen spis. Dess standardstruktur förutsätter att ved och kol placeras inuti eldstaden. Lågor utgår från dem. Gallret installerat sida vid sida har en viktig skärmningsfunktion. De reflekterar inte bara värme från elden, utan spelar också en dekorativ roll. Ett sådant element kan dekoreras med tredimensionella detaljer och mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast kompletteras denna artikel med en trä stock, som är gjord i samma stil. Elementens harmoni skapar en komplett komposition. Ett snyggt galler kommer att dekorera eldstaden, vilket gör det attraktivt och uttrycksfullt.

Glöm inte bort en annan viktig funktion hos grillen - skyddet. Ett sådant element är extremt nödvändigt om djur och små barn bor i huset.

Eldstäder, kompletterade med skärmsmide, är mycket säkrare än liknande design: gallret blockerar tillgång till direkt eld.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Det finns två typer av öppen spis galler:

  • Separat element , som enkelt kan flyttas om och tas bort om det behövs. Detta gör det lättare att rengöra eldstaden och själva gallret.
  • Inbyggd del av strukturen . Den skärmade delen köps med härden. Föremålet är fäst vid eldstaden, i omedelbar närhet av elden. Vid tillverkning av sådana gitter ägnas särskild uppmärksamhet åt legeringens praktiska och tillförlitliga egenskaper. Om kvaliteten inte är tillräckligt hög förlorar metallen sin styrka inom en snar framtid.
Bild
Bild
Bild
Bild

Timmerstativ

Det är bekvämt och praktiskt att förvara ved nära elden: om det behövs finns de alltid till hands. Många ägare av eldstäder, efter att ha köpt dem, står inför problemet med att lagra stockar. För detta används speciella brandlådor. Smidda modeller gör inte bara ett utmärkt jobb med huvuduppgiften, utan ser också attraktiva ut och dekorerar interiören.

Handgjorda stativ är dyrare än fabriksprodukter, men deras utseende kommer inte att lämna någon likgiltig. Produkterna kan variera i storlek och form. Det vanligaste alternativet är den infällda korgen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Snygga föremål är genomtänkta till minsta detalj . Hantverkare dekorerar produkten med invecklade texturerade linjer och lockar, figurer, mönster och andra dekorativa element. En vedklippare säljs ofta komplett med en pensel, skopa, poker och stå för dem. Med denna uppsättning tillbehör kan du enkelt ta hand om din eldstad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Använda skärmar

En öppen spis är ett av de största elementen i en härd. Den används i kombination med både standardmodeller och olika imitationer. I den senare versionen används produkten endast som dekoration. Ett korrekt valt föremål, i kombination med resten, skapar en elegant och effektiv konstnärlig komposition.

Skärmen kan tillverkas av olika material och kompletteras med individuella smiddelar. Huvudduken används för att skydda hemmet från öppen eld, och grillen med utsökta element fungerar som en inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Strukturen är installerad mittemot härden, i omedelbar närhet av elden.

Det finns två huvudtyper:

rak skärm i form av en rektangel

tredelad skärm - en stor panel i mitten och två små längs kanterna; sidoelement kan användas för att ge bättre skydd

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder och sköter föremålen i uppsättningen

Trots att smidda produkter är praktiska och hållbara behöver de särskild och regelbunden vård.

Var noga med att läsa reglerna innan du köper satsen:

Det rekommenderas inte att måla eller lacka föremål som installeras eller används nära elden. Varmluft och höga temperaturer påverkar det dekorativa ytterskiktet negativt

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Undvik att använda vatten när du tvättar produkter. Regelbunden våtrengöring bör vara tillräcklig. Använd endast en noggrant uppvriden trasa eller svamp.
  • För att förlänga dina föremåls livslängd och hålla dem snygga i många år framöver, torka dina föremål med vax. Du kan också använda servetter som blötläggs i en speciell lösning. I profilerade butiker hittar du aerosoler som ger metallprodukter en speciell glans och uttrycksfullhet.

Genom att följa dessa enkla regler kommer den smidda uppsättningen att spara attraktivitet, praktiska egenskaper och andra prestandaegenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillägg och stilar

En öppen spis i kombination med smidda föremål ser bra ut i stilar, på grundval av vilka andra smideelement finns. Dessa kan vara ljusstakar, kedjor, speglar i metallramar, galgar, tillbehör och andra produkter.

Objekt i samma färg och tema kombineras harmoniskt . Sådana tillägg skapar en speciell inredning i rummet. Många smidda föremål finns ofta i rustika, provence- och lantliga stilar. Eldstaden passar perfekt in i denna design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Slutsats

Smidda föremål ger en touch av sofistikering, sofistikering, chic och höga kostnader för inredningen. De talar om den eleganta smaken hos husets ägare. Smide anses vara en klassiker, på grund av vilken det inte går ur mode, förblir relevant från säsong till säsong. Eldstadssatser är inte bara inredning, utan också ett nödvändigt verktyg för underhåll och användning av eldstaden.

Rekommenderad: