Motoblock Zubr (33 Bilder): Valet Av En Dieselmotor På En 12 Hk Walk-behind Traktor. Med., Justering Av Ventiler NT-105

Innehållsförteckning:

Video: Motoblock Zubr (33 Bilder): Valet Av En Dieselmotor På En 12 Hk Walk-behind Traktor. Med., Justering Av Ventiler NT-105

Video: Motoblock Zubr (33 Bilder): Valet Av En Dieselmotor På En 12 Hk Walk-behind Traktor. Med., Justering Av Ventiler NT-105
Video: Мотоблоки Зубр НТ - 105 и НТ - 135. Копаем и перевозим картофель. 2024, Maj
Motoblock Zubr (33 Bilder): Valet Av En Dieselmotor På En 12 Hk Walk-behind Traktor. Med., Justering Av Ventiler NT-105
Motoblock Zubr (33 Bilder): Valet Av En Dieselmotor På En 12 Hk Walk-behind Traktor. Med., Justering Av Ventiler NT-105
Anonim

Jordbruksmaskiner i förhållande till små dotterbolag är ganska efterfrågade, mot bakgrund av vilka dessa produkter representeras på marknaden av olika märken. Förutom inhemska bilar är kinesiska enheter idag mycket efterfrågade, bland annat är det värt att lyfta fram diesel- och bensin Zubr walk-behind traktorer med olika modifieringar.

Särdrag

Raden av enheter i Zubr-varumärket kan tillskrivas kategorin kraftfulla och multifunktionella walk-behind-traktorer. Diesel- och bensinanordningar, dessutom utrustade med olika utrustningar, klarar framgångsrikt uppgifter som inte bara är markodling, utan också gräsklippning, borttagning av snö eller lövverk och transport av gods. Sortimentet av produkter kompletteras regelbundet med nya modeller av motoblock, vilket har en positiv effekt på egenskaperna och parametrarna för de presenterade enheterna.

En egenskap hos kinesiska Zubr -motorblocker anses vara högpresterande på grund av dieselmotorns effekt i olika klasser av jordbruksutrustning. Alla komponenter och reservdelar är fritt tillgängliga, vilket gör det ganska enkelt att öka funktionaliteten eller byta ut delar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de särdrag som gäller konfigurationen och kapaciteten hos kinesiska enheter är det värt att lyfta fram följande punkter

  • Alla modeller av motoblock, på grund av deras egenskaper och bekvämt styrsystem, kan användas för bearbetning av jord av varierande komplexitet, inklusive jungfrulig jord. För vissa uppgifter är det tillräckligt att utrusta enheten med den viktigaste hjälputrustningen.
  • Förutom att odla jorden, såväl som gräsklippning, kan bakomliggande traktorer användas för att skörda mogna grödor, särskilt detta gäller rotgrödor.
  • Motoblock kommer att vara användbara under vård av ett stort område av planterade grödor, eftersom de kan bearbeta jorden på redan sådda åsar.

En distinkt egenskap hos dieselmotorområdet är typ av motor, på grund av den kapacitet som enhetens effekt ökar, liksom dess kapacitet. Dessutom är enheter med en dieselmotor mycket lättare att styra, eftersom de kommer att vara många gånger kraftfullare än bensinbilar med liknande motoreffekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att dieselserien för jordbruksutrustning blir mer ekonomisk när det gäller bränsleförbrukning, även om vi överväger tung utrustning.

Jordbruksmaskiner Zubr säljs framgångsrikt inte bara på den ryska marknaden, utan också i Europa . Alla produkter från den asiatiska transportören monteras i enlighet med internationella kvalitetsstandarder ISO 9000/2001, vilket framgår av certifikaten för varje modell.

Bland de utmärkande egenskaperna hos den aktuella utrustningen bör det noteras god kvalitet och ett brett utbud av komponenter och tillbehör. Dessutom kan Zubr walk-behind traktorer användas tillsammans med hemmagjorda komponenter som uppfyller kraven i en viss ägare. Tack vare adaptern med ratten och motsvarande inställning kan motorblock i en tung kategori förvandlas till minitraktorer. Dieselenheter monterade i Asien utmärker sig också för sin ganska överkomliga prispolitik för den ryska marknaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Bland det tillgängliga sortimentet det är värt att stanna kvar vid de mest efterfrågade alternativen.

Zubr NT-105

Enheten är utrustad med en KM178F -motor med en effekt på 6 liter. med. Den bakomliggande traktorn arbetar på en reduktionsreducering, medan motorvolymen ligger inom 296 m3. Dieseltankens volym rymmer 3,5 liter vätska.

Tillverkaren rekommenderar att man använder den bakomliggande traktorn på jungfruliga jordar, eftersom snäckväxeln och flerplåtskopplingen ger maskinen en längre livslängd. Som regel är recensioner om denna modell positiva.

Bild
Bild
Bild
Bild

Zubr JR-Q78

Denna enhet har en motoreffekt på 8 liter. med., kompletterad med extra utrustning, är den bakomliggande traktorn placerad som en kraftfull enhet med en hög nivå av längdåkning. Motorblocket tillhör klassen lätta jordbruksmaskiner, har en mycket överkomlig kostnad. Lådan och axeln för växling av hastigheter har 6 positioner framåt och 2 bakåt, vilket ökar produktiviteten för jordodling.

Enheten rekommenderas för arbete på land med en total yta på 1 till 3 hektar. Dieselmotorn är utrustad med ett vattenkylningssystem, enhetens hjul är dessutom utrustade med kraftfulla skydd.

Bild
Bild
Bild
Bild

JR-Q78

Enheten är från klassen stora enheter för markodling, dieseltankens volym är åtta liter. Hjulen på den bakomliggande traktorn rör sig längs ett speciellt spår, dess längd är 65-70 centimeter. Enhetens massa ligger inom 186 kilo. Trots sin storlek är bilen ganska ekonomisk när det gäller förbrukning av bränsleblandning under drift. Motoreffekten är 10 hk. med.

Zubr PS-Q70

Denna modell är framtagen för arbete på små tomter på upp till en eller två hektar. Enhetens effekt är 6,5 liter. med.

Den bakomliggande traktorn är utrustad med en fyrväxlad växellåda, den bakomgående traktorn rör sig med hjälp av två bakre och två framväxlar med varvtal. Enheten körs på en bensinmotor, är utrustad med en indikator och ett luftkylningssystem för motorn. Bränsletankens volym är 3,6 liter. Vikten på den bakomliggande traktorn är 82 kilo.

Bild
Bild
Bild
Bild

Z-15

En annan bensinmodell av den asiatiska koncernen, som oftast drivs på land, vars yta är cirka en och en halv hektar. Den bakomliggande traktorn sticker ut för sina små dimensioner och bekväma vikt, som bara är 65 kilo. Sådana funktioner gjorde det möjligt att transportera utrustning i en vanlig bagageutrymme på en bil.

Enhetens effekt är 6,5 liter. med., är motorn dessutom utrustad med aeroprotection. Enheten kan manövreras med olika tillbehör, inklusive två plogkroppar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Hela sortimentet av kinesiskt monterade walk-behind-traktorer representeras av enheter vars effekt varierar inom 4-12 liter. med., som gör det möjligt för jordbrukare att välja utrustning för individuella behov. Dessutom erbjuder Zubr inte bara diesel, utan också bensinutrustning. Enheter med hög prestandanivå kommer dessutom att ha en elektrisk start i sin design.

Alla enheter kan drivas med olika upphängda och anslutna utrustningar på grund av kraftuttaget . Som regel tillverkar tillverkaren komponenter för motoblock självständigt, vilket utesluter situationer där delar inte är kompatibla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bilagor

Idag erbjuder tillverkaren ett stort sortiment av hjälpverktyg för gemensamt bruk med bakomgående traktorer med olika kapacitet, vilket utökar enheternas funktionalitet. Huvudkomponenterna diskuteras nedan.

Jordfräsar

Zubr kan arbeta med två typer av dessa verktyg, så walk-behind traktorer är kompatibla med sabelfräsar eller delar i form av "kråkfötter".

Bild
Bild

Gräsklippare

Verktyget är mycket enkelt att installera på enheten, för enheten kan du välja rotorelement, front- eller segmentklippare. Tack vare sådan utrustning kan du regelbundet klippa hö och samla djurfoder, samt försköna territoriet och klippa gräsmattor.

Bild
Bild

Snöslungor av olika modifikationer

Det kinesiska varumärket föreslår att använda följande typer av snörengöringsutrustning med walk-behind-traktorer-ett bladblad, en uppsättning borstar av olika storlekar, en skruvrotormekanism för rengöring av sladdar.

Bild
Bild

Plog

Det mest efterfrågade extraverktyget för bakomgående traktorer gör att du snabbt och effektivt kan bearbeta en gård, inklusive svåröverskridande jord.

Bild
Bild

Jordhjul

Ett sådant element fungerar som en analog av pneumatiska hjul för bilar. När du installerar det här tillbehöret kan du lossa jorden.

Potatisplockare och potatisplanterare

Ett verktyg som gör att du kan plantera och skörda rotfrukter utan användning av manuellt arbete.

Bild
Bild

Lifta

Ett hjälpelement är implementerat för jordbruksmotorblock för att fixa olika typer av verktyg och utrustning, inklusive monterade och släpade delar.

Bild
Bild

Adapter

Mekanismen består av flera element - hjul, ram och landningsblock. Det är möjligt att fästa adaptern på den bakomliggande traktorn när du använder drag.

Bild
Bild

Släpvagnar

Utrustning som krävs för transport av olika varor. Innan du köper denna hjälpmekanism bör du studera instruktionerna och parametrarna för kompatibilitet med den eller den modellen, eftersom det kan vara nödvändigt att justera ventilerna.

Bild
Bild

Hillers

Användbara jordbruksredskap, med vilka du snabbt kan krama jorden i sängarna och ta bort ogräs över ett stort område.

Bild
Bild

Vikter

Ett element som gör att skärare kan gräva så djupt som möjligt i marken under arbetet.

Bild
Bild

Spårad bilaga

Denna extra enhet krävs för arbete under lågsäsong, när du använder tillbehöret kan du öka utrustningens öppenhet på tung mark eller på vintern på snö, vilket eliminerar att bilen fastnar i färdriktningen

Bild
Bild
Bild
Bild

Driftfunktioner

Efter köpet behöver en bakomliggande traktor en första inkörning. Den första uppstarten är nödvändig för att alla rörliga delar ska kunna klappas och i framtiden fungera utan fel. Kontrollera förekomsten av bränsle i tanken innan arbetet påbörjas, kontrollera vid behov oljepumpen. Fyll bara på olja när motorn är varm.

Efter att tändningen vridits ska tekniker arbeta med en genomsnittlig effekt i 5 till 20 timmar . För den första inkörningen, avstå från att använda extra utrustning. Om utrustningen tål den första starten utan några fel och fel i systemet, rekommenderar tillverkaren att byta olja, varefter du börjar använda traktorn som vanligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att enheten ska fungera så länge som möjligt bör alla Zubr walk-behind traktorer regelbundet underhållas. MOT innehåller följande lista över nödvändigt arbete:

  • kontroll av fixering av alla fästelement i strukturen;
  • planerad och efterstädning av alla enheter i systemet från eventuell kontaminering, övervakning av alla anslutande delar, inklusive oljetätningar;
  • regelbundet byte av kopplingssläpplagret;
  • kontroll av volymen olja och bränsle i tankarna;
  • justera vid behov förgasarfunktionen efter flera dagars drift;
  • det kan vara nödvändigt att ta bort och byta ut lagret från vevaxeln;
  • diagnostik av utrustning i ett servicecenter enligt tillverkarens rekommendationer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla bensinbaserade traktorer ska fyllas med A-92-bränsle med SE- eller SG-olja. När det gäller dieselmotorn är det i detta fall värt att endast föredra bränsle av hög kvalitet utan föroreningar och tillsatser. Oljan för sådana motoblock kommer att vara av CA-, CC- eller CD -klassen.

Förvara enheten i slutet av driftssäsongen på ett torrt och ventilerat område . Innan enheten förvaras måste alla vätskor från den bakomliggande traktorn tömmas, karossen och inre mekanismer rengöras från föroreningar och föroreningar för att undvika korrosionsprocesser.

Rekommenderad: