Motoblock Crosser: Modeller Med Dieselmotor, Val Av Snöslunga, Installation Av Fräs Och Adapter, ägarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Motoblock Crosser: Modeller Med Dieselmotor, Val Av Snöslunga, Installation Av Fräs Och Adapter, ägarrecensioner

Video: Motoblock Crosser: Modeller Med Dieselmotor, Val Av Snöslunga, Installation Av Fräs Och Adapter, ägarrecensioner
Video: SuperHandy Cordless Electric Snow Thrower Review 2024, Maj
Motoblock Crosser: Modeller Med Dieselmotor, Val Av Snöslunga, Installation Av Fräs Och Adapter, ägarrecensioner
Motoblock Crosser: Modeller Med Dieselmotor, Val Av Snöslunga, Installation Av Fräs Och Adapter, ägarrecensioner
Anonim

Idag använder privata gårdar en mängd olika tekniker för att öka effektiviteten i sitt arbete. Många ägare till sådana dotterbolag använder aktivt motoblock, efter att ha uppskattat fördelarna med denna multifunktionella utrustning.

Bland de efterfrågade tillverkarna är Crosser -varumärket populärt, vars produkter används ofta för att lösa jordbruks- och inhemska uppgifter.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Motoblock används ganska aktivt av privata bönder och trädgårdsmästare som en multifunktionell och mycket effektiv teknik, inte bara i Europa, utan också i det post-sovjetiska rummet. Idag hjälper sådana maskiner till att utföra svårt arbete på marken, och tack vare ett stort urval av Crosser walk-behind-traktormodeller kan beprövad kinesisk monteringsutrustning anförtros ett antal komplexa uppgifter.

Alla enheter av detta märke tillverkas i Kina, så att bakomgående traktorer är billigare ., men trots den nuvarande skepsisen mot asiatiska produkter sticker modellerna ut för sina ganska kraftfulla dieselmotorer, liksom ett stort sortiment av ytterligare komponenter. En annan positiv egenskap hos enheterna anses vara snabb drift, liksom en hög kvalitetsnivå - detta framgår av många recensioner av ägarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Baserat på de tekniska egenskaperna hos maskinerna är det värt att notera några av fördelarna med de kinesiska Crosser walk-behind-traktorerna

  • Den tillgängliga listan över modeller innehåller både lätta och tunga enheter, vars massa kan vara cirka 250 kilo. Sådana minitraktorer kommer att visa sig vara oumbärliga hjälpare vid bearbetning av jungfruliga marker och andra typer av tung jord, eftersom de kommer att ha utmärkt dragkraft med marken, vilket kommer att säkerställa maskinens stabilitet. Dessutom kommer detta ögonblick att eliminera behovet av att anstränga sig mycket för arbetaren som driver enheten.
  • På grund av närvaron av strålkastare på bakomliggande traktorer är det möjligt att arbeta med utrustning även på natten.
  • Funktioner i snabbstart av dieselmotorer gör det möjligt att starta enheten vid vilken temperatur som helst (även vid hård frost), till exempel för transport av last eller snöröjning.
  • I den presenterade serien Crosser -motorblock finns det enheter med stora hjul och kraftfulla slitbanor, vilket ökar manövrerbarheten och rörligheten hos maskiner (särskilt vid körning på tung och våt mark).
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Alla produkter är utrustade med bränsletankar med stor kapacitet, så att arbetsskiftets varaktighet inte påverkas av bränslereserver.
  • För bekväm kontroll över traktorer som går bakom kan alla handtag i enheterna justeras i höjd och lutningsvinkel. Mot bakgrund av dessa funktioner kan alla arbeta med maskinerna.
  • På grund av multifunktionaliteten hos kinesiska maskiner kan de flesta modellerna användas som en pump för pumpning av industriellt vatten. Denna fråga inom jordbruket är ganska relevant mot bakgrund av tillgången på ett stort område för odling.
  • På grund av förekomsten av främre och bakre kraftuttagsaxlar kan alla Crosser walk-behind traktorer användas med olika tillbehör.
  • Modellerna är utrustade med ett vattenkylsystem för motorn, mot vilken dieselmotorn inte kommer att överhettas även från kontinuerlig drift i många timmar.
  • Hela modellutbudet kännetecknas av god underhållsbarhet, men som praktiken visar är fall av utrustningsfel extremt sällsynta.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men trots den imponerande listan med fördelar är enheterna inte utan nackdelar. För att minska kostnaden för kinesiska produkter är många delar och delar tillverkade av plast - på grund av denna funktion blir de oanvändbara mycket tidigare än stålkomponenter.

Denna designfunktion är dock inte ett brott mot de nuvarande standarderna för montering av motoblock av europeisk kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

Ett utmärkande drag hos designerna för hela modellutbudet av Crosser walk-behind traktorer är deras tillverkning med hänsyn till klimatförhållandena i Ryssland och grannländerna. Först och främst gäller detta skydd av hög kvalitet, samt en patenterad överföring i enheter. Det kinesiska märket tillverkar lätt och tung utrustning.

Baserat på detta kan några egenskaper hos enheterna särskiljas:

  • motortyp - fyrtaktsbensin eller diesel med en volym på 196 cm3, 198 cm3, 296 cm3, 406 cm3;
  • Enheternas effekt kan vara: 6 liter. s., 6, 5 sid. s., 8 sid. s., 8, 9 sid. s. 9, 5 sid. s., 12 sid. s., 14 sid. med.;
  • bakåtgående traktorer har som regel två växlar framåt och två bakåt, men i vissa enheter kan antalet bakväxlar vara stort;
  • bränsletankens kapacitet är 3,6 liter, 5 liter, 5,5 liter, 12 liter;
  • vikten varierar mellan 80-250 kilo.

Mer detaljerad information om tekniska möjligheter och konfiguration av modeller presenteras i instruktionerna som bifogas varje enhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Den kinesiska tillverkaren erbjuder konsumenterna ett stort urval av motoblock -modeller. Det är värt att bo på de mest efterfrågade enheterna.

Crosser CR-M1

Enheten tillhör klassen tung utrustning, som kan utföra ett brett spektrum av uppgifter. En positiv egenskap hos modellen är närvaron av en reduktionsreducering, som ansvarar för enhetens effekt och prestanda. Massan på den bakomliggande traktorn är 82 kilo. Maskinen fungerar i 2 växlar framåt och en bakåt. Motoreffekten är 6,5 liter. med.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Crosser CR-M12E

Denna teknik sticker ut för sin vikt och prestanda, eftersom massan på den bakomliggande traktorn är 235 kilo. Vattenkylsystemet förhindrar att motorn överhettas, så den bakomliggande traktorn kan säkert användas för långt och tungt arbete på marken. I grundkonfigurationen för enheten erbjuder tillverkaren en roterande rorkult, en plats för en anställd och en plog. Modellen körs på en dieselmotor, vilket minskar ljudnivån och vibrationerna under drift. Enheten kan röra sig med en hastighet av 18 km / h. Motoreffekten är 12 hk. sek., är bränsletankens storlek 5,5 liter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Crosser CR-M9

Motorblocket tillhör professionella jordbruksmaskiner, varför enheten rekommenderas för arbete med mark, vars yta kan vara cirka 4-5 hektar. För att säkerställa oavbruten drift, samt för att starta maskinen korrekt och snabbt, utrustade konstruktörerna dessutom enheten med en dekompressor. Trots sin imponerande vikt - 140 kilo - ger den bakomliggande traktorn inte alltför mycket buller under uppgifter.

Enheten kan användas för transport av varor , det är möjligt att använda redskap i form av en släpvagn; om så önskas kan tilläggselementet snabbt bytas ut och en annan arbetsdel installeras. Motoreffekten är 9 liter. sek., är bränsletankens volym 5,5 liter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Crosser CR-M8

Enheten rekommenderas för bearbetning av alla typer av jord, inklusive ny jord, vattenkylning bidrar till långsiktig drift. Maskinens massa ligger inom 230 kilo - på grund av denna funktion bearbetar den bakomliggande traktorn marken med hög kvalitet, men för dessa ändamål kommer det att vara nödvändigt att installera en fräs eller andra komponenter. Den bakomliggande traktorn har 6 hastigheter framåt och 2 bakåt. Motoreffekten är 8 liter. med. Modellens konfiguration förutsätter närvaro av en remkoppling och en manuell start.

Förutom ovanstående modeller erbjuder tillverkaren sådana multifunktionella typer av motoblock: CR-M5, CR-M10, CR-M10E, CR-M11, CR-M6. Denna teknik används framgångsrikt av inhemska bönder, därför är den i välförtjänt efterfrågan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Drift och underhåll

Efter att ha köpt en bakomliggande traktor är den första prioriteten att köra in den. Först bör du värma upp motorn och sedan börja bearbeta det markerade området i jorden. På den första resan ska utrustningen ta korta pauser i arbetet och använda enheten enligt manualen för den första starten. Efterföljande arbete kan utföras som vanligt. Växellådan kräver TAD-17 eller MS-20 olja. Vätskan bör endast bytas när motorn är varm, bensinenheter ska fyllas med A-92 utan föroreningar och tillsatser.

Det är nödvändigt att förvara Crosser walk-behind-traktorer i ett torrt och ventilerat område, för att undvika långvarig stilleståndstid för utrustningen. Särskild uppmärksamhet efter ett långt driftavbrott förtjänar statorn, närvaron av en svag gnista, gasfjädern.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valfri utrustning

För kinesiska odlare, användning av en rad extra utrustning för att öka produktiviteten.

  • Adapter . Denna typ av komponenter ökar avsevärt komforten att använda enheten, vilket gör den bakomliggande traktorn till ett fullvärdigt transportmedel.
  • Harvar . Ett markodlingsverktyg som bryter marken i stora bitar.
  • Larver . Ett ytterligare element som underlättar förflyttning av utrustning över svår terräng, vilket är viktigt under lågsäsong.
  • Räfsa . Relevant för insamling av hö. Utrustningens speciella konfiguration underlättar i hög grad uppgiften.
  • Gräsklippare . Olika typer av detta instrument kan användas. För motoblock finns segment eller roterande alternativ.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Potatisgrävare . Ett verktyg som låter dig höja marken och separera rötterna under skörden.
  • Snöslunga . Med hjälp av en dumpspade kan du rengöra området inte bara från snö, utan också från smuts eller fallna löv.
  • Hillers . Ett verktyg som behövs för att skapa jordvallar i åsarna under plantering av grödor.
  • Plog . Ett mer effektivt verktyg jämfört med en roterande rorkult, som utför skärning av jorden.
  • Olika modifieringar av släpvagnar . Ett stort sortiment gör att du kan välja utrustning för alla modeller av en bakomliggande traktor.
  • Vikter . Ett viktigt element för att säkerställa stabilitet och grepp om enheten med marken.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Vid valet av extra jordbruksutrustning är det först och främst värt att ta hänsyn till listan över uppgifter som den måste klara. När du köper en multifunktionell enhet för att transportera varor, odla marken eller utföra ytterligare arbete med att städa territoriet, bör du veta att dessa enheter inte bara har fördelar, utan också några nackdelar.

Till exempel en stor vikt eller behovet av att köpa ett antal ytterligare komponenter, vilket kommer att öka kostnaden för en kinesisk bakomliggande traktor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Som praktiken visar är Crossers varumärkesutrustning och modellerna som finns i sortimentet billigare analoger av de ryska Neva- eller Salyut -enheterna, men med en mer överkomlig kostnad. I allmänhet är feedbacken på den föreslagna tekniken positiv. Först och främst handlar det om kraft och prestanda hos enheter. Men under drift observeras ibland följande nackdelar:

  • problem med att börja på vintern;
  • oförmågan att justera handtagets position i vissa modeller.

Rekommenderad: