Dieselmotor För Gående Traktor: Funktioner Hos Centrifugalvarvtal. Yanmar Twin Cylinder Specifikationer. Vilken Typ Av Olja Behöver Du Fylla På?

Innehållsförteckning:

Video: Dieselmotor För Gående Traktor: Funktioner Hos Centrifugalvarvtal. Yanmar Twin Cylinder Specifikationer. Vilken Typ Av Olja Behöver Du Fylla På?

Video: Dieselmotor För Gående Traktor: Funktioner Hos Centrifugalvarvtal. Yanmar Twin Cylinder Specifikationer. Vilken Typ Av Olja Behöver Du Fylla På?
Video: Yanmar Diesel Engine Hand Tractor Starting Driving 2024, Maj
Dieselmotor För Gående Traktor: Funktioner Hos Centrifugalvarvtal. Yanmar Twin Cylinder Specifikationer. Vilken Typ Av Olja Behöver Du Fylla På?
Dieselmotor För Gående Traktor: Funktioner Hos Centrifugalvarvtal. Yanmar Twin Cylinder Specifikationer. Vilken Typ Av Olja Behöver Du Fylla På?
Anonim

Motoblock med dieselmotorer och vattenkylsystem är pålitliga och mångsidiga assistenter i sommarstugor och gårdar. Det är från dieselinstallationen som egenskaperna och funktionerna hos den bakomliggande traktorn beror.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Val av funktioner

En av de viktigaste parametrarna för en kraftenhet är dess effekt. Det är på det som den maximala storleken på territoriet som kan bearbetas med en bakomliggande traktor beror på. Därför måste du, när du väljer en enhet, ta hänsyn till storleken på förortsområdet som den bakomliggande traktorn kommer att användas på. Om området är mindre än 10 tunnland är det bäst att välja en 5 hästars motor. Men om det är nödvändigt att bearbeta ett område på 100 hektar eller mer behöver du ett kraftfullare kraftverk (minst 10 hk).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer den optimala dieselenheten bör du dessutom vara uppmärksam på andra egenskaper

  • Vikt och mått . Ju mindre dieselmotorn desto lättare blir det att arbeta med den bakomliggande traktorn.
  • Bränsleförbrukning . Om du köper en modell som kan skryta med ekonomi, kan du i framtiden lägga mindre pengar på inköp av bränsle. Detta är extremt viktigt i de fall enheten måste användas ofta.
  • Förrätt . Olika versioner av förrätter kan installeras på gående traktorer. De mest populära är hand- och fjädermodeller. Men elektriska modeller används inte, eftersom de behöver stora och tunga batterier för att fungera.
  • Pris . För de flesta sommarboende är det priset som är nyckelkriteriet i processen att välja en dieselmotor för en bakomliggande traktor. Naturligtvis är det ingen idé att köpa en premiumenhet för att kunna använda en bakomliggande traktor en gång om året. Men å andra sidan kan köp av en modell som är för billig resultera i onödiga kostnader för tid och pengar på grund av behovet av att ständigt utföra reparationer och byta delar. Man bör komma ihåg att kostnaden för enheten i många avseenden beror på dess kapacitet.

Innan du köper en viss modell rekommenderas det också att läsa konsumentrecensioner på specialiserade forum. Detta kommer att ge information om enhetens hållbarhet, komplexiteten i underhållet, den verkliga bränsleförbrukningen och andra frågor.

Bild
Bild

Funktioner hos Yanmar -motorer

Yanmar är en internationellt erkänd tillverkare av dieselmotorer som kan användas i bakomliggande traktorer. Företagets produkter är av hög kvalitet, kompakta dimensioner och imponerande kraft. En av fördelarna är lägsta bränsleförbrukning, som på ett fördelaktigt sätt skiljer företagets modeller mot bakgrund av konkurrenter.

Dessutom är Yanmar dieselmotorer mycket anpassningsbara till nästan alla smörjmedel ., vilket förenklar deras drift avsevärt. Mest efterfrågade idag är Yanmar tvåcylindriga drivlinor, som har centrifugalvarvtal, startmotor, ventilstyrning och andra innovativa system.

Bild
Bild

Populära motorer

Ett stort antal dieselmotorer presenteras på den moderna marknaden, som är av hög kvalitet och tillförlitlighet. 186 FBE -modellen förtjänar särskild uppmärksamhet, som har en kapacitet på 9 hästkrafter. Tack vare detta kan encylindrig motor motverka bearbetningen av ett stort område utan problem. Dessutom utmärks denna modell av närvaron av ett direkt bränsleinsprutningssystem. Den enda nackdelen med enheten ligger i dess stora massa, vilket komplicerar processen att använda den bakomliggande traktorn. Tankens kapacitet är 5,5 liter, vilket är tillräckligt för daglig användning av enheten.

Bild
Bild

Dieselmotorn KM 186FA är också mycket populär idag, vilket anses vara det mest slående exemplet på avancerad utveckling inom dieselmekanismer. Denna modell är extremt bekväm att använda eftersom designen inte bara innehåller en manual, utan också en elektrisk startmotor. Detta ger ytterligare justeringsalternativ.

Bild
Bild

Trots att diesel levereras kommer det inte att fungera att fylla på någon olja. Enligt tillverkarna skulle SAE10W30 vara den perfekta lösningen. Användningen av andra sorter kan påverka enhetens hållbarhet negativt.

Denna dieselmotor har en effekt på 6, 6 kW, har en liten storlek och vikt . Detta har en positiv effekt på modellens funktion. Dessutom har den nya produkten en minimal bränsleförbrukning och ett litet buller under drift. Den luftkylda, fyrtakts, encylindriga motorn är ett bra val för alla bakomliggande traktorer.

Bild
Bild

Magnum LD 178 F -motorn är installerad på ett stort antal motoblock . Det är ett fyrtakts kraftverk som kännetecknas av hög kvalitet och tillförlitlighet. Dessutom har denna modell en imponerande bränsletank (3,5 liter). Detta är tillräckligt för att bearbeta ett stort område. Startsystemet för Magnum LD 178 F presenteras som en manuell trigger med en returfjäder. Modellen har också en dekompressor.

Bild
Bild

Vilken typ av olja ska fyllas på?

En bakomliggande traktor, precis som alla andra tekniska anordningar, kräver noggrann användning och ständig vård. Olja spelar en enorm roll i denna process, vilket säkerställer en stabil drift av kraftverket. Det är dock nödvändigt att ta reda på vilken typ av olja som kan hällas i en viss motor, eftersom enhetens hållbarhet beror på detta.

Bild
Bild

Naturligtvis är det mest korrekta alternativet det som anges i bruksanvisningen. Det är nödvändigt att noggrant läsa dokumentet och strikt följa det. Om denna information inte är specificerad kan du använda klassificeringen av American Petroleum Institute.

  • API CJ-4 olja kommer att vara en utmärkt lösning för enheter med hög effekt. Vi pratar om kraftenheter som producerar 10-12 hästkrafter. Sådana installationer utsätts regelbundet för enorma belastningar. Denna typ av olja överensstämmer helt med bestämmelserna om partikelutsläpp.
  • CH-4 kan uteslutande användas på fyrtakts kraftverk som går på diesel. Den största fördelen med denna olja är dess minimala känslighet för bränslekvalitet.
  • CF-2 olja kommer att vara ett utmärkt alternativ för motoblock som skiljer sig åt i två-takts kraftenheter. Produkten innehåller speciella tillsatser som ger ett tillförlitligt skydd av kraftverket mot slitage och har en positiv effekt på hållbarheten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland kan situationer uppstå när arbetet på den bakomliggande traktorn inte är så smidigt som vi skulle vilja. Det finns flera huvudorsaker till detta problem.

  • Dålig PCV -prestanda, vilket får olja att strömma tillbaka in i drivsystemet. För att lösa detta problem måste du byta ut PCV -ventilen.
  • Mekaniskt fel på dieselmotorn, vilket orsakar för mycket oljeförbrukning. I det här fallet är det nödvändigt att kontrollera komprimeringen.
  • Gamla ventiltätningar som tillåter olja att komma in i motorn. Dessa delar bör kontrolleras regelbundet och bytas ut om de är slitna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som framgår av ovanstående anses dieselmotorer vara den idealiska lösningen för bakomgående traktorer. De kännetecknas av en låg bränsleförbrukning, vilket är särskilt viktigt när utrustningen används regelbundet. När du väljer, var noga med att vara uppmärksam på kraften i installationen, typen av olja som ska fyllas och andra tekniska parametrar.

Bild
Bild

När du väljer en dieselinstallation för en viss bakomliggande traktormodell, läs noga tillverkarens rekommendationer. Annars kan du få en kraftenhet som är inkompatibel med en bakomliggande traktor.

Rekommenderad: