Kameratillbehör (21 Bilder): Kabel Och Adapter, Bur Och Sändare, Tillbehör Och Andra Tillbehör, Urvalskriterier

Innehållsförteckning:

Video: Kameratillbehör (21 Bilder): Kabel Och Adapter, Bur Och Sändare, Tillbehör Och Andra Tillbehör, Urvalskriterier

Video: Kameratillbehör (21 Bilder): Kabel Och Adapter, Bur Och Sändare, Tillbehör Och Andra Tillbehör, Urvalskriterier
Video: Best accessories for the Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K 2024, April
Kameratillbehör (21 Bilder): Kabel Och Adapter, Bur Och Sändare, Tillbehör Och Andra Tillbehör, Urvalskriterier
Kameratillbehör (21 Bilder): Kabel Och Adapter, Bur Och Sändare, Tillbehör Och Andra Tillbehör, Urvalskriterier
Anonim

Med fotoutrustning kan du skapa vackra och högkvalitativa bilder under olika förhållanden. Professionella fotografer använder ofta ytterligare enheter med kameran, inklusive tillbehör och annan utrustning. Det finns många kameratillbehör tillgängliga på marknaden för att göra ditt jobb enklare under fotografering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nödvändiga tillbehör

Tillbehör kan delas in i flera kategorier, som alla är utformade för att utföra specifika uppgifter. Ett av fotografens huvudverktyg är en lagringsenhet, presenterad i form av ett minneskort .… Om vi pratar om en digital enhet kan du inte klara dig utan den här enheten. För filmkameror spelar filmen rollen som ett lagringsmedium.

Ofta ingår några extra tillbehör i kameran . En av dem är en adapter för att ladda teknikerns batteri. Eftersom fotografer inte bara tar bilder, utan därefter bearbetar dem, är det nödvändigt att överföra materialet till en dator. För detta är en videokabel avsedd, som måste vara lämplig för parametrarna för den använda utrustningen.

En sådan tråd är en viktig komponent, tack vare den kan du överföra foton från kameran till en annan enhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utlösare och en fjärrkontroll kommer att vara användbara verktyg för att använda kameran . Särskilt dessa tillbehör hjälper till med makrofotografering, liksom i förhållanden med dålig sikt och svagt ljus. Kablarna hjälper till att förhindra kameraskakningar när du trycker på slutaren så att skärpan blir perfekt. Länge var frigöringsanordningar mekaniska, men idag är elektroniska kablar efterfrågade mycket. De kan anslutas till uttaget på kamerahuset och avtryckaren är i andra änden.

Varje kamera måste hanteras försiktigt, utrustningen behöver service av hög kvalitet . Och för att skydda enheten, särskilt linsen från mekaniska skador när den inte används, är det bättre att använda ett skydd. Huvudsyftet med detta tillbehör är att skydda linsen mot smuts, fingeravtryck och repor. Ganska ofta tappar fotografer detta tillbehör, eftersom det är litet, och ibland finns det ingenstans att sätta det under fotografering. Därför är det inte överflödigt att använda en kabel med ett lås på linsen. Ett fodral eller axelväska för förvaring och transport av kameran bör också finnas i arsenalen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare utrustning och tillbehör

Om du planerar att bli en professionell fotograf och redan har köpt kvalitetsutrustning är det dags att utforska alternativ för ytterligare tillbehör som gör ditt arbete enklare och bekvämare. Varje specialist bör ha ett extrabatteri i sin arsenal, särskilt om de planerar att skjuta länge . Rengöringsmedel kommer att vara en livräddare om arbetet utförs utomhus. Trots att många moderna SLR -kameror är motståndskraftiga mot damm och fukt, är det fortfarande nödvändigt att dessutom utföra service på utrustningen för att förlänga dess livslängd.

En sändare används för att synkronisera kameran med blixten . En sådan enhet kan anslutas till vilken enhet som helst, så att belysning och mönster kan ändras beroende på fotografens uppgift och situationen i sig. Med hjälp av en synkroniserare kan du kombinera enheter över en lång sträcka, samtidigt som du arbetar med flera kameror och blixtar samtidigt. Ett användbart verktyg är bilagan, som kommer att utöka möjligheterna till fotografering genom att öka brännvidden.

Denna vinkelförlängningsomvandlare erbjuds i olika versioner, därför är det nödvändigt att välja kompatibilitet med den använda kameran.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fotostudior har ett brett utbud av tillbehör som ger proffsen allt som behövs för fotografering av hög kvalitet. Buren är nödvändig för att ha till hands ett stort antal olika tillbehör som en videograf behöver . Systemet har många hål där du kan fästa ytterligare utrustning. Detta är ett användbart verktyg för dem som planerar att använda olika tillbehör under en fotografering eller videoinspelning.

Som nämnts ovan behöver fotoutrustning kvalitetsunderhåll . Om den används aktivt under olika förhållanden är det nödvändigt att övervaka dess tillstånd. En luftblåsare blir ett oumbärligt hjälpmedel vid rengöring av matrisen och linsen från olika smuts och damm. Systemet suger inte in damm och fyller snabbt utrymmet med luft som kommer ut genom det främre munstycket.

En bärbar enhet som används för porträtt och rapporter kallas en diffusor . Diffusorn är monterad på blixten och kan mjuka upp det direkta ljusflödet, så det blir ingen överexponering på linsen. Med ett sådant tillbehör kan du göra vertikala ramar utan skuggor. Vid användning av actionkameror används ett huvudfäste, vilket är viktigt för filmning under extrema förhållanden, resor och olika sporter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En oumbärlig del av fotografering av hög kvalitet är ögonmusslan. Med det kan du göra ditt jobb professionellt. Tillbehöret fästs i sökarens okular för att observera motivet och avslöja ramens gränser . Huvudsyftet med detta användbara tillbehör är att bibehålla den nödvändiga kontrastnivån, ge komfort under processen och förhindra att sidan blinkar. Skyddsglas används inte bara för smartphones, utan också för kameror. Den är fäst på enhetens skärm och skyddar skärmen från chips, sprickor och repor.

Ett stativ är ett tungt och mycket obekvämt tillbehör, men i vissa situationer är det extremt svårt att klara sig utan det . Vid fotografering under speciella förhållanden kan den här enheten hjälpa dig om du behöver använda superzoom, långsam slutartid etc. Tack vare den här designen kan du glömma kameravibrationer och bilderna blir tydliga. Dessa och andra användbara valfria tillbehör gör livet enklare för proffset under filmning.

Tack vare dessa tillbehör kan du arbeta i en mängd olika förhållanden med utmärkta resultat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Valet av utrustning som kompletterar fotografens uppsättning måste vara balanserat och korrekt. Du bör inte köpa tillbehör som inte behövs. Det är viktigt att studera egenskaperna och ta reda på om vissa enheter är kompatibla med den kamera som används . Kortet har en viss volym, vilket bör beaktas när du väljer det. Samtidigt ska man inte glömma inspelningsformatet och antalet megapixlar. Ett 32 GB -kort kan lagra nästan 5000 JPEG -bilder om kameran är 16MP. Men om bilderna är RAW tar de mycket mer plats, så lagringsenheten kan rymma upp till 600 bilder.

Batteriet är en viktig del av vilken kamera som helst, så det är värt att stanna vid sitt val . Batterilivslängden är alltid klassad för specifika förhållanden, så du måste ta hänsyn till den belastning som planeras under fotografering.

Experter rekommenderar att du bara köper originaldragningar som är perfekta för enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val av stativ är ofta en viktig fråga för den professionella videografen. Det kommer inte vara överflödigt att personligen testa olika modeller för att utvärdera deras tekniska egenskaper . Det är värt att uppmärksamma indikatorn för maximal belastning på stativet, arbetshöjden och enhetens totala vikt.

När det gäller väskor och fodral för kameror, presenteras de i ett brett sortiment . Ett sådant tillbehör måste motsvara utrustningens parametrar och också ha ytterligare fack för förvaring av batteri, kort och andra viktiga tillbehör. När det gäller blixtar, belysare, förlängningsrör och andra fototillbehör måste du se till att produkterna är original. Det rekommenderas att köpa extraelement endast från pålitliga tillverkare.

Rekommenderad: